BeyondGaming

Review: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen
 • 0
 • 2
Jawel liefste smurfertjes, daar zijn we weer met een nieuwe telg uit de bekende smurfenfranchise! Na de positieve ervaring met De Smurfen: Missie Vileaf, was ik absoluut nieuwsgierig naar deze nieuwe titel. Ook nu bevinden onze blauwe helden zich in een penibele situatie. In een poging om zijn nieuwste revolutionaire uitvinding, de SmurfoMix, te verbeteren, ontbreekt Knutselsmurf nog één ingrediënt: de Groene Steen. Hoe kan het ook anders dan dat deze bij hun aartsvijand Gargamel ligt. In een poging om de Groene Steen te bemachtigen, loopt het echter volledig uit de hand en explodeert de steen. Groene scherven verspreiden zich over het Vervloekte Land, maar erger … de kwaadaardige Stolas wordt vrijgelaten. In tegenstelling tot wat we gewoon zijn, zullen de dappere smurfen het deze keer niet tegen Gargamel opnemen, maar zullen ze zij aan zij het Vervloekte Land trachten te herstellen en...
Podcast | Aflevering 49 | De Call of Duty Show met CasualGorilla
 • 0
 • 2
Bitjager is er deze aflevering niet bij en dus praten MrPoelie en Mrpoel met streamer CasualGorilla voornamelijk over Call Of Duty, streaming en andere games, overlopen we een paar nieuwsitems en praten we uitgebreid over onze gespeelde games van de afgelopen week.

Een vraag, suggestie of opmerking? Dan kan je ons mailen naar: [email protected]. Vind je de podcast leuk, dan zou je ons een groot plezier doen door ons een rating op Spotify of Apple Podcasts te geven!

Duik in de wereld van de kortfilm in Leuven
 • 0
 • 1
Het 29ste kortfilmfestival van Leuven ging op vrijdag 24 november van start met een succesvolle openingsavond, waarbij twee zalen werden gevuld met enthousiast publiek. De avond bood een eerste reeks kortfilms, elk gevolgd door een kort vragengesprek met de filmmakers. De vertoonde kortfilms waren Pedro van Aline Boyen, De eerste twaalf minuten van een reis naar het Zuiden van Thomas Huyghe, Hardly Working van Susanna Flock, Leonhard Müllner, Robin Klengel en Michael Stumpf, As If It Could van Ada Güvenir en Résumé d'un divorce van Peter Ghesquière.

Het festival is momenteel in volle gang en loopt tot en met 2 december. Het biedt een uitgebreide selectie van korte animaties, documentaires en live-action fictie. Dit jaar ligt de nadruk op Oostenrijk en op de thema's klimaatverandering en de ruimte. De "Artist in focus" van dit jaar is Tim Mielants. Naast filmvertoningen zijn er ook andere boeiende activiteiten te beleven, waaronder de VR-vertoning Floating With Spirits, doorlopende...
Bordspelreview: The Brain
 • 0
 • 1
Als beginnende bordspellenrecensent en startende ontdekker van de wat meer diepgaande bordspellen geraak je al snel overweldigd door de uitgebreide boardgames van vandaag. Om zelf geen stappen over te slaan, maak ik het me niet moeilijker dan het moet zijn en probeer ik de bordspellenwereld op een voorzichtig tempo te betreden. Neen, voor mij nog geen übercomplexe spelwerelden waar de getallen, strategieën en onderliggende thema’s rond de oren vliegen. Daarom ook dat het coöperatieve kaartspel The Brain van de alom bekende 999 Games me een volgende logische stap leek in de queeste naar het worden van een gepokte en gemazelde kenner. Tijd dus om mijn hersenpan aan het werk te zetten.
Bordspelreview: Future Energy
 • 0
 • 3
Enkele maanden geleden sloegen White Goblin Games en de Duitse uitgever Queen Games hun handen in elkaar voor het verdelen van de spellen van Queen Games op Vlaamse en Belgische bodem. Naast het verdelen van de internationale versies, verzorgt White Goblin Games ook de Nederlandstalige versies van hun bordspellen. Hoewel Queen Games ook enkele zware kleppers in hun catalogus hebben, ik denk hierbij vooral aan de vele bordspellen van Stefan Feld, zijn zij vooral gekend voor hun familievriendelijk entertainment, waaronder heel wat klassiekers zoals Alhambra, Kingdom Builder en Escape: The Curse of the Temple.
Review: Jusant
 • 0
 • 3
Al wie zegt dat gamen niet rustgevend kan zijn, is uitermate fout. Jusant wist meteen mijn interesse te wekken toen deze werd voorgesteld op de Xbox Games Showcase 2023. Of de game aan mijn verwachtingen kon voldoen, lees je hieronder!

