Karakters, mods en multiplayer in nieuwe DLC voor Crypt of the NecroDancer!

Indien je familiair bent met het roguelite-genre, dan is het alles behalve moeilijk om uiterst succesvolle instanties op te sommen. Crypt of the Necrodancer, wat Brace Yourself Games oorspronkelijk in 2015 begon te verkopen, is één van zulke exemplaren en die ontwikkelaars besloten om na al die jaren één extra stukje DLC online te gooien! De downloadbare content in kwestie draagt de naam SYNCHRONY en je kan het op dit moment op de kop tikken voor € 5,69. Dit prijskaartje geniet trouwens ook van een bescheiden korting (-10%) die tot en met 11 augustus actief blijft en de DLC - die voorlopig enkel via Steam verkrijgbaar is - bevindt zich bovendien nog in een Early Access-fase, aangezien de developers er verder aan willen sleutelen.

SYNCHRONY bevat nochtans redelijk wat features, ondanks het feit dat de DLC in principe onvolledig is. Zo beschikt het totaalpakket onder meer drie nieuwe speelbare personages, wie tevens werden uitgerust met unieke vaardigheden. De geest Chaunter kan vijanden bezitten om vervolgens hun aanvallen te gebruiken, Suzu is behendig dankzij haar dash-manoeuvre (tijdens welke ze niet beschadigd kan worden) en de ridder Klarinetta vecht met haar tweehandige zwaard. Verder implementeerde Brace Yourself Games online multiplayer voor maximaal acht spelers, waarvoor men zowel coöperatieve als competitieve modi bedacht. Mod-ondersteuning werd eveneens verbeterd: spelers kunnen nu de meeste aspecten van het spel wijzigen, er bestaat nu een toegewijde portaal ervoor én je mag nu meerdere modificaties tegelijkertijd activeren.

Daarenboven includeerden de ontwikkelaars ook nog nieuwe in-game onderdelen (zoals vijanden, wapens, spreuken, items, vallen, enzovoort) die je tijdens een individuele speelsessie kunt ontdekken, gepaard met een belofte dat men gedurende de Early Access-fase meer features zal introduceren. Kortom, verre van een magere aanbieding en je kunt de downloadbare content ten slotte via de onderstaande trailer bekijken.

 
Bovenaan