BeyondGaming

Prijsuitreikingen op Filmfestival Oostende en De Jamies
  • 0
  • 0
Tijdens het Filmfestival Oostende zijn de winnaars van de LOOK!-, COOP!- en SOON!-competities bekendgemaakt, met The Zone of Interest, Tiger Stripes en Toll als bekroonde films, terwijl Een mild gebaar de Kortfilmcompetitie won. The Zone of Interest werd ook bekroond als Beste Film door de Unie van de Filmkritiek (UFK), met speciale vermeldingen voor Skunk en C’è ancora domani.

Jury Soon-competitie


Op vrijdag 2 februari vond de uitreiking van De Jamies plaats, een awardshow die Vlaamse online videomakers eert. Uit meer dan 8.000 inzendingen werden genomineerden geselecteerd, waarbij het publiek meer dan 23.000 stemmen uitbracht. Onder de winnaars waren onder andere Average Rob, Acid en Jonatan Medart, met categorieën variërend van beste video van het jaar tot beste online vlogger en beste gebruik van muziek.

De 18 awards werden toegekend aan:

Epic Jamie
: award voor beste video van het jaar van 2023:
Average Rob
Good Vibes...
Kojima Productions en Sony slaan handen in elkaar voor action-espionage titel
  • 4
  • 0
Nadat de zakelijke relatie tussen Konami en Hideo Kojima lang geleden uiteenviel, wensten velen dat de man ooit terug een stealth-game zou maken. Het is nog veel te vroeg om te concluderen dat we in de komende jaren gegarandeerd een ervaring à la Metal Gear Solid zouden ontvangen, maar Kojima kondigde eerder deze week wél aan dat hij ideeën voor het genre heeft! Kojima en Hermen Hulst (het hoofd van PlayStation Studios) onthulden tezamen namelijk de geboorte van Physint, een "next-generation action-espionage" spel zonder bekende platformen, laat staan een releasedatum. Kojima beweert alvast dat dit project "het hoogtepunt van mijn werk zal zijn,” dit na een carrière van bijna veertig jaar in de gamesindustrie, en dat de relevante "voorbereidingen reeds in volle gang zijn." De eigenlijke productie daarentegen zal pas na de voltooiing van Death...
Het verhaal van Death Stranding 2 uit de doeken gedaan in nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Death Stranding: een belevenis dat barstte van de surrealistische omstandigheden en de cinematische taferelen, zoals we dat intussen van Hideo Kojima mogen verwachten. Het spel werd zowel kritisch als qua verkoopcijfers ontzettend goed onthaald, dus dat de wereldberoemde ontwikkelaar samen met zijn bedrijf uiteindelijk een sequel zou ontwerpen, lag uiteraard voor de hand. Gedurende de meest recente State of Play overhandigde men alvast nieuwe details omtrent het project, zoals diens finale naam en een geschatte release. Zo bevestigde men dat de game voortaan door het leven zal gaan als Death Stranding 2: On the Beach, en dat Kojima Productions van plan is om hun PlayStation 5-exclusive pas tegen 2025 af te werken. Misschien is dit laatste punt moeilijk om te slikken als je erg hard naar deze titel uitkeek, maar wees getroost! De firma publiceerde ten minste een trailer van ongeveer tien minuten waarin we allerlei nieuwe personages mogen ontmoeten, en waar we bovendien enkele...
Alle gameplay-aspecten van Rise of the Ronin in de nieuwste trailer
  • 0
  • 0
Voor hun laatste paar games leunde Team Ninja op een familiair formaat dat ze meteen naar meerdere platformen brachten, maar het begin van hun recente voorkeuren qua actie startte feitelijk bij de Nioh-serie. Zowel het oorspronkelijke deel als het vervolg waren aanvankelijk exclusief op de PlayStation 4 verkrijgbaar, alvorens deze naar andere hardware werden geport. Relevante informatie, want met Rise of the Ninja opteerde men opnieuw voor een launch met beperkte beschikbaarheid, terwijl het team nog een poging wou wagen met het bezoeken van een Japanse setting. Dit centraal thema maakte echter technologische vooruitgang mee, aangezien het verhaal zich concentreert op een latere periode van het land. Deze beslissing zou, samen met een open-world structuur, heel wat veranderingen voorschotelen en een portie hiervan kregen we in de meest recente State of Play-aflevering te zien.

