Jeroen Van Rossem

Redacteur
Jeroen Van Rossem

Jeroen Van Rossem

Redacteur
Idea Factory International kondigt Death end re;Quest Code Z aan
 • 0
 • 0
Idea Factory International heeft tijdens het IFI Summer Festival 2024 aangekondigd dat er een nieuw deel verschijnt in de Death end re;Quest-serie. Het vorige deel dateert intussen alweer van 2020, al kwam er in 2022 nog een port naar Nintendo Switch van Death End re;Quest 2. Het nieuwe deel kreeg de naam Death end re;Quest: Code Z en verschijnt in 2025 zowel fysiek als digitaal voor de PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. Het gaat hier echter wel om een soort van spin-off in de vorm van een roguelike actie-RPG met een isometrisch camerastandpunt.

Voor dit derde deel keren character designer Kei Nanameda en scenario supervisor Makoto Kedouin - schrijver voor Corpse Party - terug en laten ze ons kennismaken met Sayaka Hiwatari, een nieuw hoofdpersonage dat deze wereld van parallelle universums binnenstapt en waarin ze niet kan ontcijferen wie vriend of vijand is. De eerste teasertrailer...
The Legends of Heroes: Trails through Daybreak II verschijnt begin volgend jaar
 • 3
 • 0
The Legends of Heroes: Trails through Daybreak is nog maar net beschikbaar en NIS America kondigt alweer aan dat het vervolg begin volgend jaar al onze richting uitkomt. Het spel is al enige tijd beschikbaar in Japan en heel lang zullen we dus niet moeten wachten om het vervolg van het verhaal van Van Arkride en zijn team. Deze keer zullen ze geconfronteerd worden met een reeks moorden die Calvard opnieuw in chaos lijkt onder te dompelen. De moorden lijken gelinkt te zijn aan een Crimson Beast, maar ook andere mysterieuze krachten beginnen zich te roeren. Wanneer Van zijn eigen onderzoekt begint, duikt er plots een onverwachte bezoeker op. Zullen ze erin slagen de ware toedracht achter deze moorden kunnen ontrafelen.

The Legends of Heroes: Trails through Daybreak II verschijnt begin volgend jaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc via Steam, GOG en de Epic Games Store. Intussen zal in Japan ook het derde deel in de reeks, die daar de naam The Legend of Heroes...
Bordspelreview: Blokken
 • 0
 • 1
Als we niet veel tijd hebben of we hebben zin in een klein spelletje, dan grijpen we hier bij ons thuis al snel naar een roll and write-game. De meeste van deze spellen zijn eenvoudig uit te leggen, zijn snel opgezet, hebben een korte speelduur en geven meestal ook de voldoening van een goed uitgewerkt plan of het verkrijgen van een combo. Hoewel er intussen al tal van zwaardere roll and write-games zijn, wordt er nog steeds regelmatig teruggegrepen naar de klassieke formule. Blokken, het nieuwste spel van het Duitse duo Jannik Walter en Rainhad Staupe, en bij ons uitgegeven door White Goblin Games, is hier opnieuw een voorbeeld van. Benieuwd of dit spel een plaatsje verdient in je spellenkast, naast Qwixx, Clever en Keer op Keer? Je leest het hieronder!
Sword Art Online Fractured Daydream verschijnt op 4 oktober
 • 0
 • 0
Ontdek meer over het verhaal van Sword Art Online Fractured Daydream in een gloednieuwe trailer. De game lanceert op 4 oktober 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, pc en Nintendo Switch. Digitale pre-orders starten vandaag in drie edities: Standard, Deluxe en Premium.

In dit grootschalige multiplayer-avontuur dat zich afspeelt in een virtual reality-wereld genaamd Alfheim Online, loopt het Galaxia-systeem uit de hand, waardoor er een breuk ontstaat in tijd en ruimte en er een nieuwe versie ontstaat waarin werelden en tijdlijnen door elkaar lopen. Personages uit verschillende arcs van de Sword Art Online-serie moeten zichzelf zien te redden in deze onbekende wereld. Ze sluiten onverwachte bondgenootschappen met vijanden en halen herinneringen op terwijl ze proberen de tijdlijn weer op het juiste spoor te zetten.

