BeyondGaming

Review: Withering Rooms
  • 0
  • 0
Nightingale, een jongedame ontwaakt in een bed, middenin een spookhuis waar moordzuchtige wezens rondlopen. Met zakken over hun hoofd en, niet meteen een detail, met hakbijlen in hun bebloede pollen. Uiteraard met de bedoeling om haar te vermoorden, want zo betaamt het een typische horrorgame. Hoe kan het arme meisje deze nachtmerrie overleven? Dat is dus de insteek van Withering Rooms, al een poosje in vroegtijdige toegang op Steam, en erg positief bejegend door het spelende plebs daar. Met enig scepticisme druk ik zelf ook maar eens de Play-knop in. In het achterhoofd herhaalt zich die welbepaalde slagzin, sporadisch aangewend wanneer men totaal geen idee heeft wat te verwachten: “We zullen het aankijken”.
Gezien op Sooner in maart
  • 0
  • 3
Sooner, een Belgische streamingdienst, biedt een uitgebreide selectie aan films, variërend van onafhankelijke producties tot tijdloze meesterwerken. De catalogus wordt regelmatig aangevuld en het platform heeft verschillende abonnementsvormen, maar biedt ook de mogelijkheid om afzonderlijk een film te huren.
Trailer voor Neil Gaimans Dead Boy Detectives
  • 0
  • 0
Netflix heeft de officiële trailer onthuld voor Dead Boy Detectives, een nieuwe serie die vanaf april te zien zal zijn op hun platform. De serie, gebaseerd op de stripreeks van Neil Gaiman, is een nieuwe toevoeging aan "The Sandman Universe" voor Netflix.

In Dead Boy Detectives bundelen twee tienergeesten hun krachten met een helderziende om mysterieuze zaken op te lossen. Maar hun missie neemt een duistere wending wanneer een machtige heks hun pad kruist. Ze zijn vastberaden om bij elkaar te blijven, zelfs als dit betekent dat ze kwade heksen en de hel moeten trotseren. De cast bestaat uit George Rexstrew als Edwin en Jayden Revri als Charles, Kassius Nelson, Yuyu Kitamura, Jenn Lyon, Briana Cuoco, Lukas Gage, David Iacono en Ruth Connell. Dead Boy Detectives zal vanaf 25 april exclusief te zien zijn op Netflix.

Trailer voor The Bikeriders met Austin Butler en Jodie Comer
  • 0
  • 1
Universal Pictures heeft zojuist een gloednieuwe trailer onthuld voor The Bikeriders van regisseur Jeff Nichols. Dit drama volgt de opkomst van motorclub Vandals in het Midwesten tijdens de turbulente jaren zestig, gezien door de ogen van de leden. De cast bestaat onder meer uit Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist, Boyd Holbrook en Norman Reedus. The Bikeriders is vanaf 19 juni in de bioscoopzalen te zien.

