Michael

Redacteur
Michael

Michael

Redacteur
Dubbele portie World of Warcraft in januari
  • 0
  • 2
Blizzard doet er alles aan om World of Warcraft in leven te houden. Tegenwoordig zijn er maar liefst vier verschillende versies in omloop: de hedendaagse versie, in de wandelgangen retail genoemd, de originele versie, er zijn ook aparte Wrath of the Lich King-servers en sindskort ook Season of Discovery.

Voor twee van die versies volgen er in januari updates: WOW: Dragonflight (retail) krijgt er met Seeds of Renewal op 17 januari enkele nieuwigheden bij, en op de Wrath of the Lich King-servers krijgen de spelers met Ruby Sancum een nieuwe raid voor de kiezen. Dat zal op 11 januari gebeuren.

Seeds of Renewal zal je toestaan om overal in het spel de snellere Dragonriding mounts te gebruiken, en naast enkele andere toevoegingen zal het ook mogelijk zijn om dungeons op je eentje te verkennen. Je wordt dan, in plaats van door vier echte spelers, door computergestuurde medecompagnons geholpen terwijl je zelf kiest of jij als tank, healer...
Review: WOW: Dragonflight patch 10.1: Embers of Neltharion
  • 0
  • 1
Met twee kinderen, een vrouw en een drukke job slaag ik er niet meer in om meermaals per week samen met een twintigtal andere WOW-spelers de moeilijkste raids te ontdekken. Dat weerhoudt me echter niet om op regelmatige tijdstippen Azeroth van allerlei gespuis te ontdoen. Om exact te zijn vertoeven we sinds eind november al in The Dragon Isles, waar iconische personages zoals Alexstrasza en Nozdormu trachten de verloren kracht van de drakenrassen te herstellen. Sinds begin mei is Zaralek Cavern ook toegankelijk; daarover én meer vertel ik je in deze review van WOW Dragonflight 10.1: Embers of Neltharion.
Stevige baasjes in nieuwe SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake-trailer
  • 0
  • 1
Uitgever THQ Nordic en ontwikkelstudio Purple Lamp Studios hebben een nieuwe trailer voor SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake online gezwierd. Deze game verschijnt op 31 januari 2023 en dit bizar genoeg op de vorige generatie consoles (PS4 & XOne), de Switch én op pc.

In de trailer zie je enkele bazen uit de game aan het werk. In het spel zal je zeven unieke werelden kunnen ontdekken, waaronder Wild West, Jellyfish Fields en Halloween Rock Bottom. Patrick is altijd van de partij, maar ga jij er ook zijn?

Scoor deze week de derde gratis update voor Mario Strikers: Battle League Football
  • 0
  • 0
Nintendo heeft de derde en laatste (gratis) update voor Mario Strikers: Battle League Football aangekondigd. Deze verschijnt woensdag en luidt de terugkeer van enkele bekende gezichten in.

Mario Strikers: Battle League Football verscheen in juni van dit jaar als exclusieve Switch-titel. Nintendo tovert daarin traditionele voetbal om in een gezellige oorlog, want personages zoals Mario en Bowser doen er natuurlijk alles aan om te winnen.

Zin gekregen om de game een kans te geven? Je kan de gratis demo nog steeds downloaden. Dat doet je rechtstreeks vanop de Nintendo eShop.

Diablo IV verschijnt nog voor de zomer van 2023
  • 0
  • 2
Het is nipt, maar nog vooraleer de volgende zomer aanvat, zullen we met Diablo IV aan de slag kunnen. Blizzard heeft namelijk aangekondigd dat de aRPG vanaf 6 juni beschikbaar zal zijn en dit op PS4, PS5, XOne, Xbox Series S/X alsook pc (uiteraard).

Lilith, een demon, en Inarius, een engel, werkten samen om Sanctuary te creëren. Zo wilden ze ontsnappen aan hun eeuwige leven in respectievelijk de hel en de hemel, maar tientallen jaren na de gebeurtenissen uit Reaper of Souls zitten we twee in een lastige vete verwikkeld. De wereld is - alweer - overspoeld met demonen in alle geuren en kleuren, en dus kunnen we ons binnenkort weer uitleven met de gekende button smashing-gameplay.

Blizzard zou Blizzard niet zijn als ze niet meteen verschillende Collector's Editions zou uitbrengen; hierbij het overzicht:

  • Standard Edition – Includes Open Beta Early Access, the Light Bearer Mount in Diablo IV, the Inarius Wings and Inarius Murloc Pet in Diablo III, the Amalgam of...
Nieuwe trailer begeleidt Warhammer 40,000: Space Marine II launchperiode
  • 0
  • 1
Van een lanceringsdatum is nog geen sprake, maar we hebben toch al een beter idee van de periode waarin Warhammer 40,000: Space Marine II zal verschijnen. Jammer genoeg is die periode nogal ... ruim, waardoor we enkel weten dat het spel in 2023 op pc zal verschijnen. Dat heeft uitgever Focus Entertainment samen met ontwikkelstudio Saber Interactive aangekondigd.

Wie Warhammer 40,000 een beetje volgt, kent Lieutenant Titus. Zijn stem wordt ingesproken door Clive Standen, die je dan weer van Vikings zou kunnen kennen. Hem horen we aan het werk in de stevige trailer die je hieronder kan bekijken.

Naast de releaseperiode werd ook de Collector's Edition getoond. Deze bevat een 21 centimeter hoog, handgeschilderd beeldje van Titus die een Tyranid tracht te overwinnen. Daarnaast is er uiteraard een boek met tekeningen én een code voor het spel met de downloadbare inhoud Macragge's Chosen.

GTA-achtige Crime Boss: Rockay City aangekondigd
  • 0
  • 4
De aankondigingsafbeelding van Crime Boss: Rockay City zou zomaar bij GTA VI kunnen horen. 505 Games heeft samen met ontwikkelstudio INGAME STUDIOS en in samenwerking met Epic Games het crime game aangekondigd, dat vanaf 28 maart reeds voor pc zal beschikbaar zijn. Releases voor PS5 en Xbox Series S/X volgen later in 2023.

Rockay City, dat is de metropool waar het spel zich zal afspelen. We schrijven jaren '90 in Florida en de sfeer is gespannen. De vorige baas van de onderwereld is er niet meer en dat opent een waanzinnig gevecht voor de macht. Je kiest zelf bij welke gang je jezelf aansluit, voert opdrachten uit en daar komt hier en daar een overval bij kijken ... Herkenbaar? Toch wel.

Waar de game zichzelf van gelijkaardige games à la GTA zal onderscheiden zal pas later blijken, maar hieronder alvast de aankondigingstrailer.

Online co-op Transformers: Reactivate aangekondigd
  • 0
  • 3
Splash Damage, de Londense ontwikkelstudio die je onder meer van Gears of War zou kunnen kennen, heeft Transformers: Reactivate aangekondigd. Het coöperatieve spel zal door 1 tot 4 spelers samen kunnen worden gespeeld en zal zowel op console(s) als pc verschijnen.

We mogen reeds eind volgend jaar een bèta verwachten, en zodoende op verkenning gaan binnen een nieuw verhaal van het Transformers-universum. De Aarde is reeds overrompeld door de grootste bedreiging ooit, de mensheid is verloren, maar uit het achtergebleven rommeltje hopen we Autobots te kunnen maken. Misschien kunnen deze ons wel helpen om de schade te herstellen?

Splash Damage bevindt zich in een nieuwe fase en het 500-man sterke ontwikkelteam werkt ook nog aan andere titels, waarvan deze natuurlijk vooral bij Transformers-fans hoog aangeschreven zal staan.

Eerste pre-alpha trailer voor Dune: Awakening
  • 1
  • 1
Dune: Awakening staat bij velen op het "in het oog houden"-lijstje. Al geruime tijd wachten we op meer informatie omtrent deze unieke combinatie tussen een survival game en het sociale aspect van een MMO. Tijdens The Game Awards, die in Los Angeles plaatsvonden, kregen we eindelijk waarop we zaten te wachten.

