BeyondGaming

Capcom geeft drie nieuwe 'developer matches' van Street Fighter 6 vrij
 • 0
 • 0
Capcom is zeker trots over de huidige conditie van Street Fighter 6, aangezien de firma (sinds de oorspronkelijke onthulling van het spel) regelmatig nieuwe aankondigingen uit hun figuurlijke hoed tovert. Eind december 2022 bijvoorbeeld kregen we een verse lading beelden te zien met daarin vier nieuwe personages (inclusief een terugkerende veteraan) en het zijn juist die karakters die we recent opnieuw in beweging mochten zien. Enkele ontwikkelaars van het Japanse bedrijf besloten namelijk om een aantal matches tegen elkaar op te nemen, zodat we fighting game-fanaten onder ons het potentieel van Marisa, JP, Dee Jay en Manon beter kunnen bestuderen. Die matches in kwestie kun je uiteraard onder deze alinea bekijken. Daarnaast bevestigde Capcom ook een nieuwe in-game commentator, zijnde de worstelaar Thea Trinidad / Zelina Vega, wie enkele...
Ubisoft kondigt The Crew Motorfest aan
 • 3
 • 0
The Crew Motorfest, de nieuwste game in de The Crew-serie, wordt later dit jaar uitgebracht voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en Windows pc via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook gaat The Crew Motorfest onderdeel zijn van Ubisoft+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows pc.

Welkom bij Motorfest! Dit unieke festival laat spelers genieten van de beste ervaringen die de autocultuur te bieden heeft. Motorfest geeft autoliefhebbers de mogelijkheid om hun ultieme bucketlist te vervolledigen met een reeks op maat gemaakte races, thema-events en andere unieke uitdagingen. Op welke manier spelers ook van auto’s en autorijden houden, er is voor ieder wat wils.

The Crew Motorfest is neergestreken op een van de meest adembenemende en levendige plekken op aarde: het eiland O'ahu in de Hawaïaanse eilandengroep. Dit is de perfecte speeltuin om spelers zich samen met hun voertuigen te laten vermaken: racen door de straten van Honolulu, de asgrauwe...
Review: We Were Here Forever
 • 1
 • 4
We Were Here Forever werd in mei van vorig jaar op de pc-gamers losgelaten, terwijl consolegamers er pas vanaf deze week mee aan de slag kunnen. Net zoals bij de drie voorgaande games (We Were Here, We Were Here Too en We Were Here Together) trok ik ook voor We Were Here Forever aan BeyondGamer @Reaper zijn arm om samen deze escape room-achtige game te ontdekken. Of ons avontuur een succes was, lees je in deze review.
PlayStation trapt nieuw jaar af met nieuwe wereldwijde reclamecampagne
 • 0
 • 0
In belangrijke wereldwijde regio’s brengt Sony unieke activiteiten tot leven, van Noord- en Zuid-Amerika tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Via de sociale media en de Live from PS5-pagina, zal je de komende weken heel wat speciale vieringen van favoriete PS5-games kunnen ontdekken. Ook in de Benelux gaan er opvallende acties door onder de vorm van ‘breaking news’ momenten. Ze spelen in op het meeslepende en onderdompelende aspect van de game-ervaring op PS5. Zo is er een Breaking News-reportage van een mysterieuze hamer van Thor in Mechelen en voetsporen van een machine op het strand van Scheveningen.

Naast een indrukwekkende line-up die dit jaar verder uitgebreid wordt, zit Sony niet stil op gebied van accessoires. Vorige week werd de geavanceerde...
Disgaea 7: Vows of the Virtueless komt deze herfst naar het westen
 • 0
 • 0
NIS America heeft vandaag aangekonigd dat het nieuwste deel in de Disgaea-reeks, Disgaea 7: Vows of the Virtueless, deze herfst naar het westen komt en zal verschijnen voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. Het spel verscheen eerder deze week al in Japan, maar wij moeten dus nog even met onze duimen draaien.

Het verhaal van Disgaea 7 speelt zich af in een Japanse netherworld genaamd Hinomoto Netherworld Cluster, die ontdaan is van zijn bushido en in puin ligt door de handen van demonische admiraal Opener. De luie samoerai Fuji en bushido fangirl Pirilika raken verstrikt in de commotie en vinden in elkaar onwaarschijnlijke bondgenoten in hun strijd tegen een tiranniek regime terwijl ze de betekenis van eer en verlossing ontdekken in deze strategische RPG.