Review: Sons of Valhalla
  • 0
  • 1
Op 5 april komt Sons of Valhalla uit voor pc, een zogenaamde fight and build-game met roguelike elementen én real time tactics, welke zich afspeelt in het Engeland van tijdens de Vikingtijd. In het pixel art style spel dien je met je leger dorpen en steden te veroveren, na oneindig veel tegenstanders plat te walsen. Allemaal met het uiteindelijke doel om een gigantisch rijk uit te bouwen, terwijl je ondertussen de liefde van je leven probeert terug te vinden.
Bumba bestaat 20 jaar en krijgt een nieuwe show: Het Verjaardagsboek
  • 1
  • 1
Wie Bumba al kent sinds zijn begindagen, zet zich beter even neer. Het clowntje wordt namelijk twintig jaar! Ter ere van deze verjaardag krijgt hij een nieuwe show: Het Verjaardagsboek. In deze Bumba show worden de jarige Lies en Lars verrast met een schitterend Verjaardagsboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze binnen in de kleurrijke Bumbawereld. Samen met Bumba, Bumbalu, Bumbina en alle andere vrienden uit het circus, beleven ze een reuzegroot verjaardagsfeest! Trek je dansschoenen aan, warm je stem op en zet je leukste clownsneus op. Het is tijd voor een groot feest! Kom jij ook? Na de show mogen alle kleintjes op de foto met Bumba!
Dans en lach erop los met komediestuk De Ballroombeker
  • 0
  • 0
Ook deze zomer zet Het Achterland haar zomertraditie voort en brengt vanaf 28 juni 2024 zeven weken lang de komedie De Ballroombeker in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur en scenarist Jeroen Maes verwelkomt het publiek in de wereld van het ballroomdansen en kan hierbij rekenen op een vierkoppige hoofdcast bestaande uit Carry Goossens, Greet Rouffaer, Ann Van den Broeck en Vicky Florus. Verder zullen ook Matthew Michel, Jervin Weckx, Thomas Boudrez en Ylenia Mele te zien zijn in deze komedie. De choreografie is in handen van Frank en Laura Zegels, die bij het grote publiek al bekend zijn door hun choreografieën in James De Musical en Dancing With The Stars.
It's the Hard Knock Life! Backstage Producties brengt Annie - de musical
  • 0
  • 0
Backstage Producties, dat vorig jaar nog de musical Pocahontas bracht, kondigde onlangs haar nieuwste musical aan: Annie - De musical. Regisseur Jaak Lema zal het creatief team onder handen nemen, samen met choreograaf Laurent Flament. De musicalklassieker is bedoeld voor theaterliefhebbers van alle leeftijden. De cast wordt nog dit voorjaar bekend gemaakt.
Filmreview: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes (blu-ray)
  • 0
  • 0
Gegroet inwoners van BeyondGaming, steek jullie hand op met een provocerende branie wanneer je dacht dat het een uitstekend idee was om een jaar of acht na de val van Panem met een heuse prequel op de The Hunger Games-films op de proppen te komen. Zat er iemand, nadat Katniss Everdeen de dictatuur van Coriolanus Snow omverwierp, met het brandende verlangen om te ontdekken hoe die knakker aan de macht kwam? Aan de lauwe ontvangst aan de wereldwijde bioscoopkassa te zien, was er in elk geval geen sprake van een revolutionaire herstart van de franchise. Of dat echter aan de kwaliteit van de film lag, of eerder de timing van de release, ontdekken we bij deze herkansing op Home Video.
Review: One Last Breath
  • 0
  • 1
De wereld is doodziek, en wij zijn zelf de ziekte. Alle hoop rust nu op Gaia, een machtig wezen geboren uit de laatste zucht van Moeder Natuur. Gebruikmakend van haar vaardigheden om de omgeving te veranderen, dient ze te ontsnappen aan gevaarlijke wezens, doordachte puzzels op te lossen en te overleven in deze stervende wereld.
De filmreleases van april 2024
  • 0
  • 0
Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.
Filmreview: Los delincuentes
  • 0
  • 0
Je staat voor een keuze: drie en een half jaar achter de tralies en daarna nooit meer moeten werken, of nog een kwart eeuw verslijten in een uitzichtloze kantoorbaan? Dit dilemma is realiteit voor bankmedewerker Morán in de nieuwste film Los delincuentes van Argentijns regisseur Rodrigo Moreno.
Review: Planet Zoo: Console Edition
  • 0
  • 1
Als je veel geld hebt, kun je alles kopen. Kijk maar naar Marc Coucke. Een voetbalploeg, een half dorp in de Ardennen of een zoo, het kan niet op. Hoewel wij geen voetbalploeg of dorp kopen, zijn we sinds kort wel eigenaar van een zoo. Dit uiteraard dankzij de consolerelease van Planet Zoo. De game verscheen reeds in 2019 voor pc, maar is sinds eind vorige maand ook beschikbaar op de nieuwste generatie consoles. De Nintendo Switch valt dus uit de boot. Maar is het ook speelbaar met een controller? Je komt het in onderstaande review te weten.
Maak kennis met the Joker in Suicide Squad: Kill the Justice League
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en DC hebben Suicide Squad: Kill the Justice League Seizoen 1 gelanceerd, een gratis DLC-update die vanaf nu beschikbaar is voor alle gamebezitters op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC (Steam en Epic Games Store).

Seizoen 1 bevat The Joker, die een nieuwe rekruut van Task Force X wordt nadat Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang en King Shark hem hebben gered uit zijn eigen Elseworld, waar Brainiac is binnengedrongen. Deze alternatieve versie van de iconische DC Super-Villain voegt zich bij de Squad als een speelbaar personage met zijn eigen stijl van chaos en waanzin, zoals te zien is in een nieuwe in-game video die een nadere blik werpt op deze Elseworld-twist van de Clown Prince of Crime.

