Playtonic Games werkt aan een remaster van oorspronkelijke Yooka-Laylee

Playtonic Games werd opgericht door enkele voormalige werknemers van het Britse Rareware, specifiek diegenen die onder meer verantwoordelijk waren voor Banjo-Kazooie. Vooral die laatste titel is relevant, want dit was hun voornaamste inspiratie wanneer het team (na een geslaagde Kickstarter-campagne) met een kleurrijke 3D-platformer debuteerde. Die gameplay-stijl liet men echter achterwege toen men het oorspronkelijke deel opvolgde met Yooka-Laylee & The Impossible Lair, een tweedimensionale sequel die eerder in de richting van Donkey Kong Country leunde. De tweede game werd kritisch beter ontvangen dan diens voorganger en misschien is dit ook één van de redenen waarom men de origine van Yooka-Laylee een tweede kans wilt geven!

Yooka-Replaylee is "het resultaat van de groei van de firma, de dingen die ze tijdens het werken aan andere projecten hebben geleerd en de feedback die ze in acht hebben genomen sinds de oorspronkelijke release" van het spel circa 2017. Dankzij al deze invloeden zullen ze in de nabije toekomst de geboorte geven aan een nieuwe remaster, wat het team tegelijkertijd de kans geeft om ettelijke aspecten aan te passen. Zo belooft men om te beginnen een grondige revisie van zowel de graphics als de animaties, met daarenboven verbeterde (én nieuwe) challenges. Daarnaast zal de remaster de in-game valuta onder handen nemen, terwijl een nieuwe wereldkaart zal helpen bij het navigeren van de levels. Ook de besturing plus de camera worden hier bijgeschaafd, maar daar blijft het niet bij, want de remaster zal daarbovenop extra geheimen, Tonics, mechanics en toegankelijkheidsopties bevatten.

Klinkt goed, maar Playtonic Games is jammer genoeg nog niet bereid om een releasedatum te geven, noch de platformen waarop je de remaster uiteindelijk kunt bemachtigen. Wel kondigde de community manager Steve James dat hij tegen 11 juni 2024 een Q&A-sessie met de oprichters zal organiseren, dus vermoedelijk komen daar meer specifieke gegevens aan bod. Hou alvast hun sociale media-kanalen in het oog (Facebook, Twitter, YouTube) en vergeet ten slotte ook niet om op de eerste trailer te klikken:

 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Yurf
Terug
Bovenaan