Mimimi Games kondigt Shadow Gambit: The Cursed Crew aan
 • 1
 • 1
Strategische spellen bestaan quasi in alle vormen, maar de Duitse ontwikkelaars bij Mimimi Games vonden dat één specifieke niche niet voldoende aandacht ontving. Zij willen liever games tot stand brengen die eerder op Commandos lijken in plaats van pakweg Age of Empires, wat praktisch het basisconcept was voor Shadow Tactics: Blades of the Shogun (plus diens standalone DLC-uitbreiding) én Desperados III. Recent onthulden ze trouwens hun nieuwste project en het verraste ons helemaal niet dat ze voor de derde keer op rij opnieuw een soortgelijke titel zullen maken, nogmaals gepaard met een geheel nieuwe setting!

Hun derde game draagt de naam Shadow Gambit: The Cursed Crew, waar je in de huid kruipt als een vervloekte piraat wie op zoek is naar de legendarische Black Pearls. Om dit doel te bereiken, moet ze natuurlijk haar eigen bemanning samenstellen, wat qua...
De filmreleases van februari 2023
 • 1
 • 5
Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze maandelijkse special vinden jullie een selectie filmreleases terug die we met plezier kort even voorstellen, met natuurlijk een trailer erbij! Deze maand is er opnieuw voor ieder wat wils in zowel de grotere als kleinere bioscopen.
HBO's The Last of Us krijgt tweede seizoen gebaseerd op Part II
 • 2
 • 2
Na de uitstekende eerste twee afleveringen van HBO's The Last of Us, die zowel qua kijkcijfers als receptie indrukwekkend zijn, en het kritische succes van de serie (zie de BeyondGaming review), was het zowat een no-brainer voor HBO om de adaptatie van de Naughty Dog-game verder te trekken dan het eerste seizoen. Zij hebben nu bevestigd dat seizoen twee een feit wordt.

Daarnaast heeft Neil Druckmann ook al laten vallen dat dit tweede seizoen geen eigen vervolgverhaal zal vertellen, maar The Last of Us Part II als bron zal nemen. Dat komt overeen met de theorieën van vele fans over de mogelijke casting van Abby, de controversiële deuteragonist van Part II. Met de trouwheid van seizoen één in gedachte, wordt de vraag of seizoen twee de onconventionele verhaalstructuur van Part II zal overnemen, of wat structurele veranderingen aan zal brengen. Hoe het ook loopt, vraag ik me met ingehouden adem af hoe...
Games  BeyondGaming Podcast - Aflevering 16
 • 0
 • 1
Zondag, tijd dus voor een nieuwe aflevering van onze podcast.

In deze aflevering nemen onze hosts @Mr_Po0L en @Quentin Clemens het gamenieuws van de voorbije week onder de loep, kijken ze welke releases er op stapel staan en overlopen ze welke games ze gespeeld hebben.

De aflevering kan je hieronder terugvinden, alsook via ons YouTube kanaal (vergeet niet te abonneren :fingerguns:):