In hun nieuwste overzicht stelde Team Ninja tentoon hoe spelers als een ronin kunnen...
Nieuwe gameplaytrailer voor Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
  • 0
  • 2
Uitgever Paradox Interactive en ontwikkelaar The Chinese Room hebben onlangs een gameplaytrailer én een uitgebreide gameplayvideo onthuld voor hun aankomende toptitel, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2.

In de uitgebreide gameplay-onthulling bieden Alex Skidmore, creatief directeur van The Chinese Room, en community manager Joshua Matthews een diepgaande toelichting van de mechanics en setting van de game. Dit gebeurt aan de hand van een missie waarbij de speler - als een Brujah van de Kindred-clan - een verlaten pakhuis in Seattle infiltreert om het mysterie achter een bepaald merkteken te ontrafelen. In de video worden vooral het dynamische karakter van de interacties en de spelwereld aangehaald, welke ervoor zullen zorgen dat elke keuze blijvende gevolgen heeft voor de rest van de spelervaring.

Soul, Turning Red en Luca krijgen alsnog bioscooprelease
  • 0
  • 2
Enkele van de animatiefilms van Disney en Pixar verschenen, onder andere door corona, rechtstreeks op Disney. Daar komt binnenkort alsnog verandering in, zo maakte Disney vandaag bekend. De films Soul, Luca en Turning Red uit respectievelijk 2020, 2021 en 2022 zullen dit jaar namelijk nog een bioscooprelease krijgen. De films worden vertoond in de bioscoop in aanloop naar de nieuwe filmrelease van Disney en Pixar, Inside Out 2, die vanaf deze zomer in de bioscoop te zien is.

Net als bij eerdere Pixarbioscoopervaringen wordt het publiek voorafgaand aan elke film getrakteerd op een korte animatiefilm van Pixar. Soul speelt vanaf 14 februari in de bioscoop en wordt voorafgegaan door SparkShort Burrow. Turning Red, die op 27 maart in première gaat, wordt voorafgegaan door SparkShort Kitbull. Luca, die 1 mei op het grote scherm verschijnt, bevat de klassieke Pixarshort For the Birds.

Nieuwe trailer voor Banishers: Ghosts of New Eden toont pak gameplay
  • 0
  • 1
Focus Entertainment en DON'T NOD onthulden vandaag hun officiële Gameplay Breakdown-trailer voor Banishers: Ghosts of New Eden. In onderstaande video kun je alle kernfuncties van het spel ontdekken vooraleer je met de verhaalgedreven actie-RPG aan de slag gaat. Banishers: Ghosts of New Eden, DON'T NOD hun grootste project ooit, verschijnt op 14 februari.

In de actie-RPG keer je terug naar het jaar 1965 en dompel je jezelf onder in een meeslepend en persoonlijk verhaal. Hierin neem je de rollen aan van twee vaardige spokenjagers en minnaars, Antea Duarte en Red mac Raith genaamd. Zij worden geconfronteerd met uitdagende beslissingen terwijl ze het opnemen tegen de aanhoudende bedreiging van spoken en geesten. Alles verandert echter wanneer Antea dodelijk gewond geraakt en zelf in een geest verandert die ze zo veracht. Verwacht diepgaande gevolgen voor zowel de levenden als de doden.

