Joanna Dark in actie in de gameplay trailer van Perfect Dark!

Joanna Dark zagen we al sinds de launch van de Xbox 360 niet meer in een game, maar Microsoft startte samen met de teams bij The Initiative and Crystal Dynamics een nieuw project met de sluwe spion in de hoofdrol. De volgende Perfect Dark zou een reboot zijn en drie jaar geleden toonde men slechts een CGI-trailer. Gisterenavond ging men tijdens de Xbox Games Showcase een stap verder: een demonstratie van de gameplay met daarbovenop concrete informatie via dit interview op Xbox Wire! Helaas is het nog te vroeg voor een exacte releasedatum, maar men bekende wel dat Perfect Dark op zowel de Xbox Series S | X als de pc zal belanden.

Perfect Dark waant zich een First-Person spionage thriller in een semi-toekomstig universum en de ontwikkelaars lieten zich inspireren door beide voorgaande titels, terwijl men simultaan elementen van het 'immersive sim' genre zal lenen. Verwacht althans een single player-ervaring met missies waar spelers zelf mogen bepalen hoe ze een objectief tot een goed einde kunnen brengen. Allerlei gadgets staan bijvoorbeeld ter beschikking, maar Joanna kan zich nu ook op een meer behendige manier voortbewegen, met behulp van nieuwe parkour-manoeuvres. Op z'n minst nuttig voor stealth, maar dat betekent niet dat het spel een agressieve aanpak belet, aangezien je de oppositie gerust met melee-aanvallen of met een arsenaal van geweren mag toetakelen. De ontwikkelaars willen niet dat Perfect Dark het meest op één specifiek genre lijkt; ze willen vooral "de fantasie van geheime agente" zo best mogelijk tot stand brengen.

Het narratief volgt trouwens een niet zo perfecte Joanna Dark op de voet en ze is hier iemand wie doorgaans van haar fouten zal leren. Ze is ook betrokken met wat er in haar wereld gebeurt, welke onder meer geteisterd wordt door milieurampen die grote regio's praktisch onbewoonbaar maakten. "Hypercorporaties" zoals Core Mantis trachten echter de balans van de natuur te herstellen, na het bouwen van een ommuurde stad waar men de maatschappij van het Egyptische Caïro van natuurlijke catastrofes (dankzij geavanceerde wetenschap) kon isoleren. Joanna werkt voor dataDyne – hmm, vreemd! – en heeft de taak om deze buurt te infiltreren, Daniel Carrington op te sporen en hem vervolgens te arresteren. Toch zullen er momenten zijn waar de schijn bedriegt, dus Joanna moet zelf ondervinden wie ze überhaupt kan vertrouwen, laat staan dat er ook andere mysteries aan bod zullen komen, zoals het einde van de onderstaande trailer al doet vermoeden.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan