M. Bison, Elena, Terry Bogard en Mai Shiranui komen naar Street Fighter 6

Nadat Capcom met vlag en wimpel erin sloeg om Street Fighter 6 tegen juni 2023 af te werken, begon men kort daarna met het adverteren van de speelbare karakters die stapsgewijs als DLC zouden arriveren. In de Year 1 Character Pass beloofde men vier verschillende personages – Rashid, Ed, A.K.I. en Akuma – en die groep ligt ondertussen achter de rug. "Tijd om onze plannen voor een tweede jaar downloadbare content duidelijk te maken!" dachten ze bij de Japanse firma, en de Summer Game Fest was het ideale moment daarvoor. Men wond geen doekjes rondom de inhoud van de Year 2-editie en we weten onder meer dat dit (net als voordien) nogmaals vier vechtersbazen telt.

Verrassend echter is dat men voor het eerst strijders uit andere fighting game-franchises te gast heeft, ten minste voor een standaard Street Fighter-titel. Het betreft hier Terry Bogard en Mai Shiranui, twee van de bekendste namen uit SNK's Fatal Fury en The King of Fighters! De Afrikaanse capoeira-danser Elena en de dictator M. Bison gaan ze tevens gezelschap houden, hoewel elk van deze individuen op een andere dag beschikbaar zal zijn.

De kwaadaardige leider van Shadaloo (M. Bison dus) maakt vanaf 26 juni de in-game straten weer onveilig en Capcom uploadde inmiddels relevante gameplay-beelden van hem op hun YouTube-kanaal. Terry komt dan als volgende aan de beurt, weliswaar tegen de herfstperiode van dit jaar. Daarna mag Elena (circa de lente van 2025) van alle aandacht genieten en pas gedurende de wintermaanden van 2025 mag Mai haar tegenstanders in elkaar timmeren. Koop je trouwens de Year 2 Character of Ultimate Pass, dan krijg je naast de karakters in kwestie ook een lading Drive Tickets, plus extra kleuren, outfits en arena's zodra deze klaar zijn.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan