Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Review: Outcast - A New Beginning
  • 1
  • 1
Waar is de tijd dat je pc-magazines kocht waarbij er af en toe een cd-rom met een volledig spel bijzat. Ik herinner me nog hoe ik destijds een (volgens mij Franstalig) magazine kocht waarbij je Outcast kreeg, een computerspel waarvan ik als jonge snotaap eigenlijk bitter weinig begreep. Toch bleven vele beelden op mijn netvlies gebrand, van de indrukwekkende en revolutionaire 3D-wereld, twee jaar voordat de wereld zou kennismaken met de open wereld van Grand Theft Auto 3, tot de memorabele looks van het hoofdpersonage Cutter Slade. En het beste van al? Dit was een spel van eigen bodem, lang voordat Larian Studios wereldfaam verwierf met haar Divinity-reeks en Baldur's Gate 3.
Preview: Rise of the Ronin
  • 0
  • 1
Wie momenteel aan het kijken is naar het geweldige Shōgun op Disney+, is waarschijnlijk helemaal klaar om ondergedompeld te worden in de fascinerende wereld van de samoerai, geisha, ronin, en shoguns. Voor hen is er alvast goed nieuws, want vanaf volgende week zal je je kunnen uitleven in de wereld van Rise of the Ronin, het nieuwste openwereld-actiespel van Team Ninja dat exclusief verschijnt voor PlayStation 5.
Capcom blaast Monster Hunter Stories-reeks nieuw leven
  • 1
  • 0
Capcom heeft onlangs aangekondigd dat zowel het eerste als tweede deel in de Monster Hunter Stories-reeks hun opwachting zullen maken met nieuwe releases. Zo werd tijdens de Nintendo Direct van twee weken geleden al bekendgemaakt dat de originele Monster Hunter Stories, die oorspronkelijk verscheen voor de Nintendo 3DS, een remaster krijgt voor Nintendo Switch, pc en PlayStation 4. Intussen heeft deze remaster ook een releasedatum te pakken en weten we dat het spel zal verschijnen op 14 juni.

Diezelfde dag zal er bovendien een Monster Hunter Stories Collection-editie verschijnen die zowel de eerste als de tweede game zal bevatten. En jawel, deze collectie komt ook naar pc en PlayStation 4, wat wil zeggen dat PlayStation-eigenaars ook direct in Monster Hunter Stories 2 kunnen duiken. Liefhebbers van fysieke media hebben bij ons trouwens geluk, want deze collectie zal in Europa ook...
Plaion en Critical Hit Games kondigen Nobody Wants to Die aan
  • 0
  • 0
Critical Hit Games and PLAION kondigden gisteren Nobody Wants to Die aan, dat later dit jaar verschijnt voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en pc. Deze sci-fi game verplaatst spelers naar een dystopisch New York City, waar ze een interactief, duister verhaal beleven dat de gevaren van onsterfelijkheid en transhumanisme verkent. De Poolse studio Critical Hit Games heeft de kracht van de Unreal Engine 5 gebruikt om de grenzen van storytelling op te zoeken. In hun eerste game combineert de studio realistische filmbeelden met een unieke verhalende ervaring om de speler een non-stop, meeslepende ervaring te bieden.

Dompel jezelf onder in de wereld van New York, 2329, waarin onsterfelijkheid binnen je bereik ligt – als je de prijs ervoor wilt betalen. Na een bijna-doodervaring neemt detective James Karra een ongewone zaak aan van zijn baas. De enige hulp die hij krijgt om deze zaak tot een goed einde te brengen, komt van de jonge politieagente Sara Kai. Terwijl ze samen jacht maken op...
Crown Wars: The Black Prince enkele weken uitgesteld
  • 0
  • 0
Normaliter zou mogen de strategische game Crown Wars: The Black Prince verschijnen, maar Nacon heeft gisteren aangekondigd dat het spel opschuift naar 23 mei. Deze beslissing werd genomen na de feedback van de community dankzij de speelbare demo- en beta-versies. De extra ontwikkeltijd wordt gebruikt om verschillende elementen van de game te fine-tunen, en enkele verbeteringen toe te voegen waar spelers om gevraagd hebben. Dit alles voor de ontwikkeling van de best mogelijke gameplay, waar fans van turn-based tactics en strategy-games van zullen smullen. In afwachting van de definitieve versie, heeft Nacon alvast een nieuwe video uitgebracht over de organisatie van het Domain, de vesting waarin spelers hun missies voorbereiden.

