BeyondGaming

De 43ste editie van het Anima Festival start op 23 februari
  • 0
  • 0
De 43ste editie van het Anima Festival, dat plaatsvindt van vrijdag 23 februari tot zondag 3 maart in Brussel, belooft een buitengewoon evenement te worden met een speciale focus op sciencefiction. Het festival opent met de sciencefictionfilm Mars Express en het programma biedt een uitgebreid aanbod kort- en langspeelfilms, variërend van de nieuwste releases tot klassiekers. Je kan ook genieten van nieuwe langspeelfilms zoals The Peasants, Deep Sea en Phoenix: Reminiscence of Flower. Voor families zijn er ook aantrekkelijke opties, waaronder de nieuwste Kung Fu Panda 4, Vos en Haas redden het bos, Linda wil kip en Nina et le secret du hérisson.

Het festival heeft ook een uitgebreide selectie aan kortfilms, evenementen en workshops. Anima Festival 2024 belooft een feest te worden voor liefhebbers van animatie in al zijn vormen. Voor het volledige programma kan je...
Bordspelreview: Happy Campers
  • 0
  • 1
Onlangs kon je mijn review ontdekken van Sixto, het vervolg op een van de spellen die mee aan de basis lag van de roll & write-hype. Dit kleine dobbelspelletje keerde zowaar terug naar de begindagen van deze hype. Happy Campers, dat vorig jaar werd uitgebracht door Studio Infinitus, toont dan weer mooi hoe dit genre is geëvolueerd zonder aan lichtheid in te boeten. Er zijn nog steeds meer complexe varianten zoals Rome & Roll, Inscription, Dinosaur Island: Rawr 'n Write. Maar het roll & write-genre is bij uitstek een genre dat geschikt is voor lichte en familievriendelijke spelletjes die je makkelijk meeneemt wanneer je ergens naartoe gaat of op vakantie bijvoorbeeld.
Splatoon 3: de Toren der Orde staat centraal in nieuwe trailer
  • 0
  • 0
Met de Splatoon-serie heeft Nintendo de gewoonte om noemenswaardige DLC klaar te stomen na de lancering van een nieuw deel. Dit deden ze al met Splatoon 2, waarmee men het universum en verhaal verder opbouwde met behulp van een single player-uitbreiding. Die beslissing herhaalt men in zekere mate de derde iteratie, want vanaf volgende week donderdag zal Side Order (oftewel de Toren der Orde) officieel ter beschikking staan. Dit is een toevoeging die je naar verluidt keer op keer in je eentje zou kunnen spelen, omdat de objectieven per vloer veranderen telkens je de DLC wenst te spelen. Mislukt jouw poging, dan is het terug naar af, maar je krijgt ten minste de kans om doorgaans nieuwe upgrades voor je personage te verdienen. Het heeft een aantal conceptuele zaken gemeen met het populaire roguelite-genre, welke men natuurlijk combineerde met de third-person shooter gameplay waarvoor we de franchise kennen.

