Pokémon Scarlet & Violet: word familiair met de Paldea-regio in nieuwe beelden

In juni maakten Nintendo en Game Freak duidelijk wanneer Pokémon Scarlet & Violet op de Nintendo Switch zullen releasen, en vandaag toonde men meer via de nieuwste Pokémon Presents-uitzending. Gedurende deze aflevering kregen we meer beelden voorgeschoteld omtrent niet alleen de verschillende omgevingen in de Paldea-regio, maar ook een handvol personages die je zult ontmoeten, de Pokémon die je kunt vangen (inclusief nieuwe regionale varianten) en enkele gameplay-elementen die uniek zijn in deze sequels. Klinkt dit interessant volgens jou, klik dan zeker op de Play-knop in het onderstaande filmpje!

Pokémon Scarlet & Violet zijn qua structuur de eerste spellen uit de serie die naar verluidt werkelijk in een open wereld plaats vinden, en met als gevolg kun jij als speler bijvoorbeeld het verhaal met meer flexibiliteit opvolgen, laat staan dat je zelf kunt bepalen in welke volgorde je welke Gym Leaders bezoekt. De mogelijkheden waarmee je de verscheidene locaties kunt bezoeken, zijn nu ook veelvuldiger dan voordien, want de nieuwste legendarische Pokémon (Koraidon en Miraidon) veranderen van vorm afhankelijk van hoe je jezelf wilt voortbewegen. Handig voor wanneer je samen met (maximaal drie) vrienden de paden van Paldea wilt verkennen of coöperatieve raids wilt activeren! En nu we toch eventjes over transformaties hadden: alle getrainde Pokémon wijzigen hier enigszins van gedaante door middel van de Terastallize-functie, waardoor ze in principe net als een edelsteen mogen uitblinken! Deze feature beïnvloedt niet alleen hun uiterlijk, want ook hun aanvallen worden tijdelijk versterkt en in sommige gevallen veranderen deze zelfs van type. Een vervanging voor voormalige technieken zoals Gigantamax in Sword & Shield, met andere woorden.

Pokémon Scarlet & Violet verschijnen vanaf 18 november 2022 in zowel de fysieke als de digitale winkelrekken; zij die eender welke versie op voorhand bestellen, ontvangen bovendien een pre-order bonus, namelijk een speciale Pikachu die kan vliegen. Ten slotte willen we nog snel vermelden dat men vanaf dit tijdstip overigens uitgebreid praat over allerlei concrete details betreffende de inhoud van beide spellen.

 
Laatst bewerkt:
Bovenaan