Leuke ideeën, tips of wil je zelf eens meedoen aan de podcast? Mail dan naar [email protected]
Vergeet ook geen beoordeling achter te laten op onze website.
Bordspelreview: Terraforming Mars: Ares Expedition
 • 0
 • 4
In deze tijd van ongekende welvaart en vooruitgang voor de mensheid, is de mensheid eindelijk klaar om verder te gaan dan wat ooit als onze grenzen werden beschouwd. Mars is meer dan alleen een nieuwe wereld om onze steeds groeiende bevolking te huisvesten. Alles wat we nodig hebben om deze glorieuze toekomst te realiseren? Investeren in het leefbaar maken van de rode planeet … Zo start de boodschap van hoop van de ruimtevertegenwoordiger van de Verenigde Naties op 10 januari 2315. Bij het schrijven van deze tekst zijn we net geen 292 jaar verwijderd en kijken we reikhalzend uit naar de bevindingen van de Perseverance en de Curiosity. Kunnen wij de rode planeet leefbaar krijgen en gebruiken als volgende aarde? Of slagen we niet in onze missie?
Bordspelreview: Disney Villainous
 • 1
 • 5
Iedereen heeft helden … maar wat vooral fijn is, is dat helden kunnen veranderen. Dat begint bij je moeder of vader, gaat over op een strip- of filmheld zoals Superman of Spider-Man, en eindigt doorgaans bij één of ander historisch figuur, een sportman of -vrouw, een politieker, een guru, … kortom een rolmodel. Maar ergens vergeten we misschien een stukje held waar we allemaal ooit mee te maken kregen. Een held die meermaals het scherm passeerde. Jawel mensen, ik heb het over helden uit de Disney-franchise. Aladdin, Hercules, Robin Hood, Simba of zelfs de Kleine Zeemeermin, iedereen had wel een Disney-held. Hoe fijn zou het zijn om opnieuw die fantasiewerelden in te duiken? Laat het ons eens proberen met een bordspel van Ravensburger, namelijk Disney Villainous. Of het hen lukt om de Disney-magie uit de films terug te halen, kom je te weten in onderstaande review!
Fotoverslag: Dropkick Murphys @ Vorst Nationaal
 • 4
 • 5
Dropkick Murphys kwam op 25 januari naar Vorst Nationaal om hun album 'This Machine Still Kills Fascists' voor te stellen. En ze kwamen niet alleen! Pennywise kwam hen vergezellen als special guest om het publiek helemaal op te warmen. Heel wat gitaargeweld op één avond dus. En dan vergeten we nog de supportacts The Rumjacks en Jesse Ahern. Een olijke bende vol punk, folk, rock en keltische muziek dus.
Bordspelreview: Terracotta Army
 • 0
 • 4
Wie zich al een tijdje in de wereld van bordspellen bevindt, heeft waarschijnlijk al gemerkt dat om de zoveel jaar een bepaald thema bijzonder populair wordt in dit wereldje. Zo hebben we afgelopen jaren een zombie- en scifi-fase gekend en momenteel zijn spellen met fauna en flora bijzonder in de markt. Rond 2016 was Japan als thema zeer populair en nu lijkt dit zich uit te breiden naar Oost-Azië in het algemeen, met titels zoals Tang Garden, Jiangnan: Life of Gentry, Chang'an, The Great Wall, Eternal Palace en Gùgōng. Met Terracotta Army werpt de Poolse uitgever Board&Dice zich nu ook op dit populairder wordend thema.
Bordspelreview: Mille Fiori
 • 2
 • 6
Glasblazen is ondertussen iets geworden uit de jaren stillekes. Toch vindt bordspelontwikkelaar Reiner Knizia dat ook wij kennis mogen maken met de eeuwenoude ambacht. Dat gebeurt met behulp van het bordspel Mille Fiori. In 2021 bracht uitgever Schmidt Spiele het bordspel naar de Duitstalige bordspelers, terwijl 999 Games de Nederlandstalige versie op zich nam en het eind vorig jaar publiceerde. 999 Games stuurde ons tevens een reviewexemplaar op, waardoor we Mille Fiori uitgebreid konden testen.
Elimineer aliens in XENOTILT: HOSTILE PINBALL ACTION!
 • 0
 • 0
Volgens mijns inziens was DEMON'S TILT één van de meest ondergewaardeerde titels die in 2019 uitkwam. Pinball in een videogame-formaat is helemaal niets nieuws, maar ontwikkelaar WIZNWAR en uitgever FLARB brachten samen een extreme interpretatie op de markt die ze alleen in dit soort media konden scheppen. Na de oorspronkelijke pc-release fixeerden ze zich vooral op het afwerken van multiplatform ports, maar vandaag kondigden ze lukraak een volwaardige sequel aan, compleet met een verse setting en (logischerwijze) nieuwe content!

Het vervolg heet officieel XENOTILT: HOSTILE PINBALL ACTION en dit spel, zoals diens naam inmiddels doet vermoeden, verlaat het demonische / occulte thema van diens voorganger. Het rondstuiteren van metalen ballen met behulp van flippers staat ook hier uiteraard centraal en net als voordien maakte het team hun spel pittiger door bullet hell-achtige facetten te benutten, samen met een resem objectieven die je succesvol...
Hi-Fi RUSH: een ritmisch actiespel van het team achter The Evil Within!
 • 2
 • 1
Recent plaatsten we heel wat nieuws dat Microsoft gedurende de Xbox & Bethesda Developer_Direct onthulde en tijdens die demonstratie toonde de twee firma's in feite een aangename verrassing. Tango Gameworks, het team dat verantwoordelijk was voor The Evil Within-serie en bovendien in 2022 Ghostwire Tokyo voltooide, deed voor het eerst hun nieuwste aanbieding uit de doeken. Het spel in kwestie gaat door het leven als Hi-Fi RUSH en is niet alleen een project dat alles behalve op hun vorige titels lijkt, maar ook nog een game dat je nu al reeds op de kop kunt tikken voor Xbox Series S | X en pc, inclusief via een Game Pass-abonnement!

