BeyondGaming

Nieuwe trailer toont Final Fantasy XIV: Endwalker in volle glorie
 • 3
 • 1
Square Enix heeft nieuwe informatie onthuld over Patch 5.55 voor Final Fantasy XIV Online, die zal verschijnen in de aanloop naar de release van Endwalker, het langverwachte vierde uitbreidingspakket voor de MMO. Tijdens de Letter from the Producer LIVE-stream van afgelopen zaterdag, vertelde producer en director Naoki Yoshida welke nieuwe content fans kunnen verwachten van Patch 5.55 en daarna voor het afronden van Final Fantasy XIV: Shadowbringers.

Patch 5.55 verschijnt op 25 mei en levert diverse toevoegingen voor de hoofdscenario-questline en de YoRHa: Dark Apocalypse- en Save the Queen-questlines. Daarnaast begint met deze patch de officiële service voor de PlayStation 5-versie, volgend op een open beta-periode. Yoshida onthulde ook een speciale evenementen-kalender met onder andere het in-game-evenement Make It Rain in juli, de in-game-evenementen Moonfire Faire en The Rising in augustus, en een terugkeer van de samenwerking met Final Fantasy XV in september.

Het onlangs...
Flitsende actie in nieuwe Black Widow-clip
 • 1
 • 1
Nog eventjes wachten en we kunnen binnenkort opnieuw naar de bioscoop! Welke film ik als eerste zal gaan kijken, weet ik nog niet. Maar voor heel wat mensen zal Black Widow waarschijnlijk de reden zijn om richting multiplex te trekken. Voor wie nog niet helemaal warm is voor de film, heeft Marvel Studios een nieuwe clip de wereld ingestuurd waarin de zusjes Romanoff de familiebanden proberen te versterken tijdens een snelle achtervolging.

Als alles goed gaat, verschijnt Black Widow hopelijk ook bij ons op 9 juli in de bioscopen en op Disney+ via VIP-toegang.

Review: Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids
 • 0
 • 6
Het is met gemengde gevoelens dat ik Assassin’s Creed Valhalla terug opstart. Tientallen uren heb ik namelijk door Engeland gedwaald op plundertochten, missies en afleidingen. Honderden icoontjes heb ik weggewerkt op de grote map die de spelwereld weergeeft om mijn haast obsessieve drang naar voltooiing te bevredigen. Het was een lange tocht vol hoogtepunten, dieptepunten en de occasionele dosis tijdverspilling eigen aan dit soort games, maar ik was klaar. Tot Ubisoft dus besloot om de eerste van twee uitbreidingen uit te brengen in de vorm van Wrath of the Druids, waarin je een nieuw land vol avonturen en afleidingen mag gaan ontdekken. “Just when I thought I was out, they pull me back in” zoals Michael Corleone het in The Godfather Part III zo treffend wist te brengen. Of de eerste expansie voor Valhalla een aanbod is dat je niet kan weigeren of eerder vissenvoer kom je uiteraard in deze review te weten.
Review: Everdell: Spirecrest
 • 0
 • 6
Everdell heeft sinds het ontstaan heel wat boardgamersharten veroverd. Het artwork op de doos en kaarten, de schattige houten pionnen in allerlei diervormen, de boom die centraal op de tafel staat… Het ziet er allemaal heel uitnodigend uit. De bedenker van het spel, James A. Wilson, bleek nog vol inspiratie te zitten om de wereld van Everdell nog groter, avontuurlijker en gevarieerder te maken. Spirecrest is een van de vele uitbreidingen die inmiddels verschenen zijn. Is het een toegevoegde waarde aan het basisspel of laat je deze beter links liggen?
Review: Angels With Scaly Wings
 • 0
 • 0
Het visual novel genre is mij vrij onbekend, maar toen ik deze review copy in handen kreeg was ik benieuwd welke wendingen het spel ging krijgen. Daten met draken? Moorden oplossen tussendoor? Klinkt uniek, toch? Ik stond en sta er wel nog steeds sceptisch tegenover. Angels With Scaly Wings was een hit op Steam en is sinds kort ook op de Switch te verkrijgen. Met zijn 13 verschillende eindes, tal van al dan niet romantische escapades en het unieke plot lagen mijn verwachtingen erg hoog. Of ze ingelost zijn? Dat lees je in deze review!
Ontdek de openingsscène van NEO: The World Ends with You
 • 0
 • 0
Square Enix heeft nieuw beeldmateriaal gedeeld van de action role-playingspel NEO: The World Ends with You. In het langverwachte vervolg op de RPG-klassieker The World Ends with You verkent de held Rindo het hart van Tokio om de mysteriën te ontrafelen achter de sinistere “Reapers’ Game,” een dodelijk spel waaraan hij gedwongen deel moet nemen.

