Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Nieuwe trailer toont Watch Dogs-multiplayer
 • 0
 • 0
Eindelijk is het zover: de multiplayer van Watch Dogs Legion is er! Zoals we gisteren vermeldden gaat het helaas enkel om de consoleversie aangezien de multiplayer op pc voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Om de lancering van de multiplayer in de schijnwerpers te plaatsen, heeft Ubisoft een nieuwe trailer gepubliceerd. Daarin zien we hoe het online gedeelte van Watch Dogs Legion in zijn werk gaat. Je kan met z'n vieren in co-op spelen om de straten van Londen onveilig te maken. Elk personage heeft eigen vaardigheden, waardoor elk spel anders aanvoelt.

De online gamemodus voor Watch Dogs Legion bevat de volgende features:
 • Coöp in een open wereld: Spelers vormen een team met maximaal vier vrienden om samen Londen te verkennen, uitdagingen te voltooien en deel te nemen aan tal van missies.
 • Nieuwe coöp-missies voor twee tot vier spelers waarbij gebruikt wordt gemaakt van nieuwe coöp-mechanics. Spelers krijgen tevens de kans om het perfecte team te...
Review: Kill it with Fire
 • 0
 • 2
Iedereen is wel ergens bang voor, of het nu hoogtes, mensenmassa's, kleine kamers of spinnen zijn. Ook ikzelf heb het persoonlijk niet voor dat ongedierte met acht poten, al loop ik er gelukkig wel niet gillend van weg. Ik ben ze echter liever kwijt dan rijk en een vliegenmepper met stofzuiger zijn in dit geval mijn beste vrienden. In Kill it With Fire wil je ook van die vervelende beesten af, maar gebruik je net wat grotere hulpmiddelen...
Toffe trailer doet It Takes Two-verhaal uit de doeken
 • 0
 • 1
De release van It Takes Two nadert met rasse schreden en dus is het niet meer dan logisch dat uitgever Electronic Arts de game opnieuw in de schijnwerpers plaatst. Dit deed het afgelopen weken al een paar keer en ook vandaag is dit het geval. In de nieuwe trailer wordt een deel van het verhaal uit de doeken gedaan, terwijl we ook een pak nieuwe gameplay te zien krijgen van dit coöperatieve spel van ontwikkelstudio Hazelight.

Cody en May staan op het punt van elkaar te scheiden als ze door een toverspreuk in de poppen van hun dochter Rose veranderen en terechtkomen in een wereld vol onvoorspelbaarheid en emotionele momenten die alleen bestaan vanwege hun gebroken relatie. Spelers beleven tal van unieke, metaforische momenten: van Cody die zijn vernietigde broeikas ontdekt als gevolg van het verwaarlozen van zijn passies tot May die vecht tegen gigantische schaakstukken nadat Cody zijn speelgoedkasteel afmaakt met het schaakbord dat zij nooit had kunnen gebruiken...
Watch Dogs Legion-multiplayer voor pc uitgesteld
 • 0
 • 0
Slecht nieuws voor de pc-gamers die zaten te wachten op de multiplayerupdate die Ubisoft morgen zou uitbrengen voor Watch Dogs Legion: de multiplayer is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Consolegamers mogen wél in hun handen wrijven, want de update gaat zoals gepland morgen wel door.

Normaal gezien moest de multiplayer voor Watch Dogs Legion reeds vorig jaar verschijnen, maar technische problemen gooiden roet in het eten. Het uitstel voor de pc-versie is daar ook aan te wijten. Zo zou de game crashen bij bepaalde GPU's. De ontwikkelaar moet het probleem eerst verhelpen vooraleer de update op het grote publiek wordt losgelaten. Een nieuwe releasedatum voor de multiplayer is er helaas nog niet.

EU keurt overname van Bethesda door Microsoft goed
 • 0
 • 0
Bij overnames van bedrijven is het altijd even bang afwachten of alles wel volgens de regels verloopt en of de Europese Unie wel akkoord gaat. Voor Microsoft is er nu goed nieuws, want nadat vorige week de Amerikaanse overheid de overname van Bethesda door Microsoft heeft goedgekeurd, deed ook de EU dat nu. Microsoft kan op beide oren slapen, want er hangen aan de overname geen restricties vast.

Door de overname komen ontwikkelstudios zoals Arkane (Dishonored en Deathloop), MachineGames (Wolfenstein) en id Software (DOOM) nu ook in de handen van Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf is wel van plan om die studio's onafhankelijk te laten werken, waardoor de kans bijzonder groot is dat de games ook nog op andere platformen verschijnen. Microsoft heeft door de overname nu maar liefst 23 first-party studios in huis.

