Concertagenda: Maart 2023

concert-agenda-mrt23.jpg


In maart gaan we weer volledig los en zijn er weer enkele heel erg leuke concerten gepland. Wij willen alvast naar al dit leuks gaan. Het zal weer heel moeilijk worden om te kiezen! Welke concerten gaan jullie meepikken in maart?

1/03 - On & On: José James Sings Erykah Badu - Ancienne Belgique, Brussel

Mochten we de domicilie van José James kunnen te weten komen, zou het me niet verbazen dat er Anspachlaan 110 staat. De Amerikaanse zanger slaat nooit of te nimmer een bezoek aan Brussel over. Steeds weer met een andere metamorfose want naast z'n eigen producties deinst José er niet voor terug om een tribute te doen aan z'n favoriete artiesten. Bill Withers en Billie Holiday passeerden de revue al, op 1 maart zal hij daar niemand minder dan Erykah Badu aan toe voegen.

02/03 - Electric Callboy - Lotto Arena, Antwerpen

We vliegen er begin maart meteen goed in met de bende van Electric Callboy die met hun Tekkno Tour naar de Lotto Arena komen. Ze stonden eerder dit jaar al twee keer in een uitverkochte Trix en de populariteit van de Duitse metalcore band bereikt ongekende hoogtes. Laat de HYPA maar beginnen!

02/03 - Bob Log III + Ignatz & De Stervende Honden - La Source Beer Co., Brussel

Bob Log the third is een 'one man band' .Je kan hem herkennen aan zijn cannonball outfit, inclusief helm met ingewerkte microfoon zodat hij de rest van zijn lichaam heeft om de nodige instrumenten te bespelen. Klinkt vreemd? Hell yeah! Zal het een feestje worden? Hell yeah! Het voorprogramma wordt verzorgd door het geweldige Ignatz, mogelijks één van de beste Belgische bands van de voorbije twintig jaar.

02/03 - Måneskin - Vorst Nationaal, Brussel

In 2021 won het Italiaanse Måneskin het Eurosongfestival. Meestal durven bands en artiesten die het eurosong gewonnen hebben nogal snel naar de achtergrond te verdwijnen. Zij blijven daarentegen druk nieuwe nummers maken en touren. Met hun Loud Kids Get Louder-tour komen ze dus ook naar België.

download (1).png

09/03 tem 19/03 - Leuven Jazz - Leuven

Leuven Jazz viert dit jaar zijn tiende verjaardag van donderdag 9 maart tot en met zondag 19 maart. Tien dagen vol straffe namen uit de internationale jazzscene, waaronder de headliners: John Scofield, Eliott Knuets en MiXMONK, Tigran Hamasyan, Lakecia Benjamin en Ben LaMar Gay, ADJA en LUCA Bigband.
TICKETS EN INFO

10/03 - Fantastic Cat (us) + Nir Shemmer - Muziekclub De Zwerver, Leffinge

Fantastic Cat is een Amerikaanse band die bestaat uit vier singer-songwriters: Anthony D’Amato, Brian Dunne, Don DiLego, en Mike Montali. In juli 2022 brachten ze hun debuutalbum "The Very Best Of Fantastic Cat" uit, een mix van rock, country en folk. In het voorprogramma staat Nir Shemmer die met zijn zeskoppige band pop brengt en perfect aansluit op de hoofdact.
TICKETS EN INFO

11/03 - Jasper Steverlinck - Schouwburg Kortrijk, Kortrijk

Jasper Steverlinck is klaar om opnieuw te touren met zijn nieuwe album dat nog in 2023 zal verschijnen. Zijn gekende engelenstem zal ook nu weer velen in ontroering brengen. Je kan je verwachten aan een avond vol liedjes in de puurste vorm met onverbloemde emoties.
TICKETS EN INFO

15/03 - All things Sdban: Bandler Ching + Adja - Charlatan, Gent

Het is anno 2023 niet gemakkelijk meer om een muzieklabel te zijn dat constant creatief relevant blijft leveren, het Belgische Sdban laat zien dat het zeker kan. Intrigerende compilaties, hippe reissues en nieuwe albums. Op 15 maart presenteren ze het nieuwe album van Bandler Ching.
TICKETS EN INFO

18/03 - Channel Tres - Botanique, Brussel

Gooi G-funk, house en techno in de mixer en je krijgt Channel Tres, stil blijven staan wordt geen optie in de Botanique.
TICKETS EN INFO

