BeyondGaming

Outward: Definitive Edition vanaf 17 mei verkrijgbaar
  • 0
  • 1
Vanaf 17 mei krijgt Outward een Definitive Edition die vekrijgbaar zal zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. In de Definitive Edition kunnen ervaren spelers de basisgame herontdekken met de DLC Three Brothers en The Soroboreans, evenals een grote hoeveelheid nieuwe en geüpdate content. Speler die in het bezit zijn van het basisspel en de eerste uitbreiding Three Brother, zullen bovendien gratis kunnen upgraden naar de Definitive Edition.

Voor nieuwkomers is dit de perfecte mogelijkheid om een diepe duik te nemen in alle avonturen die de wereld Aurai te bieden heeft, zowel alleen of met een vriend. Als doodgewone avonturier moet je niet alleen jezelf zien te verdedigen tegen gevaarlijke wezens, maar ook overleven in het gevaarlijke klimaat, jezelf beschermen tegen besmettelijke ziektes en ervoor zorgen dat je genoeg slaap en hydrateert. Ga op uitdagende expedities over ongetemde landen en bereik nieuwe steden, neem gevarieerde missies aan en ontdek verborgen dungeons vol...
Ncuti Gatwa is de gloednieuwe Doctor Who
  • 0
  • 0
De kogel is door de kerk, niemand minder dan Ncuti Gatwa neemt de fakkel over van Jodie Whittaker als ieders favoriete Time Lord in Doctor Who. De BBC maakte het nieuws vandaag bekend met 'The future is here.', een veelzeggend statement.

De Schotse Ncuti Gatwa werd geboren in Rwanda en wist uiteraard hoge ogen te gooien met zijn rol als Eric Effiong in het enorm populaire Sex Education op Netflix. Gatwa is weliswaar niet de eerste zwarte acteur die de rol op zich zal nemen, die eer is weggelegd voor Jo Martin die in 2020 al een versie van het personage vertolkte in een gastrol waarbij de Doctor zich schuil hield op aarde in de vorm van een stadsgids. Dat met Ncuti Gatwa echter nu voor een getalenteerde acteur van Afrikaanse origine gekozen wordt die zijn seksuele geaardheid niet onder stoelen of banken steekt toont duidelijk aan dat één van de meest iconische en langstlopende personages in televisiegeschiedenis netjes mee kan evolueren met de tijd.

Niet enkel de hoofdacteur is...
Techreview: Steam Deck
  • 4
  • 9
Na ongeveer één maand de Steam Deck in gebruik genomen te hebben, is misschien wel het moment aangebroken om er eens iets zinnigs over te delen. Ondertussen heeft iedereen die al dan niet zelf in blijde verwachting is van de eerste handheld van Valve er ongetwijfeld al verschillende online reviews en gebruikerservaringen op nagelezen. Het doel van deze review is dan ook niet om te gaan strooien met cijfers die voortkomen uit benchmarks of om diep technische analyses van de individuele hardwarecomponenten te gaan doen, maar eerder om de indruk neer te pennen die het zogenaamde 512 GB NVMe-model van de Steam Deck bij mij naliet, na de vele features en heel wat games gedurende een maand grondig uitgetest te hebben.
Bordspelreview: Orlog: Assassin's Creed Valhalla Dice Game
  • 0
  • 4
Veel wat spellen, vooral openwereld- en rollenspellen, hebben minigames en sommige van deze minigames zijn zelfs volwaardige bord- of kaartspellen, zoals het iconische kaartspel in Final Fantasy of het naar mijn mening minder geslaagde kaartspel in de Voice of Cards. Heel af en toe gaan deze minigames een eigen leven leiden en worden we getrakteerd op een zelfstandige versie, zoals bijvoorbeeld het geval was voor het Gwent-kaartspel uit The Witcher 3 of meer recentelijk Orlog uit Assassin's Creed: Valhalla. Deze minigame ging zelfs een stapje verder, want er verscheen onlangs een fysieke versie van Orlog waardoor we het dubbelspel nu ook in het echt kunnen spelen.
Bordspelreview: Maracaibo: The Uprising
  • 0
  • 4
Wie zin heeft in een zwaar bordspel, is bij spellen van designer Alexander Pfister aan het goede adres. De beste man staat erom gekend hersenkrakers te ontwerpen. Spellen als Great Western Trail, Blackout: Hong Kong en Maracaibo staan in menig kast bij fanaten die een zwaarder bordspel weten te smaken. Van Great Western Trail ben ik een grote fan, en ook Maracaibo kan op mijn enthousiasme rekenen. Dat die laatste nu een uitbreiding te pakken heeft, kan ik enkel maar toejuichen.
Bordspelreview: Yeti in mijn Spaghetti
  • 0
  • 4
Na Oma’s Woeste Waslijn was het de beurt aan een volgende topper uit het Megableu-gamma: Yeti in mijn Spaghetti. Benieuwd of ook deze een schot in de roos zou zijn. Na het eerste avontuur, raapte ik mijn overgebleven energie samen en ging ik ook deze uitdaging aan met mijn vierjarige zoon. Mijn bevindingen krijg je te lezen in onderstaande review!
Hitman III: ray tracing voor PC tegen eind mei, nieuwe level vervroegd naar juli
  • 0
  • 1
Met de komst van de Steam-editie van Hitman III, het laatste deel van de moderne trilogie, kondigde ontwikkelingsbedrijf IO Interactive tegelijkertijd aan dat ze gedurende de komende maanden er een schepje bovenop zouden doen met een roadmap vol beloftes. Dankzij deze Year 2-update kregen PC-eigenaars intussen officiële ondersteuning voor Virtual Reality-headsets, terwijl allerlei nieuwe features staan alsook op het menu, ten minste in de nabije toekomst. Binnenkort zal men één van deze features echter afwerken, terwijl twee andere verwachte toevoegingen lichtjes van datum werden veranderd. Informatie hieromtrent volgt in de onderstaande alinea's!