Ontwikkelaar DON'T NOD staat vooral bekend om hun verhaalgedreven games zoals de Life Is Strange-franchise en de voor mijn part onderschatte game Vampyr. Op 13 februari brengt de studio het langverwachte Banishers: Ghosts of New Eden uit.
Techreview: ROG Ally
 • 0
 • 6
Zelfs de tegenstanders van de Nintendo Switch zullen de furore die het toestel op de markt teweegbracht niet kunnen tegenspreken. Het succes van dat toestel heeft volgens mij de spelwereld bewust gemaakt wat de mogelijkheden zijn. Een draagbare computer in plaats van een spelconsole was dan ook een logisch gevolg. Het meest bekende toestel is de Steam Deck van Valve, met zijn eigen besturingssysteem genaamd Steam OS. Dat is gebaseerd op de Debian-distributie van Linux, met alle voor- en nadelen van dat systeem. Vooral bij gamers is Linux niet altijd het besturingssysteem bij uitstek, al is er de laatste jaren veel verbeterd rond de ondersteuning van games.
Review: Remnant II: The Awakening King
 • 2
 • 1
Het is nog niet zo bijster lang geleden dat we hier de release van Remnant II mochten aankondigen. Eind juli was deze opvolger van een van de eerste Soulslike shooters, Remnant: From the Ashes, een feit. Slechts enkele maanden later is de eerste DLC er nu al: The Awakening King, welke zich afspeelt in de wereld Losomn. Benieuwd of deze de moeite waard is? Lees dan vooral verder.
Warhammer 40.000: Space Marine 2 uitgesteld naar 2024
 • 0
 • 0
Op gamescom mocht ik al even aan de slag gaan met Warhammer 40.000: Space Marine 2 en mijn eerste bevindingen waren alvast positief. Ik was daarom alvast benieuwd naar de volwaardige release van het spel die op de planning stond voor eind dit jaar. Gezien er nog steeds geen datum werd meegedeeld, steeg de vrees dat het spel niet voor meteen ging zijn. Deze vrees werd gisteren helaas werkelijkheid wanneer Focus Entertainment aankondigde dat het spel zal verschijnen in de tweede helft van 2024. De officiêle datum zal worden aangekondigd tijdens de Video game Awars op zeven december.

Dit uitstel moet ontwikkelaar Saber Interactive meer tijd geven om het spel te verfijnen en af te werken om zo de best mogelijke ervaring te kunnen voorschotelen. We zullen dus nog eventjes moeten wachten voordat we de Tyranids kunnen afslachten als de Space Marine Titus.

[ATTACH type="full"...
Ontdek hoe de muziek van Gangs of Sherwood tot leven werd gebracht in nieuwe video
 • 0
 • 0
Met nog één week te gaan voor de release van hun co-op action-adventure game Gangs of Sherwood, delen NACON en Appeal Studios met plezier een nieuwe video over de originele soundtrack van de game. De game verschijnt op 30 november voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (Epic Games Store, Steam).

In deze nieuwe video vertelt Markus Zierhofer, de componist van Gangs of Sherwood, over de inspiratiebronnen voor de originele soundtrack van de game. In lijn met de wereld van Gangs of Sherwood, levert de muziek van de game een science-fiction-sfeer waarin middeleeuwse en moderne aspecten samengaan.

“Dit wordt bereikt door het gebruik van oude instrumenten, zoals de violofoon en draailier, waarvan we de tonen vervormden voor muziek die het midden houdt tussen Middeleeuwse en moderne muziek,” verklaart Markus Zierhofer. “We hebben er ook voor gezorgd dat de originele soundtrack mee verandert met de actie in de game. De muziek wordt bijvoorbeeld intenser, met extra lagen, als...
Garden Life: A Cozy Simulator verschijnt op 22 februari
 • 0
 • 0
NACON en stillalive studios maken met plezier bekend dat Garden Life: A Cozy Simulator, de knusse tuinier-game, op 22 februari 2024 verschijnt voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series en pc (Steam). De Nintendo Switch-versie wordt later dat jaar gelanceerd.