Concertagenda: Februari 2024
  • 0
  • 2
Het concertjaar begon rustig in januari, maar deze rust mogen we al helemaal overboord gooien want veel artiesten vliegen er in deze maand. Februari staat bol van het ene geweldige concert na het andere. Dat wordt dus kiezen én verliezen. Alvast voor ons toch. We hebben weer een uitgebreid overzicht gemaakt voor jullie deze maand. Waar ontmoeten we elkaar deze keer?
Trailer voor Guy Ritchies nieuwe WO II-actiefilm
  • 2
  • 1
Lionsgate Movies heeft de officiële trailer onthuld voor de The Ministry of Ungentlemanly Warfare van regisseur Guy Ritchie. De film, gebaseerd op onlangs vrijgegeven dossiers van het Britse Ministerie en geïnspireerd door waargebeurde gebeurtenissen, zal in april in de bioscoop verschijnen.

Het verhaal volgt het Britse leger dat een kleine groep hooggekwalificeerde soldaten rekruteert om achter vijandelijke linies te opereren en de nazi-troepen aan te vallen. Aangekondigd als een waargebeurd verhaal over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie uit de Tweede Wereldoorlog opgericht door Winston Churchill, belicht de film hun oorlogvoering tegen de nazi's. De cast van The Ministry of Ungentlemanly Warfare bestaat uit Henry Cavill als Gus March-Phillips, samen met Eiza González, Alan Ritchson, Henry Golding, Alex Pettyfer, Hero Fiennes Tiffin, Babs Olusanmokun, Til Schweiger, Cary Elwes, Fisher Stevens, Danny Sapani en Freddie Fox. The Ministry of...
Kinepolis onthult trailer voor horrorfilm Tarot
  • 0
  • 0
Kinepolis België heeft zojuist de officiële trailer onthuld voor de horrorfilm Tarot. De film, voorheen bekend als Horrorscope, is gebaseerd op het boek van Nicolas Adams, maar heeft een naamswijziging ondergaan voor de release in mei. Tarot volgt een groep vrienden die de heilige regel van Tarotlezingen overtreden: gebruik nooit het kaartspel van iemand anders. De cast van Tarot bestaat uit onder meer Harriet Slater, Adain Bradley, Avantika, Jacob Batalon, Humberly González, Alana Boden en Larsen Thompson. Tarot zal vanaf 10 mei in de bioscoopzalen te zien zijn.

Spirituele Bioshock-opvolger Judas krijgt nieuwe trailer
  • 3
  • 4
Het is intussen alweer van december 2022 geleden dat we nog iets gehoord hadden van Judas, een immersive sim-FPS die het nieuwe geesteskind is van Bioshock-bedenker Ken Levine. Het spel werd aangekondigd voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc, maar heeft helaas nog geen releasedatum. Tijdens de State of Play van woensdagavond, kregen we eindelijk nog eens wat nieuwe beelden te zien in een fascinerende nieuwe trailer.

In Judas ruilen we de dieptes van de oceaan in voor de ruimte en de nieuwe trailer geeft ons alvast een beter beeld van de setting van de game aan boord van de Mayflower, een ruimtestad waarvan de inwoners getraind zijn om elkaar te verscheuren voor zelfs de kleinste overtredingen en waar machines elk aspect van het bedrijfsleven, de kunst en de overheid beheersen. Jij, als Judas, bent de drijvende kracht achter elke gebeurtenis in een...
SaGa Emerald Beyond-trailer laat ons kennismaken met Bonnie Blair en Formina Franklyn
  • 0
  • 0
SaGa-fans en nieuwkomers kunnen vandaag een nadere blik werpen op twee van de hoofdrolspelers uit SaGa Emerald Beyond, Bonnie Blair en Formina Franklyn, in een gloednieuwe trailer. De voormalige marinier Bonnie en beroemde scherpschutter Formina moeten als politie-rekruten een mislukte moordaanslag op de president van Capitol City onderzoeken. Het duo reist samen naar andere werelden om de waarheid achter het incident te achterhalen.

