BeyondGaming

Schiet hersenen kapot in Sniper Elite 5
 • 1
 • 0
Sniper Elite 5, de nieuwste game in de franchise, is nu verkrijgbaar voor Xbox One, Xbox Series X|S en PlayStation 4 en 5. Sniper Elite 5 is ontwikkeld door Rebellion, één van de bekendste videogame-ontwikkelaars en -uitgevers ter wereld. De game biedt volgens de uitgever een ongekende tactische sniping-ervaring op de meest realistische maps ooit in de serie, inclusief werkelijk bestaande locaties die met vele, verbluffende details zijn nagemaakt.

Sniper Elite 5 voert spelers mee naar de gebeurtenissen rond D-Day in het Frankrijk van 1944, waar onze held Karl Fairburne wordt ingezet bij een geheime operatie van de US Rangers om de Atlantikwall-bunkers langs de kust van Bretagne te verzwakken. Samenwerkend met het Franse verzet ontdekt hij een nazi-complot dat het tij van de oorlog in het voordeel van de nazi’s kan keren: Operation Kraken. Aan Karl de taak om te achterhalen wat de As-troepen precies van plan zijn en bijtijds een einde te maken aan Operation Kraken en het brein...
Loop vanaf 1 september een ring achterna in The Lord of the Rings: Gollum
 • 0
 • 0
De trilogie van Peter Jackson liep lang geleden al ten einde, en fans van het universum moeten nog tot september voor Rings of Powers (oftewel de serie van Amazon Prime Video) wachten, maar dit betekent dat men intussen geen videogame mocht voorbereiden! In The Lord of the Rings: Gollum van uitgever Nacon en ontwikkelaar Daedelic Entertainment beleef je een ervaring die gedurende de evenementen van The Fellowship of the Ring plaats vindt, terwijl je daarbovenop in de huid kruipt van het memorabele, manische scharminkel wie doorgaans Frodo bleef achtervolgen. Omdat we hier over Gollum spreken, moet je natuurlijk eveneens met z'n gespleten persoonlijkheid worstelen, dus spelers krijgen alsook de keuze om (al dan niet) Sméagol tijdens cruciale momenten te onderdrukken.

Er is dus een kans dat zijn avonturen (met enige stealth-elementen) enkele unieke...
REPLACED vervangt haar oorspronkelijke releasedatum
 • 0
 • 0
Square Enix is alles behalve het enige ontwikkelingsbedrijf dat met de visualisatie van pixel art (zie onder andere Triangle Strategy) experimenteert, want ook een aantal indie teams combineren 3D-graphics met tweedimensionale esthetica, vaak met opvallende resultaten van dien. REPLACED van de developers bij Sad Cat Studios werd praktisch een jaar geleden via deze indrukwekkende trailer onthuld, en normaal gezien ging de stijlvolle, retro-futuristische action-platformer in 2022 verschijnen. Vandaag bevestigden de betrokken partijen echter dat er hier verandering in kwam en dat men nu liever opteert voor een publicatie in 2023. Exact wanneer weten we niet, maar daar is het uiteraard nog te vroeg voor.

Op de officiële Twitter-pagina van...
Review: Rogue Legacy 2
 • 4
 • 2
Fundamenteel gesproken mogen roguelikes en roguelites hun duidelijke verschillen hebben, maar beide concepten concentreren zich hoe dan ook op één centraal punt: randomisatie! Wegens deze gedistilleerde fixatie kun je bijna altijd een zekere graad aan onvoorspelbaarheid verwachten, ongeacht het aanvullende subgenre waar ontwikkelaars van roguelites onderling voor kozen. Wel moet ik er nog even bij zeggen dat zelfs binnen dezelfde gameplay-niche enkele noemenswaardige afwijkingen zullen ontstaan: als platformer valt Spelunky niet te vergelijken met Dead Cells, enzovoort. Rogue Legacy is eveneens een toepasselijk voorbeeld omtrent dit breder onderwerp, welke recent toevallig een sequel ontving! Hoe exact sloegen Cellar Door Games erin om hun nieuwste titel doen op te vallen, en is het überhaupt superieur wanneer je het naast diens voorganger zet?
Stranger Things seizoen 4 Volume 1 finale trailer beschikbaar!
 • 1
 • 3
Boy, oh boy! Het is bijna zover! Stranger Things seizoen 4! Zoals eerder aangegeven zal het nieuwe seizoen in twee delen worden vrijgegeven. Het eerste deel zal er vanaf vrijdag reeds zijn! Voor het tweede deel dienen we nog even te wachten tot 1 juli.