Vijfde seizoen van For Honor komt eraan
 • 0
 • 0
Ubisoft kondigde eerder vandaag het vijfde seizoen van For Honor aan. Dat vijfde seizoen krijgt de naam Asunder en gaat volgende week, om 11 maart om precies te zijn, van start. De nieuwste update is voor iedereen gratis te downloaden en brengt een tijdelijk in-game event naar For Honor: Horkos Masquerade. In Horkos Masquerade moeten spelers zichzelf in de nieuwe 4vs4-modus Carousel of Horkos bewijzen aan de Orde van Horkos. Er hangen ook tal van beloningen vast aan dit event.

Naast de nieuwe multiplayermodus, mogen spelers nog tal van andere nieuwigheden verwachten. Zo komt er een update voor Warden, zullen er nieuwe pantservarianten en wapens beschikbaar zijn en volgen er nog tal van in-game event. Via de Battle Pass kunnen er dit seizoen ook nieuwe cosmetische beloningen vrijgespeeld worden.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 aangekondigd
 • 0
 • 0
Goed nieuws voor de fans van de Sniper Ghost Warrior-games, want CI Games maakte vandaag bekend dat Sniper Ghost Warrior Contracts 2 komende lente verschijnt. De releasedatum staat vastgeprikt op 4 juni 2021.

Bij een aankondiging hoort natuurlijk een bijpassende trailer. In onderstaande trailer krijg je een allereerste blik te zien van de Sniper Ghost Warrior Contracts 2-gameplay. Je kruipt in de huid van huurmoordenaar Raven en uiteraard word je uitgerust met een sniper. Daarmee moet je tal van targets elimineren in sandbox-omgevingen met authentieke uitrusting en wapens. Sniper Ghost Warrior Contracts 2 belooft het meest spectaculaire deel tot op heden te worden en voegt compleet nieuwe uitdagingen toe met extreme-range-sniping, waarbij doelwitten zich op meer dan 1.000 meters afstand van de schutter bevinden, naast andere nieuwe features:
 • 1000m+ extreme-range-sniping
 • Een single-player-campaign die zich afspeelt in het hedendaagse Midden-Oosten
 • 5 gevarieerde...
Coöperatieve VR-shooter After the Fall aangekondigd
 • 0
 • 0
Vertigo Games, de in VR gespecialiseerde uitgever en ontwikkeltak van de Koch Media Group, maakt vandaag bekend dat hun volgende VR-titel After the Fall in de zomer van 2021 zal verschijnen voor PlayStation VR, pc VR en nog niet aangekondigde VR-platformen.

Vertigo Games is vooral bekend van hun platina-verkopende VR-FPS Arizona Sunshine. Met deze nieuwe game in het VR-FPS-genre brengen ze hectische coöperatieve actie voor 4 spelers naar VR-gamers. In de game moeten spelers samen met hun vrienden proberen te overleven in een vijandig en evoluerend, post-apocalyptisch Los Angeles.

After the Fall is vanaf de grond opgebouwd voor een gelijktijdige release op verschillende VR-platformen, met volledige cross-platform-ondersteuning van de co-op multiplayer voor 4 spelers, en ondersteuning van een breed scala aan VR-speelstijlen, zodat zowel ervaren VR-gamers als VR-nieuwkomers kunnen genieten van een meeslepende sensatie in de geïnfecteerde, stedelijke woestenij van het Los Angeles...
DOOM 3: VR Edition verschijnt nog deze maand
 • 0
 • 0
Degenen met een PlayStation VR mogen eind deze maand in hun handen wrijven, want op 29 maart ligt DOOM 3: VR Edition eindelijk in de (digitale) winkelrekken. Bethesda kondigde dit eerder deze avond aan.

Bethesda belooft met DOOM 3: VR Edition een volledige en verbeterde DOOM 3-ervaring. Met zowel DOOM 3 als de twee uitbreidingen Resurrection of Evil en The Lost Mission, herwerkt DOOM 3: VR Edition id Software’s horror-action classic voor de PSVR-technologie. Onthul de waarheid achter de duistere experimenten van de UAC, vecht tegen demonische wezens in angstaanjagende omgevingen en hanteer een arsenaal aan iconische wapens met nieuwe texturen, shaders en geluidseffecten terwijl je probeert te overleven tegen de krachten uit de hel gespreid over 15 uur aan bloedstollende actie.

Dompel jezelf dieper onder in de terreur dankzij geheel nieuwe verbeteringen voor virtual reality, waaronder head tracking om door hoeken te kijken, hengelschoten met je zaklamp-gemonteerde wapens...
Crash Bandicoot komt naar iOS en Android
 • 1
 • 1
Crash Bandicoot was erg lange tijd exclusief beschikbaar voor PlayStation-gamers, maar enkele jaren geleden kwam daar verandering in. Zowel Xbox-, Switch- als pc-gamers konden reeds kennismaken met het buideldier. Binnenkort wordt daar nog een platform aan toegevoegd ...

