BeyondGaming

Filmreview: The Grand Tour: A Scandi Flick
 • 1
 • 6
Een midlife crisis kan vele vormen aannemen, van de secretaresse binnendoen over een tattoo op je bips tot een sportief wagentje en een scala aan zaken daartussen. Als concept wordt het uitvergroot vaak gebruikt met (of toch met de bedoeling tot) komisch effect. Helaas is het vaak meer zielig dan grappig. Wanhopig je jeugd proberen hervinden? Beetje triest. Weet je wat? De voorgaande zinnen zijn complete BS! Zolang je niemand kwetst (letterlijk en figuurlijk) doe je maar net zo gek als je zelf wil. Grow old gracefully? Nah, fam, DISgracefully! En als het gaat om goed los gaan, ben je bij Clarkson, Hammond en May nog steeds aan een uitstekend adres. Ouder en grijzer maar niks de wijzer.
Logitech G PRO racestuur en pedalen onthuld
 • 1
 • 0
Logitech G heeft tijdens een speciaal evenement niet enkel de G Cloud aangekondigd, ook een nieuwe Astro-headset kwam aan bod. Daar blijft het echter niet bij, want wie geld op overschot heeft, kan later deze maand met de Logitech G PRO racestuur en pedalen aan de slag. Kostprijzen zijn respectievelijk 1099 en 389 euro. Voor dat geld krijg je volgens Logitech wel heel wat in de plaats.

Zo belooft het bedrijf een racesetup van professionele kwaliteit, ontworpen door en voor professionele simcoureurs. Zo zou het racestuur ontworpen zijn om gamers de meest professionele en meest realistische race-ervaring voor te schotelen. Het stuur beschikt over een nieuwe, high-performance Direct Drive motor samen met Trueforce-feedback. Hierdoor zou je van een ongeëvenaarde ervaring genieten.

De volledig nieuwe Direct Drive-motor van het PRO racestuur kan een indrukwekkende elf newtonmeter aan kracht leveren met een ongelooflijk lage latentie. In combinatie met Trueforce - een exclusieve, eigen...
Logitech G kondigt nieuwe Astro-headset aan
 • 1
 • 1
Logitech G heeft een groot aanbod aan headsets en daar horen ook een pak Astro-headsets onder. Vandaag heeft het bedrijf de Logitech G Astro A30 Wireless Gaming Headset aangekondigd. Een mond vol dus, maar het belooft een sterk stukje technologie te worden. De headset heeft krachtige 40mm audiodrivers aan boord, een afneembare boommicrofoon en Logitechs gekende Lightspeed 2.4Ghz Wireless en bluetooth. Hierdoor zou je draadloos van knappe audio kunnen genieten op al je toestellen, waaronder de PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc en Nintendo Switch. Uiteraard zijn ook je tablet en smartphone geschikt voor de headset.

Naast de flexibiliteit om draadloos verbinding te maken met jouw game-apparaat naar keuze, kunnen gamers ook audio van meerdere apparaten tegelijk en onafhankelijk mixen en balanceren. Gamers kunnen spelen op hun PlayStation 5 via Lightspeed 2.4GHz Wireless, terwijl ze via bluetooth naar bijvoorbeeld Spotify op hun telefoon luisteren, en hun Switch bij de hand hebben...
Trailer toont wat PlayStation VR2 in petto heeft
 • 1
 • 0
PlayStation heeft vandaag een nieuwe trailer gepubliceerd die de PlayStation VR2 in de schijnwerpers plaatst. Zo komen niet enkel de gloednieuwe controllers in beeld, ook het 4K HDR-scherm (bestaande uit twee schermen van elk 2000x2040 pixels) krijgt een plaatsje in de trailer. Daarnaast wordt nog maar eens duidelijk dat de PS VR2 oogtracking ondersteunt en dat er een kijkhoek van 100 graden is.

Ook enkele games passeerden de revue, waaronder Horizon: Call of the Mountain, Firewall Ultra, No Man's Sky en Resident Evil Village. Wanneer we de headset precies mogen verwachten is niet bekend, maar wel werd reeds aangekondigd dat we het nieuwe toestel ergens begin volgend jaar mogen verwachten. Ook naar de prijs hebben we het raden.

Logitech G Cloud-handheld onthuld
 • 0
 • 1
Logitech G heeft eerder vandaag een nieuwe handheld aangekondigd, eentje die gebruikt wordt om te gamen via de cloud. De G Cloud zal gamers in staat stellen om via het internet tal van games te spelen. Daarvoor werkte het samen met Tencent. Ook samenwerkingen met Microsoft en Nvidia vonden plaats, waardoor je, als je over het geschikte abonnement beschikt, kunt gamen via Xbox Cloud Gaming of GeForce Now.