Hi-Fi RUSH is verre van een spel met een realistisch of gruwelijk uiterlijk, want Tango Gameworks opteerde ditmaal voor vloeiende cel shaded graphics, zoals je in de onderstaande beelden kunt zien. Een passende...
Techreview: Nothing Ear (stick)
 • 0
 • 0
Mijn eerste ervaring met draadloze oortjes vond pas vorig jaar plaats en sindsdien heb ik al enkele exemplaren getest. Onlangs stuurde Nothing me de Nothing Ear (stick) op ter review en uiteraard zeg ik daar geen nee tegen. Hoewel het item, in tegenstelling tot de EPOS GTW 270 Hybrid Gaming Earbuds, niet per se voor gaming is bedoeld, gaf ik het toch een kans. Wat ik van de Nothing Ear (stick) vind, lees je hieronder.
Review: JoJo's Bizarre Adventure: All-Star Battle R
 • 0
 • 1
Wanneer een manga- of animereeks voldoende populariteit vergaart, dan stijgen uiteraard de kansen voor een gelicenseerde videogame, zelfs al stellen de relevante partijen zoiets enkel verkrijgbaar in de oosterse winkelrekken. In het verleden zagen we natuurlijk veel van zulke titels zoals onder meer Naruto, Dragon Ball, Bleach en One Piece, maar met de komst van streaming services (plus digitale marktplaatsen) ontstonden er logischerwijze meer opportuniteiten voor dergelijke producten. Neem JoJo’s Bizarre Adventure bijvoorbeeld: auteur Hirohiko Araki riep deze serie reeds in 1987 in het leven en sinds de komst (circa 2012) van de meest recente anime, ervaarde zijn geesteskind een heuse revival, ten minste op globaal niveau. Nu dat de Stone Ocean-saga op geanimeerde wijze van start ging in 2022 (en ondertussen officieel eindigde), wou uitgever Bandai Namco van deze gelegenheid gebruik maken met behulp van een ‘nieuw’ vechtspel. Tijd voor een oordeel!
Deadpool-DLC nu beschikbaar voor Marvel's Midnight Suns
 • 0
 • 1
2K en Marvel Entertainment hebben aangekondigd dat The Good, the Bad, and the Undead, de eerste post-launch DLC van Marvel's Midnight Suns met Deadpool, nu beschikbaar is op Windows pc via Steam en Epic Games Store, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

In The Good, the Bad, and the Undead komen Hydra-strijdkrachten dichter bij een artefact vol oude krachten, dat toevallig op Deadpools boodschappenlijstje staat voor zijn mysterieuze weldoener. De Midnight Suns zijn gedwongen om in te grijpen en een einde te maken aan alle bovennatuurlijke streken voordat de dingen uit de hand lopen - wat bijna zeker is wanneer Wade Wilson erbij betrokken is. Inbegrepen in The Good, the Bad, and the Undead:
 • Nieuwe recruitable hero: Deadpool, een in-your-face schadeveroorzaker met 10 unieke Hero Abilities
 • Nieuwe verhaalmissies: Vecht tegen een groot aantal nieuwe soorten vijanden in uitdagende nieuwe ontmoetingen
 • Nieuwe Abbey-upgrade: Deadpool's Food Truck
 • 3 extra Hero Skins, 7 Abbey...
Laatste GRID Legends-DLC nu beschikbaar
 • 0
 • 2
Codemasters en Electronic Arts hebben vandaag Winter Bash uitgebracht: de vierde en laatste uitbreiding voor GRID Legends. De Winter Bash-uitbreiding zit boordevol actie en nodigt spelers uit om op pad te gaan met Ajeet Singh, de geliefde monteur uit het Driven to Glory-verhaal. Verwacht razendsnelle auto’s en race-actie met het gaspedaal volledig ingedrukt. De uitbreiding voegt drie nieuwe bolides en acht verhalende events toe en daagt spelers uit om nieuwe driftroutes te trotseren.

Winter Bash brengt verschillende events met zich mee in winterse weersomstandigheden en spelers worden bovendien herenigd met de protagonist uit het Driven to Glory-verhaal: Valentin Manzi. Samen scheuren zij rond op de vijf nieuwe, besneeuwde Okutama Sprint-routes. Daarnaast zijn er maar liefst 45 bestaande routes van een update voorzien om ruimte te maken voor boost gates en ramps via de Race Creator.

De uitgebreide lijst met bolides in GRID Legends wordt verder uitgebreid met de klassieke SRT...
Bovenaan