De trailer toont ook nieuwe details over de gevechten in SaGa Emerald Beyond’. Spelers kunnen in de game experimenteren met nieuwe technieken, inclusief Martial Arts, tweehandige wapens, Conditional Techs en veel meer.

Silent Hill 2 remake: nieuwe trailer staat in het teken van combat
  • 0
  • 0
Konami verraste tijdens de nieuwste State of Play met het bestaan (en de release) van Silent Hill: The Short Message, maar ze hadden ook nieuw beeldmateriaal klaar staan van hun groter project. Dat ze een partnerschap sloten met Bloober Team voor een remake van het klassieke Silent Hill 2 wisten we al een tijdje, maar bij diens aankondiging kregen we relatief weinig gameplay footage te zien. Het gebrek hiervan verhielp men gisterenavond door middel van het onderstaande filmpje, waarmee men wilt verduidelijken wat spelers van de verbeterde combat mogen verwachten. Een hoop scènes waar de gedrochten herhaaldelijk worden geëlimineerd is niet bepaald een passende trailer voor de overheersende thema's van deze game, op basis van wat protagonist James Sunderland in dit verhaal meemaakt, maar soit ... Konami en Bloober Team blijven voorlopig nog...
Nieuwe actievolle trailer voor Dragon's Dogma 2
  • 0
  • 1
De State of Play van woensdagnacht onthulde spannende nieuwe details voor het langverwachte Dragon's Dogma 2, in afwachting van de naderende release op 22 maart 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam. De nieuwe gameplaytrailer laat de nieuwe Warfarer-vocation zien die exclusief door de Arisen kan worden gebruikt en die toegang geeft tot alle wapens, evenals een mysterieuze dreiging die de trouwe Pawn-metgezellen van de Arisen teistert: Vocation Maisters die de Arisen toegang geven tot vaardigheden van de hoogste orde. Daarnaast kregen we ook gloednieuwe actiegameplay te zien van de verschillende vijanden die spelers zullen tegenkomen. Je kan de trailer hieronder alvast (her)ontdekken!

Konami lanceert Silent Hill: The Short Message, een gratis horror-ervaring!
  • 0
  • 0
Vorig jaar onthulde Konami via een video-evenement dat ze de Silent Hill-franchise terug zouden brengen met maar liefst vijf verschillende projecten, weliswaar in verschillende media-formaten. Men loste ondertussen het startschot wat betreft Silent Hill: Ascension – een streaming narratief waar de community gezamenlijk het traject mag bepalen – en verder confirmeerde men een tweede film, Silent Hill: Townfall, Silent Hill f en...
De gamereleases van februari 2024
  • 0
  • 2
Wanneer de eerste winterprikken achter de rug zijn, de goede voornemens doorprikt zijn en de eerste examenresultaten binnen sluipen, kunnen we starten aan de kortste maand van het jaar. De extra dag die we dit jaar krijgen, zal alvast nodig zijn en kunnen we goed gebruiken om de gamereleases allemaal te verteren. Dat zowel valentijn en carnaval vallen in deze maand en Tournée Minérale voor de zevende keer passeert, valt in het niets met de titels die op ons afkomen. The Suicide Squad, Mario vs. Donkey Kong, Final Fantasy VII Rebirth, Star Wars, Tomb Raider ... Veel tijd om aan de goede voornemens te werken, schiet er niet meer over. Let's go et bon appetit!
Metro-universum breidt zich uit met VR-titel Metro Awakening
  • 0
  • 0
Vertigo Games kondigde tijdens de State of Play Showcase van Sony, in samenwerking met Deep Silver, Metro Awakening aan, een gloednieuwe verhalende VR adventure game die later dit jaar verkrijgbaar zal zijn op PlayStation VR2, Meta Quest 2/3 en PC VR. Metro Awakening is een prequel van Metro serie auteur Dmitry Glukhovsky en stort spelers de diepte van een post-apocalyptische wereld in, waar de sfeervolle verkenning, verhaalvertelling en stealth-gevechten gecombineerd worden.

