Concertagenda: Juni 2024

concertagenda juni.jpg

We maken ons stilaan op voor de festivalzomer en dat betekent dat we jullie de laatste concertagenda mogen voorstellen tot september. We hebben al een geweldig voorjaar gehad met veel geweldige concerten. De laatste maand is daarom zeker niet de slechtste en we mogen jullie weer enkele leuke dingen voorschotelen voor we in de festivals vliegen. Wij zijn alvast benieuwd waar we jullie nog kunnen vinden!

01/06 - Jazz Etterbeek - Markt, Etterbeek

Gratis jazzconcerten in Etterbeek! Esinam Dogbatse, een Belgisch-Ghanese multi-instrumentalist, creëert een unieke muzikale wereld vol ritmes, grooves en improvisaties. Ze mengt haar soulvolle stem met traditionele Afrikaanse percussie en elektronische invloeden, ondersteund door een volwaardige liveband. Suura is een akoestisch kwartet. Ze verkennen de grenzen van improvisatie en hebben door de jaren heen een unieke groepssound ontwikkeld
TICKETS EN INFO

03/06 - Jessica Pratt + Joanna Sternberg - Ancienne Belgique, Brussel

Psychedelische folk in de AB! Jessica Pratt haar laatste album brengt je moeiteloos terug naar de sound van Laurel Canyon tijdens de jaren zestig. Prachtige teksten met een unieke stem en dat met Joanna Sternberg als voorprogramma. Een avond voor de fans van Adrianne Lenker en Angel Olsen in haar akoestische gitaarfase.
TICKETS EN INFO

04/06 - Jane’s Addiction - Ancienne Belgique, Brussel

Na een afwezigheid van meer dan acht jaar is Jane's Addiction weer terug met een reeks optredens op het Europese vasteland! Deze alt-rockers weten hoe ze je moeten bekoren met hun stevige maar toch gevoelige rock. De Amerikanen uit Californië draaien al sinds de jaren tachtig mee in het rockcircuit dus je moet ze de kneepjes van het vak niet leren kennen.
TICKETS EN INFO

05/06 - Mildlife - De Centrale, Gent

Australië en psychedelische rock bleken het voorbije decennium een gouden combinatie. Aan de lange lijst van geweldige bands kan je zonder twijfel Mildlife toevoegen. Wat de band er doet uitspringen, is dat ze hun psychedelische sound laten flirten met de kosmische sound uit de jaren zeventig met uitlopers naar jazz en italodisco.
TICKETS EN INFO

06/06 - Mannequin Pussy - Trix, Antwerpen

Mannequin Pussy bracht dit jaar hun vierde langspeler 'I Got Heaven' uit. De band treedt hier uit haar comfortzone door meer melodie te betrekken in hun noisy punk songs. Met succes, want het album wordt overladen met superlatieven. Hipsterwebsite Pitchfork gaf ze zelfs een 8.8/10 en de titel 'best new music'. Live steeds een belevenis, afspraak in Antwerpen!
TICKETS EN INFO

cobratheimpaler-web.png

07/06 - Cobra The Impaler & Hippotraktor - Ancienne Belgique, Brussel

Twee bands die beide op een week van elkaar een nieuwe plaat uitbrengen. Wat heb je meer nodig om samen te gaan optreden? Cobra The Impaler brengt stevige heavy metal terwijl Hippotraktor meer de post-metal-toer opgaat. Toch passen beide subgenres zeer goed bij elkaar en daarom slaan ze de handen in mekaar om hier een zwaar metalfeestje van te maken.
TICKETS EN INFO

07/06 - Roland - Ha Concerts, Gent

De levende legende Roland Van Campenhout viert zijn tachtigste verjaardag met een onvergetelijke avond vol emoties en muzikaal vakmanschap. Verwacht blues, folk en rock in hun rijkste vorm, gespeeld door een podium vol muzikanten en vrienden. Roland neemt je mee door zijn levenswerk en verhalen, en blijft ook op tachtigjarige leeftijd een bron van inspiratie.
TICKETS EN INFO

07/06 - Stef Bos - Capitole, Gent

Stef Bos presenteert Bloudruk, een meeslepend theaterconcert vol nieuwe en oude songs. Hij neemt het publiek mee in een persoonlijke voorstelling waarin verhalen en muziek worden verbonden.
TICKETS EN INFO

10/06 - Snõõper - Botanique, Brussel

Voor een luttele tien euro kan je in de Botanique waarschijnlijk één van de wildste optredens van dit concertseizoen meepikken. Snõõper brengt een ton energie naar het podium. Eigenlijk meer dan een ton energie, want als Henry Rollins zegt dat dit één van de gekste livebands is die hij ooit zag, weet je dat het een feest wordt.
TICKETS EN INFO

