BeyondGaming

Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai krijgt westerse release
 • 0
 • 0
Square Enix heeft goed nieuws voor de fans van de Dragon Quest franchise, want Dragon Quest Treasures is niet het enige spel waarmee ze binnenkort aan de slag kunnen gaan. De uitgever maakte vandaag namelijk bekend dat Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai een westerse release krijgt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Steam. In Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai beleven spelers het verhaal van de spannende tekenfilmserie, The Adventure of Dai, in een action role-playing game die verbluffende beelden combineert met art uit de anime en manga. De aankondiging werd ondersteund door een nieuwe trailer, waarin meer details over de game werden onthuld. Op een later moment wordt meer over de game bekendgemaakt.

Infinity Strash: Dragon Quest The Adventure of Dai wordt gelanceerd met diverse unieke en vermakelijke features. Spelers kunnen op twee verschillende manieren van de game genieten – Adventure Mode en Temple of...
Review: Cult of the Lamb
 • 1
 • 2
Er zijn momenten dat ik nog word verrast door games. Dit was onlangs het geval bij het spelen van Cult of the Lamb. Op het eerste zicht sprak het mij niet direct aan, maar aangezien ik een reviewcode van de game kreeg, moést ik het wel een kans geven. Wat volgde was een pak speelplezier. Ontdekte ik door Cult of the Lamb een genre waarmee ik mij graag bezig hou? Misschien wel!
Humble Games lanceert bombastische FPS Prodeus vanaf 23 september
 • 0
 • 2
Liefhebbers van hedendaagse First-Person Shooters die door retro-games werden geïnspireerd, soms met een vleugje moderne technologie, mogen de laatste jaren regelmatig hun vingers en duimen aflikken! Zo schreven we dit weekend zelfs nieuwsberichten over Rise of the Triad: Ludicrous Edition en Phantom Fury, maar er is meer op komst. Humble Games en de ontwikkelaars bij Bounding Box Software onthulden namelijk een releasedatum voor Prodeus, een voormalige Early Access-titel die zéér binnenkort een grote v1.0-update in ontvangst mag nemen. Dit gebeurt concreet vanaf 23 september 2022 en het spel zal men op diezelfde dag beschikbaar maken voor PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S | X en PC. Eigenaars...
Phantom Fury aangekondigd, opvolger van retro-FPS Ion Fury
 • 0
 • 0
Steek uw hand omhoog indien de Build Engine een belletje doet rinkelen ... Dit was hetgeen dat verschillende First-Person Shooters van weleer gebruikten om zichzelf draaiende te houden (zoals bijvoorbeeld Duke Nukem 3D) en na al die jaren zijn er nog steeds nieuwe titels die deze engine hanteren. Uitgever 3D Realms en de ontwikkelaars bij Voidpoint kozen hier bewust voor toen ze Ion Fury bedachten, welke later dit jaar ook nog eens nieuwe DLC zal ontvangen. Het was een succesvol project, dus we waren niet verrast wanneer 3D Realms recent een vervolg aankondigde, ééntje die men vanaf 2023 voor PC, Nintendo Switch, Xbox Series S | X en PlayStation 5 zal verkopen.