Op 25 maart verschijnt Crash Bandicoot: On the Run! voor iOS en Android. Dit laat ontwikkelaar King Online Games weten in onderstaande trailer. Daarin zien we hoe Crash net zoals in de volwaardige spellen allerlei obstakels moet ontwijken die op zijn pad liggen. Er is heel wat content te ontgrendelen waarbij de vaardigheden een upgrade kunnen krijgen. Dit bereik je door geheime paden te ontdekken.

Crash Bandicoot: On the Run! bevat twaalf eilanden en vijftig eindbazen, waaronder Dingodile en Nina Cortex. Met meer dan honderd uur aan content is er alleszins genoeg te ontdekken, maar de gekende microtransacties zijn ook aanwezig.

Pak nieuwe screenshots voor Final Fantasy VII Remake Integrade
 • 0
 • 1
Uitgever Square Enix heeft een pak nieuwe screenshots gepubliceerd van Final Fantasy VII Remake Integrade die ons doen watertanden. Het spel, dat uitgebracht op 10 juni voor de PS5, maakt gebruik van de nieuwste generatie hardware voor een schat aan verbeteringen op het gebied van graphics, gameplay en opties:

 • Betere textures, lightning en achtergronden, waarbij spelers kunnen wisselen tussen 2 modi:
  • "Graphics Mode" geeft prioriteit aan graphics in 4K-resolutie.
  • "Performance Mode" geeft prioriteit aan vloeiende actie met 60 frames per seconde.
 • Volledig aanpasbare Photo Mode.
 • Haptische feedback en adaptieve triggers zorgen voor meeslepende ervaringen tijdens gevechten en races.
 • Nieuwe moeilijkheidsgraden voor Classis Mode
 • Kortere laadtijden
Daarnaast biedt Square Enix de PlayStation 4-gebruikers een gratis upgrade als het spel op een PlayStation 5 wordt gespeeld.

Naast de hierboven beschreven verbeteringen, bevat Final Fantasy VII...
Knappe launchtrailer voor Yakuza: Like a Dragon
 • 4
 • 0
Sinds vandaag is de PlayStation 5-versie van Yakuza: Like a Dragon beschikbaar en dat wordt gevierd met een trailer. Degenen die het spel reeds op PlayStation 4-hebben mogen zich in de handen wrijven, want zij kunnen volledig kosteloos upgraden naar de next-gen versie.

In Yakuza 5: Like a Dragon kruip je in de virtuele huid van een nieuwe protagonist, doe je je eigen ding in een nieuwe stad en vinden gevechten turn-based klaar. Ichiban Kasuga is de naam en hij heeft er net 18 jaar gevangenschap op zitten. Als lid van de derde generatie van de Tojo Clan—de Arakawa-familie, nam hij de verantwoordelijkheid van enkele misdaden op zich op vraag van zijn voormalige baas, die na zijn vrijlating een kogel door Ichibans lijf jaagt. De rest moet je zelf ontdekken ... Verwacht je in de PS5-versie aan snellere laaddtijden en 60 frames per seconde.

9 maart is de dag voor Apex Legends en Nintendo Switch
 • 0
 • 1
Apex Legends werd vorige maand twee jaar oud en wist al heel wat spelers te overtuigen. Helaas hoorden Nintendo Switch-spelers daar niet bij. Daar komt vanaf 9 maart dan eindelijk verandering in! EA en Respawn Entertainment brengen de battle-royale game eindelijk uit voor Nintendo Switch.

Met nog meer spelers die zich in de Apex Arena storten, biedt de Switch-versie ondersteuning voor cross-platform play, de nieuwste seizoenscontent en volledige functionaliteit van andere versies van de game. Ter ere hiervan heeft het team een gloednieuwe trailer uitgebracht die laat zien wat spelers kunnen verwachten als de game op het kleinste scherm tot nu toe kan worden gespeeld.

De nieuwe trailer geeft fans naast de gratis tijdelijke Legendary Pathfinder P.A.T.H. Skin - exclusief voor Switch-spelers - ook een voorproefje van alle andere Legends op het platform. Spelers kunnen in de Arena droppen en hun vijanden wegvagen terwijl de Switch in de houder zit, maar ook onderweg in handheldstijl...
Friend's Pass en Curator's Cut nu gratis voor Little Hope
 • 1
 • 0
Goed nieuws voor degenen die Little Hope in coöperatieve modus willen spelen, maar geen gegadigden vinden die het spel willen aanschaffen. Uitgever Bandai Namco maakt namelijk bekend dat de Friend's Pass en Curator's Cut vanaf vandaag gratis is.