Suicide Squad: Kill the Justice League Seizoen 1 bevat nieuwe Incursions en Strongholds, missies en activiteiten, cosmetica, Justice League-varianten voor eindbazengevechten en nog veel meer. Tijdens de twee afleveringen van het seizoen maken spelers kennis met...
Nightdive Studios kookt PO'ed: Definitive Edition
  • 0
  • 0
De titel klinkt misschien als een grap – het is vandaag immers 1 april! – maar we garanderen je dat Nightdive Studios ons niet met een neppe aankondiging wou bedotten. De firma bevestigde in alle ernst dat ze PO'ed terug uit de figuurlijke koelkast zullen halen, een First-Person Shooter die circa 1995 op de 3DO (en later op de PlayStation 1) verscheen. Zowel de oorspronkelijke ontwikkelaars (Any Channel) als de eigenlijke game zijn obscure namen en we betwijfelen dat velen onder ons er ooit van hebben gehoord. Toch zijn diens inspiraties overduidelijk, want de developers opteerden destijds voor een concept dat gameplay-gewijs veel gemeen had met wereldberoemde klassiekers zoals DOOM en QUAKE. Met een extra dosis absurditeiten, uiteraard.

In dit spel kruip je in de huid van een woedende kok die alle aliens wilt elimineren nadat ze zijn schip hebben belaagd en vervolgens al zijn collega's vermoordden. Zestien van de "de gemeenste, gekste en meest onaantrekkelijke...
Review: Dragon's Dogma 2
  • 2
  • 6
Dat het soms de moeite loont om een game pas na de release te reviewen bewijst Capcom alvast met Dragon's Dogma 2. Wie de berichtgeving rond deze nieuwe sequel wat volgt, weet dat er heel wat te doen is rond het spel en dit zowel in positieve als negatieve zin. Dragon's Dogma 2 is immers geen alledaagse actie-RPG en zowel de uitgever als de ontwikkelaar hebben enkele opvallende keuzes gemaakt bij het tot stand komen van deze game. Hoewel er vaak een duidelijke visie achter veel van deze elementen zit, komen zij de ervaring niet altijd ten goede.
Filmreview: Asphalt City
  • 0
  • 2
Asphalt City neemt je mee naar het intense en veeleisende werk van ambulanciers die dagelijks geconfronteerd worden met noodsituaties in New York City. Deze film, geregisseerd door Jean-Stéphane Sauvaire, dompelt je onder in een wereld van lawaai, sirenes en flikkerende zwaailichten, en benadrukt de zware nachten waarin de extreme stress van de paramedici voelbaar is.
In Progress  Bordspeltoernooi: Ronde 2 - Azul
  • 0
  • 0
Er zitten redelijk wat fervente boardgamers op BeyondGaming dus daarom organiseren we nu ons allereerste boardgame toernooi via Boardgamearena. Iedereen kan en mag meedoen en elke 3 maanden starten we een nieuwe ronde op. Dat betekent dus dat er voor dit jaar 4 rondes zullen zijn. Diegen die daarna het meeste punten heeft mag zich kronen tot BeyondGaming Boardgame Koning! Zijn jullie er klaar voor?
Review: Horizon Forbidden West Complete Edition
  • 0
  • 2
Iets meer dan twee jaar na de oorspronkelijke release op PlayStation 4 en 5, kunnen pc-gamers eindelijk genieten van Horizon Forbidden West, via de Complete Edition dan. Inderdaad, meteen voorzien van die zeven uur durende Burning Shores DLC, welke weliswaar pas vrijkomt na het voltooien van het hoofdverhaal. Maar dat detail zal het leeuwendeel van de doelgroep een worst wezen, want dankzij Nixxes is een zoveelste geslaagde pc-port van een uiterst kwalitatieve PlayStation-game nu een feit.
De gamereleases van april 2024
  • 3
  • 1
De maartse buien gaan stilletjes aan over in de aprilse grillen. De dagen lengen en je moet op tijd opstaan om de chocolade eieren te rapen voor de zon ze doet smelten. Met twee weken Paasvakantie voor de boeg hopen we uiteraard allemaal op wat toptitels. Topsport kan je alvast beleven in Topspin 2K25, terwijl je in Ereban de muren zal beklimmen. De Teenage Mutant Ninja Turtles kunnen dit ook als de beste bij hun arcade-terugkeer. Terwijl we terugkeren in de tijd in Manor Lords. Soit, uitdagingen genoeg en voor wie nog wat inspiratie zoekt, lees gerust verder ...
Terug
Bovenaan