Shelly “Bombshell” Harrison speelt opnieuw in de hoofdrol, hoewel ze deze keer al knallend te werk zal gaan met een bionische arm. Het spel oogt er alvast anders uit op basis van de...
Review: Christophe Stienlet: Binneuh! (zaalshow)
 • 0
 • 2
Het WK voetbal vindt dit jaar plaats in Qatar van 20 november tot en met 18 december. Ben je een fervent voetbalfan of ken je juist niets van voetbal, iedereen is welkom op de voorstelling van Christophe Stienlet. Je kan je verwachten aan backstage-informatie, grappige anekdotes en je leert ook nog wat bij. Als niet-voetballiefhebber boekte ik een plaatsje voor de try-out in Herent.
Verslag: Maanrock
 • 0
 • 0
Dit jaar vond de 25e editie van Maanrock plaats van 26 augustus tot 28 augustus. Vrijdag werd daarom ook toegevoegd als festivaldag om dit te vieren. Dit toffe stadsfestival is er voor jong en oud en alles daartussen in, want werkelijk alle soorten muziekgenres stonden op de affiche. Wij zijn eens gaan kijken hoe het eraan toeging op de grote markt in Mechelen.
Bordspelreview: Schermstrijd
 • 0
 • 0
Mensen met kinderen in huis, kennen het ongetwijfeld. De kinderen vinden dat ze niet genoeg op PlayStation of tablet mogen spelen of dat ze niet genoeg naar televisie mogen kijken. Bij ouders is dat het omgekeerde verhaal, zij vinden namelijk dat de kinderen een teveel aan scherm krijgen. Dat resulteert wel eens in een discussie, maar laat dat verleden tijd zijn. Enkele Belgen hebben namelijk het kaartspel Schermstrijd uitgebracht. Laat de discussies achterwege en vecht het uit. De inzet? Schermtijd.
WIN: het kaartspel Schermstrijd
 • 0
 • 2
Afgelopen weekend verscheen onze review van Schermstrijd. Schermstrijd is een kaartspel dat ouders met hun kinderen laat strijden om meer schermtijd te verdienen, maar let op. Kinderen kunnen ook schermtijd verliezen. De inzet is dus groot! Met dank aan uitgever Spellmakers mogen we het spel Schermstrijd weggeven aan één van onze lezers. Het enige wat je moet doen is naar onze wedstrijdpagina gaan en daar de vragen beantwoorden. Veel succes!

Deelnemen kan hier.

Schermstrijd 1.png
Nightdive Studios brengt originele Rise of the Triad terug met nieuwe features
 • 0
 • 0
Op het vlak van remasters, is Nightdive Studios praktisch ongeëvenaard. Eerder dit jaar werkten ze een uitstekende heruitgave van PowerSlave: Exhumed af, terwijl ze daarna natuurlijk andere projecten bleven voorbereiden, zoals een Enhanced Edition van de Blade Runner point 'n click adventure-game. Volgens de baas van Nightdive Studios werkte z'n team zelfs bijna aan GoldenEye 007, vooraleer Microsoft (zie hier) en Nintendo (zie hier) zelf...
Bordspelreview: Exploding Minions
 • 0
 • 1
Exploding Minions is een zeer licht aangepaste versie van Exploding Kittens. Voor mijn kinderen is Exploding Kittens het spel waar vooral mijn zoon van negen jaar regelmatig naar vraagt. In vergelijking met vele andere eenvoudige spellen eentje die ik zelf graag een paar keer speel, ook als starter op een spelavond. Na deze review het antwoord op al je prangende vragen: welke versie koop je het best en is het de moeite waard om beide versies in je collectie te hebben of te houden?
In Progress  The Beyond Quiz | September
 • 0
 • 0
Elke maand zal er vanaf nu een beyond quiz georganiseerd worden. Elke keer 10 vragen verdeeld over 5 onderwerpen.
Je score wordt bijgehouden per maand om in een klassement te zetten dat elke maand vernieuwd wordt. Kroon jij je tot de beste quizzer van BeyondGaming? Of eindig je zoals altijd weer op de laatste plaats?
Street Fighter 6: trailers tonen volgende personages, veel modi en een bèta test!
 • 0
 • 1
Capcom kan zichzelf niet tegenhouden wanneer het tijd is om over Street Fighter 6 te praten! In augustus deed men reeds twee speelbare karakters (Kimberly en Juri) uit de doeken, en gedurende de Tokyo Game Show onthulde men de vier volgende vechtersbazen! Ditmaal maken geen kennis met een volledig nieuw personage, want in plaats daarvan verklaren enkele van de resterende World Warriors waarom ze legendes in het Street Fighter-universum zijn. Ryu's beste vriend Ken, de elastische Dhalsim, de schokkerende Blanka en de zwaarlijvige E. Honda demonstreren in de nieuwste lading footage hoe ze hun geavanceerde technieken hebben bijgeschaafd, en wat voor nieuwe aanvallen ze voortaan uit hun figuurlijke mouwen kunnen schudden. Verwacht dus op z'n minst veel vuur en elektriciteit in de onderstaande trailer!