Garden Life: A Cozy Simulator is een liefdevolle ode aan tuinieren. Beginnende tuiniers kunnen op hun eigen tempo hun tuin verzorgen, en deze naar eigen smaak inrichten met planten en bloemen. Daarbij geeft de art-direction alles een zachte en warme sfeer.

Kenmerken:
 • Toegankelijke gameplay in een charmante wereld. Ontdek het plezier van tuinieren vanuit je eigen huiskamer, of je nu al groene vingers hebt of nog een beginner bent
 • Vorder op je eigen tempo in de knusse wereld van de game via de verhaalmodus. Ontmoet kleurrijke personages, beantwoord hun verzoeken, en ontgrendel nieuwe planten, decoraties en zones voor je tuin.
 • Creëer de tuin van je dromen en laat je verbeelding de vrije...
Eerste gameplaytrailer van South Park: Snow Day vrijgegeven
 • 4
 • 0
Een paar maanden terug kondigde THQ Nordic aan dat we ons begin volgend jaar mogen warm maken voor een nieuwe South Park-game. Begin volgend jaar blijft voorlopig een vaag gegeven, want tot dusver is er geen gerichte datum waarop we kennis zullen kunnen maken met deze coöperatieve actiegame. Geen actie-rpg dus, maar een game waarin je, samen met maximaal drie vrienden, real-time gevechten in 3D zult moeten uitvoeren en dit met de gekende hoofdpersonages Cartman, Stan, Kyle en Kenny.

Een eerste sneak peak naar de gameplay werd gisteren door THQ Nordic en ontwikkelaar Question vrijgegeven waarin we de vier vrienden aan het werk zien op een schoolvrije dag, die ze ten volle willen benutten door onder andere ijsballengevechten op te zetten. Bekijk het vooral zelf in onderstaande trailer.
South Park: Snow Day zal uitkomen op pc, PlayStation 5, Xbox Series X|S en op de Nintendo Switch.

Filmreview: Past Lives
 • 0
 • 2
Het filmfestival in Gent vierde dit jaar zijn 50ste verjaardag. Ikzelf probeer sinds 2018 elk jaar een aantal films mee te pikken, dit jaar doe ik dit voor het eerst als pers. De eerste film in mijn agenda was Past Lives, en ik kon me geen betere film voorstellen om het festival mee af te trappen!
Vlaanderens grootste spellenbeurs dit weekend in Antwerp Expo
 • 0
 • 3
Dit weekend staat Vlaanderens grootste spellenbeurs op de planning in Antwerp Expo. Dompel je tijdens deze tweedaagse onder in een wereld van bordspellen. De beginnende spelers en de doorwinterde experten kunnen hun gading vinden op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Naast de verschillende uitgevers zijn er ook een aantal themapleinen te vinden. Speel binnen de zeven minuten een aantal fijne spellen zoals Mille Fiori of Nidavellir of dompel je onder in het natuur themaplein met het spelen van Evergreen, Earth of Verdant. Maar ook een uitbreiding van de collectie is mogelijk door nieuwe spellen te kopen bij Adriaensens spellenwinkel of een aantal tweedehandsspellen op de kop te tikken. En met de uitreiking van De Gouden Ludo...
Viewmaster: Streamz en de plus van Paramount
 • 1
 • 5
Toen HBO een tijd terug bekende maakte volgend jaar richting onze contreien te trekken met hun eigen streaming service, zei onze innerlijke Scooby meteen ‘Ruh Roh’. Wat betekent dat voor Streamz? Kan de Vlaamse streamer wel overleven zonder de kwaliteitsinjectie waar HBO al die jaren garant voor stond? Een blik op de top 10 van best bekeken programma’s op de service werpen, maakt echter duidelijk dat de schade wel zal meevallen voor Streamz. 2DEZIT, 3FF, Belgium’s Next Top Model en Exen tonen aan dat de gemiddelde kijker op Streamz niet alleen vooral in de eigen taal kijkt, maar duidelijk ook een smaakpatroon heeft die verdacht hard lijkt op dat van een gemiddelde jonge vrouw. Desondanks bleef Streamz niet bij de pakken zitten en werd er al vrij snel een nieuwe partnership aangekondigd. Paramount zal vanaf december reeds exclusief haar reeksen beginnen aanbieden en zo het grote HBO-gat moeten gaan opvullen.
Filmreview: HOLLY
 • 0
 • 1
HOLLY, de vijfde langspeelfilm van Fien Troch, beleefde zijn wereldpremière in september op het Venice International Film Festival. Bovendien opende de film ook het Film Fest Gent in oktober. Het verhaal draait om een vijftienjarig meisje met een mysterieuze gave.
De wereld van Bella Baxter in Yorgos Lanthimos' nieuwste film Poor Things
 • 0
 • 0
Een nieuwe trailer van de langverwachte film Poor Things van 20th Century Studios België is nu beschikbaar. Geregisseerd door de befaamde Yorgos Lanthimos (The Favorite, The Killing of a Sacred Deer, The Lobster, ...) en geproduceerd door niemand minder dan Emma Stone, onthult de trailer het ongelooflijke verhaal en de boeiende transformatie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven wordt gebracht door de nogal onconventionele wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Andere castleden zijn onder meer Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael en Christopher Abbott. Het scenario is geschreven door Tony McNamara naar een adaptatie van de roman van Alasdair Gray.