Laat ons alvast beginnen met het goede nieuws. De optie om ray tracing voor de PC-versie te activeren zal concreet gesproken vanaf 24 mei 2022 beschikbaar zijn, de dag wanneer IO Interactive patch...
Finale trailer vol spoilers voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness
  • 0
  • 1
Sinds woensdag is de nieuwe Doctor Strange-film te bekijken in de cinemazalen. Uiteraard zorgt Marvel voor een bijpassende trailer. Ik heb de film dinsdag reeds gezien, de spoilervrije review lees je hier, en wil toch waarschuwen voor onderstaande trailer. Deze bevat een aantal spoilers die mogelijks het kijkplezier onderuit halen.

In Doctor Strange in the Multiverse of Madness steelt Doctor Strange weer de show. De wereld is in gevaar en hij schakelt de hulp in van Wanda Maximoff. Zij is namelijk heer en meester als het op hekserij aankomt. Er zit iemand achter nieuwkomer America Gomez die speciale krachten bezit. Ze kan namelijk als enige door het multiversum reizen en uiteraard is er wel iemand die haar van haar krachten wil ontdoen.

Bordspelreview: Oma's Woeste Waslijn
  • 0
  • 5
Soms krijg je van die reviewvoorstellen waar je toch even van opkijkt. “Hey Sir. K, interesse om een bordspel genaamd “Oma’s Woeste Waslijn” te reviewen?”. Als liefhebber van bordspellen en met een zoon van vier kon ik dat uiteraard niet laten. Hoewel mijn zoon de aandachtsspanne van een goudvis heeft, ging ik de uitdaging aan. Of het een ontspannen vader – zoon-moment was, of eerder een bron van frustratie, ontdek je in onderstaande review!
Nieuwe trailer voor Game of Thrones-spin-off House of the Dragon
  • 0
  • 2
De finale van Game of Thrones mag dan wel in een sisser zijn afgelopen, maar de culturele impact en de populariteit van de televisieserie valt moeilijk te ontkennen. Zo probeerden niet alleen andere grote spelers zoals Netflix of Amazon Prime een graantje mee te pikken van dit succes, maar kon een spin-off van de HBO-serie natuurlijk niet uitblijven.

Met House of the Dragon werd deze spin-off officieel aangekondigd eind oktober 2019. De tiendelige serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood: A Song of Ice and Fire en zal dieper ingaan op de geschiedenis van de Targaryen en hun strijd om de Zeven Koninkrijken te verenigen, zo'n 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones.

De serie zal te zien zijn vanaf 21 augustus en bij ons waarschijnlijk te streamen zijn via Streamz.