NEO: The World Ends with You combineert een prachtig, in anime-stijl vormgegeven Shibuya (een van mijn favoriete wijken in Tokyo, naast Akihabara en Asakusa) met flitsende gameplay, een knallende soundtrack van Takeharu Ishimoto (THRILL Inc.), en een intrigerend verhaal voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens het verkennen van de omgevingen kunnen spelers genieten van de lichten, geluiden en cultuur van het levendige Tokio en samen met bondgenoten tegen monsters strijden. Door missies te voltooien leren spelers steeds meer over de “Reapers’ Game” die ze moeten spelen en kunnen ze proberen aan dit dodelijke spel te ontsnappen.

Het spel...
Review: Skate City
 • 0
 • 1
Skate City is één van de vele kleine mobile games die recent de sprong richting grote consoles gewaagd hebben. De game verscheen in 2019 als een exclusiefje voor Apple Arcade en wist daar behoorlijk te bekoren met een combinatie van een goede besturing en een prettige artstyle. Of de game het in zijn mars heeft om ook op console een kickflip te scoren, of eerder voluit op de bek gaat, dat merk je in de review.
Spectaculaire kills in gameplaytrailer Sniper: Ghost Warrior Contracts 2
 • 0
 • 0
CI Games heeft in een gameplaytrailer meer details vrijgegeven over hun aankomende game Sniper: Ghost Warrior Contracts 2. Deze speelt zich af in de regio Kuamar, een gebied dat zich bevindt op de Libanese en Syrische grens. Je hebt als doel om president Bibi Rashida te elemineren, maar dit zal niet van een leien dakje gaan vermits ze bewaakt wordt door een zwaarbewapend leger. De game verschijnt op 4 juni voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

De game telt 21 missies verdeeld over vijf gebieden. Verschillende wapens zullen je helpen om je doel te bereiken, daarbij onder meer een snipergeweer, granaten, messen en zelfs een boog. Je kan vijanden markeren met een drone en turrets plaatsen om je locatie te beveiligen. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Launchtrailer toont wat je van Mass Effect Legendary Edition mag verwachten
 • 0
 • 0
BioWare, een studio van Electronic Arts, heeft vandaag de Mass Effect Legendary Edition uitgebracht, de ultieme manier om de geliefde science fiction role-playing trilogie te beleven. De game is nu wereldwijd verkrijgbaar voor de PC via de nieuwe EA App voor Windows, Origin en Steam, PlayStation 4 en Xbox One met geoptimaliseerde backwards compatibility voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Mass Effect Legendary Edition bevat de singleplayer basiscontent en meer dan 40 DLC voor het verhaal, wapens en armor packs uit Mass Effect, Mass Effect 2 en Mass Effect 3. De legende van Commander Shepard komt tot leven in 4K Ultra HD met HDR-ondersteuning.

''Er is nooit een beter moment geweest om het epische verhaal van deze legendarische trilogie te beleven, of je nu nieuw bent in de franchise, of er naar uitkijkt om 'm voor de tiende keer uit te spelen'', zegt Mac Walters, Project Director van de Mass Effect Legendary Edition en lead writer van de originele trilogie bij BioWare...
Kerbal Space Program 2 belooft toegankelijker te worden
 • 0
 • 1
Kerbal Space Program heeft in de loop der jaren de reputatie gekregen dat het zowel wetenschappelijk als uitdagend is. Voor het vervolg blijven deze concepten duidelijk van toepassing, maar een van de topprioriteiten van Intercept Games is Kerbal Space Program 2 veel toegankelijker maken voor nieuwe spelers met een aantal verbeteringen op het gebied van instappen en benaderbaarheid.