Een goede manier om het spel terug onder de knie te krijgen...
Princess Peach: Showtime! doet nieuwe outfits uit de doeken
  • 0
  • 0
Vanaf 22 maart 2024 treedt prinses Peach op in haar nieuwste game voor de Nintendo Switch, waar ze in een dramatische situatie belandde. De kwaadaardige Sour Bunch overvielen namelijk het beroemde Sparkle Theater terwijl de prinses het gebouw bezocht, waardoor Peach het heft in handen neemt om zo de orde te herstellen. Dit doet ze in samenwerking met ene Stella, een bewaker wie magische krachten aan Peach kan geven door middel van een heleboel kostuums. Per transformatie krijgt ze toegang tot nieuwe vaardigheden: in het verleden zagen we al hoe ze in deze game aan de slag kan gaan als bijvoorbeeld een ninja, een detective of een cowgirl, en sinds kort onthulde Nintendo meer van zulke modieuze mogelijkheden. Zo zien we in de onderstaande trailer dat prinses Peach in feite een flexibele actrice is, want ze kan (naast de vorige opties) moeiteloos de rol van een kuntschaatser...
Bordspelreview: Het Witte Kasteel van Himeji
  • 0
  • 2
Wat hebben James Bond, LEGO-set 21060 en Unesco met elkaar gemeen? Het lijkt op een quizvraag van de Slimste Mens ter Wereld, en het antwoord is verrassend simpel. De gemeenschappelijke noemer bij deze drie is het Witte Kasteel van Himeji. You Only Live Twice met Sean Connery als James Bond werd in 1967 deels opgenomen in het kasteel, de Lego Architecture Set bestaat uit 2125 steentjes en de gekende Japanse roze lentebloesems zorgen voor een majestueuze schoonheid van het beroemdste Japanse kasteel. Onder de witte muren van dit kasteel speelt het verhaal van Het Witte Kasteel van Himeji van 999 Games zich verder af …
Review: Helldivers II
  • 1
  • 5
Wat maakte Helldivers een eeuwige klassieker in de lijst der coöperatieve shooters, los van het feit dat dit genre feitelijk oververzadigd is? Destijds gaf ik de eerste iteratie al een automatisch voordeel van de twijfel, omdat ik nu eenmaal een ‘soft spot’ heb voor isometrische perspectieven. Misschien een raar beginpunt, maar ik raakte nochtans in een mum van tijd eraan verslaafd, met of zonder die preferentie. Achteraf bekeken waardeerde ik de gewaagde vindingrijkheid van Arrowhead Game Studios het meeste, omdat ze een cliché en monotoon concept verfristen met geïnspireerde wendingen. Hiermee bewezen ze tegelijkertijd dat Magicka (oftewel hun debuut) geen toevalstreffer was, en dat ik sowieso moest opletten wanneer ze hun volgend project zouden afwerken. Minstens acht jaar vlogen echter voorbij vooraleer ze een sequel konden finaliseren en logischerwijze vroeg ik me dus af of men die tijd goed benutte. Vele recente spellen bezweken immers onder de druk van...
Accolades trailer toont meer van Banishers: Ghosts of New Eden
  • 1
  • 0
Uitgever Focus Entertainment en ontwikkelstudio DON'T NOD hebben met Banishers: Ghosts of New Eden weer een heel degelijke game in handen. Het beste bewijs zou onderstaande accolades trailer moeten aantonen, waarin diverse media met positieve quotes en hoge scores gooien. Onze review komt er spoedig aan, maar het is nu al duidelijk dat de game er eentje is om in huis te halen.

Dompel je in Bansishers: Ghosts of New Eden onder in een meeslepend en persoonlijk verhaal binnen deze action-RPG, waarin je de rollen aanneemt van twee vaardige spokenjagers en liefdespartners die geconfronteerd worden met uitdagende beslissingen met diepgaande gevolgen voor zowel de levenden als de doden. Je speelt zowel met Anthea als met Red en moet het opnemen tegen bovennatuurlijke krachten. Gelukkig kun je hiervoor zelf ook magie, wapens en spirituele krachten gebruiken.