Iedereen die het tweede spel uit de The Dark Pictures Anthology-serie aanschaft, krijgt nu ook de Curator's Cut-extra's zonder meerkost. Hiermee krijg je toegang tot de soundtrack en kan je na je eerste playthrough alternatieve scènes ontdekken. Met de Friend's Pass kunnen spelers een volledige playthrough van de game kunnen ervaren via Multiplayer Shared Story-modus met een vriend die de game niet bezit.

Dit jaar nog mogen we het derde deel, House of Ashes, verwachten.

Belgisch Kickstarter-project haalde al meer dan 1 miljoen euro op
 • 0
 • 1
Enkele weken geleden werd het project al op ons bordspelforum gepost, maar nu plaatsen we het graag nog eens in de kijker. Het Belgische Dungeon Alchemist dat momenteel funding zoekt via Kickstarter. En het kan gezegd worden: het project doet het méér dan goed.

De makers van Dungeon Alchemist zochtten 45.000 euro en zouden daarmee hun plannen kunnen realiseren. Dat doel werd bereikt in minder dan drie uur. Ondertussen staat de teller reeds op meer dan 1,2 miljoen euro! Door dat bedrag zijn alle zogenaamde stretch goals binnengehaald, dus krijgen degenen die Dungeon Alchemist via Kickstarter backen een aantal extra's.

Het project steunen kan nog negen dagen lang via Kickstarter.

Ratchet & Clank nu gratis te downloaden
 • 3
 • 2
Je hoort het goed, Ratchet & Clank is volledig kosteloos te downloaden naar je PlayStation 5 of PlayStation 4. Je hoeft dus je spaarpot niet open te breken en je hebt ook geen PlayStation Plus-abonnement nodig. Volledig gratis dus en dat zonder die vervelende addertjes onder het gras.

De reden voor deze geste van Sony is hun Play at Home-initiatief dat vorig jaar in het leven werd geroepen. Toen konden we reeds Journey en Uncharted: The Nathan Drake Collection aan onze collectie toevoegen. Dat Ratchet & Clank nu als gratis game wordt aangeboden, is uiteraard niet puur toeval. De opvolger, Ratchet & Clank: Rift Apart, wordt op 11 juni uitgebracht.

Ratchet & Clank 'aankopen' en downloaden kan je doen via deze link.

Deathloop in een notendop uitgelegd
 • 0
 • 0
21 mei is het eindelijk zover, dan kunnen PlayStation 5- en pc-gamers aan de slag met de nieuwe game van Arkane Studios. De laatste weken verschenen er al regelmatig trailers van de shooter en ook vandaag is dat het geval. Deze keer wordt Deathloop in een notendop uitgelegd, waardoor je een goed idee krijgt van wat je kan verwachten.

Onderstaande video werd voor het eerst getoond tijdens IGN's Fan Fest. Hierin zoomt game director Dinga Bakaba in op wat spelers moeten doen om de moordpuzzel van DEATHLOOP te ontcijferen en Colt te bevrijden van de time loop op Blackreef.

EA stelt Need for Speed uit voor focus op Battlefield 6
 • 1
 • 0
Hoewel het oorspronkelijk zo gepland was, mogen we dit jaar dan toch geen nieuwe Need for Speed verwachten. De reden ligt daarvoor bij de ontwikkeling van Battlefield 6. Alle aandacht moet naar die first-person shooter gaan.

Uitgever Electronic Arts heeft de ontwikkelaars van Criterion Games de opdracht gegeven ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van DICE's shooter. Dat blijkt uit een artikel dat Polygon publiceerde. Daarin bevestigt Chief Studios Officer Laura Miele het slechte nieuws. De redenen zijn op zich niet zo ver te zoeken. Zo is een deel van het probleem te wijden aan de wereldwijde corona-pandemie waarbij heel wat medewerkers van thuis uit moeten werken. Ook de overname van Codemasters is een van de oorzaken.

Criterion kan zich vinden in de beslissing. In het verleden hielpen ze al mee aan onder andere Star Wars...
Review: Little Nightmares II
 • 3
 • 6
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste Little Nightmares nooit heb gespeeld en daar schaam ik mij nog altijd voor. Horror was eigenlijk nooit mijn ding. Ik hoop echter dat God mij vergiffenis schenkt, want ik kreeg het over mijn hart om opvolger Little Nightmares II een kans te geven. Wat Een Ervaring Was Dat!
De gamereleases van maart 2021
 • 7
 • 4
Het is zover: de eerste BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.
Bovenaan