Naar aanloop van de release werd nu ook de finale trailer van het eerste volume vrijgegeven. Ik kijk er alvast naar uit! Wie trouwens de officiële trailer nog niet bekeken had, verwijs ik graag naar een eerdere berichtgeving. Spannend!

Review: Mini Motorways
 • 0
 • 4
Onlangs heb ik een PS5 op de kop kunnen tikken en kon ik de prachtige, indrukwekkende wereld van Elden Ring verkennen. Dat mocht ik afgelopen week afwisselen met Mini Motorways, dat op elf mei verscheen op Nintendo Switch. Grafisch kunnen beide games onmogelijk nog verder uiteen liggen. Terwijl je in Elden Ring mijlenver kunt kijken naar bergen, kastelen en mistige bossen, pakt Mini Motorways uit met erg minimalistische, maar charmante graphics en gameplay. Op basis van de looks was ik al snel verkocht, want ervaring leerde me dat dergelijke games vaak garant staan voor leuke en verslavende uitdagingen. Benieuwd of Mini Motorways aan mijn verwachting zou voldoen!
Trailer maakt je klaar voor Thor: Love and Thunder
 • 1
 • 3
Thor verkeert in slechte staat. Zijn lichaam is niet meer wat het is geweest en hij heeft ongetwijfeld een te hoge bloeddruk. Daar moet dringend verandering in komen, dus besluit de god om in actie te komen. Hij wil weer de dondergod als ooit tevoren worden. Maar daar lijkt Jane een stokje voor te steken...

Onderstaande trailer geeft alvast wat meer duiding over wat er nu precies aan de hand is. Een ding is duidelijk: Thor: Love and Thunder speelt vanaf 8 juli in de cinemazalen.

Nieuwe Call of Duty onthuld met releasedatum
 • 0
 • 4
Het is officieel: ook dit jaar mogen we een nieuwe Call of Duty verwachten. Deze keer gaat het om Call of Duty: Modern Warfare II. De shooter van uitgever Activision werd onthuld door middel van een trailer waarbij de artwork wordt vrijgegeven. In de video zien we ook de releasedatum. Dit jaar mogen we de nieuwe Call of Duty op 28 oktober verwachten.

In tegenstelling tot vorig jaar, waarbij Call of Duty: Vanguard zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt, gaan we met Call of Duty: Modern Warfare II weer de hedendaagse of futuristische toer op. Ontwikkelaar van dienst is deze keer Infinity Ward, zij stonden ook in voor de vorige Modern Warfare-spellen. Op welke platformen we de game mogen verwachten, is niet bekendgemaakt. Er werd in 2009 ook al een Call of Duty-game uitgegeven met dezelfde naam. Call of Duty: Modern Warfare II is het vervolg op het in 2019 verschenen Call of Duty: Modern Warfare.

Season of the Haunted nu beschikbaar in Destiny 2
 • 0
 • 0
Destiny 2 is nog springlevend. Het bewijs daarvan is de release van een splinternieuw seizoen: Season of the Haunted. Ondertussen al het zeventiende! Hierin keren spelers terug naar het beruchte en corrupte ruimteschip van Calus genaamd de Leviathan. Guardians worden geconfronteerd met hun ergste nachtmerries, gaan aan de slag met Solar 3.0, krijgen toegang tot nieuwe activiteiten en hebben de mogelijkheid om een scythe te dragen. Season of the Haunted duurt tot 23 augustus.

De Leviathan was ooit een symbool van ultieme luxe, maar keert nu gecorrumpeerd en vervallen terug om contact te maken met het slapende Pyramideschip bij de maan. Terwijl de verbinding met de Piramide tot stand komt, ontwaken er nachtmerries uit het verleden die er alles aan doen om er voor te zorgen dat niemand tussenbeide kan komen.

Season of the Haunted bevat nieuwe activiteiten en content voor alle spelers:
 • Nightmare Containment (gratis voor alle spelers) - Het kwaad resoneert in de romp...
Belgische operator maakt Rainbow Six Siege onveilig
 • 0
 • 0
Het tweede seizoen van het zevende jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is onthuld: Operation Vector Glare. Dit seizoen brengt een nieuwe aanvaller, Sens uit België, naar de game en introduceert een nieuwe Team Deathmatch-map, fase 1 van het nieuwe reputatiesysteem en meer gameplayverbeteringen.