Spelers kunnen kiezen uit een aantal van hun favoriete personages uit de serie om deel te nemen aan grote co-op-groepen van maximaal twintig vechters, in cross-play...
Ys: The Oath in Felghana krijgt remaster voor PlayStation en Nintendo Switch
 • 0
 • 0
Marvelous Europe heeft aangekondigd dat het een geremasterde versie van Nihon Falcoms klassieker Ys Memoire: The Oath in Felghana begin 2025 naar Nintendo Switch en de PlayStation-consoles brengt. Ys Memoire: The Oath in Felghana brengt de RPG-klassieker, oorspronkelijk uitgebracht onder de titel Ys III: Wanderers From Ys en later opnieuw uitgebracht als Ys: The Oath in Felghana, naar moderne platforms met verbeterde visuals en met behoud van de kerngameplay en charme van de actie-RPG.

Ys Memoire: The Oath in Felghana volgt de avontuurlijke Adol en zijn blauwharige metgezel Dogi terwijl ze terugkeren naar Dogi's thuisland Felghana. De acht jaar dat ze zijn weggeweest zijn niet vriendelijk geweest voor het land, dat nu gevuld is met rondzwervende monsters, een nieuwe actieve vulkaan en een hebzuchtige nieuwe heerser die de lijdende bewoners afperst. Terwijl Dogi hulp zoekt bij zijn voormalige meester, blijft Adol om de lokale bevolking te helpen, maar raakt zelf verwikkeld in een...
Laatste uitbreiding voor Final Fantasy XIV, Dawntrail, nu beschikbaar
 • 0
 • 0
Square Enix lanceerde Dawntrail, de vijfde en laatste uitbreiding voor de hooggeprezen MMORPG Final Fantasy XIV Online, die speelbaar is op Windows, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Mac en Steam. Final Fantasy XIV: Dawntrail roept spelers op om de zee over te steken naar het verre continent Tural voor een nieuw avontuur met zowel nieuwe als bekende gezichten. Ga de uitdaging aan, verken sfeervolle gebieden en ontrafel stukje bij beetje het mysterie van de legendarische gouden stad.

Met Dawntrail begint een nieuw hoofdstuk van Final Fantasy XIV, waarin de Warrior of Light opnieuw een onvergetelijk avontuur zal beleven. Reis naar het verre continent Tural en verken gevarieerde gebieden, zoals de bergachtige regio Urqopacha, de diepe wouden van Kozama’uka, de dorre vlaktes van Shaaloani en meer, terwijl verschillende partijen aanspraak maken op de troon van de Dawnservant. Als kampioen van Eorzea moet je Wuk Lamat vergezellen als haar bondgenoot in dit...
Eerste seizoen van XDefiant nu speelbaar
 • 0
 • 0
Het eerste seizoen van XDefiant, de nieuwe free-to-play, snelle arcadeshooter met facties die geïnspireerd zijn op Ubisofts geliefde franchises, is vanaf vandaag speelbaar. XDefiant is gratis te downloaden en spelen op pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 en Xbox Series X | S.
 • Een nieuwe factie – GS Kommando (Geïnspireerd door Rainbow Six)
 • Drie nieuwe kaarten
  • Clubhouse (Geïnspireerd door Rainbow Six, vandaag beschikbaar)
  • Daytona (geïnspireerd door The Crew 2, verschijnt in het seizoen)
  • Rockefeller (geïnspireerd door The Division, verschijnt in het seizoen)
 • Drie gratis Battle Pass-wapens
  • LVOA-C aanvalsgeweer
  • L115 scherpschuttersgeweer
  • Afgezaagd jachtgeweer (secundair wapen)
 • Twee nieuwe arena speltypen
  • Capture the flag (vandaag beschikbaar)
  • Bomb (komt in het seizoen)
 • Ranked
GSK is here to lay Siege: GSK, een factie geïnspireerd door Rainbow Six, is nu speelbaar in XDefiant. GSK...
Agent Smith infiltreert vanaf 8 juli MultiVersus
 • 0
 • 0
Warner Bros. Games heeft vandaag een nieuwe MultiVersus-trailer vrijgegeven met de eerste gameplaybeelden van Agent Smith, de hoofdrolspeler uit de The Matrix-filmserie, die op 8 juli aan het rooster wordt toegevoegd als onderdeel van Season 1: Puns & Villainy.

Agent Smith is een Bruiser-klasse personage met een moveset die past bij zijn rol als verdediger van de Matrix. Met zijn duizelingwekkende snelheid, ongekende doelgerichtheid en onverzadigbare honger naar controle is hij klaar om van het Multiversum zijn speeltuin te maken. In de nieuwe video zie je Agent Smith zijn vecht- en schietvaardigheden van dichtbij gebruiken, teleporteren om de afstand te verkleinen in het midden van een gevecht en ondersteuning van een andere Agent inroepen.

