De BeyondFestival Kalender 2024

Artboard 1.jpg


Met de zomer voor de deur is het weer tijd om te kijken welke festivals dit jaar de moeite waard zijn om te bezoeken. Uiteraard zijn er de grote festivals die altijd de grote namen strikken, maar daarnaast zijn er natuurlijk een hele hoop kleinere festivals die zeker ook kunnen verrassen en meer dan een degelijke line-up voor elkaar krijgen. Daarnaast zijn er ook heel wat dingen te ontdekken in het buitenland. Op welke festivals zien we jullie dit jaar terug?

07/06 tot 09/06 - Best Kept Secret - Hilvarenbeek, Nederland

Best Kept Secret heeft weer een geweldige line-up en dat is toch weer het overwegen waard om een uitstapje naar Nederland te doen. Een breed scala aan artiesten waar wij alvast heel warm van worden. PJ Harvey, Badbadnotgood, Ada Oda, Amyl & The Sniffers, Altin Gün, Mannequin Pussy, Fatoumata Diawara, Tramhaus zijn namen die bij ons meteen in het oog springen.
TICKETS EN INFO

14/06 tot 08/09 - OLT Rivierenhof - Rivierenhof, Antwerpen

Het park Rivierenhof is één van de groene longen van Antwerpen, op een doordeweekse lentedag bruist het park van het leven en in de zomer doet OLT daar nog een schepje bovenop. Doorheen de zomer vindt er een reeks concerten plaats met een wel zeer gevarieerde line-up. Jazz, metal, elektronisch, klassiek of kindermuziek, er is voor elk wat wils. Alles vindt plaats in het idyllische amfitheater te midden van het park. De perfecte akoestiek en de natuur die alles omringt, maken dat de artiesten steeds het beste van zich laten zien want ook voor hen is dit een heel mooie locatie. Alvast een voorproefje uit het programma: Nils Frahm, De Jeugd van Tegenwoordig, Explosions in the Sky, Marcus Miller en Mdou Moctar, maar er staan nog veel meer kleppers op de affiche.
TICKETS EN INFO

27/06 tot 30/06 - Hellfest - Clisson, Frankrijk

Het alternatief voor wie niet naar Graspop kan of wil gaan, maar nog steeds een portie hardrock en metal wil binnenkrijgen. Dit festival in Clisson is ook uitgegroeid tot een van de vaste waardes voor menig metalliefhebber. Met Metallica, Queens of the Stone Age, Fear Factory, Enter Shikari en zelfs The Prodigy als buitenbeentje is dit alvast een steengoede affiche!
TICKETS EN INFO

27/06 tot 30/06 - Jera On Air - Ysselsteyn, Nederland

Voor wie meer van punk, hardcore en metalcore houdt is er Jera On Air in Nederland om volledig op los te gaan. Een heel ander soort festival dan andere festivals tijdens het laatste weekend van juni, maar daarom niet minder plezant! Hier vinden we Electric Callboy, Dropkick Murphys, Architects en Bad Religion terug als publiekstrekkers. Dit aangevuld met Frank Carter & The Rattlesnakes, Sum 41, Simple Plan, Atreyu en vele andere.
TICKETS EN INFO

28/06 tot 30/06 - Couleur Café - Brussel, België

Voor wie het graag dichter bij huis houdt, is er dit gezellige stadsfestival in Brussel waar heel veel verschillende soorten artiesten komen. Veel artiesten die ook over verschillende genres heen hun ding doen. In de kijker staan voor ons alvast Meryl, Masego, Action Bronson, Brihang, Steel Pulse, Fatoumata Diawara en STIKSTOF.
TICKETS EN INFO

01/07 tot 31/08 - Parkies - Vlaanderen

Parkies is een gratis festival dat in juli en augustus in diverse parken plaatsvindt. Het biedt een unieke mix van muziekstijlen op groene locaties, waar gezelligheid centraal staat. Hoewel de line-up nog niet is aangekondigd, doen dit jaar maar liefst negentien locaties mee. We kijken alvast uit naar de aankondiging van artiesten!
TICKETS EN INFO