Operation Vector Glare zet strategie op de voorgrond met de nieuwe aanvaller Sens, een briljante tacticus uit België met militaire ervaring en training in psychologie. Sens is uitgerust met de R.O.U. Projector System gadget waarmee hen een wiel uitzet dat in een rechte lijn beweegt en kleine projectors achterlaat, die zich na een bepaalde tijd vernietigen. De projectors bouwen een muur van licht die het zicht van andere Operators blokkeert. Sens is uitgerust met een POF-9 of een 417 als primair wapen en een SDP 9MM of een GONNE-6 als secundair wapen.

Naast Sens verschijnt er bij de seizoenslancering ook een nieuwe map voor de Team Deathmatch-modus. Close Quarter speelt zich af in...
Tactisch herrie schoppen als Japanse delinquenten in Banchou Tactics
 • 0
 • 0
Tactische games met een vleugje Japanse esthetica is geen vreemd fenomeen: eerder dit jaar verscheen Kaiju Wars bijvoorbeeld, een titel die we bij BeyondGaming natuurlijk onder de loep namen via deze recensie! De ontwikkelaars bij Secret Character namen de beslissing om zich bij dit zogenaamde subgenre aan te sluiten, weliswaar zonder gigantische monsters, omdat ze recent Banchou Tactics hebben aangekondigd. Conceptueel zal hun project JRPG-elementen combineren met de gameplay van een turn-based strategy game, waardoor het als geen verrassing overkomt wanneer de developers onder andere Final Fantasy Tactics en de beat 'em up River City Ransom opnoemden als voornaamste inspiraties. Hoe zit het spel echter concreet in elkaar?

Het verhaal volgt een hoop tieners die tijdens hun schooljaren deel uitmaken van delinquente bendes. Deze gewelddadige jongeren snakken herhaaldelijk naar gevechten en dus...
Filmreview: Chip 'n Dale: Rescue Rangers
 • 1
 • 7
In de jaren tachtig had je - met Magnum, P.I. op televisie en Indiana Jones in de bioscoop -toonbeelden van de charmante macho. Stoere, knappe binken met een soms klein hartje en tonnen charme. Maak nu van twee herkenbare actiehelden twee eekhoorns (om helemaal correct te zijn: aardeekhoorns) en je hebt Knabbel en Babbel, internationaal gekend als Chip en Dale. Met hun reeks Rescue Rangers vaste gasten in menig kinderprogramma tijdens mijn kindertijd. Al bestaan deze eekhoorntjes al een stuk langer dan een Magnum of Indiana Jones. De schattige broertjes kwamen in 1943 op het scherm, Harrison Ford is geboren in 1942 en Tom Selleck in 1945 en die waren geen actiehelden recht uit de pampers. Nostalgie is big business anno de jaren 2020 (Nineties Kids die heimwee hebben naar wat een eenvoudigere tijd leek) en nu is het de beurt aan ’s werelds meest geliefde knabbelaars (suck it, Alvin, Simon en Theodore) om het grote scherm onveilig te gaan maken. In de traditie van mijn jonge...
De eerste trailer voor Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One imponeert met intense actie
 • 0
 • 3
Tom Cruise is terug van de partij in zijn glansrol als Ethan Hunt en afgaande op de eerste trailer voor Mission Impossible: Dead Reckoning is hij nog steeds zijn finesse voor indrukwekkende stunts niet verloren.

De trailer doet exact wat een eerste blik hoort te doen. Het zet de algemene sfeer en de indrukwekkende actie van de film centraal, zonder voorlopig al te veel prijs te geven over het plot. Waar het over zal gaan is momenteel nog volledig ondergeschikt aan het feit dat Tom Cruise er verdomd cool uitziet wanneer hij met een motorfiets voluit over de rand van een klif springt. Cruise heeft uiteraard een reputatie opgebouwd wanneer het aankomt op het uithalen van halsbrekende toeren, en die lijkt hij met het eerste deel van Dead Reckoning niet kwijt te gaan spelen.

Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One is wederom van de hand van Christopher McQuarrie die ook tekende voor de regie van Rogue Nation en Fallout en is onderdeel van een heus tweeluik. Part One verschijnt...
Team Ladybug lanceert plots de shoot 'em up DRAINUS
 • 1
 • 1
Team Ladybug is niet bepaald een beroemde naam, maar reeds voor enkele jaren staat dit bedrijf garant voor kwalitatief aardige titels. Hun meest recente aanbieding is een spel gebaseerd op de klassieke animé-serie Record of Lodoss War, en voordien bracht men alsook andere gelicenseerde spellen uit zoals Touhou Luna Nights of Shin Megami Tensei: Synchronicity. De Japanse developers prefereren vaak tweedimensionale platformers in de vorm van een Metroidvania, maar gisteren kwam men verrassend uit de hoek met een kersverse aankondiging.

