De filmreleases van juni 2024

Filmreleases_Juni.png


Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.

5 juni


Bad Boys: Ride or Die
Regie: Bilall Fallah en Adil El Arbi
Met: Will Smith, Vanessa Hudgens, Martin Lawrence, Jenna Kanell, Eric Dane, Rhea Seehorn, Tasha Smith, Ioan Gruffudd en Alexander Ludwig

De legendarische Bad Boys, Will Smith en Martin Lawrence, zijn terug met hun iconische mix van explosieve actie en buitensporige humor. Maar deze keer zijn de topagenten van Miami op de vlucht en worden ze Amerika's meest gezochte mannen.


Sometimes I Think about Dying
Regie: Rachel Lambert
Met: Daisy Ridley, Dave Merheje en Parcesh Cheena

Fran denkt graag na over doodgaan, het maakt haar rustige leven interessanter. Wanneer ze haar nieuwe collega op het werk aan het lachen maakt, leidt dat tot meer: een date, een stuk taart, een gesprek, een vonk. Het enige dat hen in de weg staat, is Fran zelf.


La fille de son père
Regie: Erwan Le Duc
Met: Nahuel Pérez Biscayart, Céleste Brunnquell, Maud Wyler, Mohammed Louridi en Mercedes Dassy

Étienne en Valérie zijn jong en verliefd, maar wanneer hun dochter Rosa geboren wordt, is de liefde bekoeld. Nadat Valérie plots vertrekt, weet Étienne een mooi, gelukkig leven voor hem en zijn dochter op te bouwen. Tot hij zijn vrouw herkent in een televisiereportage en het verleden hun leventje bruut verstoord.


12 juni

Paradis Paris
Regie: Marjane Satrapi
Met: Monica Bellucci, Ben Aldridge, Rossy de Palma en Shane Woodward

Een vergeten zangeres, een depressieve tiener, een verliefde make-up artist, een presentator van een misdaadprogramma … In de zwarte humor komedie Paradis Paris van regisseur Marjane Satrapi (Persepolis) worden mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben – allemaal op hun eigen manier geconfronteerd met de dood. Voormalig operaster Giovanna (Monica Bellucci) wordt per abuis overleden verklaard in de pers, Marie-Cerise wordt ontvoerd terwijl ze probeert zelfmoord te plegen en in zijn werk flirt de Engelse stuntman Mike dagelijks met de dood. Via alledaagse ontmoetingen met universele figuren zoals een schoonmaakster, een café-eigenaar en een rechercheur, zijn de levens van de Parijzenaren uiteindelijk toch met elkaar verweven.


The Watchers
Regie: Ishana Shyamalan
Met: Dakota Fanning, Georgina Campbell en Olwen Fouéré

Verdwaald in een bos, vindt Mina onderdak in een huis dat al bewoond wordt door drie mensen. Ze zal dan de regels van deze zeer geheime plek ontdekken: elke nacht moeten de bewoners zich laten observeren door de mysterieuze bewoners van dit bos. Ze kunnen hen niet zien, maar zij kijken alles.


19 juni

Inside Out 2
Regie: Kelsey Mann
Met: Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser, Kensington Tallman, Diane Lane, Kyle MacLachlan, Lilimar, Yvette Nicole Brown en Frank Oz

Disney en Pixar's "Inside Out 2" keert terug naar het hoofd van tiener Riley net op het moment dat het hoofdkwartier een plotse sloop ondergaat om plaats te maken voor iets totaal onverwachts: nieuwe Emoties! Plezier, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer, die al heel lang een succesvolle operatie runnen, weten niet goed hoe ze zich moeten voelen wanneer Onzekerheid opduikt. En het lijkt erop dat ze niet alleen is.


The Bikeriders
Regie: Jeff Nichols
Met: Austin Butler, Tom Hardy, Norman Reedus, Jodie Comer en Michael Shannon

The Bikeriders, met in de hoofdrollen Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy en Norman Reedus, volgt de opkomst van een motorclub uit het midwesten van de Verenigde Staten, de Vandals. Gezien door de ogen van de leden, evolueert de club in de loop van tien jaar van een verzamelplaats voor lokale outsiders naar een meer sinistere bende, die de unieke manier van leven van de oorspronkelijke groep bedreigt.


The New Boy
Regie: Warwick Thornton
Met: Cate Blanchett en Aswan Reid

In Australië van de jaren 40 leidt de afvallige non Eileen, tegen het bevel van de katholieke kerk, een afgelegen klooster. Midden in de nacht staat een negenjarige weesjongen en Aboriginal voor de deur. De reden van zijn aanwezigheid brengt het vredige evenwicht van de plek uit balans.


Un amor
Regie: Isabel Coixet
Met: Laia Costa, Hovik Keuchkerian en Hugo Silva

De 30-jarige Natalia trekt zich terug in een dorpje op het Spaanse platteland om te ontsnappen aan haar stressvolle dagelijkse leven. Ze stuit daar op het wantrouwen van de lokale bevolking, raakt bevriend met een hond en accepteert een verontrustend voorstel van haar buurman.


The Marsh King’s Daughter
Regie: Neil Burger
Met: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn en Garrett Hedlund

Helena groeit op met haar vader en moeder in de moerassen van Michigan, ver afgezonderd van de rest van de wereld. Haar excentrieke vader, die Helena's moeder ontvoerde en bekend staat als 'The Marsh King', leert Helena jagen en overleven in de wildernis, totdat haar moeder een manier vindt om met haar te vluchten en haar vader wordt opgepakt. Twintig jaar later heeft Helena haar verleden achter zich gelaten en een gezin opgebouwd. Maar wanneer haar vader uit de gevangenis ontsnapt, komt haar verleden aan het licht en heeft The Marsh King het op haar en haar dochtertje gemunt. Ze weet meteen dat er maar één persoon is die hem kan opsporen: Helena zelf.


26 juni

A Quiet Place: Day One
Regie: Michael Sarnoski
Met: Djimon Hounsou, Lupita Nyong'o, Alex Wolff, Denis O'Hare

Het zijn de begindagen van de alieninvasie. Lang voordat de familie Abbott zich een weg moet banen door een verdorven wereld waarin de monsters hebben gewonnen, zien we hoe de mensheid probeert te overleven. Maar de dodelijke buitenaardse wezens met hypersonisch gehoor voeden zich met alles wat ze tegenkomen. Sam, die voor een dagje in New York is, komt vast te zitten nadat het leger bruggen bombardeert en zo Manhattan isoleert.


Love Lies Bleeding
Regie: Rose Glass
Met: Kristen Stewart, Katy M. O'Brian, Dave Franco en Ed Harris

In een afgelegen dorp in New Mexico wordt het leven van sportschoolmanager Lou (Kristen Stewart) volledig op zijn kop gezet wanneer bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Jackie, die werkt bij de schietbaan van Lou’s criminele vader (Ed Harris), zet alles op alles om te trainen voor de belangrijkste bodybuildwedstrijd in Las Vegas, iets waar Lou haar maar ál te graag bij helpt. Het prille maar intense liefdesgeluk krijgt echter een onverwachte wending wanneer Lou's zus op brute wijze mishandeld wordt en in het ziekenhuis belandt. Al snel loopt alles op gewelddadige wijze uit de hand en moet Lou niet alleen het duistere verleden van haar vader onder ogen komen, maar ook dat van zichzelf.


Bronnen: Cinemapp, Sphinx, The Searchers, Sony Pictures, Universal Pictures, Imagine Film Distribution, Paradiso Films en Kinepolis
 
Terug
Bovenaan