04/07 tot 07/07 - Rock Werchter - Festivalpark, Werchter

De granddaddy van de festivals in België, en het muziekevent dat eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Ook dit jaar is Rock Werchter weer een stijf uitverkocht muzikaal feest voor jong en oud. Voor velen het eerste echte grote festival, voor anderen al tientallen jaren een begrip. Het ding is dat we op dit punt allemaal wel weten waar Rock Werchter voor staat. Het is te veel volk op een weide, het is klagen over te dure slechte frieten, maar het is ook rennen tussen vier podia en je eigen pad met muzikale hoogtes en laagtes uitstippelen om je af en toe muzikaal te laten betoveren. Ons innerlijke schoolmeisje kijkt nu al gillend uit naar het voorlopig laatste optreden op onze bodem van Måneskin en Dua Lipa, onze innerlijke boomer naar Lenny Kravitz en de Foo Fighters. Ook nu is het echter opnieuw in die undercard dat de echte pareltjes verborgen zitten. Zo heb je een Jalen Ngonda die op sfeervolle wijze het festival gaat openen, MEUTE die later op de dag hun technofanfare loslaat op diezelfde The Barn en The Clockworks die 's avonds The Slope aan gort gaat spelen. Dat allemaal nog maar op dag één van wat nog steeds het grootste muzikale avontuur van ons land blijft.
TICKETS EN INFO

12/07 tot 14/07 - Cactusfestival - Brugge, België

Het Cactusfestival in Brugge weet altijd verrassende namen te strikken en dat is dit jaar niet anders. We mogen ons alvast verwachten aan niemand minder dan Patti Smith die dit (toch kleinere) festival zal bezoeken met haar kwartet. Daarnaast komt ook The War On Drugs het festival afsluiten op zondag. Ook Warhaus, Het Zesde Metaal, Compact Disk Dummies, Whispering Sons en BLUAI zakken af naar Brugge om te komen optreden.
TICKETS EN INFO

17/07 tot 21/07 - Dour Festival - Dour, België

What's not to like about Dour? Vijf dagen lang biedt het festival een gigantisch breed palet aan muziekgenres aan, gaande van techno over hiphop tot zware gitaren en alles daartussen. Zin in Turkse psychedelica? Altin Gün staat er. Hippe elektronica? Je kan kiezen tussen BICEP, Four Tet, Justice, HAAi ... Grootse stadium techno? The Blessed Madonna en Amélie Lens. Grote Belgische namen? Oscar and the Wolf. En dan staan er nog eens tweehonderd andere namen op de affiche. Zonder twijfel één van dé festival line-ups van deze zomer. Vijf niet te missen artiesten: Paula Temple b2b SNTS, Kokoroko, Arca, Shygirl en GROS COEUR!
TICKETS EN INFO

c00e1ad5-9ba5-416c-97b9-10ce91abcb8e.jpeg

19/07 tot 20/07 - Rock Herk - Herk-de-Stad, België

Rock Herk viert dit jaar haar veertigste verjaardag! Het vroegere gratis festival werd, door de stijgende kostprijs om te organiseren, betalend, maar zet daartegenover steeds een fantastische line-up. Niet in het minst omdat ze nog voor één laatste keer Raketkanon laten verrijzen! Rock Herk balanceert zoals altijd perfect tussen Belgische en internationale artiesten, sommige aan de start van hun carrière (BWANA, BLUAI) en andere gevestigde waarden (Goose, The Afghan Whigs). Vijf niet te missen artiesten: Yard Act, BRIQUEVILLE, waltur, shame en Raketkanon.
TICKETS EN INFO