DRAINUS is niet alleen nu verkrijgbaar (met een tijdelijke korting van 10%) maar het is...
Redout II zal mei 2022 niet meer bereiken; release uitgesteld naar juni
 • 0
 • 0
Uitgever Saber Interactive bevestigde eerder deze maand dat Redout II vanaf 26 mei 2022 in de winkels zou liggen, maar kort daarna veranderde men dus blijkbaar van gedachte. Recent vermeldde de firma namelijk dat de nieuwste futuristische racer van het ontwikkelingsbedrijf 34BigThings officieel vertraging opliep, want de developers hebben naar eigen zeggen "iets meer tijd nodig alvorens het spel klaar is om te vertrekken." Men plakte er dus een nieuwe datum op en voortaan kun je eender welke versie van Redout II pas vanaf 16 juni 2022 in de wacht slepen. De game zal op die dag beschikbaar zijn voor Xbox One, Xbox Series S | X, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en PC; meer informatie over de inhoud van het spel kun je in één van de vorige nieuwsposts...
Review: Dolmen
 • 0
 • 1
Wat ooit begon als een nichegenre, is intussen uitgegroeid tot een van de meest populaire genres in de gamesindustrie. Zeker als je ziet dat bijvoorbeeld Elden Ring meer exemplaren heeft verkocht dan het laatste Call of Duty-spel. Dat andere ontwikkelaars het succes van From Software proberen na te bootsen, is niet zo verwonderlijk en hoewel het vaak uit liefde voor het genre is, is het resultaat helaas niet altijd even geslaagd. Met Dolmen brengt de Braziliaanse ontwikkelaar Massive Work Studio ons een soulslike avontuur dat zich afspeelt in de mysterieuze kosmos.
De Minions helpen jonge Gru door de nieuwe trailer
 • 1
 • 2
Jullie kennen ze zeker en vast al. Die kleine gele mannetjes met hun blauwe werkpakjes en hun grote brillen. Je hebt het goed geraden, de Minions. Ze zijn weer terug van weggeweest, en nu ook in de nieuwe trailer van Minions 2: Hoe Gru superschurk werd.

We hebben ze al gezien in veel verschillende vormen en maten, gele en paarse. Maar deze keer gaan ze je het verhaal vertellen van hoe ze bij de superschurk Gru zijn terechtgekomen. Zet je maar schrap want Kevin, Stuart, Bob en Otto, een nieuwe Minion met een beugel en een wanhopige behoefte voor aandacht, gaan je de 70's terug doen herbeleven door de ogen van de Minions. Zet zeker 6 juli in je agenda want dan komen deze leuke personages naar de bioscopen.

Review: We Were Here Forever
 • 0
 • 3
Om meteen met de deur in huis te vallen: deze review van We Were Here Forever zou duidelijk moeten maken of de game de voorlopige kers op de taart is uit de We Were Here-franchise. Inderdaad, ik gebruik hier de term franchise, vanuit de veronderstelling dat we de reeks coöperatieve puzzelspellen van Total Mayhem Games stilaan zo mogen beginnen noemen. Na de geringe successen van We Were Here, We Were Here Too en We Were Here Together, zou We Were Here Forever nu alle eerder opgedane kennis en inzichten consolideren in de ultieme co-op puzzelervaring. De eer viel dit keer te beurt aan redacteur Karel-Jan en mijzelf om uit te maken of dit een louter commercieel goed klinkende slogan betreft, dan wel de naakte waarheid.
Planned  Foto Uitdaging | Mei | Bokeh
 • 0
 • 1
Elke maand dagen de fotografen (of eerder creatievelingen) van BeyondGaming zichzelf uit met een fotochallenge! De bedoeling hierbij is vooral om beter te worden en elkaar wat constructieve feedback te geven. Maar uiteraard is het extra leuk als je wint want dan mag je het onderwerp van de volgende ronde kiezen. Stuur nu je foto in en wie weet kom je in de Hall Of Fame!
Bordspelreview: Drijfzand
 • 0
 • 2
Ganzenbord, maar dan een beetje anders. Zo zou je Drijfzand kortweg kunnen omschrijven. Het heeft een aantal gelijkenissen, maar evenzeer enkele verschillen. Nadat Megableu me een exemplaar opstuurde en het aan mijn twee kinderen van acht en negen voorschotelde, acht ik nu de tijd rijp om er een review over te schrijven. Was het een succes of verzuipen we liever in drijfzand? Je komt het hier te weten.
Bovenaan