11/06 - MY DILIGENCE & DVNE - Botanique, Brussel

MY DILIGENCE is een van de meest prominente heavy psych bands van België. Het trio uit Brussel combineert meeslepende riffs en harmonieën alsof het niets is. De schotten van DVNE komen ook af om dit feestje te vervoegen met hun muziek die zwaar schommelt tussen stoner en sludge. Wie hen gemist heeft op dunk!festival dit jaar, kan ze hier dus zeker nog meepikken!
TICKETS EN INFO

12/06 - Thirty Seconds to Mars - Vorst Nationaal, Brussel

Met hun Seasons World Tour komt Thirsty Seconds to Mars naar Vorst Nationaal! Variërend van progressieve rock tot post-grunge en post-hardcore zijn deze mannen geen enkel genre onbekend. Vijf jaar na hun laatste album hebben ze afgelopen september een nieuwe plaat uitgebracht en wij zijn er zeker van dat ze niet kunnen wachten om ons hier live mee omver te blazen.
TICKETS EN INFO

13/06 - Miaux plays 'Carnival of Souls' - Palmarium, Gent

Belgische synthmeester Miaux creëerde op vraag van het Gentse filmfestival een nieuwe soundtrack bij de horrorklassieker 'Carnival of Souls'. Wie dat optreden gemist heeft of het nog eens wil meemaken, heeft nu een herkansing in de unieke setting van de plantentuin van UGent. Kid_C van onze cultuurcrew was er destijds bij en had het volgende te zeggen: "Beste ooit."
TICKETS EN INFO

a0KQw000006VRzmMAG_original.jpg

18/06 - UUHAI - Ancienne Belgique, Brussel

Mongoolse folkmetal. Meer dan deze drie woorden heb je niet nodig om onze volledige interesse op te wekken. Een samensmelting van Mongoolse folkmuziek en snoeiharde metal, dat is wat je hier kan verwachten. Met hun traditionele instrumenten en keelzangen brengen ze een heerlijke fusie tussen deze twee genres die op het eerste gezicht tegengesteld lijken, maar eigenlijk gewoon perfect bij elkaar passen.
TICKETS EN INFO

25/06 & 29/06 - Pommelien Thijs - De Roma, Antwerpen

De 22-jarige Pommelien scoorde nummer 1-hits met 'Nu Wij Niet Meer Praten' en 'Ongewoon'. Na haar triomf tijdens de MIA's brak ze definitief door met de Zomerhit 2023 'Erop of eronder' en een optreden met Bazart op Pukkelpop. De zangeres keert terug - na verschillende uitverkochte concerten in 2023 - naar deze iconische concertzaal in Antwerpen.
TICKETS EN INFO

27/06 - Chelsea Wolfe - Ancienne Belgique, Brussel

Mocht het dan toch een donkere en druilerige 27ste juni worden, dan zal het eerder Chelsea Wolfe zijn die een gepaste soundtrack zal hebben. Niets beter dan de duistere doom van Wolfe om het regenachtige weer te omarmen. In de AB zal ze haar nieuwe album 'She Reaches Out to She Reaches Out to She' presenteren, alweer een prachtige toevoeging aan haar oeuvre.
TICKETS EN INFO

27/06 - Palmarium: Greg Foat - Plantentuin , Gent

Doorheen juni vinden er in de prachtige plantentuin van de UGent een reeks concerten plaats, vooraanstaand jazz pianist Greg Foat zal één van die avonden voor zich nemen. Mocht het weer die avond meezitten, zal Greg een zeer toepasselijke soundtrack kunnen voorzien. Wie al eens wil proeven van z’n capaciteiten: hij bracht onlangs een heerlijk livealbum uit opgenomen in Griekenland.
TICKETS EN INFO

27/06 & 28/06 - Rammstein - Nieuwe Koers, Oostende

Rammstein, de legendarische Duitse metalband, keert deze zomer terug naar Oostende! De muziek van Rammstein wordt gekenmerkt door zware, krachtige riffs, een strakke ritmesectie en indringende, duistere melodieën. Verwacht een spectaculaire show vol vuur en passie.
TICKETS EN INFO

28/06 - Gold Panda - Wilde Westen, Kortrijk

Wie wil dansen, kan in Kortrijk terecht. Gold Panda zal er elektronische beats serveren op een bedje van ambient, dubstep en house. Voor de liefhebbers van Four Tet, Boards of Canada, of Caribou.
TICKETS EN INFO

0027582522_10.jpg
 
Terug
Bovenaan