Vooral de grote schaal waarop de getoonde gebeurtenissen plaatsvinden, is watertand-waardig. Funcom heeft natuurlijk ervaring met dit soort ondernemingen, want de ontwikkelstudio kennen we van bijvoorbeeld Canon Exiles en Secret World.

Wanneer Dune: Awakening zal verschijnen, weet niemand. Er wordt over eind 2023 of begin 2024 gespeculeerd. Wél weten we al dat het spel op zowel PlayStation, Xbox als pc zal releasen.

Review: World of Warcraft: Dragonflight
  • 5
  • 6
Muurklimmen, zoals in Pokémon Snap fauna op beeld vastleggen, met draken doelloos rondfladderen en terwijl prachtige panorama’s bewonderen. Proberen uit te blinken in een ambacht, optionele verhaallijnen beleven of vissen om tot rust te komen. Geen enkele activiteit is verplicht, het FOMO-gevoel is volledig verdwenen en World of Warcraft is terug meer dan enkel verplichte taakjes die je moet uitvoeren om competitief blijven. The king is dead, long live the king!
Techreview: Trust Trezo: Wireless Keyboard & Mouse
  • 1
  • 1
Na tientallen uren met de Trust Trezo te hebben gewerkt, is het voor mij zeer duidelijk dat prijs en kwaliteit niet altijd hand in hand gaan. Qua comfort scoort deze muis- en toetsenbordcombinatie bijvoorbeeld zeer hoog, maar toch betaal je er amper 40 euro voor. Zijn er dan geen minpuntjes? Zeker wel, en ook daar schrijf ik hieronder, maar algemeen bekeken kan je voor dit geld simpelweg niet meer verwachten.
De gamereleases van december 2022
  • 5
  • 4
Een nieuwe maand betekent een nieuwe BeyondGaming releasekalender! In deze special vind je de belangrijkste releases terug van deze maand die we kort even toelichten en waarbij we een trailer plaatsen. Op die manier krijg je een idee wat je kunt verwachten. Onderstaande spellen staan garant voor uren spelplezier op eender welk platform dan ook.
Interview: World of Warcraft: Dragonflight
  • 2
  • 4
Als World of Warcraft-speler sinds de tweede dag dat het spel in Europa beschikbaar was, ben ik altijd opgetogen om ontwikkelaars van de MMORPG te mogen interviewen. Het is een tijdje geleden dat ik op gamescom Ion Hazzikostas of Tom Chilton in de ogen keek, maar eerder deze week mocht in eindelijk terug al mijn WOW-gerelateerde vragen op twee devs afvuren. Mijn vragen worden uitgebreid beantwoord door Graham Berger, Senior Game Designer die zich op de combat focust, en door Brian Holinka die Grahams team leidt.
Eindelijk helikopters in Microsoft Flight Simulator
  • 0
  • 0
Om de veertigste (40ste!) verjaardag van de franchise te vieren, heeft Microsoft heel wat lekkers voorbereid om van Microsoft Flight Simulator een nog volledigere game te maken. Zowat de hele wereld zit erin, en vanaf nu kan je ook met helikopters vliegen. Daarnaast zijn er nog andere nieuwigheden, waarover je hieronder alles te weten komt.

De Airbus A310 bijvoorbeeld zit - met details die tot op de komma kloppen - in het spel, alsook twee verschillende helikopters en veertien helikopterhavens. Dankzij zeven authentieke historische vliegtuigen, waaronder de Hughes H-4 Hercules, komen ook fans van vergane glorie aan hun trekken. Dat watervliegtuig was het grootste ooit, maar mocht jammer genoeg maar één keer het luchtruim verkennen.


Wie nu op een gratis update had gehoopt, is er - jammer genoeg - wel aan voor de moeite. De Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition is beschikbaar in drie versies: standaard, deluxe en premium deluxe...
PlayStation 5 Slim voor Q3 2023?
  • 4
  • 0
Dat de PlayStation 5 wereldwijd een succes is, moeten we jullie niet vertellen. Dat we in Q3 2023 een Slim-model mogen verwachten, is potentieel wél nieuws dat jullie oren nog niet had bereikt.