Nacon Studio Milan ziet het levenslicht, werkt mogelijk aan een Terminator-survivalspel
  • 0
  • 0
De Franse uitgever Nacon kondigde gisteren aan dat haar Italiaanse ontwikkelingsstudio vanaf nu door het leven gaat als Nacon Studio Milan. Op YouTube kan je een interview met de CEO bekijken over de nieuwe studio. Nacon Studio Milan bestaat enerzijds uit RaceWard Studio, de studio achter het motorracespel RiMS Racing, en zij zullen zich verder specializeren in racespellen.

Daarnaast is er ook een tweede team dat werkt aan een post-apocaliptische surivalspel gebaseerd op razendpopulaire filmfranchise. Voor dit ambitieus project is de studio trouwens nog op zoek naar extra mankracht. Het is wachten op extra informatie later dit jaar, want veel meer werd er helaas nog niet prijsgegeven. Al heeft de gaming website Gematsu...
Noclip en Arkane Studios tonen beelden van geschrapt Half-Life project, Ravenholm
  • 0
  • 0
Indien Noclip geen belletje doet rinkelen, dan hoef je alleen het volgende te weten: in samenwerking met verscheidene ontwikkelaars uploaden ze grotendeels documentaires op hun YouTube-kanaal, waaronder de geschiedenis van Arkane Studios. Enkele van hun titels ontvingen intussen ook een beetje aandacht, zoals de Making of Dishonored en de Making of PREY. Deze voorbeelden worden hier specifiek opgesomd omdat men gisteren een leuk extraatje op tafel legde, want diezelfde developers werkten ooit aan Ravenholm, een Half-Life spin-off die gebaseerd was op de gelijknamige locatie van Valve's Half-Life 2.

Dit soort informatie wisten we inmiddels voor een lange tijd en uiteraard werd dit project nooit voltooid, maar dit betekent niet dat er helemaal niets overbleef na diens officiële annulatie! In...
Volgende tentoonstelling van de Summer Game Fest 2022 begint vanaf 9 juni
  • 0
  • 1
Geoff Keighley, oftewel een bekende naam in de game industrie en tegelijkertijd de glimlachende man in de onderstaande trailer, heeft naast The Game Awards in december nóg een jaarlijks evenement op z'n schema. Deze tweede instantie gaat door het leven als de Summer Game Fest en het heeft meer weg van een showcase bestaande uit nieuwe onthullingen en gameplay-gerichte demonstraties. Geen fixatie op iets waar voornamelijk veel uitreikingen worden overhandigd met andere woorden, omdat men hier vaak tijdelijk speelbare demo's beschikbaar stelt (via bijvoorbeeld Steam) nadat alles ten einde liep.

Vandaag onthulde men dat de 2022-editie binnenkort in aantocht is, welke officieel vanaf 9 juni plaats vindt. Klik op deze link voor een exact tijdstip. De presentatie kun je overigens als het hoofdgerecht beschouwen, maar na afloop ervan volgt er ook een dessert. De ontwikkelaars van onder andere...
Spannende lanceringstrailer voor We Were Here Forever
  • 0
  • 0
Het is bijna zover! Over enkele dagen, op 10 mei om precies te zijn, kun je aan de slag met We Were Here Forever op pc. Dit is de vierde telg in de We Were Here-reeks. In deze gamereeks ga je elke keer opnieuw aan de slag met één medespeler om coöperatief een soort van escape room te voltooien. Jij en je partner krijgen in We Were Here Forever andere informatie die jullie nodig hebben om raadsels op te lossen en uit het mysterieuze Castle Rock te ontsnappen. Communicatie is van groot belang, maar dat betekent niet dat het makkelijk zal zijn!

De Nederlandse ontwikkelaar Total Mayhem Games heeft vandaag de lanceringstrailer gepubliceerd. Hierin krijg je te zien wat je van We Were Here Forever mag verwachten. Het belooft alvast spannend te worden! De game verschijnt op een latere datum ook voor consoles.