In onderstaande video van het ontwikkelteam (met als gasten astrofysici Joel Greene en Scott Manley) vind je uitgebreide informatie over het gloednieuwe tutorialsysteem, interfaceverbeteringen en de filosofie die het team hanteert om van Kerbal Space Program 2 een leuke en educatieve ervaring te maken waar iedereen plezier aan kan beleven.

Pandemic: Hot Zone - Europe aangekondigd met nu al gratis print-and-play versie
 • 0
 • 2
Pandemic, oorspronkelijk uitgebracht in 2008, won sinds de Corona uitbraak opnieuw aan populariteit en daar speelt uitgever Z-Man Games Inc. (en Asmodee) maar al te graag op in. Vorig jaar brachten ze met Pandemic: Hot Zone – North America een afgeslankte en sneller spelende versie van het spel op de markt, waarin alle spelers nog steeds moeten samenwerken om de wereld te redden van een snel verspreidend virus.

Verder terend op het succes hebben beide uitgevers aangekondigd dat het tweede deel in de Hot Zone-serie, Pandemic: Hot Zone – Europe, vanaf juli in de winkelrekken zal te vinden zijn. Daarbovenop lanceerden ze reeds via hun website de print-and-play versie van het spel, zodat iedereen al eens kan proeven van deze nieuwe spin-off.

Pandemic: Hot Zone – Europe speelt zich (logischerwijs) enkel af op locaties in Europa, waarin de spelers zich kunnen beperken...
Ferry vanaf vandaag te zien op Netflix
 • 0
 • 2
Het zal de Undercover-fans ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat Ferry, de film waarin Ferry Bouman centraal staat, vanaf vandaag beschikbaar is op het streamingsplatform. Op het derde seizoen van de reeks is het nog even wachten, maar deze film maakt dat toch iets draaglijker.

De film neemt ons mee naar de beginjaren van Ferry Bouman in Amsterdam. Daar werkt hij voor hasjbaron Ralph Brink. Op een dag wordt de bende overvallen en raakt diens zoon levensgevaarlijk gewond. Het is aan Ferry om de daders te vinden en vervolgens op gepaste wijze te straffen. Hieronder kan je de aankondigingstrailer nog eens bekijken.

Microsoft viert 'twintig jaar Xbox'
 • 1
 • 0
Microsoft heeft dit jaar wat te vieren. In november 2001 begon het Amerikaans bedrijf met het Xbox-merk en sindsdien is Xbox uitgegroeid tot een vaste waarde die elke keer opnieuw de strijd aangaat met PlayStation. Naast de originele Xbox verschenen ook de Xbox 360, Xbox One en de huidige Xbox Series X|S. Zo'n verjaardag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en daarom wijdt Microsoft een blogpost aan deze viering. Daarnaast werd er ook een video gepubliceerd waarin enkele hoogtepunten aan bod komen.

Er kunnen ondertussen tal van wallpapers gedownload worden en er is ook allerhande merchandise beschikbaar. Op de Xbox-consoles kan er een dashboard ingesteld worden dat gebaseerd is op de originele Xbox. Er zullen vanaf heden tot en met de twintigste verjaardag in november diverse aankondigingen gebeuren. Meer informatie vind je op deze website.

Ratchet & Clank: Rift Apart is goud gegaan!
 • 0
 • 0
Goed nieuws voor degenen die uitkijken naar Ratchet & Clank: Rift Apart, want ontwikkelaar Insomniac Games maakte via Twitter bekend dat de game goud is gegaan. Dat betekent dat de game 'klaar' is en nu in massaproductie gaat om op 11 juni uiteindelijk in de winkelrekken te verschijnen.

In het PlayStation 5-exclusieve Ratchet & Clank: Rift Apart wordt er een nieuw speelbaar personage geïntroduceerd en reis je door verschillende dimensies. Dat allemaal zonder laadtijden. Eerder deze week werd meer dan een kwartier aan gameplay getoond om bij te watertanden.