De speler erft de ruïnes van een vesting, die ze moeten herstellen, om er een welvarend landgoed van te maken. Dit zogenaamde ‘Domain’ is de uitvalsbasis waar spelers telkens hun strategie voor de komende strijd bepalen. Dit doen ze door het rekruteren en...
Benoit Sokals Amerzone krijgt een remake
  • 0
  • 0
Microids heeft onlangs een remake van het geliefde avonturenspel Amerzone - The Explorer's Legacy aangekondigd. Deze remake van de klassieker gemaakt door Benoît Sokal, de visionair achter de beroemde Syberia-saga, belooft spelers opnieuw te mee te nemen op avontuur met zijn meeslepende verhaal en verbluffende beelden. Deze moderne versie van Amerzone wordt in 2024 gelanceerd op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC en zal de nostalgie doen herleven terwijl het een nieuw, spannend avontuur biedt.

Sinds het debuut in 1999 heeft Amerzone een plaats veroverd in de annalen van de gamegeschiedenis door spelers wereldwijd te boeien met het rijke verhaal en de adembenemende kunstzinnigheid. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren heeft Amerzone een onuitwisbare indruk achtergelaten op gamers van alle leeftijden en binnenkort krijg je de kans om dit avontuur opnieuw te beleven.

MultiVersus krijgt volwaardige release op 28 mei
  • 1
  • 0
Warner Bros. Games heeft vandaag aangekondigd dat MultiVersus, de free-to-play platform vechtgame met een all-star cast van iconische personages, officieel wordt gelanceerd op 28 mei 2024. MultiVersus komt uit met een nieuwe PVE-modus, meer helden en persoonlijkheden toegevoegd aan het roster, extra stages gebaseerd op opnieuw vormgegeven universums en omgevingen, eersteklas online gameplay, verbeterde visuals en nog veel meer. MultiVersus is beschikbaar als gratis download voor PlayStation 5- en PlayStation 4-consoles, Xbox Series X|S, Xbox One-consoles en pc (Steam en Epic Games Store) met volledige ondersteuning voor cross-play en cross-progression.

MultiVersus is ontwikkeld door Player First Games en legt sterk de nadruk op online coöperatieve gameplay, aangevuld met een steeds groter wordende reeks populaire personages gebaseerd op Warner Bros. Discovery-franchises, waaronder Batman, Superman, Wonder Woman, Harley Quinn en Black Adam (DC); Shaggy en Velma (Scooby-Doo); Bugs...
Tweede seizoen van Foamstars is nu live
  • 0
  • 0
Square Enix lanceerde afgelopen weekend Groovy Disco, het tweede seizoen van Foamstars, de nieuwe online 4v4 foam party shooter voor PlayStation 5 en PlayStation 4. Groovy Disco levert een nieuw personage, nieuwe missies en tijdelijke evenementen, naast diverse gratis en premium cosmetische content. Groovy Disco loopt van 9 maart tot 13 april.

