Quentin Clemens

Redacteur
Quentin Clemens

Quentin Clemens

Redacteur
Review: Mothmen 1966
 • 0
 • 2
Een zomernacht in de Verenigde Staten in 1966. Holt, de eigenaar van een gasstation, wordt door mannen in zwarte pakken ondervraagd over zijn vreemde dromen. Terwijl rijden Victoria en Lee, een koppel geschiedenisstudenten die allang niet meer zo halsoverkop verliefd zijn als ooit, door het bos, op weg naar een verrassing die Lee voor Victoria heeft. Maar onderweg botsen ze tegen een vleermuis aan, en ze worden al snel door coyotes aangevallen. Zelfs eens ze die aanval ontsnappen, krijgt iedereen het gevoel dat ze van elke duistere hoek in het bos bekeken worden ... Nu moeten Holt, Victoria, Lee, en de mysterieuze schrijver Lou samenwerken om erachter te komen wat hen overvalt, en hoe ze levend kunnen ontsnappen.
Review: Lord Winklebottom Investigates
 • 0
 • 2
Op een afgelegen eiland in Groot-Brittannië weergalmt van binnenin een enorm landhuis een schreeuw: de meester van het huis, axolotl Gilfreys lichaam werd dood aangetroffen. En dat juist voordat hij een grote aankondiging ging maken aan alle mensen die hij naar zijn landgoed heeft uitgenodigd. Het komt maar goed uit voor het gezelschap dat topdetective en giraf Lord Winklebottom en zijn helpende hand, de hippo Doctor Frumple, onder de genodigden waren. Nu is het aan hen om dit mysterie op te lossen. Wie heeft Gilfrey vermoord? En wat heeft die moord te maken met zijn grote aankondiging?
Xbox krijgt binnenkort Discord-voicechat
 • 0
 • 2
Xbox kondigt aan dat binnen de volgende weken, zij op hun consoles integratie-features met Discord zullen uitrollen. De update zal binnenkort komen voor zowel last-gen als current-gen Xbox consoles, en is nu reeds beschikbaar voor mensen in het Xbox Insiders-programma. Met de update komt eindelijk een mogelijkheid waar spelers allang om vragen: om op hun console te kunnen voicechatten via Discord. Zo wordt het bijvoorbeeld eindelijk mogelijk om met mensen te chatten die niet op hetzelfde platform spelen.

In 2021 nog had Sony aangekondigd dat zij Discord in het Playstation-platform wouden integreren. Dat was indertijd logisch aangezien Sony ook een aandeelhouder van Discord is geworden. Al zijn er sindsdien een paar kleine Discord-features de PS5 opgekropen, is de feature waarop mensen het meeste wachten, namelijk Discord-voicechat via de Playstation, nog niet toegevoegd, en het is nog niet geweten wanneer dit ook zal gebeuren. Die connectie tussen Sony en Discord maakt het juist...
Conversietherapie wordt nog angstaanjagender in trailer They/Them
 • 0
 • 0
Voor LGBTQI+-jongeren in conservatieve milieus zijn weinig dingen zo eng als het idee van conversietherapie. Zo'n programma's gebruiken psychologische mishandeling en soms zelfs electroshock-behandelingen om mensen hun ware seksualiteit of genderuitdrukking te onderdukken. Perfect materiaal voor een horrorfilm dus, dacht regisseur John Logan allicht. Als scenarist heeft hij onder zijn naam blockbusters zoals Skyfall, Gladiator, The Aviator en Hugo, en qua horror kan hij al pronken met werken zoals Sweeney Todd, Penny Dreadful en Alien: Covenant. De film wordt geproduceerd door streamingservice Peacock en succesvolle horrorstudio Blumhouse.

In de trailer zien we een bus vol jongeren aankomen aan het kamp waar Owen Whistler, gespeeld door Kevin Bacon, en zijn team, waaronder castleden Anna Chlumsky (van Veep en Inventing Anna) en Carrie Preston (van True Blood en The Good Wife) hen met een brede glimlach verwelkomen. De jongeren moeten hun gsm afgeven, en de horror kan dus beginnen...
Free-to-play MMORPG Soulframe aangekondigd
 • 0
 • 0
Al bijna een decennium lang onderhoudt ontwikkelaar Digital Extremes de populaire free-to-play MMO Warframe. Nu hebben ze op TennoCon, een event dat normaal exclusief draait rond Warframe-updates, voor het eerst een nieuw IP laten zien, genaamd Soulframe. Deze wordt ook een MMORPG, en zal ook free-to-play zijn, maar daar eindigen de gelijkenissen.