Agent Smith is vanaf 8 juli gratis beschikbaar als speelbare vechter door deel te nemen aan het seizoen lang durende Beat Rifts, Get Agent Smith Free!-evenement waar spelers eindbaasknooppunten kunnen voltooien in de PvE (Player vs...
Nieuwe developer diary-video neemt je mee achter de schermen van Warhammer 40,000 Space Marine 2
 • 0
 • 0
Saber Interactive en Focus Entertainment hebben vandaag een nieuwe Developer Diary onthuld, waar ze je een kijkje achter de schermen geven bij de ontwikkeling van de langverwachte Third-Person Shooter Warhammer 40,000: Space Marine 2. Deze BTS Dev Diary heeft zelfs een aantal gloednieuwe gameplaybeelden! Space Marine 2 is nu te pre-orderen en zal vanaf 9 september verkrijgbaar zijn op PlayStation 5, Xbox Series en PC.

Een passieproject voor iedereen bij Saber en Focus

Van Lieutenant Titus-acteur Clive Standen tot aan het art team, de ontwikkelaars en de QA-teams, in deze nieuwe video is te zien hoe het team zich volledig wijdt aan het leveren van een game die kan tippen aan zijn voorganger, verwachtingen van de fans waar kan maken en eer doet aan de immense grootschalige oorlog van het 41ste millennium. Het maakt niet uit of het de brute efficiëntie van de Space Marines is, de gigantische in-game omgevingen of de unieke technologie achter de Tyranid-zwermen. Op elk aspect...
Duik vanaf vandaag in de wereld van SPYxANYA: Operation Memories
 • 0
 • 0
Bandai Namco Europe lanceert vandaag SPYxANYA: Operation Memories, de eerste videogame van de populaire manga- en animeserie Spy x Family. SPYxANYA: Operation Memories is nu verkrijgbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via STEAM.

In SPYxANYA: Operation Memories creëren en koesteren spelers mooie momenten met Anya Forger, een weeskind met telepathische gaven dat is geadopteerd door Loid Forger. Spelers moeten een fotodagboek maken als opdracht voor Eden College en moeten gedenkwaardige foto's van Anya maken om haar dagboek uit de serie te voltooien door middel van leuke gezinsuitstapjes naar het park, het strand, het hondenpark, het aquarium en het museum.

SPYxANYA: Operation Memories bevat ook meer dan 15 minigames gebaseerd op bekende scènes uit de anime; van bowlen met pindathema tot ritmetraining met Yor. Spelers kunnen punten verdienen met minigames en meer dan 80 unieke kostuums en uitjes vrijspelen, waaronder kleding, accessoires en kapsels voor Anya...
PAYDAY 3: Chapter 2 - Boys in Blue nu beschikbaar
 • 0
 • 0
PAYDAY 3: Chapter 2 – Boys in Blue, de tweede DLC Expansion voor de ultieme overval-shooter-fantasie, is nu beschikbaar op alle platformen. Volgend op de gebeurtenissen in Chapter 1: Syntax Error is het tijd voor de gang om hun goud terug te stelen van een corrupte politiechef. De boys zijn terug, en Clover ook!

Overzicht DLC​

Boys in Blue is toegankelijk voor de bezitters van een Silver Edition, Gold Edition of Gold Pass van PAYDAY 3 en is apart te koop op pc, Xbox Series S|X en PlayStation 5. De DLC bestaat uit:
 • Het Heist Pack: met PAYDAY 3: Chapter 2 - Boys in Blue
 • Het Weapon Pack met 3 nieuwe wapens, 26 mods en 2 cosmetics
 • Het Tailor Pack with 4 nieuwe maskers, 4 nieuwe pakken en 4 nieuwe handschoenen.
Tegelijk met de tweede DLC Expansion verschijnt een grote gratis update. De Boys in Blue free update is voor alles spelers beschikbaar en levert onder andere de Solo Mode Beta (op alle platformen), nieuwe overvaller Clover, een nieuw...
Neem een kijkje achter de schermen van Terminator: Survivors
 • 0
 • 0
Nacon en Nacon Studio Milan brachten vandaag een nieuwe trailer uit van Terminator: Survivors, die ons meeneemt achter de schermen van het ontwikkelingsproces. Deze eerste open-world survival game in de franchise verplaatst spelers naar de restjes van de beschaving die zijn overgebleven na de gebeurtenissen in Judgement Day. Door het survival-aspect, dat nooit eerder door de franchise werd geboden, krijgen speler de kans om de wereld van Terminator op een heel nieuwe manier te ontdekken.