Dit origineverhaal is zo essentieel voor mij”, zegt Dmitry Glukhovsky. “Het voelt als terugkeren naar het fundament en de kern van de serie, en nu op het niveau dat VR-technologie kan brengen…

Een reis naar het hart van de metro

Metro Awakening blijft dichtbij het hart van de serie met een gloednieuw op zichzelf staand verhaal en concept geschreven door Dmitry Glukhovsky, die ook als consulent optreed voor de lore, dat dient als prequel op het geliefde Metro 2033. Je stapt in de...
Until Dawn onderweg naar pc en PlayStation 5
  • 0
  • 1
Supermassive Games staat gekend voor haar cinematische horrorgames en hoewel Until Dawn verre van perfect is, is het nog steeds een van hun meest iconische creaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zelfs een film gemaakt wordt van deze horrortitel, waarbij David F. Sandberg (Lights Out, Annabelle: Creation, Shazam) gelinkt is aan het project.

Het spel zelf is intussen wel al acht jaar oud, dus zal je misschien een opfrissertje kunnen gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de titel krijgt een remaster voor pc en PlayStation 5. De remaster werd aangekondigd tijdens de State of Play van 31 december en belooft een herwerkte en verbeterde versie van deze klassieker. Voor de remaster wordt er beroep gedaan op een nieuwe studio genaamd Ballistic Moon. Zij kregen de taak om het spel te moderniseren en hierbij werd het opnieuw opgebouwd in Unreal Engine 5, werd de gameplay verfijnd, krijgen we een nieuw third-person camerastandpunt en zal de remaster ook gebruik maken...
Dave The Diver onderweg naar PlayStation en maakt kennis met Godzilla
  • 0
  • 0
Naast de grote kleppers van Sony zelf, was er tijdens de State of Play ook aandacht voor kleinere titels die binnnekort zullen verschijnen voor de PlayStation-consoles. Een van deze titels is Dave the Diver, een van de verrassingen van vorig jaar die tijdens de Game Awards zelfs de titel voor Best Independant Game won, ook al werd het uitgegeven door een grote publisher zoals Nexon Corporation. Hoe dan ook mogen PlayStation-eigenaars verheugd zijn dat zij eindelijk ook het bijzonderde verhaal van Dave the Diver zullen kunnen ontdekken.

Bovendien werd na de samenwerking met DREGDE, ook een nieuwe samenwerking aangekondigd. Deze keer zal Dave kennismaken de koning van de zee: Godzilla. Jawel, de geliefde gemuteerde hagedis zal zijn opwachting maken in Dave the Diver en dit in mei 2024.

Foamstars geeft meer info vrij over seasonal content
  • 0
  • 0
Vanaf volgende week dinsdag kan je aan de slag gaan met de kleurrijke en knotgekke shooter Foamstars. Bovendien is het spel een van de maandelijkse titels voor PlayStation Plus, waardoor het je als lid zelfs niet kost om deze titel te proberen! Gezien Foamstars een multiplayergame is, was het bovendien te verwachten dat er live service-elementen aanwezig zullen zijn. Tijdens de State of Play kregen we alvast een trailer die ons meer vertelt wat we mogen verwachten van de seizoenen in Foamstars, waaronder een ranking, speciale matchtypes, en nieuwe skins, personages en maps.

Starry Pop is het eerste van verschillende seizoenen die voor het komende jaar zijn gepland. Dit eerste seizoen is vanaf de lancering voor alle spelers beschikbaar, van dinsdag 6 februari 2024 tot vrijdag 8 maart 2024.

Enkele hoogtepunten uit Season One zijn:
  • Ranked Party: Beklim de klassementen van Foamstars door deelname aan tweede tijdelijke seizoensevenementen: de solo-ervaring Ranked...​
Terug
Bovenaan