EA rondt overname Codemasters af

Maar liefst 1,2 miljard dollar, dat is wat uitgever Electronic Arts cash betaald heeft om ontwikkelaar Codemasters over te nemen. Enkele weken geleden raakte al bekend dat het Amerikaanse bedrijf aasde op de ontwikkelaar van racegames en nu is de deal dus rond.

Electronic Arts heeft racegames als Need for Speed in zijn portfolio en door de overname worden daar heel wat franchises aan toegevoegd. Denk hierbij aan Project Cars, DiRT, GRID en Formula 1.

“Dit is het begin van een spannend nieuw tijdperk voor racegames en -content, waarin we de getalenteerde teams van Electronic Arts en Codemasters samenbrengen,” zegt Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts. “Het aantal racefans blijft wereldwijd groeien, en met de franchises in onze gecombineerde portfolio kunnen we innovatieve nieuwe ervaringen creëren en meer spelers de spanning van racewagens en motorsport aanbieden. Met geweldige games voor spelers van elk platform zullen onze teams een wereldwijde powerhouse worden op het gebied van race-entertainment, en we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”

De overname van Codemasters maakt deel uit van de groeistrategie van Electronic Arts, gericht op het leveren van meer buitengewone ervaringen en de beste live diensten, en het bereiken van meer spelers op meer platforms over de hele wereld. De overname van Codemasters zal naar verwachting ook de nettowinst en de onderliggende winstgevendheid voor Electronic Arts laten stijgen.

Voor meer informatie over de acquisitie, ga naar: investor.ea.com

original.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan