ShPonGle

Redacteur
ShPonGle

ShPonGle

Redacteur
Preview: The Anacrusis
 • 2
 • 2
Back 4 Blood werd - ietwat tegen de verwachtingen in - helaas geen topper vorig jaar. Ook World War Z is een multiplayer zombiegame die ik ondertussen ergens onderaan in mijn Steam-bibliotheek geparkeerd heb staan. Dat kunnen wij beter doen, moeten de ontwikkelaars van Stray Bombay gedacht hebben en van het één kwam het ander, waardoor ik hier nu in deze preview mijn relaas mag komen vertellen over de huidige staat van The Anacrusis.
Preview: The Settlers
 • 0
 • 7
Van 20 tot en met 24 januari had ik het privilege te mogen deelnemen aan de Closed Bèta van The Settlers. Jawel, je leest het goed, de RTS-topper van weleer voor de pc komt binnenkort terug, na sinds The Settlers 7 meer dan twaalf jaar in absolute stilte vertoefd te hebben. Als "Ubisoft Original" was de testversie van deze reboot uiteraard te spelen via Ubisoft Connect, maar deze was ook beschikbaar op de Epic Games Store. Ik was in ieder geval enorm benieuwd of de herlancering van The Settlers, net als het vorig jaar uitgebrachte Age of Empires IV, een goed te versmaden verrijking voor het moderne RTS-genre kan worden, met als kers op de taart een heerlijk snufje nostalgie erbovenop.
Release Monster Hunter Rise niet vlekkeloos verlopen
 • 0
 • 0
Gisteren werd Monster Hunter Rise gelanceerd op het pc-platform. De fantasy action game, die oorspronkelijk ontworpen werd voor Nintendo Switch, is de zesde editie uit de bekende Monster Hunter-serie en opvolger van Monster Hunter World uit 2018.

Helaas blijkt deze release niet helemaal vlekkeloos verlopen te zijn. Meerdere spelers klagen over een probleem met de creatie van een opslagbestand. Dat is verplicht vooraleer aan het spel te kunnen beginnen, en doordat dit niet lukt komt men helemaal vast te zitten. Hopelijk wordt dit probleem spoedig verholpen met een patch. Monster Hunter Rise is verkrijgbaar op Steam voor €59.99. Ook de demo vind je daar overigens nog terug.

Review: God of War
 • 7
 • 8
Na jarenlang vastgeketend te zijn geweest aan de PlayStation, maakt de God of War-franchise eindelijk zijn entree op de pc. De mythische reeks staat allang garant voor aangrijpende storytelling en spetterende actie, dus wie kan daar rouwig om zijn? Voor ik begon aan dit artikel had ik nog nooit een God of War-game gespeeld, maar wanneer ik anderen de game zag spelen, had ik telkens last van kwijl. Geen haar op mijn hoofd die dan ook twijfelde om deze eerste pc-editie te reviewen toen de opportuniteit zich voordeed!
Release van Death Stranding Director's Cut op pc indirect bevestigd?
 • 1
 • 0
Uit een mogelijks gelekt persbericht van Intel, dat bedoeld was om pas tijdens het CES 2022-event te publiceren, blijkt dat we ook een Director's Cut van Death Stranding voor de pc mogen verwachten. Momenteel is deze editie van de game enkel verkrijgbaar op de PlayStation 5.

In de tekst staat namelijk vermeld dat Intel nauw gaat samenwerken met Kojima Productions, om de nieuwe XeSS-technologie, zeg maar Intels uitvoering van Nvidia DLSS, in deze versie van de game te implementeren. Tot dusver was de pc-release van de Director's Cut-editie echter nog steeds niet officieel bevestigd. Dit foutje lijkt hier nu definitief verandering in gebracht te hebben, al blijft het wachten op een officiële aankondiging.

front.jpg
Eerste gameplaybeelden van horror shooter ILL
 • 0
 • 1
Momenteel werkt Team Clout, een Canadese studio die tot dusver enkel mobiele games ontwikkelde, aan de first person horror shooter ILL. Eerder werd een conceptuele trailer van deze aankomende game gepubliceerd, waaruit bleek dat deze wel eens spek voor de bek van Resident Evil-fanaten zou kunnen worden. Nu is er dus ook een eerste echte, maar korte gameplaytrailer.

Bijzonder is dat ILL via een samenwerking met Epic MegaGrants ontwikkeld wordt met Unreal Engine 5. Dat is in het hiernavolgende filmpje onder meer te merken via de textures en innovatieve reflecties. Een releasedatum voor de game is helaas nog niet bekend, maar het ziet er alvast veelbelovend uit!

Games of the Year 2021 van de redactie
 • 10
 • 12
Ongelooflijk, de allereerste jaarwissel in het bestaan van ons BeyondGaming gaat bijna in. 2021 was een jaar waarbij wij, de voltallige crew van redactieleden, veel gelachen, geweend, gebloed maar vooral, gezweet hebben. Gelukkig was deze noeste arbeid helemaal niet voor niets. Integendeel, we zijn echt fier op hoe onze front page er nu uitziet en hoe deze elke dag opnieuw opgevuld raakt met interessante, nieuwe content. Iedereen die hieraan meegewerkt heeft tot dusver, enorm bedankt hiervoor!
Review: Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning: Fatesworn
 • 0
 • 1
Vorig jaar beleefde ik echt een fantastische tijd met Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, de herwerkte versie van de action RPG-klassieker die oorspronkelijk ooit bedoeld was om een MMO te worden. Het werd een intense ervaring van maar liefst 32 uur, waarin het zwoegen was tot ik die boosaardige Tuatha definitief op de knieën kreeg. Althans, dat was wat ik toen dacht. Tot ik onlangs, welgeteld één jaar later, verrast werd met de release van de eerste DLC, genaamd Fatesworn.
Review: Scarf
 • 0
 • 0
Terwijl we merken dat Koning Winter nu echt bijna op zijn troon zit, zien we er buitenshuis nog knulliger uit dan voorheen, met die sjaal daar onder dat mondmasker. Misschien bood dit gekke zicht alleen al voldoende inspiratie voor Uprising Studios om de puzzelgame Scarf in elkaar te knutselen, over een blauw verkleumd mannetje met een rode sjaal en een rare stekel op zijn hoofd.
Review: White Shadows
 • 0
 • 1
Op 7 december verscheen nogal onopvallend White Shadows, de eerste realisatie van indiestudio Monokel. De game kan het best omschreven worden als een puzzle-platformer die zich afspeelt in een dystopie, waarin constant de spot gedreven wordt met de hedendaagse maatschappij. Zoals de titel al doet vermoeden, is zwart-wit de enige kleurencombinatie die je in White Shadows zal ontdekken. Toen ik de gameplaytrailer zag, was voor mij de link naar de klassiekers Limbo en Inside meteen gelegd. Eén vraag spookte daarna door mijn hoofd: heeft de game ook een eigen identiteit, of staat White Shadows zelf slechts in de schaduw van deze nauwverwante indietoppers? Via deze review ben ik dat dus gaan uitzoeken!
Review: Chorus
 • 0
 • 5
2021 is bijna voorbij, maar het jaar afsluiten konden we echt niet doen zonder Chorus aan een review te onderwerpen. Deze langverwachte space shooter met de focus op combat en razendsnelle actie is eindelijk uit, en het eerste wat iedereen die het aanbelangt natuurlijk wil weten is of de game de hoge verwachtingen al dan niet ingelost heeft. Laten we dus niet verder treuzelen, we duiken meteen de kosmos van Chorus in!
Nieuwe gameplaytrailer Dying Light 2 Stay Human
 • 0
 • 0
Via een gloednieuwe trailer van maar liefst meer dan zestien minuten, komen we alweer wat meer te weten over de aankomende survival horrorgame Dying Light 2 Stay Human. In het filmpje, dat vertelt over de quest A Place To Call Home, vinden we naast protagonist Aiden ook Lawan terug. Er heerst aanvankelijk maar een sombere sfeer doordat de stad nu al vijftien jaar in duisternis gehuld blijkt te zijn. Tot compleet onverwacht alle lichten voor heel even aangaan, onder de muzikale begeleiding van een voorsmaakje van een misschien wel epische soundtrack.

Niet veel later krijgen we Aiden te zien die moet gaan uitzoeken hoe er opnieuw stroom verdeeld kan worden in de stad. Met een paraglider zweeft hij van dak tot dak terwijl hij, naast horden zombies, ook andere gemenerikken zoals onder meer de Renegades moet weten te trotseren…

Hieronder vind je de indrukwekkend lange trailer!

Eindelijk DLC voor Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning!
 • 0
 • 0
Op 14 december verschijnt Fatesworn als een uitbreiding voor Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, de remaster van de ondertussen tien jaar oude, legendarische RPG. Na de Kristallen Oorlog waarin Gadlow verslagen werd, hoopte het volk van Amalur dat vrede terug zou keren naar hun land. Helaas beginnen er al snel geruchten de ronde te doen over een nieuwe dreiging uit de ijzige landen van Mithros. De oorlogszuchtige god Telogrus blijkt namelijk ontwaakt te zijn en is volgelingen aan het verzamelen om de hele wereld in chaos te brengen. Gelukkig is de Fateless One er nog om de boel te redden!