Veel potentieel qua beeldmateriaal voor één...
Konami onthult remasters voor PS1-JRPG's Suikoden I én Suikoden II!
 • 0
 • 1
Wanneer je over het JRPG-aanbod op de allereerste PlayStation begint na te denken, dan zullen er veel namen in de hoofden van oudere games opduiken. Final Fantasy, Arc the Lad, Wild Arms, Breath of Fire en Xenogears zijn maar een paar van de meest geprezen exemplaren, hoewel er hierna nog veel meer overblijven. De eerste twee delen van de Suikoden-serie mag je er gerust ook bij gooien, maar we vergeven het je als je hierover even moest nadenken. Konami zelve toonde namelijk de laatste jaren weinig interesse in deze reeks, als je bestudeert waar de firma zich recent liever op wou concentreren ... Verrassend genoeg kwam daar vandaag verandering in, want tijdens hun Tokyo Games Show-presentatie kondigde men aan dat ze deze klassiekers binnenkort voor het grotere publiek toegankelijk zullen maken!

Konami zal in 2023 Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune and Dunan Unification Wars als een bundel verkopen voor de Nintendo Switch, de PlayStation 4, PC...
Demo voor Wo Long: Fallen Dynasty vanaf nu beschikbaar op PS5 en Xbox
 • 0
 • 0
In augustus uploadde Team Ninja een nieuwe gameplay-trailer van Wo Long: Fallen Dynasty op het YouTube-kanaal van uitgever Koei Tecmo, en rond diezelfde periode beweerde men dat een bèta test "in de nabije toekomst" zou arriveren. Dit moment is nu aangebroken, want deze speelbare (doch onvolledige) versie van het spel verscheen plotseling op de digitale marktplaatsen na een tentoonstelling op de Tokyo Game Show! De bèta test in kwestie valt enkel te downloaden voor de PlayStation 5 en de Xbox Series S | X, weliswaar voor een beperkte tijdspanne, namelijk tot en met 26 september 2022...
Filmreview: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
 • 0
 • 1
Dat goede franchises spin-offs mogen krijgen, ben ik het absoluut mee eens! Dat er in dat geval ook wat risico bij komt kijken, uiteraard ook. Toen Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 gedaan was, bleef menig fans verbaasd achter. Was dit nu echt het einde van de franchise? Gelukkig kwam twee jaar later de verlossende boodschap dat er een nieuwe prequel/spin-off op de plank lag. Spannend! Uiteindelijk bleek deze nieuwe filmserie de naam 'Fantastic Beasts' te krijgen. Het zou in totaal om vijf nieuwe filmtitels gaan. Ondertussen mochten we dit jaar reeds de derde film in de rij verwelkomen. Naar aanleiding van deze release werd ook een verzamelbox vrijgegeven, welke de eerste drie films bundelt. We kregen de eer de 4K UHD-uitgave aan een review te onderwerpen. De review van de eerste film, Fantastic Beasts and Where to Find Them, kregen jullie reeds te lezen. Wat ik...
Een kille terugkeer naar Resident Evil Village en meer met 'Winters' DLC trailer
 • 0
 • 0
Tijdens de Tokyo Game Show 2022 is een nieuwe trailer gedropt voor de langverwachte DLC voor Resident Evil Village. Deze zal de Winters' Expansion noemen, en bevat een Third Person Mode voor het basisspel, een verhaaluitbreiding genaamd Shadows of Rose, en nieuwe opties voor de Mercenaries-modus. Daarnaast wordt ook Resident Evil Village: Gold Edition onthuld, zoals je al kan raden een pakket met zowel het basisspel als deze nieuwe uitbreiding. Ten slotte worden nieuwe versies van Village en voorgaande Resident Eviltitels via de cloud naar de Nintendo Switch overgebracht, en krijgt ook Resident 4 Remake een kleine update.