Qua gameplay kan je je verwachten aan third-person hack-and-slash combat met magische elementen in een open-world. Als dat wat klinkt zoals Elden Ring, ben je niet de enige die hierop gelet heeft: de ontwikkelaars zijn nog in vroege stadia van de ontwikkeling en hebben kort na de onthulling van hun trailer laten weten in een interview met de Washington Post dat ze veel interne gesprekken hebben over het design van Elden Ring, die wellicht impact zouden kunnen hebben op aspecten van Soulframe. Daarboven is een directe...
Review: Queer Man Peering Into A Rock Pool.jpg
 • 0
 • 1
Met Queer Man Peering Into A Rock Pool.jpg zet Fuzzy Ghost, een ontwikkelaars- en uitgeversteam bestaande uit twee romantische partners, hun eerste stap in de wereld van gamedesign. Het resultaat is moeilijk te beoordelen: charmant en grappig, maar ook uitermate oppervlakkig aan de kant van zowel gameplay als verhaal. Wat je eruit kan halen hangt af van wat je ervan verwacht, en dus bespreek ik graag de elementen die in het voordeel en nadeel kunnen vallen, alsook een paar dingen die gewoon onafhankelijk van preferenties gelden.
PlayStation stelt voor: PlayStation Stars
 • 1
 • 2
Een nieuw getrouwheidsprogramma genaamd PlayStation Stars wordt binnenkort gelanceerd door PlayStation. Dat is net onthuld op de officiële PlayStation blog. Dat wil zeggen dat veel van wat je vanaf dan op je PlayStation 4 of 5 doet, ook verzilverd kan worden in beloningen. Met andere woorden, met PlayStation Stars krijg je beloningspunten voor bepaalde dingen die je doet, bijvoorbeeld met trofeeën.

Zo kan je een paar punten verdienen met specifieke trofeeën, maar meer punten als je een Platinum trofee verdient door alle andere trofeeën van een game te ontgrendelen. Maar ook voor niet-completionists moet dit een waardevol systeem zijn, want ook voor dingen zoals een campaign uitspelen, een match spelen in een game, of zelfs gewoon even eender wat spelen. Die punten kunnen dan ingeruild worden voor een selectie items, waaronder krediet voor de PlayStation Store (om dus...
VR-horrorgame in het Alien-universum in ontwikkeling
 • 2
 • 1
Ontwikkelaar en uitgever Survios is blijkbaar een nieuwe Alien-game, simpelweg genaamd Aliens (net zoals de sequel van James Cameron) aan het ontwikkelen, en het wordt een singleplayer actie-horrorervaring. De game wordt ontwikkeld met Unreal Engine 5, in samenwerking met 20th Century Fox, die de rechten tot het Alien-universum bezit. Hoewel er nog geen indicatie is van wanneer het zal lanceren, vermeldt de officiële site wel dat het naast consoles en de pc, ook met VR compatibel wordt.

Dat is niet onverwacht, want Survios heeft in zijn repertorium vooral VR-games staan, met zowel hooggeprezen exemplaren zoals Raw Data en Creed: Rise to Glory, als minder geliefde games zoals Battlewake en The Walking Dead: Onslaught. Dus of deze nieuwe game een diamant zoals Alien: Isolation, of een flop zoals Aliens: Colonial Marines wordt, is nog allesbehalve zeker. Ook valt het nog te bezien hoe sterk de naald in de richting van actie versus...
Bandai Namco werd gehackt
 • 0
 • 1
Bandai Namco, de uitgever van vele grote Japanse games zoals Elden Ring, en zelf ook ontwikkelaar van games zoals de Tales of-serie, Scarlet Nexus en meer, heeft bevestigd dat hun servers recent gehackt werden. Dat rapporteerden ze in een publieke uitspraak.

Op 3 juli ondervond Bandai Namco dat een derde partij zonder toestemming toegang had gekregen tot een deel van de Aziatische servers, al zijn die in Japan zelf onaangeraakt. Zo denken ze dat het mogelijk is dat deze hackers nu gevoelige informatie van Bandai Namco-klanten die ooit games of hobbymateriaal gekocht hebben tot hun beschikking hebben. Sindsdien hebben ze de hackers geblokkeerd, en zetten ze verder in op beveiliging zodat dit niet nogmaals zal gebeuren. Momenteel beoordeelt Bandai Namco de schade.

Let wel, al een tijdje doet een afbeelding de ronde waarop extravagante projecten zoals onder meer Elden Ring-DLC...
Supermassive Games gekocht door Nordisk Games
 • 1
 • 3
Mensen die houden van interactieve horrorgames zullen wel al eens gehoord hebben van Supermassive Games. Dat is de ontwikkelaar die het gat in de markt van speelbare horrorfilms al een paar jaar vult, met hits zoals Until Dawn, The Dark Pictures Anthology en het recente The Quarry. Nadat Nordisk vorig jaar al 30,7 % van de aandelen van Supermassive in handen had, is het nu bevestigd dat Nordisk Supermassive volledig aangekocht heeft.

Nordisk Games is een Deens mediabedrijf dat hiernaast als eigendom de studio's heeft die onder andere verantwoordelijk zijn voor de Just Cause-serie en Metroid Dread. De leiders van beide partijen lijken positief ingesteld te zijn over deze aankoop, zo kan Nordisk Supermassive Games in de toekomst grotere budgetten geven, en ze dus beter ondersteunen bij wat ze willen maken, zonder creatieve controle van hen af te nemen.

Hopelijk zal deze aankoop een positief effect hebben op de toekomstige productie van Supermassives-titels. Mensen die na The Quarry...
NFT's worden bekritiseerd op Braziliaans gamesfestival
 • 1
 • 1
Ontwikkelaar Mark Venturelli heeft het Braziliaanse Internationale Gamesfestival op zijn kop gezet door een volledige presentatie te geven over wat een ramp NFT's voor de gamingindustrie zijn. Dat rapporteert PCGamer in een interview met Venturelli. Daarbij heeft hij het publiek doen juichen en applaudisseren, maar de vele sponsors van het event die juist wel het gebruik van NFT's wouden bevorderen, heel boos gemaakt; zo eisten sommigen zelfs dat hij zijn presentatie moest beëindigen.

Venturelli staat gekend om retro-RPG Chroma Squad, strategische co-opgame Out of Space en RPG Galaxy of Pen and Paper, en hij stond op de agenda van het event met een presentatie genaamd "De toekomst van het gamen". Maar niet lang nadat zijn presentatie begon, onthulde hij zijn echte gespreksonderwerp: "Waarom NFT's een nachtmerrie zijn". NFT's (non-fungible...
Een voorproefje van Chef Life: A Restaurant Simulator
 • 0
 • 0
Mensen die hun kookkunsten willen verfijnen, of mensen die het oude Facebookspel Restaurant City missen, kunnen binnenkort een hap nemen uit Chef Life: A Restaurant Simulator, zoals de titel zegt een nabootsing van het management en de activiteiten van een restaurant. Die komt namelijk op 2 februari 2023 uit op alle platformen. Het is ontwikkeld door Cyanide, die vooral een reputatie heeft voor sportgames, meer bepaald fietsspellen zoals de Pro Cycling Manager- en Tour de France-series.

Terwijl restaurantfanaten mondwaterend zitten te wachten op de lancering, heeft uitgever Nacon een nieuwe trailer met gameplaycommentaar onthuld. Zo kan je je restaurant decoreren, het menu samenstellen afhankelijk van welke ingrediënten in seizoen zijn, kiezen tussen verschillende leveranciers, en natuurlijk de gerechten zelf maken én decoreren.

Strategy-game War Hospital onthult gameplay in nieuwe trailer
 • 0
 • 1
In vele oorlogsgames is het als speler het punt om levens af te nemen. In War Hospital is je doel juist om zoveel mogelijk levens te redden. In deze strategy game heb je controle over het management van een ziekenhuis in Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zo is het leven van vele soldaten in jouw handen.

War Hospital werd in 2021 onthuld, en met deze trailer kunnen geïnteresseerden al eens een kijkje nemen naar wat ze te wachten staat wanneer de game zal lanceren. De game zal steeds druk uitoefenen om je beperkte middelen zo wijs mogelijk te gebruiken, en om met beperkte informatie moeilijke beslissingen te maken. Welk verband gebruik je op wie? Voer je een riskante chirurgie uit of liever iets milder om de patiënt stabiel te houden? Laat je de artsen naar buiten gaan om gewonden te verzamelen, of hou je ze liever veilig binnen de muren van het ziekenhuis? Investeer je in nieuwe technologie, of gebruik je al het geld op degenen die nu hulp nodig hebben? Hoe houd je de...
Horrorgame Ad Infinitum krijgt releasedatum
 • 0
 • 0
Spelers die houden van horrorgames geïnspireerd door Lovecraft kunnen eindelijk terug naar adem happen na een lang venster van weinig informatie over Ad Infinitum, die maar liefst zeven jaar geleden zijn eerste trailer had onthuld. Een nieuwe trailer laat weten dat de game uitkomt op 20 april 2023, en dit op de pc, de PS4, de PS5, de Xbox One en de Xbox Series X|S; alles behalve de Nintendo Switch dus.

