Algemene Nieuws & Achtergronden Thread

Hawk

Active member
Crowdfunder FE
Een nieuw forum, een frisse start.

Is het einde van het fysieke bankkantoor nabij? - HLN

Dat is een interessant artikel en de auteur heeft volgens mij zeker een punt.

Ik ben opgegroeid in de jaren negentig en dan hadden sommige banken nog geen machines. Als ge 500 frank wou afhalen moest dat allemaal aan het loket gebeuren. Ge moest dan in de rij uw beurt afwachten.

Dan zijn ze geëvolueerd naar loketten + een paar machines en nu zijn de loketten weg en kunt ge enkel nog een specialist op afspraak spreken voor een lening of een brandverzekering, etc.

Ik denk dat de banken maar al te graag willen evolueren naar een sluiting van alle (of de meeste) kantoren. Dat zou immers voor hen een grote besparing zijn op gebouwen en personeel.

Ik vind het digitaal bankieren wel makkelijk. Ik ben een lange tijd terughoudend geweest om die apps op mijn telefoon te installeren maar das ondertussen nu ook gebeurd.

Ik denk dat de banken in de toekomst naar een situatie zullen gaan waarbij alle kantoren worden gesloten behalve de kantoren waar enkel nog automaten staan (voor cash geld af te halen) en hun dienstverlening online gaan aanbieden (krediet of verzekering via skype of teams of een afspraak in Brussel).
 

Voidski

Active member
Crowdfunder FE
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch enorm fijn vind om nog eens bij een bank langs te kunnen gaan, in persoon. Toen wij onze hypothecaire lening hebben afgesloten heeft het fysieke contact toch de doorslag gegeven. Al vrees ik inderdaad dat het wel de toekomst wordt dat er geen fysieke kantoren meer zijn.
 

kay-gell

Social Crew
Crowdfunder FE
Voor leningen ed vind ik dat misschien ook nog wel nuttig. Maar ik zie ook dat de meesten vaak voor een scheet afkomen die perfect van op afstand had kunnen geregeld worden. Daarom zou 't nog geen slechte evolutie zijn.
 

KnightOfCydonia

Well-known member
Crowdfunder FE
Enkel nog fysieke afspraken in Brussel zal nooit gebeuren, daarvoor is dit land net iets te groot, en reizen mensen (terecht overigens) niet graag van elke uithoek van dit land naar Brussel af. Skype/Teams of erger nog wat mijn bank gebruikt: iets van Cisco, is goed in corona-tijden, dat zal geen stand houden voor grote zaken als leningen.
Een deel van de afspraken kunnen dan alsnog digitaal blijven, maar voor grote leningen zouden zowel klanten als banken denk ik toch nog een echt gesprek waarderen. Trouwens op dit moment mag het ook nog niet exclusief digitaal, want ik ben in corona-tijden mijn lening gaan laten herzien: en ik moest in september naar het kantoor voor handtekeningen te zetten, tientallen stuks...

Minder kantoren is dan natuurlijk weer een logische evolutie, maar daar zal toch een zekere regionale verankering blijven. Misschien enkel nog bankkantoren in de provinciehoofdsteden en een beperkt aantal andere grote steden.
Een interessantere vraag dan de voorspelbare evolutie van het bankkantorennetwerk die overigens ook al voor corona aan de gang was, is de impact van corona op elektronische betalingen en contactloos betalen. Komen voor dat laatste de oude limieten terug, of laat men het zo? Want het is handiger maar opent ook de deur tot meer misbruik, maar is dat misbruik er ook?

Minder cash is dé manier om zwartgeld te bestrijden, zeker in een land waarin zwart werk nog welig tiert. Maar zal deze regering dat durven aanpakken? Ik betwijfel het.
 

Nahrtent

Well-known member
Crowdfunder FE
> "Illustratiebeeld" vol met Keltische munten... zucht.

Ik kan het artikel niet lezen, maar ik denk niet dat de diepte het probleem is. Romeinse vondsten vind je (buiten de stad) al op minder dan een halve meter. Ik gok dat ze de chemische samenstelling van de bodem vergeleken hebben met restjes op die munten en zo vrij snel opgemerkt hebben dat daar een serieuze mismatch in zat.