Muziektheaterstuk "Marlene" keert na 18 jaar terug naar het Fakkeltheater
  • 0
  • 2
Bewonderaars van Marlene Dietrich kunnen alvast beginnen af te tellen. Op 4 en 5 mei 2024 zal het muziektheaterstuk Marlene te zien zijn in het Fakkeltheater. Met Marlene komt ook international Sven Ratzke mee die de Duits-Amerikaanse zangeres en filmster zal vertolken. Ratzke, onder meer bekend als Bowie-vertolker met de show Where Are We Now, zal met Marlene een Nederlandstalige show brengen met liedjes die in het Duits en Engels zullen gezongen worden. Deze voorstelling ging onlang in première in het Renaissance Theater te Berlijn en toert momenteel door Nederland. In 2006 speelde Leah Thys nog de rol van Marlene Dietrich ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Fakkeltheater. Na achttien jaar is het muziektheaterstuk terug in het Fakkeltheater en krijgt het hiermee dus ook een Belgische première.
Godzilla en Kong bundelen krachten tegen nieuwe dreiging
  • 0
  • 1
Warner Bros Pictures heeft zojuist de tweede officiële trailer vrijgegeven voor Godzilla x Kong: The New Empire, opnieuw geregisseerd door Adam Wingard, een vervolg op Godzilla vs. Kong uit 2021. Dit keer bundelen de twee gigantische monsters hun krachten tegen een kolossale, tot nu toe onbekende dreiging die in onze wereld schuilt. De film duikt dieper in de geschiedenis van deze Titans, onthult hun oorsprong en ontrafelt de mysteries van Skull Island en daarbuiten, terwijl de mythische strijd die hen en de mensheid heeft verbonden, wordt blootgelegd.

De cast van Godzilla x Kong bestaat onder meer uit Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Rachel House, Kaylee Hottle en Alex Ferns. De eerste trailer kan je hier nog eens bekijken. Godzilla x Kong: The New Empire zal vanaf 27 maart 2024 in de bioscopen te zien zijn.

Teri Hatcher komt naar FACTS
  • 0
  • 1
Na de eerdere aankondiging van de eerste drie namen voor de lente-editie van FACTS, maakte de organisatie vandaag bekend dat niemand minder dan Teri Hatcher haar opwachting zal maken op 6 en 7 april. Tijdens deze twee dagen zal je met haar op de foto kunnen, een praatje slaan bij de handtekeningensessies, haar panel bijwonen en zelfs een selfie met haar nemen.

Teri Hatcher zal bij de meesten waarschijnlijk bekend zijn voor haar rol als Susan Mayer in Desperate Housewives, maar voor mij zal ze altijd Lois Lane zijn uit Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Verder dook de actrice ook op in Supergirl en MacGyver, verscheen ze naast Sylvester Stallone en Kurt Russel in Tango & Cash en speelde ze een Bondgirl in Tomorrow Never Dies. Een mooie toevoeging voor de beurs dus!

4bb79fc5-0d97-3d3d-f8b0-49c483c66dcf.jpg
Gameplay onthuld in Crown Wars: The Black Prince-trailer
  • 0
  • 0
Vandaag verscheen een nieuwe gameplayvideo van Crown Wars: The Black Prince. Deze nieuwe trailer verplaatst je naar een middeleeuwse dark fantasy-wereld waarin facties elkaar bestrijden in turn-based gevechten. Wie in Crown Wars: The Black Prince wil zegevieren, kan zijn voordeel doen met drie belangrijke tips: planning en positionering zijn cruciaal voor effectief aanvallen en verdedigen, aanvallen van hogere grond zijn nauwkeuriger en bieden een grotere kans op voltreffers, en synergiën tussen verschillende classes kunnen tijdens missies het verschil maken tussen succes en mislukking.

Crown Wars: The Black Prince dompelt spelers onder in de Honderdjarige Oorlog. Tijdens deze oorlog bestrijden verschillende koninklijke families elkaar in bloederige conflicten, met als inzet de kroon van het machtigste koninkrijk van het Westen. Daarnaast is er een machtig kwaad op komst, een kracht die de geschiedenis voorgoed kan veranderen. In hun zucht naar macht, zorgt een geheime...
Samenwerking tussen Destiny 2, EA en Bioware is nu beschikbaar
  • 0
  • 0
De samenwerking tussen Destiny 2, Electronic Arts en BioWare is nu beschikbaar. Spelers kunnen vanaf vandaag de bemanning van de Normandy vertegenwoordigen middels nieuwe cosmetica en in-game-items. Ter ere van de samenwerking krijgen alle spelers kosteloos toegang tot het Alliance Requisitions Bundle. De bundel bevat een Enhanced Defense Ghost Shell, een Alliance Scout Frigate Ship en een Alliance Drop Ship Sparrow.