Hoogtepunten van seizoen twee:
  • Een nieuwe Foamstar – “Coiff Guy” komt voor alle spelers gratis beschikbaar als Tier 31-beloning van de Season Pass. Bezitters van de Premium Pass krijgen direct toegang tot dit personage.
  • Meer Foamstar-missies: Drie nieuwe missies duiken dieper in de achtergrondverhalen van FFoamstars en introduceren Dark Ramzey – een nieuwe eindbaas om te verslaan.
  • Extreme Party: Daag spelers uit in twee modes met speciale thema’s; de All Coiff Guy Party – waarin elk team met Coiff Guy-personages speelt, en de Super Duel Party, waarin spelers 1-tegen-1 strijden.
  • Ranked Party: Twee tijdelijke...
Review: Dragon Quest Builders
  • 0
  • 0
Het voelt een beetje aan als vijgen na Pasen, maar acht jaar na de oorspronkelijke release op de PlayStation-consoles en Nintendo Switch verscheen Dragon Quest Builders vorige maand op pc via Steam. Hoewel Dragon Quest 2 al enkele jaren beschikbaar is, waaronder op pc, krijgen pc-spelers nu alsnog de kans om het origineel te ontdekken. En met namen zoals Akira Toriyama als personageontwerper, regisseur Kazuya Niinou (Etrian Odyssey) en producent Noriyoshi Fujimoto (Dragon Quest VIII, Super Smash Bros. Ultimate) in het team, loont het misschien wel de moeite om dit spel eens te (her)ontdekken?
GSC Game World kondigt S.T.A.L.K.E.R.: The Legends of the Zone aan, nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Na het lange wachten, zullen we later dit jaar eindelijk aan de slag kunnen gaan met S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Voor wie zijn geheugen nog even wil opfrissen en de oudere games niet op pc wil spelen, hebben we alvast goed nieuws. Gisteren kondigde ontwikkelaar GSC Game World aan dat de originele trilogie nu beschikbaar met dank aan S.T.A.L.K.E.R.: The Legends of the Zone. Deze collectie bundelt S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Clear Sky en Call of Pripyat, en maakt ze voor het eerst beschikbaar voor console. De collectie verscheen voor Xbox One en PlayStation 4, maar is uiteraard via backwards compatibility ook speelbaar op je Xbox Series of PlayStation 5.

Wie nog eens wil afzakken naar The Zone kan dit vanaf nu dus ook doen via zijn Xbox- of PlayStation-console. De collectie kost €39,99, maar je kan ook elk deel afzonderlijk kopen voor €19,99. Let wel op dat het hier gaat om een vrij droge port waarbij het spel speelbaar werd gemaakt voor console en niet zozeer een...
Persona 3: Reload krijgt Expansion Pass
  • 0
  • 0
Tijdens de Xbox Partner Preview-livestream gisteren kondigde ATLUS de Persona 3 Reload: Expansion Pass aan. De uitbreiding voor Persona 3: Reload bevat drie contentreleases, waaronder een grote DLC die zich na afloop afspeelt. Bovendien zal de Expansion Pass voor abonnees van Xbox Game Pass Ultimate gratis zijn tot 31 januari 2025. De Expansion Pass kan vanaf vandaag ook in digitale winkels gekocht worden.

De content van de Expansion Pass wordt in de loop van 2024 uitgebracht en bestaat uit volgende toevoegingen:
  • Persona 5 Royal EX BGM-set en Persona 4 Golden EX BGM-set: 12 maart 2024
    • Ontgrendel en luister naar extra nummers uit Persona 5 Royal en Persona 4 Golden tijdens je verkenningstochten en gevechten in dungeons in Persona 3 Reload en Persona 3 Reload: Episode Aigis -The Answer-.
    • Persona 5 Royal EX BGM-set bevat Life Will Change, Beneath the Mask, Kichijoji 199X...
Kruip achter het stuur van een monstertruck in Monster Jam Showdown
  • 0
  • 1
Hoewel Milestone vooral bekend is als de ontwikkelaar van racespellen met tweewielers, valt moeilijk te ontkennen dat een van hun grootste successen de Hot Wheels Unleashed-franchise is. Dit succes lijken ze nu te willen herhalen met het pas aangekondidgde Monster Jam Showdown. Deze gloednieuwe officiële Monster Jam-videogame brengt dit spectaculaire motorsportevenement op vier wielen tot leven. De game is een nieuwe titel in de line-up van Milestone en verschijnt in 2024 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc via Steam en Epic Games Store.

Monster Jam Showdown is ontwikkeld op basis van de Unreal Engine 5 en maakt gebruik van geavanceerde technologie om levensechte omgevingen te creëren, zoals nooit eerder vertoond in een Milestone-game, met veel grafische details en een verbluffend lichtsysteem. Daarnaast maakt de nieuwe technologie nieuwe gameplay en het realistische physics-systeem mogelijk. Dit alles resulteert in een...
Bandai Namco onthult eerste gameplaybeelden van Unknown 9: Awakening
  • 2
  • 0
Het is intussen alweer bijna vier jaar geleden dat Unknown 9: Awakening werd aangekondigd en het bleef lang stil rond deze titel. Bandai Namo lijkt echter de release deze zomer in te plannen voor pc, Xbox en PlayStation, dus kan de marketingmachine op gang worden getrokken. De start werd alvast gisteren gegeven tijdens de Xbox Partner Preview-livestream. Hier kregen we een trailer te zien van de game waarin de allereerste gameplaybeelden werden getoond (de vorige trailer was nog een pure CGI-trailer).

Unknown 9: Awakening is een third-person, verhaalgedreven, action-adventure game die het verhaal volgt van Haroona, een Quaestor geboren met het vermogen om zich te verplaatsen in de Fold: een mysterieuze dimensie die de onze overlapt. Op haar zoektocht naar krachtige verborgen kennis leert ze haar unieke verbinding met de Fold te beheersen, waardoor ze de krachten ervan kan kanaliseren naar onze wereld. Maar zulke krachten...
Filmreview: The Iron Claw
  • 0
  • 4
In het wereldje van pro wrestling zijn er heel wat legendarische families die hun stempel drukken of hebben gedrukt op deze vorm van sports entertainment. Denk maar aan de Anoa'i's, de McMahons, de Harts, de Steiners, de Guerrero's en de Rhodes'. Eén familie die zeker niet in lijstje mag ontbreken, is de familie Von Erich. Helaas is hun naam niet enkel gelinkt aan de faam en de verwezenlijkingen, maar ook de tragische gebeurtenissen die deze familie hebben geplaagd. Hun verhaal werd nu vertaald naar het grote doek door Sean Durkin, de regisseur van The Nest en Martha Marcy May Marlene.
The Legend of Heroes: Trails through Daybreak heeft releasedatum te pakken
  • 0
  • 0
Zal 2024 de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste jaren voor JRPG-fans? Zo ziet het er alvast naar uit. Na reeds verschenen toppers zoals Like a Dragon: Infinite Wealth, Final Fantasy VII Rebirth, Granblue Fantasy: Relink en Persona 3: Reload mogen we ons nog aan heel wat potentiele toppers vewachten dit jaar zoals Metaphor: ReFantazio, Unicorn Overlord, Eiyuden Chronciles: Hundred Heroes, Shin Megami Tensei V: Vengeance, Ys X: Nordics en Visions of Mana! Eentje waar ik persoonlijk enorm naar uitkijk is The Legend of Heroes: Trails through Daybreak, dat drie jaar na de Japanse release eindelijk bij ons beschikbaar zal zijn.

NIS America heeft namelijk aangekondigd dat dit nieuwe deel in de Trails-reeks zijn opwachting zal maken op 5 juli dit jaar en dit voor pc, Nintendo Swich en PlayStation 4 en 5. The Legend of Heroes: Trails through Daybreak speelt zich af na de gebeurtenissen uit Trails into Reverie en neemt ons deze keer mee naar de Calvard Republic en draait...
Neptunia Game Maker R:Evolution releaset in mei voor PlayStation en Nintendo Switch
  • 0
  • 0
Ontwikkelaar Compile Heart en publisher Idea Factory International hebben aangekondigd dat het nieuwste deel in de cultreeks Hyperdimension Neptunia in mei verschijnt voor Nintnedo Switch en PlayStation 4 en 5. In Neptunia Game Maker R:Evolution krijgen spelers als doel het herbouwen en beheren van een gamebedrijf! Het is aan jou om je bedrijf op te bouwen en er een gigantische onderneming van te maken! Dit nieuwste deel in de wereld van Neptunia belooft beter dan ooit te worden. Het gevechtssysteem is uitgebreid en is nu geschikt voor een vier teamledenj, dungeons kunnen worden verkend op een snelle motorfiets en in de Heartful Photo Mode kun je jezelf uitdrukken via leuke, manga-achtige creaties.

Belangrijkste features:

Game Studio of The Year - Speel als de hoofdrolspeler, Older Nep, en laat een gamestudio die voorheen ter ziele was, uitgroeien tot een succes. Het bouwen van een gamestudio vereist sterke ontwikkelaars, geavanceerde videogames en het uitbreiden...
John Cena vertelt je waarom je met Peacemaker moet spelen in Mortal Kombat 1
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games en NetherRealm Studios hebben gisteren een nieuwe trailer uitgebracht waarin acteur John Cena zijn rol bespreekt als de DC Super Hero Peacemaker, de nieuwste DLC-gastvechter in Mortal Kombat 1. Gebaseerd op het personage uit The Suicide Squad film en vervolgd in zijn eigen serie Peacemaker op Max, leent John Cena zijn stem en gelijkenis aan het nieuwe speelbare personage dat een formidabele moveset naar Mortal Kombat 1 brengt, waarin Peacemaker's deskundige geweervaardigheden, kenmerkende helmvaardigheden en trouwe Amerikaanse zeearend-sidekick, Eagly, zijn verwerkt, alles aangevuld met zijn legendarische danspasjes en onbezonnen humor. Peacemaker, ook bekend als Christopher Smith, is klaar om het nieuwe vredestijdperk van Liu Kang uit te dagen en zal het opnemen tegen iedereen die hem in de weg staat.

Peacemaker is voor iedereen vanaf vandaag beschikbaar in Mortal Kombat 1. Wil je dit nieuwste deel in de iconische serie eens proberen? Dan hebben we ook goed...
Horizon Forbidden West Complete Edition maakt systeemvereisten bekend
  • 0
  • 0
Vanaf 21 maart kunnen pc-gamers eindelijk ook aan de slag gaan met Horizon Forbidden West Complete Edition, het gelauwerde vervolg op het eerste avontuur van Aloy. Wat je allemaal mag verwachten in de pc-versie van Horizon Forbidden West kon je een maand geleden al ontdekken in de pc features-trailer. Als je benieuwd bent of jouw setup al dit moois zal kunnen draaien, check dan zeker de onderstaande tabel!

Verder kondigde Nvidia aan dat wanneer Horizon Forbidden West Complete Edition uitkomt, kunnen gamers met een RTX-kaart DLSS 3 vanaf dag één kunnen activeren om hun prestaties te verveelvoudigen, terwijl degenen met krachtige setup DLAA kunnen gebruiken om hun beeldkwaliteit te maximaliseren. Zonder DLSS Super Resolution of Frame Generation kunnen bezitters van een GeForce RTX 4080 de Very High grafische preset gebruiken bij 4K en spelen met 60 FPS, volgens de officiële systeemvereisten van Sony...
Review: Jujutsu Kaisen: Cursed Clash
  • 0
  • 0
Wanneer een manga/anime een bepaalde populariteit verwerft, kan je erop rekenen dat er binnen de kortste keren een videogame van verschijnt. De kans is bovendien groot dat deze games zullen worden uitgegeven door Bandai Namco. Zij hebben bijvoorbeeld al Dragon Ball, One Piece, Naruto, My Hero Academia, Tokyo Ghoul en One Punch Man onder hun vleugels. Uiteraard kon de nieuwste rage van het moment, Jujutsu Kaisen, uiteraard ook niet ontbreken en sinds begin februari heeft deze reeks nu ook zijn eigen pc- en consolegame.
Techreview: Corsair M75 Wireless
  • 0
  • 0
Wat is het juist dat het interessant maakt voor jou om een bepaalde muis in huis te halen? Is het de grootte of de vorm? Het aantal knoppen? De gevoeligheid van de sensor? Het feit dat je ze draadloos kan gebruiken of oplaadbaar is? Of misschien is het toch die stijlvolle RGB-verlichting of de kleur van de muis? Natuurlijk mag je ook het prijskaartje niet vergeten ... Uiteindelijk heeft iedereen zijn voorkeuren en noden, waardoor het steeds een beetje zoeken is naar welke muis het beste past bij jouw setup.
Terug
Bovenaan