Het bodemprofiel kan ook veel weggeven. Als er totaal geen sporen zijn van menselijke kuilen of andere ingrepen in de bodem val je ook relatief snel door de mand.
 

Hawk

Active member
Crowdfunder FE
> "Illustratiebeeld" vol met Keltische munten... zucht.

Ik kan het artikel niet lezen, maar ik denk niet dat de diepte het probleem is. Romeinse vondsten vind je (buiten de stad) al op minder dan een halve meter. Ik gok dat ze de chemische samenstelling van de bodem vergeleken hebben met restjes op die munten en zo vrij snel opgemerkt hebben dat daar een serieuze mismatch in zat.
Ahja, ik zie dat het een plus artikel is. Waar ik op doelde was de volgende passage:

De Fransman viel finaal door de mand, omdat hij de munten niet diep genoeg had begraven. “Romeinse munten in een middeleeuwse aardlaag? Dat kan natuurlijk niet.”
 

nestorius

Well-known member
Crowdfunder FE
Hoe diep moet je dan je schoonmoeder begraven om in de juiste tijd te zitten? Just asking for a friend
 

Hawk

Active member
Crowdfunder FE

De mensen hebben geen vertrouwen meer in de traditionele partijen en stemmen meer en meer op extremen. Hoe komt dat toch? :thinking:
Als dat de reden is om op extremen te stemmen heeft het weinig zin hoor. 🤷‍♂️

 

lammeken

Active member
Crowdfunder FE
Dat snapt ge toch niet dat zo 'n toestanden nog steeds kunnen. Walgelijk.

Walgelijk is inderdaad het juiste woord.
Komt bij mij over als de kiezer wat in zijn gezicht uitlachen.
Ik kan begrijpen dat mensen dan extreem stemmen, maar dan meer uit proteststem. Graaiers heb je overal.
 

KnightOfCydonia

Well-known member
Crowdfunder FE
Het ergste is dat hoewel dit soort uitwassen tenminste nog illegaal zijn, een groot deel van de corruptie gewoon gelegaliseerd is.
Eigenlijk is het belangrijkste wat hij verkeerd gedaan heeft gewoon dom zijn, als hij was gaan bijklussen zoals partijgenoten van hem, had hij gerust diezelfde plezierreisjes kunnen betalen. De Frères en consorten van deze wereld kopen maar al te graag invloed bij EU-functionarissen en parlementsleden.

Check: Guy Verhofstadt is één van de meest "corrupte" EU-parlementsleden, slechts 2 anderen verdienen meer bij naast de riante EP-wedde:
Maar dat is perfect "legaal".

& dan heeft die nog het lef andere landen de les te spellen als ware hij een verdediger van de democratie, geen journalist die hem een strobreed in weg legt: https://www.knack.be/nieuws/belgie/...rd-uit-te-hollen/article-opinion-1678587.html

Wat in Hongarije gebeurt valt ook niet goed te praten, maar als wat in Hongarije gebeurt de pest is, zijn mensen als Verhofstadt gewoon de cholera, géén van beiden is gezond, zowel mensen als Orban als mensen als Verhofstadt zijn ziekten voor een democratisch functionerende Europese Unie.
 

nestorius

Well-known member
Crowdfunder FE

Schrijnend hoe we in onze moderne tijden echt gen oplossing voor zo'n zaken kunnen verzinnen. We hebben godganse dagen de mond vol over menselijkheid maar kunnen nog het respect voor zo'n beroepen niet opbrengen. Imo echt erg dat we na 4 dagen nog altijd die mensen niet kunnen informeren over hoe en wat. Veder kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat men inderdaad de coronasituatie misbruikt heeft om Groot Brittannië onder druk te zetten inzake de Brexit door de grenzen te sluiten. Als dit effectief zou is dan vind ik het erg laag van onze europese politici om dan geen enkele oplossing te verzinnen voor de getroffen truckers.
 

beryl

Active member
Ook een hele hoop niet-EU landen hebben Britse bezoekers de toegang tot het land ontzegt (bvb Zwitserland en Canda). Dat dit omwille van de Brexit is lijkt me nogal vergezocht, zeker omdat het net zowel een probleem is voor EU bedrijven.
 
Bovenaan