Ontdek de wereld van Terminator: Survivors zoals de ontwikkelaars die voor ogen hadden, met de A Resistance in the Making-trailer. Deze video toont de creatie van de post-apocalyptische wereld waarin spelers worden geworpen. Onder leiding van CEO & Creative Director Marco Ponte hebben de teams zich tot doel gesteld om de sfeer van de eerste twee films getrouw te reproduceren, met een nadruk op survival en het gevoel om constant opgejaagd te worden door de angstwekkende T-800. In Terminator...
Frostpunk 2 uitgesteld naar 20 september
 • 0
 • 0
De maand juli belooft een rustige maand te worden op het vlak van releases en het ziet ernaar uit dat de maand nog wat rustiger gaat worden dan gedacht. Ontwikkelaar 11 bit studios heeft namelijk laten weten dat Frontpunk 2 zijn releasedatum van 25 juli niet zal halen en opschuift naar 20 september. Waarschijnlijk hebben ze gedacht dat het toch niet zo'n goed idee zou zijn om een game waarin de afkoeling van de aarde centraal staat te lanceren tijdens de heetste periode van het jaar. Al zal het waarschijnlijk liggen aan het feit dat ze wat extra ontwikkelingstijd willen om het spel verder te polijsten. Dat is alvast wat design director Jakub Stokalski en art director Lukasz Juszczyk aangeven in een blogpost op de Steampagina van het spel.

Het extra werk dat wordt verricht aan het spel is gebaseerd op de feedback van de spelers op de beta en omvat onder andere nieuwe toevoegingen aan de...
Nieuwe trailer voor Monster Jam Showdown belicht off-road racing
 • 0
 • 0
Monster Jam Showdown staat op het punt om spelers mee te nemen naar de ongerepte Amerikaanse wildernis, zoals te zien was in de nieuwste trailer die Milestone en Feld Motor Sports, Inc vandaag uitbrachten.

Off-road races zijn een belangrijk element van de Monster Jam game-ervaring die de actie buiten stadions en de officiële competities brengt. Drie originele biomen, ontwikkeld met Unreal Engine 5, zien er verbluffend uit en zijn de setting voor verschillende evenementen die het arcade-karakter van de game benadrukken. Spelers kunnen gebruiken maken van dual-steering om hun voertuig volledig onder controle te krijgen. Ze driften op de ijzige besneeuwde grond van de Alaskaanse bergen, scheuren door de bossen van Colorado of crossen op de stenen landschappen van de woestijnen van Death Valley.

Deze off-road banen zijn ontwikkeld met plezier in gedachte en bevatten unieke layouts vol verborgen afsnijroutes en onverwachte sprongen, voor onverwachte inhaalacties. Verwoestbare...
Aspyr kondigt remaster van Star Wars: Bounty Hunter aan
 • 0
 • 0
Aspyr kondigde vandaag aan dat Star Wars: Bounty Hunter, de GameCube- en PlayStation 2- klassieker uit 2002, naar moderne platforms wordt gebracht dankzij een remaster met visuele verbeteringen, verbeterde omgevingstexturen, nieuwe dynamische lichteffecten en een nieuwe zaklamp om door donkere plekken te navigeren. Star Wars: Bounty Hunter wordt op 1 augustus 2024 gelanceerd voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc via Steam.

Word de meest gevreesde premiejager in het heelal! Als Jango Fett moet je springen, jetpacken, klimmen en manoeuvreren in deze iconische actie-avonturengame met allerlei visuele verbeteringen op moderne platforms, ondersteuning voor Steam Deck en een aantal DualSense-controllerfuncties voor PlayStation 5-spelers. En voor de allereerste keer kunnen spelers na het voltooien van de campagne een nieuwe Boba Fett-skin vrijspelen voor hun volgende playthrough, waarmee een beruchte easter egg uit de oorspronkelijke game...
Preview: Flintlock: Siege of Dawn
 • 0
 • 0
Vanaf volgende maand kan je aan de slag gaan met Flintlock: Siege of Dawn, een nieuwe soulslike (of moeten we intussen al spreken van souls-lite?) van A44 Games. Deze Australische studio bracht eerder al Ashen op de markt, een geslaagde soulslike die wist te overtuigen door zijn bijzondere visuele stijl alsook de uitdagende gameplay. Met Flintlock: Siege of Dawn zijn ze dus niet aan hun proefstuk toe en opnieuw proberen ze op te vallen met hun game, al zal het deze keer vooral dankzij de setting van het verhaal zijn.
Season 4 Reloaded nu beschikbaar voor Call of Duty: Modern Warfare III en Warzone
 • 0
 • 0
Stort je op een geïsoleerde onderzoekspost in de nieuwe Incline Multiplayer-sneeuwmap en ga de strijd aan met grote hoofden in het op pixelkunst geïnspireerde Bitvela. Verwerf krachten in de Mutation Playlist en krijg te maken met grote gameplay-aanpassingen in Havoc. Season 4 Reloaded brengt ook Unstable Rift naar Zombies plus de naweeën van de DNA-bomexplosie bij Popov Power, en meer.

