‘Andor’ is ‘em zie, de eerste trailer voor Star Wars: Andor

Zes jaar geleden is het ondertussen dat Rogue One in de zalen kwam. Met een budget van 220 miljoen dollar was het één van de duurste producties ooit, maar met een opbrengst van dik boven het miljard ook een blockbuster van formaat. Zeker na de niet altijd fantastisch onthaalde prequels, kon Rogue One met zijn meer nuchtere, donkere stijl een opstap betekenen naar een verfrissing van het Star Wars-imperium (sorry, Imperialist hier). En inderdaad, sindsdien heeft Disney een behoorlijke output gehad en lijkt het niet meteen af te zwakken. Nieuwe telg wordt straks Andor, vanaf 21 september te zien op Disney+ en al direct voor twee seizoenen, goed voor 24 afleveringen, ingeboekt.

Andor is Cassian Andor, die normaal aan de kost komt als dief. Het verhaal speelt zich vijf jaar vóór de gebeurtenissen van Rogue One af - voor zij die die film gezien hebben en dus eventueel een vraagteken zouden hebben over het bestaan van Cassian - op het moment dat de Death Star nog volop in haar ontwerpfase zit. Het verzet tegen het Rijk zit ook nog in het prille begin. Zoals The Empire placht te doen, is de thuisplaneet van Andor door hen vernietigd. Nochtans is Andor in het begin van het verhaal nog revolutie ‘avers’. Dat hij een hele evolutie zal doormaken, bewijst het verhaal van Rogue One en dát verhaal krijgen we nu dus te zien.

De originele Cassian Andor, Diego Luna (Narcos: Mexico, Y Tu Mama Tambien) neemt de rol weer op zich. Luna voelde zich uitermate gesteund door Disney in hoe hij zijn personage speelde en werd ook door het publiek goed ontvangen. Verder zien we Forest Whitaker terugkeren als Clone Wars-veteraan Saw Gerrera, Stellan Skarsgård (Ronin, Thor) als Luthen, Genevieve O’Reilly (Rogue One, Revenge of the Sith) als Mon Mothma en Fiona Shaw (Killing Eve, Harry Potter).

De trailer is alvast veelbelovend. De sfeer van Rogue One, grimmiger (en realistischer ondanks de ruimteschepen), zit goed en toont het soort actie en drama dat een wijder-dan-alleen-die-hard-fans zeker zal kunnen aanspreken. De woorden die Andor uitspreekt komen op de dag van vandaag ook bijzonder bekend over: the empire is choking us so slowly, that we do not even notice. Op 21 september droppen de eerste drie afleveringen op Disney+ en daarna wekelijks eentje.

 
Bovenaan