Review: Nintendo Switch Sports
  • 0
  • 1
Wie herinnert zich Wii Sports niet? Ik ken alvast niemand die nooit eens een Wii Remote-controller in de hand heeft gehad om een spelletje bowling of tennis te spelen. Wii Sports werd destijds standaard geleverd bij de Nintendo Wii en is om die reden dan ook een van de populairste spellen ooit geweest. Op Nintendo Switch konden we helaas geen partijtje strikes rollen, maar daar kwam afgelopen week eindelijk verandering in.
Seriereview: How I Met Your Father
  • 0
  • 4
Het is ondertussen al acht jaar geleden dat er een einde kwam aan How I Met Your Mother, waar we negen seizoenen samen met Ted Mosby en zijn vriendengroep op zoeken gingen naar de ware. Die dan vrij prompt… Tja, ik wil niks spoilen, zelfs na al die jaren, maar het einde maakte online wel wat los. Sommige mensen vonden het best wel poëtisch en hoopgevend. Meer mensen hebben het einde naar de Galerij van Grote Televisiezonden verbannen. Volgens Hulu zit er nog rek op het concept single en wanhopig to mingle en dus krijgen we vanaf dit jaar How I Met Your Father. De half uur durende sitcom is sinds de hoogdagen van Friends wel wat veranderd dus is de vraag ‘kan een HIMYF in 2022 nog scoren’?
Disney trakteert ons vandaag met nieuwe trailer van Obi-Wan Kenobi
  • 2
  • 1
Velen hadden verwacht dat de Obi-Wan Kenobi-serie vandaag op Disney+ zou verschijnen, want 04/05, maar Disney koos ervoor om de serie te lanceren op 27 mei, twee dagen na de verjaardag van Star Wars: A New Hope, zijnde 25 mei. Maar een nieuwe trailer van Obi-Wan Kenobi kon vandaag uiteraard niet ontbreken!

Obi-Wan Kenobi speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen van Star Wars Episode III: Revenge of the Sith en volgt Obi-Wan die opgejaagd wordt door de Inquisitors en zijn voormalige leerling, terwijl hij een oogje in het zeil probeert te houden op een jonge Luke Skywalker.

Manage je eigen ranch in My Fantastic Ranch
  • 0
  • 0
De nieuwste aankondiging van Nacon zal vooral de BeyondGamers met jonge kinderen interesseren. Nacon en Piece of Cake studio, de ontwikkelaar van de assymetrische coöp stealthgame Hacktag, onthulden vandaag namelijk My Fantastic Ranch, een management-game voor jonge spelers, gesitueerd in een magische wereld vol wonderlijke wezens.

De gameplay is speciaal ontwikkeld om toegankelijk voor kinderen te zijn. Zij worden uitgedaagd om hun droomranch te ontwikkelen door draken en eenhoorns te verzorgen en rijlessen te organiseren. Ook kunnen ze bepaalde leerlingen en wezens met elkaar combineren om ze samen tot ontwikkeling te brengen. Door deel te nemen aan evenementen en toernooien kunnen spelers hun ranch naar een steeds hoger niveau tillen.

We wilden een management-game maken die de jongste spelers kunnen spelen, een game waarin ze moeten nadenken maar die ook ruimte voor hun verbeelding biedt, en My Fantastic Ranch is het resultaat. Alle handelingen in de game zijn zo gemaakt...
Vier Star Wars-dag met DLC voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games viert vandaag Star Wars-dag met de lancering van twee nieuwe DLC-pakketten voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – The Mandalorian Seizoen 2 en Star Wars: The Bad Batch-personagepakketten. Het The Mandalorian Seizoen 2-personagepakket bevat Ahsoka Tano, Boba Fett, Bo Katan, Fennec Shand en Moff Gideon. Star Wars: The Bad Batch-personagepakket bevat Hunter, Wrecker, Tech, Crosshair en Echo. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga werd op 5 april jongstleden uitgebracht en is sindsdien de recordlancering van een LEGO-game.

Review: MotoGP 22
  • 0
  • 2
Een potje racen, wie doet het nu niet graag. Sommigen verkiezen om hun eigen krachten te gebruiken, anderen gaan dan weer voor een gemotoriseerd hulpmiddel. Zelf geef ik de voorkeur aan autoraces, maar in de virtuele wereld waag ik me af en toe ook graag eens aan een racegame waarbij er geracet wordt met tweewielers. In deze categorie is het vooral de Italiaanse ontwikkelaar Milestone die met de scepter zwaait met reeksen zoals MotoGP, Monster Energy Supercross, MXGP en Ride. Al brachten Nacon en Race Ward met RiMS Racing vorig jaar een te duchten concurrent, ook al was ik minder fan van dat hele onderhoudsgedoe.
Terug
Bovenaan