Review: Cosmic Top Secret
 • 0
 • 0
Cosmic Top Secret verscheen enkele jaren geleden reeds op pc en werd toen vooral geroemd voor zijn narratieve kwaliteiten en unieke stijl. Met zo’n referenties was mijn aandacht meteen gewekt en twijfelde ik niet om deze game eens uit te testen nu deze ook beschikbaar wordt gesteld op verschillende consoles. Of de game het er goed vanaf weet te brengen, lees je in deze review.
Twee nieuwe kleuren voor PlayStation 5's DualSense-controllers
 • 4
 • 1
Het zat er al even aan te komen, maar nu is het officieel: de PlayStation 5-controller krijgt twee nieuwe kleuren. De originele kleur die bij de PlayStation 5 zelf wordt geleverd, is een witte variant. Daar komen binnenkort twee extra varianten bij: het 'klassieke' Midnight Black die we kennen van de PlayStation 4-console en Cosmic Red. Dit leuke nieuws werd aangekondigd via de PlayStation Blog.

Een releasedatum werd niet aangekondigd, al werd wel bekendgemaakt dat we de nieuwe kleuren vanaf volgende maand al in de winkelrekken moeten vinden. Om de nieuwe kleuren extra in de kijker te plaatsen, werd er ook een trailer gepubliceerd.

Meer dan kwartier aan Ratchet & Clank: Rift Apart-gameplay getoond
 • 0
 • 0
11 juni staat hier met rode stift aangeduid op de kalender, want dan verschijnt Ratchet & Clank: Rift Apart voor PlayStation 5. Het belooft een schitterende game te worden, maar helaas is dat nog geen zekerheid. Toch krijgen we door de vele trailers en gameplayvideo's al een gedacht wat we van de game mogen verwachten. Onderstaande video, waarin we meer dan een kwartier aan gameplay te zien krijgen, doet daar nog een schepje bovenop. Leun achterover en geniet. En vergeet vooral niet af te tellen naar 11 juni!

GeForce NOW voegt Biomutant op release toe!
 • 0
 • 0
Groot nieuws voor degenen die via GeForce NOW spelen, want de dienst maakte bekend dat het Biomutant op de releasedatum zal toevoegen. Biomutant verschijnt op 25 mei en zal vanaf dan ook te spelen zijn via de cloud gamingdienst van GeForce.

Daarnaast worden er deze week nog 15 nieuwe spellen toegevoegd, waaronder het pas uitgebrachte Hood: Outlaws & Legends.
 • Hood: Outlaws & Legends
 • Battlefleet Gothic: Armada
 • Bridge Constructor Portal
 • Child of Light
 • DoDonPachi Resurrection
 • Hyperdrive Massacre
 • MotoGP™21
 • Move or Die
 • Ostriv
 • Outland
 • Space Crew
 • Three Kingdoms: The Last Warlord
 • Warhammer 40,000: Inquisitor - Prophecy
 • When Ski Lifts Go Wrong
GeForce NOW is zowel gratis als betalend beschikbaar. Met een gratis account kan je slechts één uur aan een stuk spelen, terwijl je met een betalend abonnement onbeperkt kan spelen. Daarnaast krijg je dan ook voorrang op de servers.
Preview: Almighty: Kill Your Gods
 • 0
 • 0
Almighty: Kill Your Gods is een action-RPG die zowel online (inclusief co-op) als offline gespeeld kan worden met de focus op combat en crafting. De game werd op 5 mei uitgebracht in Early Access voor de pc op het Steam-platform en aanvankelijk nogal negatief ontvangen, omwille van meerdere redenen. Het is net dat type game welke mij aanzet om via een preview uit te zoeken of er dan wel iets fundamenteel fout aan is, en of dit nog te fiksen valt.
Eerste uitbreiding van Assassin's Creed Valhalla morgen beschikbaar
 • 0
 • 0
Wrath of the Druids, zo heet de eerste uitbreiding van Assassin's Creed Valhalla. Oorspronkelijk moest deze reeds verschijnen op 29 april, maar morgen kunnen we er eindelijk mee aan de slag gaan. Om ons geheugen op te frissen, heeft Ubisoft een trailer gedeeld die de verhaallijn enigszins uit de doeken doet. Assasin's Creed Valhalla is speelbaar op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, pc en Stadia.

In deze uitbreiding vormt het Ierse landschap het decor van een intens avontuur en is het aan de speler om de geheimen van een eeuwenoude cult van druïdes te ontrafelen. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Terug
Bovenaan