20/03 - King Gizzard & The Wizard Lizard - Cirque Royal, Brussel

King Gizzard & The Lizard Wizard zijn een waar psychedelisch fenomeen, gedreven door een intens verlangen om voortdurend een nieuwe sound te verkennen. Sinds hun oprichting in 2010 brachten ze in een razend tempo nieuw materiaal uit. Ze hebben al 21 albums uitgebracht op deze korte tijdspanne in verschillende soorten genres.
TICKETS EN INFO

21/03 - Cult Of Luna + Russian Circles - Ancienne Belgique, Brussel

Double bill grand cru in de Ancienne Belgique met twee post-metal grootheden die al jaren consistent kwaliteit leveren, beide met een verpletterende live reputatie. Als je houdt van zware riffs en het geluid van het einde van de wereld mag je dit niet missen.
TICKETS EN INFO

23/03 - Use Knife - De Centrale, Gent

Use Knife had vorig jaar een residentie in de VierNulVier (je weet wel, het concertcentrum waarvan de naam plots gekaapt werd door een politiek partij). Het is een nieuw project van de twee heren achter 'Kiss The Anus Of A Black Cat' (beste bandnaam ooit) en Saif Al-Qaissy en klinkt als een perfecte clash tussen westerse underground new wave en traditionele Arabische muziek.
TICKETS EN INFO

23/03 - Michael Bublé - Sportpaleis, Antwerpen

Michael Bublé trekt met zijn nieuwe 'Higher Tour' door Europa en op 23 maart staat hij in het Sportpaleis. De Canadese zanger is al jaren wereldberoemd en zijn unieke muziekstijl bevat elementen van traditionele pop, jazz en swing.
TICKETS EN INFO

24/03 - Cafe Con Leche - Anamma, Gent

Cafe Con Leche presenteert hun nieuwe album “Le vol suivant”. Dit is een aanstekelijke mix van reggae, ska, cumbia, afro, jazz en chanson.
Hun eigentijdse interpretatie van de Spaans – Franse musica mestiza knalt, swingt en groovet als nooit tevoren! Dansen is de enige optie op een liveshow van deze band!
TICKETS EN INFO

DRAGONBALL-IN-CONCERT_5053481670792055247.jpg

25/03 - DragonBall in Concert - Paleis 12, Brussel

Het officiële Cine-Concert met aanwezigheid van Hiroki Takahashi - de originele DragonBall-zanger - is voor de eerste keer in Brussel. De muziek van de Japanse animaties DragonBall, DragonBall Z en DragonBall Super wordt gebracht door een volledig symfonisch orkest onder begeleiding van een popband.
TICKETS EN INFO

25/03 - Jazz Cats 2023 - De Kreun, Kortrijk

Dat jazz hipper dan ooit is, zal niemand verbazen maar dat ons land daar heel actief aan bijdraagt, is misschien minder geweten. Het mini-festival Jazz Cats geeft ons een zeer mooie selectie aan artiesten uit eigen land. Compro Oro, De Beren Gieren, Tukan, Kameel, Profound Observer en last but not least Lander & Adriaan. Wie er niet bij kan zijn op 25 maart, kan Lander & Adriaan de dag daarvoor ook aan het werk zien in de Chinastraat in Gent
TICKETS EN INFO

26/03 - Hania Rani - Trix, Antwerpen

De bekroonde pianiste, zangeres en componiste uit Polen komt naar België! Haar debuutalbum Esja uit 2019 is een verzameling solo-pianostukken die ze dus live komt brengen.
TICKETS EN INFO

28/03 - Say She She - Trefpunt, Gent

Le freak, c'est chic! Trek je dansschoenen maar aan, want na Say She She zullen je heupen losser staan dan na een stevige sessie bij de kinesist. Kom ze nu nog snel zien in het gezellige Trefpunt voor ze de hoofdpodia op de zomerfestivals veroveren.
TICKETS EN INFO

30/03 - Pantha Du Prince - Botanique, Brussel

Pantha Du Prince maakt techno met een twist, Hendrik Weber creëert organische en idyllische klanken en voorziet ze van een pompende beat. De Kruidtuin klinkt alvast als een toepasselijke locatie want Pantha Du Prince vervoert je sowieso naar een sprookjesachtige wereld
TICKETS EN INFO

 
Bovenaan