In de trailer stelt producent Tsuyoshi Kanda zich en de content die er aan te komen ligt voor. De Third Person Mode laat spelers dus toe om het spel vanuit een volledig nieuw perspectief te tonen. Aangezien het spel wel gebouwd is voor de originele first person, valt het nog af te wachten of dit niet wat zal vloeken met de designelementen, maar de trailer...
Review: Destroy All Humans! 2 - Reprobed
 • 0
 • 2
Destroy All Humans! heeft opnieuw een remake gekregen, deze keer gaat het om Destroy All Humans! 2 uit 2006. Ik heb de game vroeger even op de PlayStation 2 gespeeld en vond het toen maar een saai allegaartje van met een UFO vliegen en mensen hersenspoelen. Nostalgie was dus al geen factor bij het reviewen van deze game. Uiteindelijk bleek dat niet zo erg te zijn, want bij het spelen van de game las ik dat deze game een ‘bijna identieke kloon van het origineel is, het verhaal en getoonde beelden zijn dezelfde en kunnen schokkend zijn voor het modern menselijk brein’. Mooi. Geen woke gedoe maar gewoon ouderwetse humor en hersenloze fun. Ik had best wel zin om het universum van deze cult classic te herontdekken. Beam me up, Scotty!
Exoprimal: nieuwe trailer vertelt meer over het verhaal
 • 0
 • 0
Wat voor motivatie heeft iemand nu nodig om op coöperatieve wijze een woeste horde dinosaurussen aan gort te schieten? Op zich zit een concept zoals deze al tjokvol entertainment, maar Capcom wil desalniettemin één stap verder gaan. Exoprimal gaat niet louter een multiplayer-titel zijn, want men zal het spel alsook uitrusten met een single player-campagne. Hierin ontdek je juist waarom deze prehistorische wezens heel wat chaos veroorzaken op een geïsoleerd eiland, en wat voor plannen de artificiële intelligentie Leviathan in feite wilt verwezenlijken. De onderstaande trailer onthult daarbovenop enkele nieuwe Exosuits en vijanden, dus neem maar eens een kijkje indien deze third-person shooter aanlokkelijk klinkt. Exoprimal verschijnt volgend jaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S | X en PC.

Arc System Works brengt Guilty Gear Strive en BlazBlue naar Xbox-consoles
 • 0
 • 0
Ten tijde van de originele Xbox kon je kennis maken met Guilty Gear X2 #Reload van ontwikkelingsbedrijf Arc System Works. Guilty Gear Xrd (en diens revisies) daarentegen sloegen Microsoft's consoles helaas over, en het zag er naar uit alsof Guilty Gear Strive hetzelfde pad zou volgen ... Daar kwam vandaag verandering in, want Xbox-eigenaars werden gedurende de Tokyo Game Show van dit jaar gerustgesteld. Een aantal firma's kondigden tijdens deze livestream allerlei goed nieuws aan, zoals het feit dat nieuwe ports voor Guilty Gear Strive op het menu staan. Deze zijn bestemd voor Xbox One, Xbox Series S | X en de Windows Store en zullen in de lente van 2023 tevoorschijn komen. Arc System Works en Microsoft deden er bovendien een schepje bovenop, want je mag deze fighting game op de dag van diens lancering ook via Game Pass downloaden. "Let's rock!" indeed...
Kirby en z'n vrienden gaan op avontuur in Return to Dream Land Deluxe
 • 0
 • 0
Nintendo en ontwikkelingsbedrijf HAL Laboratory wouden dit jaar dolgraag hun mascotte verwennen, zo blijkt. Kirby en de Vergeten Wereld kwam eind maart uit, men maakte Kirby 64: The Crystal Shards in mei beschikbaar (ten minste voor Nintendo Switch Online-abonnees) én de roze veelvraat mocht zich sinds augustus volproppen in Kirby's Dream Buffet. Voor de meest recente Nintendo Direct bedachten beide partijen zelfs een kers op de figuurlijke taart, hoewel het eindresultaat pas binnen een vijftal maanden (oftewel 24 februari 2023) in de winkels zal liggen.

We hebben het uiteraard over Kirby's Return to Dream Land Deluxe, een mooiere en meer uitgebreide versie van de gelijknamige...
Bovenaan