De DNA-bom bij Popov Power is ontploft en Operators in heel Urzikstan melden buitenaardse krachten in de fall-out. Gebruik nieuwe krachten met de Mutation Mode tijdens het Altered Strain Event en verzamel DNA-monsters van gevallen vijanden om genetisch verbeterde loot te verkrijgen. De Season 4 Reloaded-update brengt nieuwe maps, modes, playlists, wapens, events en meer, waaronder Unstable Rift-verkenningen in Modern Warfare Zombies.

Strijd van man tot man met de nieuwe Reclaimer 18 Shotgun met twee vuurstanden en het Sledgehammer Melee Weapon, plus verdien nieuwe Aftermarket Parts en de...
Stijlen clashen in de nieuwste Dragon Ball: Sparking! ZERO-trailer
 • 0
 • 0
Nieuwe vechters vervoegen het roster van Dragon Ball: Sparking! ZERO, de eerste titel in de Budokai Tenkaichi-franchise sinds 15 jaar, ontwikkeld door Spike Chunsoft, de originele ontwikkelaar van de reeks. Een clash in stijlen vindt plaats in een nieuwe trailer wanneer vechters met zwaarden, waaronder Dabura, Super Vegitto, Goku Black, Super Saiyan Rosé en Yajirobe het opnemen tegen personages die gekend staan om krachtige aanvallen met hun vuisten, zoals Spopovich, Goku (Super), Ultra Instinct -Sign-, Ribrianne, Roasie, en Anilaza.

Dragon Ball: Sparking! ZERO lanceert op 11 oktober 2024 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. De game kan je nu pre-orderen en geeft vervroegde toegang tot volgende personages: Gogeta, Gogeta, Super Saiyan, Gogeta Super Saiyan God Super Saiyan, Broly, Broly, Super Saiyan en Super Saiyan Broly, Full Power. Een extra speelbaar personage wordt later nog onthuld.

Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition is nu verkrijgbaar
 • 0
 • 0
Ter ere van het 20-jarig bestaan van de franchise is vanaf vandaag de Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch, Amazon Luna en Windows pc.

Spelers (her)ontdekken de baanbrekende actie-avonturengame door de wonderlijk vreemde maritieme wereld van Hillys. Verken op de best mogelijke manier met verbeterde prestaties tot 4k, 60fps en talloze verbeteringen aan de levenskwaliteit, waaronder autosave, cutscene-skip, volledige ondersteuning voor controller en toetsenbord & muis en cross-save op alle platforms. Ook bevat Beyond Good & Evil – 20th Anniversary Edition een exclusieve nieuwe missie die meer onthult over de narratieve link naar Beyond Good & Evil 2.

Daarnaast werden meet dan 15 iconische tracks opnieuw opgenomen door een live orkest onder direct toezicht van de oorspronkelijke componist Christophe Héral. De originele soundtrack van de game wordt uitgebracht in een speciale...
Nieuwe gameplaytrailer voor Switch-versie van Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition
 • 0
 • 0
Piloten, maak kennis met de verschillende functies van Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition voor Nintendo Switch in een nieuwe gameplaytrailer die vandaag is uitgebracht. Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition is een flight shooting game met prachtig gerenderde landschappen en een realistische lucht, compleet met meteorologische veranderingen. Spelers worden 'ace' piloten, codenaam "Trigger", en nemen deel aan spectaculaire luchtgevechten, waarbij ze in drie dimensies door de lucht navigeren.

Na de briefing van de missies doorlopen spelers het verhaal met gevarieerde personages door verschillende doelen te voltooien. Piloten kunnen hun vliegtuig voorbereiden op elke missie en het juiste model en de juiste bewapening kiezen om hun doel te bereiken.

Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition verschijnt op 11 juli voor Nintendo Switch en is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Terug
Bovenaan