Ad Infinitum is een first-person survival horrorgame die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Volgens de officiële website kan je als gameplay dingen verwachten zoals uitdagende puzzels, stealth-segmenten, en beslissingen die impact hebben op je omgeving. De ontwikkelaar, Hekate, is een Duitse studio zonder eerder werk om Ad Infinitum mee te vergelijken, maar ze beschrijven hun missie als "het creëren van nachtmerries die mensen dieper doen nadenken over zichzelf en controversiële onderwerpen van het verleden, het heden en de...
Gwent krijgt eerste singleplayer-uitbreiding: Rogue Mage
 • 0
 • 1
Voor mensen die zich terug willen onderdompelen in de wereld van The Witcher, is er goed nieuws: vanaf nu kan je de Rogue Mage-uitbreiding spelen voor Gwent: The Witcher Card Game. Het is een standalone-uitbreiding, wat wil zeggen dat je het basisspel Gwent niet in je bezit moet hebben om dit te kunnen spelen, wat handig is voor spelers die enkel van singleplayer houden.

Gwent zullen velen herkennen als het verslavende kaartspel in The Witcher 3. Maar na de populariteit van die minigame, besloot ontwikkelaar CD Projekt RED het kaartspel ook speelbaar te maken buiten de context van The Witcher 3. Dit in de vorm van Gwent: The Witcher Card Game, met heel wat verfijnde en uitgebreide gameplay en online spelvormen. Deze game is tevens volledig gratis te verkrijgen op Steam en mobiele platforms! Aangezien dit basisspel volledig om online PvP draait, zullen fans van de singleplayerverhalen van CD Projekt RED eindelijk terug een verhaal in de Witcher-wereld kunnen beleven. De laatste...
Nieuwe games en updates voor Xbox Game Pass
 • 6
 • 3
Een nieuwe maand, een nieuwe update voor de Xbox Game Pass-catalogus. Xbox laat weten via hun nieuwssite welke games en updates je binnenkort kan verwachten als je Game Pass-lid bent. Deze update zal vooral in de smaak vallen voor iedereen die al eens de Yakuza-serie wou proberen, maar telt daarnaast geen enorm populaire games op zich. De nieuwe verzameling zal wel weten een paar spelers van niche genres te bevredigen, alsook gamers in de kleuterklas. Daarnaast biedt het ook wat kleine DLC pakketten voor een paar grotere games.

Net op Game Pass verschenen zijn de volgende games:

 • DJMax Respect V is desondanks de titel maar liefst de twintigste DJMax, een Koreaanse ritmische game. Deze laatste iteratie op de formule pronkt met 180 nieuwe nummers, online multiplayer, en nieuwe speelmodi zoals Air Mode, waarbij je kan chillen met de gamesessie van een speler...
Review: Backbone
 • 0
 • 4
In Backbone navigeert de speler zich in een neo-noir Canadese stadsomgeving waarin een onderzoek naar een vermiste persoon al snel ontaardt in een conflict met maffiosi, corrupte overheidsfunctionarissen en onaantastbare elites die gevaarlijke spelletjes spelen. Via point-and-click gameplay onderzoek je objecten en ga je gesprekken aan met andere personages die allemaal wel het een en ander achterhouden ...
Persona-ports nu ook aangekondigd voor de Nintendo Switch
 • 0
 • 0
Tijdens de laatste Nintendo Direct werd goed nieuws aangekondigd voor Persona- of JRPG-fanaten met een Nintendo Switch: de drie meest populaire Persona-games komen nu ook naar de Nintendo Switch! Deze update is de derde in een aanslag van iteratieve updates over de release van deze games op moderne platforms: Eerst werden ze op de Xbox & Bethesda Games Showcase onthuld voor Xbox consoles en Windows, en een paar dagen later onthulde de officiële Atlus-website dat de games ook op de PS4, de PS5 en Steam zouden uitkomen. Het was dus al gekend dat ze op de pc, de PS4, de PS5, de Xbox One en de Xbox Series X|S gingen uitkomen, maar nu is het plaatje compleet met de Switch, en kan zowat iedereen onafhankelijk van platform zich in deze complexe en prachtige JRPG's verdiepen...
Bovenaan