19/07 tot 25/07 - Boomtown - Kouter, Gent, België

Boomtown is één van de vele pleinen die de Gentse Feesten rijk is. Op de Kouter is de toegang gratis en daar werd recent de volledige affiche van bekendgemaakt. Het wordt een mix van Belgische rocklegendes als Millionaire met aanstormend talent als Ão of Hang Youth en het fantastische project DREUN XL. Daarnaast verwelkomt Boomtown ook enkele internationale kleppers met Marie Davidson, John Cooper Clarke en Helena Hauff. Vijf niet te missen artiesten: DREUN XL, Helena Hauff, Dijf Sanders, BeraadGeslagen en Helena Lauwaert!
TICKETS EN INFO

Zes-nieuwe-namen-voor-Live-s-Live-2024-1.jpg

28/07 tot 30/07 - Live /s Live - Middenvijver Linkeroever, Antwerpen

We hebben het wel voor Live /s Live. Sinds de kleine groeiperikelen van hun eerste editie op het strand van Zeebrugge, wist de relatieve nieuwkomer zich ondertussen op te werken tot een geduchte speler die steevast met een smaakvolle affiche weet uit te pakken. Het lijkt dan ook alsof het festival op de Antwerpse Middenvijver de perfecte locatie gevonden heeft, met een centrale ligging en de ruimte om iets heel fijn neer te zetten. The National, Editors en The Smashing Pumpkins zijn uiteraard de drie grote publiekstrekkers van deze editie, maar ook onder die headliners valt er ontzettend veel kwaliteit te ontdekken. Wat dacht je van de altijd eigenzinnige Ben Howard of onze eigen Tamino op vrijdag? Of de eerste Belgische passage van Sheryl Crow in ruim twintig jaar op zaterdag? De opzwepende podiumprésence van Beth Ditto en haar Gossip op zondag? Het is duidelijk dat ze daar in Antwerpen een dot van een line-up hebben gecureerd die minstens even smakelijk is als het aanbod van de vele foodtrucks op het terrein.
TICKETS EN INFO

02/08 tot 04/08 - Micro Festival - Luik, België

Een verborgen parel van een festival over de taalgrens. Micro Festival legt de nadruk op ontdekking en dat merk je aan de affiche waarvan de gemiddelde mens met wat geluk één of twee artiesten kent. Laat je niet afschrikken, dit festival is op en top kwaliteit. Vijf niet te missen artiesten: Holy Tongue, Ditz, Lifeguard, Derya Yildirim & Grup Şimşek en Marie Davidson.
TICKETS EN INFO

02/08 tot 11/08 Lokerse Feesten - Grote Kaai, Lokeren

Traditiegetrouw staat begin augustus met glitterstift en My Little Pony-stickers in onze agenda genoteerd, dan is het namelijk tien dagen feest daar in Lokeren. Dat feest mag je letterlijk nemen, want de hele binnenstad is ingepalmd door kermis, standjes en vertier. Wat ons echter steevast als muzikale motten naar een vlam trekt, is uiteraard wat er op de Grote Kaai gebeurt. Heel het jaar lang is het een saaie parking, maar voor die paar dagen in augustus verandert het in een plek vol muzikale magie en paardenworsten. Het gemis van een traditionele Metalzondag wordt grotendeels verzacht door de komst van Korn op dinsdag. De dansbeentjes kunnen dan weer vlijtig worden losgeschud op vrijdag 9 augustus met het waanzinnig lekkere een-tweetje van Paul Kalkbrenner en 2manydjs. Je merkt duidelijk dat er daar in Lokeren erg sterk geprogrammeerd is dit jaar waardoor je avonden krijgt die voelen als logische muzikale eilandjes. Phoenix gekoppeld aan Charlotte Adigery en Bolis Pupul, en The Roots met Vitalic als afsluiter op de eerste zaterdag? Nas, De La Soul en The Prodigy op donderdag? Het voelt als muzikaal foodpairing door een topchef.
TICKETS EN INFO

