Capcom brengt Nintendo DS-titel Ghost Trick naar meerdere platformen

Wie jaren geleden op de Nintendo DS speelde, zal misschien niet bekend zijn met Ghost Trick: Phantom Detective. Dit was een puzzelspel dat destijds door Capcom werd ontworpen – door de bedenker van de Ace Attorney-titels nota bene – maar helaas stelde diens verkoopcijfers teleur, waardoor Capcom lang twijfelde om ports voor consoles goed te keuren. Bijna dertien jaar passeerde echter sinds de originele release ervan en tijd heelt blijkbaar alle wonden, want het bedrijf in kwestie besloot om plotseling een nieuwe versie voor te bereiden! Aanvankelijk kondigde men dit aan gedurende de Nintendo Direct van vandaag, maar wees gerust, de titel is eveneens op komst voor andere platformen, waarover later meer!

In Ghost Trick: Phantom Detective neem je de rol aan van Sissel, iemand wie niets over zijn verleden herinnert, inclusief de manier waarop hij exact stierf. Met als gevolg dwaalt hij nu als een geest rond in het hiernamaals, hoewel hij nu tegelijkertijd over bovennatuurlijke krachten beschikt, zoals het beïnvloeden van objecten in de wereld der levenden. Die vaardigheden komen hoe dan ook in deze game meermaals van pas, want als speler moet je ze aanwenden om puzzels op te lossen, om anderen uit de nood te helpen en om talloze aanwijzingen te identificeren. Omdat het een re-release is, blijft het spel uiteraard grotendeels hetzelfde, maar Capcom gaat er een aantal wijzigingen bovenop gooien.

De ontwikkelaars zeiden allereerst dat men visuele aanpassingen zal voorzien, waardoor men deze versie in beeld kan brengen met een 1080p-resolutie en 60 frames per seconde. Ghost Trick: Phantom Detective arriveert (tijdens de zomer van 2023) trouwens op de PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc in een louter digitaal formaat; net daarom kan je deze titel ook op verschillende manieren besturen. Het spel ondersteunt namelijk (waar mogelijk) touch screen controls, maar men bedacht naar verluidt een resem optimaliseringen zodat het gebruiken van een doorsnee gamepad sowieso comfortabel blijft. Verder verfijnde men de menu's, bedacht men kersverse uitdagingen (beter bekend als Ghost Puzzles), nam men de soundtrack opnieuw op voor superieure geluidskwaliteit en gooide men nieuwe (nooit eerder geziene) artwork in de Extras-sectie. Test je graag je brein uit, dan is dit spel zeker het overwegen waard eens het voltooid is, deels omdat de toekomstige Professor Layton-game voorlopig geen specifieke datum kent.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan