Battlefield 2042 Season 3: Escalation is nu beschikbaar

Electronic Arts en DICE hebben laten weten dat Battlefield 2042 Season 3: Escalation nu beschikbaar is. Het seizoen bevat veel krachtige, grondgeoriënteerde content voor de game, waaronder een nieuwe Specialist en meerdere wapens. Deze zijn beschikbaar voor alle spelers als onderdeel van de niet-betaalde Battle Pass van Battlefield 2042. Spelers kunnen extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass.

In Season 3 wordt de strijd verplaatst naar de ongetemde wildernis van Zweden. De nieuwe map genaamd Spearhead zit vol met productiefaciliteiten voor hightech-wapens. Spelers moeten door nauwe ruimtes navigeren en tactische beslissingen nemen om de overwinning te behalen. Dit doen ze middels de vuurkracht van de nieuwe wapens.

Veel schade en een hogere tactische inzet worden allesbepalend met de wapens van Season 3. De Rorsch Mk-4 Railgun beschikt over meerdere vuurmodi, waardoor veel spelers dit geavanceerde wapen ongetwijfeld als bijzonder veelzijdig en krachtig gaan ervaren. De NVK-S22 Smart Shotgun is compact en wendbaar, terwijl het NVK-P125 Bullpup Pistol het ideale wapen is voor lange afstanden. De klassieke Battlefield Throwing Knives zijn ook aan het wapenarsenaal toegevoegd. De nieuwe Battlefield 2042 Specialist Rasheed Zain kan vijanden goed verjagen met zijn XM370A Airburst Rifle. Hij kan zijn gezondheid onmiddellijk herstellen, nadat hij een vijand heeft uitgeschakeld.

Spelers kunnen de strijd aangaan met de nieuwe multimodale EMKV90-TOR Tank. Met de Mobility Mode kunnen ze zich snel verplaatsen en met de langzamere Siege Mode kunnen ze enorme schade aanrichten. Deze baanbrekende tank beschikt over een speciaal detectivesysteem dat spelers informeert over inkomende aanvallen.

Season 3: Escalation bevat ook nieuwe Assignments die spelers de mogelijkheid bieden om meer Vault Weapons te ontgrendelen, waaronder de XM8 en A-91. Er komt nog veel meer aan in toekomstige Season 3-updates. Extra updates die later in Season 3 komen, zijn de langverwachte toevoeging van klassen voor Specialists en een reeks balansaanpassingen, evenals vernieuwingen aan de maps Manifest en Breakaway.

 
Bovenaan