Redacteur Karel-Jan heeft de film al gezien tijdens Film Fest Gent; zijn beknopte recensie kun je hier lezen. Poor Things belooft een cinematografisch meesterwerk te worden en zal vanaf 17 januari te zien...
Officiële trailer voor Percy Jackson and The Olympians
 • 0
 • 1
Disney heeft de officiële trailer gepubliceerd voor hun aankomende serie Percy Jackson en The Olympians, die vanaf december te zien zal zijn op Disney+. Gebaseerd op de populaire boekenreeks van Rick Riordan, vertelt de serie het buitengewone verhaal van Percy Jackson, een moderne halfgod van 12 jaar die zijn nieuwe goddelijke krachten onder de knie probeert te krijgen. Het avontuur begint wanneer Zeus hem beschuldigt van de diefstal van zijn bliksemschicht. Samen met zijn vrienden Grover en Annabeth begint Percy aan de zoektocht om het gestolen artefact te vinden en de orde op de Olympus te herstellen.

De rol van Percy wordt vertolkt door Walker Scobell, andere castleden zijn onder meer Lin-Manuel Miranda, Megan Mullally, Toby Stephens, Virginia Kull, Glynn Turman, Jay Duplass, Jason Mantzoukas , Lance Reddick† en Adam Copeland. Percy Jackson en The Olympians is vanaf 20 december op Disney+ te zien.

Techreview: Nintendo Switch Knuckles Sky Sanctuary Zone REALMz Wired Controller
 • 0
 • 1
Ooit waren Sonic en Mario bittere rivalen, maar intussen voelt de blauwe egel zich evengoed thuis op de consoles van Nintendo als de geliefde Italiaanse loodgieter. Dat Mario meer alomtegenwoordig is en dus vaak te vinden is op Nintendo-accessoires is niet meer dan logisch, maar toch kunnen ook Sonic-liefhebbers een controller of een draagtas voor de Nintendo Switch vinden met hun geliefde personage erop. Een productlijn die hierbij in het oog springt en onlangs door PDP op de markt werd gebracht is de REALMz-collectie.
Team Ladybug en PLAYISM onthullen het actievolle Blade Chimera
 • 0
 • 0
De Metroidvania-specialisten bij Team Ladybug stonden recent al garant voor enkele solide exemplaren in dit genre, zoals onder meer Touhou Luna Nights en Record of Lodoss War-Deedlit in Wonder Labyrinth-. Die laatste titel werkte men echter een tijdje geleden al af, dus heeft de studio een nieuw project in het vooruitzicht? Uiteraard; ééntje met een futuristisch voorkomen zelfs, in tegenstelling tot die zonet vermelde games. Samen met uitgever PLAYISM en WSS playground kondigde men Blade Chimera aan, welke vanaf gedurende de lente van 2024 op de Nintendo Switch en pc (Steam) zal verschijnen. Men koppelde deze bevestiging logischerwijze ook met een trailer tjokvol gameplay, maar wat is het algemene concept van het spel?

In Blade Chimera bestuur je Shin, een Demon Hunter met geheugenverlies. Desondanks z'n beroep wordt hij vergezeld door Lux, oftewel een demoon die in een Lumina Sword kan transformeren...
Terug
Bovenaan