03/08 en 04/08 & 10/08 en 11/08 - WECANDANCE - Zeedijk, Zeebrugge

WECANDANCE vindt ook dit jaar weer plaats over twee weekenden op de zeedijk. Dit festival valt op vanwege de fantastische mix van jong en oud. Het brengt nostalgische jaren 90-vibes samen met een nieuwe generatie, met een line-up van elektronische muziekgenres, hip hop en downtempo beats, allemaal in een ontspannen sfeer met strand en zee als decor. Het thema van dit jaar is Drop in the Light with us so we can Rise in the Dark together.
TICKETS EN INFO

23/08 tot 25/08 - W-Festival - Klein Strand, Oostende

W-Festival staat volledig in het teken van de grootste hits uit de jaren ’80 en ’90. We kijken enorm uit naar optredens van Fischer-Z, Kid Creole & The Coconuts, Thomas Dolby en Men Without Hats. De line-up is nog niet helemaal compleet, dus wie weet wat voor verrassingen er nog komen!
TICKETS EN INFO

30/08 tot 31/08 - Down The Hill - Aarschot, België

Eind augustus is er een gezellig klein tweedaags rockfestivalletje in Aarschot waar veel goeie stoner- en doomrockbands naar afzakken. De relaxte sfeer en de intiemere setting maken dit alvast een festival dat je ooit eens bezocht moet hebben als je deze genres tof vindt. Dit jaar mogen ze BRIQUEVILLE, TAKH, Mojo & the Kitchen Brothers, ROTOR en The Crazy World of Arthur Brown verwelkomen op hun podium.
TICKETS EN INFO

13/09 tot 15/09 - Leffingeleuren - Leffinge, België

Op het moment van schrijven heeft Leffingeleuren nog maar 23 namen gelost maar deze line-up is énorm veelbelovend. De hergeboorte van Leffingeleuren betekende een verandering in hoe de affiche werd samengesteld. Ze kiezen niet meer voor de grote en populaire namen; maar leggen de focus op ontdekking en gevestigde underground artiesten. Strand of Oaks is momenteel de bekendste naam op de affiche, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de line-up. Zo komt niemand minder dan het legendarische Mclusky Leffinge op stelten zetten. Vijf niet te missen artiesten: Mclusky, Snõõper, Dame Area, Snapped Ankles en Tapir!
TICKETS EN INFO

2431-square_tweedereeksnamen_ll2024.jpg

Lijst overige festivals​

Graspop Metal Meeting – 20 tot 24 juni
Denderpop – 22 juni
Rock voor Specials – 26 en 27 juni
Paradise City Festival – 28 tot 30 juni
Sunrise Festival – 28 tot 30 juni
Feest in ’t Park – 29 juni
Rampage Open Air – 5 tot 7 juli
Gent Jazz – 5 tot 20 juli
Les Ardentes – 11 tot 14 juli
Vijverfestival – 12 en 13 juli
Rock Zottegem – 12 tot 14 juli
Gentse Feesten – 19 tot 28 juli
Contrair Open Air – 20 en 21 juli
Tomorrowland – 19 tot 21 juli en 26 tot 28 juli
Dance D-Vision – 2 en 3 augustus
Reggae Geel – 2 en 3 augustus
Campo Solar – 2 tot 4 augustus
Dranouter – 2 tot 4 augustus
Ronquières – 2 tot 4 augustus
Suikerrock – 2 tot 4 augustus
Antilliaanse Feesten – 8 tot 10 augustus
The Qontinent – 9 tot 11 augustus
Pukkelpop – 15 tot 18 augustus
Rijvers Festival – 15 tot 18 augustus
Lowlands – 16 tot 18 augustus
Kamping Kitsch Club – 17 augustus
Maanrock – 22 tot 25 augustus
Bomboclat Festival – 24 en 25 augustus
Doel Festival – 31 augustus
Crammerock – 6 en 7 september
Voodoo Village – 7 en 8 september
Zingem Beeft – 14 september
 
Terug
Bovenaan