Het toestel draait op Android 11 en ondersteunt applicaties uit diens Play Store. Een mogelijk nadeel is dat de handheld enkel te gebruiken is met wifi. Een verbinding maken met een mobiel netwerk is niet mogelijk. Verder heeft de G Cloud een Qualcomm Snapdragon 720G aan boord. Het 7 inch LCD-scherm heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en kan maximaal 60 Hz aan. Hoeveel geheugen het toestel heeft, heeft Logitech niet bekendgemaakt.

Wanneer we de handheld mogen verwachten, is nog niet gekend. Wel verschijnt het toestel op 17 oktober in de Verenigde Staten voor een...
Fotoverslag: Suuns
 • 0
 • 0
Op 17 september 2022 speelde Suuns voor de eerste keer in hun 15-jarig bestaan in de AB. Daar moest ik natuurlijk bij zijn om een fotoverslag van te maken. Suuns is een Canadese rockband die werd opgericht in 1989 door gitarist/vocalist Ben Shemie en bassist Joe Yarmush. Hun donkere rock evolueerde sinds hun laatste album meer naar ''post-kraut-pop''.
New Game Plus vormt nieuwe uitdaging voor Steelrising
 • 0
 • 0
Spiders en Nacon maken met plezier bekend dat op 29 september een New Game Plus-modus verschijnt voor Steelrising. Deze game is nu verkrijgbaar voor pc (Steam, GOG en Epic), Xbox Series X|S en PS5. De Assist-mode laat je de moeilijkheidsgraad van de game veranderen, zodat spelers de spelervaring kunnen afstemmen op hun eigen niveau. Deze mode is voor iedereen toegankelijk en kan op elk moment geactiveerd en gedeactiveerd worden. Indien je benieuwd bent naar het spel, kun je onze review hier lezen.

Deze modus biedt spelers een hogere moeilijkheidsgraad en de volgende nieuwe content:
 • 4 nieuwe wapens
 • 1 nieuw volledig kostuum
 • Nieuwe soorten vijanden
Steelrising werpt spelers in een alternatieve versie van Parijs anno 1789, waar de Franse revolutie tot staan is gebracht: de opstand van de burgers wordt met harde hand onderdrukt door een leger automatons dat op bevel van de koning is...
Review: Sword & Fairy: Together Forever
 • 0
 • 1
Vorig jaar kreeg ik de kans om Xuan-Yuan Sword 7 te reviewen, wat voor mij een eerste kennismaking vormde met dit soort van Chinese/Taiwanese rollenspellen die een historische setting combineren met de Chinese mythologie. Veel van deze spellen behoren tot langlopende reeksen, maar tot enkele jaren geleden werden deze titels niet bij ons uitgebracht. Dit was bijvoorbeeld ook het geval voor The Legend of Sword and Fairy, ook wel gekend als Chinese Paladin, een reeks die al bestaat sinds 1995 en pas bij ons verscheen in 2015 met The Legend Sword and Fairy 6. Vorig jaar werd deeltje zeven in deze reeks uitgebracht en het spel maakte deze zomer zijn opwachting op de PlayStation-consoles onder de naam Sword and Fairy: Together Forever.
Nvidia kondigt nieuwe RTX 40-serie aan tijdens Geforce Beyond
 • 0
 • 0
Vandaag onthulde Nvidia tijdens het Geforce Beyond-event aan de hand van een knappe technische demo - genaamd Nvidia Racer RTX - de release van zijn nieuwe RTX 40-serie grafische kaarten. Zowel de RTX 4090 als de RTX 4080 werden nu dus eindelijk officieel aangekondigd. De RTX 4090 kunnen we al vanaf 12 oktober in de rekken verwachten en zal minstens €1959 kosten, terwijl de RTX 4080 via twee modellen in november gelanceerd wordt. De drie next-gen grafische kaarten opereren via Nvidia's nieuwste Ada Lovelace-architectuur en krijgen ondersteuning voor Nvidia ShadowPlay om gameplaybeelden vast te leggen in HDR met een resolutie tot 8K aan 60 frames per seconde. Tevens maken ze gebruik van nieuwe dual encoders met ondersteuning voor AV1-codering en met een verhoogde efficiëntie voor livestreams in AV1.

De RTX 4090 is de (voorlopige) topkaart van deze nieuwe Ada Lovelace-generatie. Net zoals de RTX...
Nieuwe video van Session: Skate Sim toont vier nieuwe speelbare skaters
 • 0
 • 1
Slechts enkele dagen voor de release van Session: Skate Sim, introduceert een nieuwe video vier nieuwe skaters, voor een totaal van zestien speelbare* skaters bij release. Als skateboardfan heb je vast wel eens gehoord van beroemdheden als Torey Pudwill, Louie Barletta, Samarria Brevard en Ryan Thompson, en deze skate-helden zijn allemaal speelbaar in Session: Skate Sim. In onderstaand filmpje kan je de vier skaters aan het werk zien in het spel.