De samenwerking bevat ook nieuwe armor-ornament-sets van de Normandy-crew, waaronder een door Commander Shepard geïnspireerde N7-armor-set voor Titans, een door Garrus geïnspireerde Vakarian-set voor Hunters en een door Liara geïnspireerde Shadow Broker-set voor Warlocks. Daarnaast is er een Omni Striker-finisher en een Flux Dance-emote beschikbaar in ruil voor Silver. De nieuwe cosmetica en in-game-items zijn verkrijgbaar in de Eververse store.

Met deze items kunnen spelers zich klaarmaken voor de jaarlijkse Guardian Games van aankomende maand en Destiny 2: Into the...
Banishers: Ghosts of New Eden viert release met nieuwe trailer
  • 0
  • 1
Focus Entertainment en DON’T NOD hebben Banishers: Ghosts of New Eden gelanceerd en vieren dat middels onderstaande lanceringstrailer. Banishers: Ghosts of New Eden is een verhalende action-RPG waarin je de rollen aanneemt van twee ervaren spokenjagers die samen moeilijke beslissingen moeten nemen, met verstrekkende gevolgen voor zowel de levenden als de doden.

Banishers: Ghosts of New Eden is een gloednieuwe titel van de studio DON'T NOD, bekend van titels als Life is Strange en Vampyr. Reis naar het New Eden van 1695, waar een gemeenschap van kolonisten wordt geplaagd door een vreselijke vloek. Stap als Banishers hun leven binnen, onderzoek de bron van het kwaad, ontrafel huiveringwekkende mysteries, verken gevarieerde landschappen en maak kennis met onvergetelijke personages die hun lot in jouw handen leggen. Antea en Red zijn ervaren spokenjager die mensen tegen geesten beschermen. Als het noodlot toeslaat en Antea zelf een geest wordt, moet je ingrijpende keuzes maken. Zul je...
Nieuwe serie Iwájú binnenkort op Disney+
  • 0
  • 1
Iwájú is een zesdelige nieuwe animatieserie die zich afspeelt in het futuristische Lagos, Nigeria. Het volgt het verhaal van Tola en haar beste vriend Kole, een technologie-expert, terwijl ze in hun verschillende werelden geheimen en gevaren ontdekken. In de trailer krijgt Tola voor haar verjaardag de robotachtige hagedis Otin van haar vader. Otin moet voorkomen dat Tola wordt ontvoerd door de vijanden van haar vader.

Olufikayo Ziki Adeola regisseerde de serie naar een scenario geschreven door Adeola en Halima Hudson. De serie bevat stemmen van Simisola Gbadamosi, Dayo Okeniyi, Femi Branch, Siji Soetan en Weruche Opia. Iwájú is vanaf 28 februari exclusief op Disney+ te zien. Er zal ook een mobiele game - geïnspireerd op de serie - op dezelfde dag gelanceerd worden: Disney Iwájú: Rising Chef.