Het verhaal van de aankomende uitbreiding speelt zich dus af in een compleet nieuwe omgeving. In de DLC zal er naast nieuwe quests, missies, vijanden, wapens, armor ook een gloednieuwe soundtrack terug te vinden zijn, gecomponeerd door de beroemde Grant Kirkhope. Tevens wordt de level cap verhoogd naar 50. Aangezien het een DLC betreft, vereist Fatesworn de basisgame Kingdoms of Amalur...
Review: The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition
 • 0
 • 4
Zo’n tien jaar geleden, meer bepaald op 11 november 2011, verscheen de eerste editie van The Elder Scrolls V: Skyrim. Sindsdien zijn er door het enorme succes van deze action RPG heel wat versies voor diverse platformen uitgebracht. Ook dit jaar zag een nieuwe editie het levenslicht, getiteld The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition.
Review: Among Trees
 • 0
 • 0
The Long Dark, No Man’s Sky, Green Hell, … Al jaren worden de survival-games in een onnavolgbaar tempo op ons afgestuurd, al dan niet met wisselend succes. De insteek van dit type games is dan ook doorgaans van hetzelfde laken een broek. Je bent door omstandigheden eenzaam en alleen ergens beland, zoals in een bos, een oerwoud of misschien zelfs een vreemde planeet, waar er allerlei gevaar om de hoek zit te loeren. Daardoor moet je iets gaan bouwen (een kamp, een hut, een versterkte burcht, een raket, …) waardoor je je veiliger zal voelen, zeker wanneer je er ook nog eens de nodige afweer kan voorzien. Vervolgens kun je dan beginnen werken aan je comfort, zoals het aanleggen van voedselvoorraden en de opslag van grondstoffen zoals water, hout, metaal, stenen, ... Net zolang, tot je er uiteindelijk in slaagt om jezelf te bevrijden uit de hachelijke situatie, tenminste indien de story-modus een optie is in de specifieke game. Soms gaat het namelijk louter om de ervaring van het...
Review: Ziggurat 2
 • 0
 • 1
Roguelikes, het is niet echt mijn genre en ik ben vast niet de enige. Bepaalde aspecten van dit type games spreken me echter wel vaak aan, waardoor ik soms toch maar die bittere pil slik. Dit in de hoop dat deze pil mij verrast met een bitterzoete smaak, of misschien zelfs nog beter? Datzelfde risico nam ik deze maal met Ziggurat 2, waarvan je het magische resultaat kunt aantreffen in deze review.
Review: Prison Simulator
 • 1
 • 3
Gevangenisbewaker, het is een ondankbaar en oprecht te respecteren beroep, maar het doet tegelijk toch ook wel wat denken aan een gevaarlijke vorm van macht. Sommige mensen herinneren zich wellicht nog wat er zoal gebeurde in de film Das Experiment of in de serie Prison Break. Uiteindelijk bevindt een cipier zich in een positie waarin hij mensen bevelen mag geven en zelfs naar zijn hand kan zetten. Het is rond die keuzevrijheid, de morele keuze om het goede of het slechte pad te bewandelen als gevangenisbewaker, dat Baked Games nu net een soort van RPG gemaakt heeft, en wel één met de naam Prison Simulator.
Review: Football Manager 2022
 • 0
 • 6
Voetbal is een feest, althans als we nu gewoon voor heel even het gedrag van die dronken, gewelddadige hooligans en de steeds terugkerende vermoedens van corruptie aan de nationale en internationale voetbaltop wegdenken. Daarom is het ook altijd leuk als wij weer eens een nieuwe aan voetbal gerelateerde game mogen ontvangen voor een review. Dit keer was het de beurt aan Football Manager 2022. Op 8 november kwam deze uit en ik ging voor mezelf de uitdaging aan om via de pc-editie uit te zoeken of de monopoliepositie van deze welbekende franchise van Sports Interactive, tenminste wanneer we het hebben over voetbalsimulatiegames, nog steeds terecht te noemen is.
Review: Call of Duty: Vanguard
 • 0
 • 7
Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte is er onlangs weer een nieuwe Call of Duty op de markt verschenen, dit keer getiteld Call of Duty: Vanguard. Sinds mensenheugenis staat de CoD-reeks steeds garant voor een spannend verhaal over tijden van oorlog, waar de actie er echt van af spettert en de brutaliteiten niet geschuwd worden. De filmische first-person shooter speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en bevat, naast de gebruikelijke campaign en multiplayer, ook weer de Zombies-modus. In deze review van de pc-versie van de game hoop ik te kunnen vertellen of Sledgehammer Games, Treyarch (wat Zombies betreft) en Activision ook met deze editie aantonen waarom de franchise nog steeds zo succesvol en geliefd is.
Lancering Steam Deck met twee maanden uitgesteld
 • 2
 • 1
In een mail naar wie eerder een pre-order van een Steam Deck plaatste, meldde Valve gisteren dat de lancering van de handheld met twee maanden uitgesteld wordt. Wereldwijd is er momenteel een tekort aan bepaalde onderdelen, wat zijn impact heeft op de totale looptijd van het productieproces.

Valve verwacht op dit moment dat de Steam Deck pas vanaf februari 2022 zal kunnen verzonden worden. Ook mensen die nu de handheld reserveren, krijgen deze maand toegewezen als startdatum in de wachtrij. Wellicht volgen er nog een aantal updates na dit minder goede nieuws. De winkelpagina van Steam Deck kan alvast bezocht worden voor de meest actuele informatie over de verwachte beschikbaarheid van bestellingen en veel gestelde vragen.
Bovenaan