Session verwelkomt spelers in de authentieke skateboard-scene van de jaren 90, toen elke stoeprand en elke trap een uitnodiging was om je favoriete tricks uit te voeren. De ultrarealistische physics van de game wekken de sensatie van skateboarden tot leven, waarbij de studio een baanbrekend en uniek gameplay-element introduceert: de "True Stance Stick", waarbij beide voeten onafhankelijk van elkaar met de twee sticks bestuurd worden. De leercurve is net zo veeleisend als in het echt: spelers moeten volhardend oefenen om het board te...
Demo van Star Ocean The Divine Force nu verkrijgbaar
 • 0
 • 0
Square Enix maakte bekend dat vanaf vandaag een gratis demo van Star Ocean The Divine Force verkrijgbaar is voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One. De demo laat spelers alvast het begin van de game spelen, voordat de volledige game op 27 oktober 2022 verschijnt.

Star Ocean The Divine Force is ontwikkeld door tri-Ace Inc. De game laat spelers een nieuw, aangrijpend avontuur in het sterrenstelsel beleven, waarin fantasy- en sciencefiction-elementen naadloos samensmelten. Spelers kunnen zelf kiezen uit twee hoofdrolspelers: Raymond, de kapitein van het handelsschip Ydas, of Laeticia, de prinses-ridder van een koninkrijk op de onderontwikkelde planeet Aster IV. Het lot brengt Raymond, Laeticia en diverse bondgenoten samen. Alle personages zijn ontworpen door de beroemde artist Akiman (Star Ocean: Integrity and Faithlessness, Street Fighter-serie).

In de demo kunnen spelers het begin van het verhaal van Raymond spelen, als voorproefje op de uitgebreide...
Deathloop, Slime Rancher 2, Valheim en meer komen naar Game Pass
 • 0
 • 2
Sinds vandaag kan je eindelijk Deathloop spelen op je Xbox en gezien dit een Bethesda-titel is, is het spel uiteraard direct speelbaar via Game Pass. Maar er komen de komende dagen natuurlijk nog veel andere interessante titels naar Microsofts abonnementsdienst. Hieronder vind je de volledige lijst van de spellen die in september nog worden toegevoegd.

Vandaag beschikbaar:
 • Deathloop (cloud, pc en Xbox Series X|S)
 • Hardspace: Shipbreaker (cloud en Xbox Series X|S)
Binnenkort beschikbaar:
 • SpiderHeck (console en pc) – 22 september
 • Beacon Pines (cloud, console en pc) – 22 september
 • Slime Rancher 2 (Game Preview) (cloud, PC en Xbox Series X|S) – 22 september
 • Moonscars (cloud, console en pc) – 27 september
 • Grounded – full release (cloud, console en pc) – 27 september
 • Let’s Build A Zoo (cloud, console en pc) – 29 september
 • Valheim (Game Preview) (pc) – 29 september
 • PAW Patrol Grand Prix (cloud, console en pc) – 30 september
...
EA en Motive Studios werken aan Iron Man-game
 • 0
 • 2
Electronic Arts Inc en Motive Studios hebben vandaag aangekondigd dat ze samen met Marvel werken aan een Iron Man-game. Het nieuws werd bekendgemaakt via een blogbericht op de officiële website van EA. Een trailer krijgen we niet te zien, maar wel werd er wat informatie omtrent de game gedeeld. Zo werkt Motive Studios, geleid door Olivier Proulx, aan een third-person single player action-adventure. Een hele mond vol dus. Olivier werkte eerder mee aan andere Marvel-spellen, waaronder Marvel's Guardians of the Galaxy. Het spel zal je meenemen in de rijke geschiedenis van de Marvel-superheld. Electronic Arts claimt dat spelers zullen ontdekken hoe het echt is om met Iron Man te spelen.