Review: Mario vs. Donkey Kong
  • 0
  • 7
Zoals elk jaar gaan we de week in waar - in zowat elke omgeving - gemorreld wordt. Ofwel uit wanhoop om wat men dit jaar weer moet verzinnen om romantisch te zijn ófwel omdat er rondomrond enkel gemorreld wordt over wat (luid) als ‘commerciële onzin’ wordt afgedaan. Aangezien BeyondGaming (het zit ‘em in de naam) zich wil bekommeren over elk deel van uw leven, geven wij - ik, appelez-moi Cupido - dé tip. Geschikt als cadeau voor de liefde van je leven, de liefde van deze week of voor jezelf: Mario vs. Donkey Kong verschijnt op 16 februari. (Dat valt dan ook nog netjes op een datum die minder ‘geforceerd’ overkomt, #geniaal)
Seriereview: Hazbin Hotel
  • 3
  • 3
Staat u soms stil wat er met uw onsterfelijke ziel zal gebeuren eens u het tijdelijke met het eeuwige zal inwisselen? Zelfs wie overtuigd is van niets meer dan een close encounter met wormen, zal ooit de vraag krijgen ‘Ja, maar wat áls?’ We hebben uiteindelijk ons verplicht nummertje christendom te danken aan een ‘oei, wat als’- sterfbedmoment van een keizer. Hemel, hel en alles daartussen zijn al duizend jaar een dankbare bron voor verhalen en verschijningen allerhande. Hoopgevend of schrikwekkend, een beetje van beide. Profaan en toch een beetje schattig? Dat … is nieuw.
Trailer voor misdaadfilm Sleeping Dogs
  • 0
  • 0
Na een baanbrekende behandeling voor de ziekte van Alzheimer ondergaan te hebben, stort voormalig rechercheur Roy Freeman zich op een tien jaar oude zaak van een moord op een universiteitsprofessor. Het is alsof hij de zaak voor de allereerste keer onderzoekt. Maar wanneer bewijsmateriaal geheimen onthult uit zijn verleden, wordt hij geconfronteerd met een huiveringwekkende waarheid.

Sleeping Dogs werd geregisseerd door Adam Cooper, de cast bestaat uit Russell Crowe als Roy Freeman, Karen Gillan, Márton Csókás, Thomas M. Wright, Harry Greenwood en Tommy Flanagan. Sleeping Dogs zal vanaf 27 maart in de bioscoopzalen te zien zijn.

Trailer voor Netflixfilm Damsel met Millie Bobby Brown
  • 0
  • 0
Netflix heeft de trailer vrijgegeven voor de avontuurlijke fantasiefilm Damsel, geregisseerd door de Spaanse filmmaker Juan Carlos Fresnadillo. In deze vertelling stemt Elodie, gespeeld door Millie Bobby Brown, ermee in om te trouwen met een knappe prins. Haar leven neemt echter een onverwachte wending wanneer ze ontdekt dat ze door de koninklijke familie als offer werd gebruikt om een eeuwenoude schuld terug te betalen. Vervolgens belandt ze samen met een vuurspuwende draak in een grot, waar ze probeert te overleven.

Millie Bobby Brown schittert als Elodie, de cast bestaat verder uit Robin Wright, Angela Bassett, Nick Robinson, Brooke Carter, Ray Winstone en Shohreh Aghdashloo. Damsel zal vanaf 8 maart op Netflix te zien zijn.

Blizzard deelt valentijnsfeatures voor Diablo IV
  • 0
  • 1
Liefde zit in de... loot! Spring deze Valentijnsdag met je geliefde in Diablo IV Season of the Construct en ervaar Couch Co-op en Online Play

Valentijnsdag staat voor de deur, dus waarom laat je die dure date-night niet achterwege en duik je halsoverkop in het hart van de duisternis met Diablo IV's Season of the Construct! Voor degenen die de voorkeur geven aan een unieke en avontuurlijke viering, is er de romantische kant van het demonendoden met Couch co-op en Online Play. Verruil deze keer het vertrouwde voor het buitengewone. Ga samen de digitale wereld in voor een leuke gameavond of misschien is het niet zomaar een date - het is een liefdesavontuur vol demonen!

Couch co-op en online spelen
Of je nu in dezelfde kamer zit of mijlenver van elkaar verwijderd bent, Couch co-op en Online Play bieden een meeslepende manier om door de werelden te navigeren en creëren een gedeelde spelervaring voor spelers die op demonendodend avontuur willen gaan. In tegenstelling tot de...
Filmreview: Holy Rosita
  • 0
  • 1
Een hartverwarmend verhaal vertellen over moeders, kinderen en kwetsbare zielen die door de maatschappij als buitenbeentjes worden gezien, maar die evenzeer op zoek zijn naar geluk. Dit was wat Wannes Destoop voor ogen had toen hij bezig was met het filmen van zijn langspeelfilmdebuut Holy Rosita.
Terug
Bovenaan