Het spel bevindt zich momenteel nog in een erg vroeg stadium, dus we moeten de zopas aangekondigde Iron Man-game niet snel verwachten. Eerder bracht Motive Studios ons Star Wars: Squadrons en begin volgend jaar, op 27 januari om precies...
Review: Isonzo
 • 1
 • 2
De Eerste Wereldoorlog ligt ondertussen al meer dan honderd jaar achter ons, maar toch blijft het een inspiratiebron voor games. In veel gevallen gaat het om shooters en bij Isonzo is dat niet anders. Isonzo, van Nederlandse makelij, wil de spelers een realistische ervaring bieden. Geen over-the-top actie dus, maar tragere gameplay waarbij één enkele kogel het einde van je leven kan betekenen. Welkom aan het Italiaanse front tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Filmreview: Onze Natuur, De Film
 • 2
 • 7
Met de film Onze Natuur, De Film gaan we op ontdekking door de natuur van ons Belgenlandje. De filmmakers van Hotel Hungaria nemen ons in adembenemend detail mee naar de mooiste hoekjes van het land. Samen met hen ontmoeten we verschillende fascinerende diersoorten. De beelden zijn van hoge kwaliteit en met veel gevoel en geduld gefilmd. Door de intimiteit voelen we ons al snel een deel van de verschillende dierenfamilies. In de loop van de film gaan we op zoek naar dieren in de Ardennen, de Hoge Venen en de Kust, alsook op onverwachte bestemmingen zoals een spoorwegbedding en treinstations.
Filmreview: Les Cinq Diables
 • 0
 • 2
Les Cinq Diables is de tweede langspeelfilm van regisseur Léa Mysius. In Ava provoceerde ze reeds; een film met een rauw thema, over het dertienjarig meisje Ava dat haar gezichtsvermogen verliest en op zoek gaat naar vrijheid, avontuur en seks. Haar tweede film is een complexe genrefilm, waarin ze niet bang is om verschillende onderwerpen aan te halen. Regisseur Mysius heeft talent, haar stijl is tegendraads en verrassend, maar in deze film niet altijd doordacht.
PlayStation VR-games niet compatibel met PS VR2
 • 0
 • 0
Binnenkort komt de PlayStation VR2 uit en dan mogen PlayStation 5-gamers weer een pak nieuwe spellen voor het toestel verwachten. Wie dacht ook de oudere spellen op het nieuwe stuk hardware te spelen, is eraan voor de moeite. Senior Vice President of Platform Experience Hideaki Nishino heeft namelijk bekendgemaakt dat games voor PlayStation VR niet gespeeld zullen kunnen worden op de PlayStation VR2.

De reden daarvoor is dat de PS VR2 ontworpen is voor een next-gen ervaring aan virtuele realiteit te bieden, onder andere met compleet opnieuw ontworpen controllers met haptische feedback, adaptieve triggers en meer.
Return to Monkey Island nu beschikbaar
 • 0
 • 0
We hebben er ontzettend lang op moeten wachten, maar Return to Monkey Island is nu beschikbaar. Pc- en Switch-gamers mogen zich in de handen wrijven, want de point-and-click avonturengame verschijnt enkel voor die platformen. Om de release te vieren, werd alvast onderstaande trailer gepubliceerd.

Return to Monkey is het vervolg op de twee eerste games, die dateren al uit 1990 en 1991. Nadien verschenen er nog enkele spellen, maar een direct vervolg daarop is deze nieuwe iteratie niet geworden. Bedenker van de game, Ron Gilbert, stond met zijn ontwikkelstudio Terrible Toybox weer aan het roer en werd bijgestaan door uitgever Devolver Digital en Lucasfilm Games.

Maker van Devil Daggers geeft plotseling HYPER DEMON vrij
 • 0
 • 0
High scores en een surrealistische audiovisuele presentatie; essentiële karakteristieken waarmee Devil Daggers in 2016 een spontane cult hit werd. Dit gebeurde inmiddels zes een half jaar geleden, en sindsdien repte ontwikkelaar Sorath geen woord over z'n potentiële vooruitzichten. Net daarom kunnen we vandaag over een aangename verrassing spreken, want hij besloot om ineens HYPER DEMON op Steam te releasen, dit tegen een prijs van € 12,49. Zij die de eerder vermelde First-Person Shooter hebben gespeeld, zullen zich hier goed in hun vel, want dit spel lijkt alvast op een extreme sequel die des te meer je zintuigen probeert aan te vallen!

Het doel achter HYPER DEMON blijft min of meer hetzelfde: jij neemt in je ééntje op tegen hordes hardnekkige vijanden terwijl je zo lang mogelijk tracht te overleven. Uiteraard moet je dus deze griezelige tegenstanders zo snel mogelijk verslaan om je...
Filmreview: Freaks Out
 • 0
 • 3
Het circus: de plek waar acrobaten met alle gemak springen door brandende hoepels, waar hoogtes getrotseerd worden en waar lenigheid en elegantie zodanig samengaan dat het de wetenschap van het menselijk lichaam in twijfel trekt. Een kind heeft niet veel meer nodig om te geloven dat magie er tot leven komt. Maar, wat als deze magie nu eens echt zou zijn? Vanuit deze gedachtegang vertrekt Gabriele Mainetti met Freaks Out (2021). De Italiaanse historische fantasie dramafilm werd vertoond op het International Film Festival Rotterdam 2022 en werd er bekroond met de VriendenLoterij Publieksprijs. Deze filmprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de publieksfavoriet van het festival, wat bijgevolg enkele verwachtingen met zich meebrengt.
Bovenaan