We moeten zo'n geruchten uiteraard altijd met een korrel zout nemen, maar de opeenvolging van verschillende 'lekken' zou weleens een realistisch totaalplaatje kunnen opleveren. De Slim-versie zou, wat een mirakel, kleiner worden, minder energie verbruiken en beter gekoeld zijn. Een ander gerucht sprak reeds over een verwijderbare schijflezer, en deze twee verhalen kunnen perfect naast elkaar leven.

Indien Sony effectief aan zo'n PS5 Slim zou werken, is het maar te hopen dat er qua beschikbaarheid geen nieuwe scalper-oorlog uitbreekt, en dat iedereen - vrij - snel zo'n nieuwe iteratie in huis kan halen. Zou jij deze in huis halen?
Ramattra is nieuw tank-personage voor Overwatch 2
  • 0
  • 0
De Overwatch League Grand Finals zijn achter de rug, en Blizzard maakte van dit eSports-evenement gebruik om een nieuw Overwatch-personage aan te kondigen. Dat luistert naar de naam Ramattra, en zal een zogenaamde tank hero worden.

Naar goede gewoonte schrijven de ontwikkelaars ook een leuk verhaal rond elk personage. Ramattra was ooit een "oorlogsmachine" die zijn munitie voor een schild heeft omgeruild, om met vrede zijn compagnons te beschermen.

Ramattra zal er van bij de start van Season 2 bij zijn, dat op 6 december op gang wordt geknald.

Nieuwe Sony-studio werkt samen met Naughty Dog
  • 0
  • 0
Het zou zomaar eens een fantastische game kunnen opleveren. Sony heeft een nieuwe studio opgericht die momenteel samenwerkt met Naughty Dog. Laatstgenoemde kennen we dankzij de Uncharted-reeks, en dus mogen we natuurlijk onmiddellijk op een kwalitatief hoogstaand spel hopen.

Het was niet via een officieel persbericht, maar wel via een stageplaats dat het bestaan van de in San Diego gesitueerde studio wereldkundig werd gemaakt. Er wordt momenteel dus in binoom met Naughty Dog ontwikkeld, maar wat er juist in aantocht is, weten we voorlopig niet.

Welk soort game hoop jij dat uit deze samenwerking verder vloeit?

naughty-dog-condemns-harassment-as-the-last-of-us-2-developers-face-death-threats-1593973637358.jpg
Call of Duty zal ooit op PlayStation verdwijnen ...
  • 0
  • 0
Het feit dat Microsoft met Activision Blizzard King verschillende franchises in huis haalt, zal niet onopgemerkt passeren. In een recent interview zei Phil Spencer, Head of Xbox bij Microsoft, dat zijn bedrijf Call of Duty nog enkele jaren op PlayStation zal toelaten, maar de toekomst van de FPS na 2024 is onduidelijk.

De deal met Sony staat op papier en gaat over "minstens nog enkele jaren," wat zeer vaag is en speculatie toelaat. Welke en hoeveel Call of Duty-games er na COD: Modern Warfare 2 dus nog naar de PS5 komen ... We hebben er samen het raden naar.

An sich is de deal ook nog niet helemaal rond, want na de Amerikaanse is nu ook de Britse overheid bezig met een onderzoek.

Als het uiteindelijk zo ver komt, zal Microsoft hierdoor dan meer consoles verkopen? To be continued ...

new_era-mw2.jpg
LEGO Bricktales haalt eind dit jaar de winkelrekken
  • 1
  • 1
The LEGO Group heeft aangekondigd dat LEGO Bricktales, een avonturengame opgebouwd uit allemaal LEGO-landschappen, nog dit jaar beschikbaar zal zijn. We weten ook meteen op welke platformen we ermee aan de slag kunnen.

Het spel wordt momenteel ontwikkeld door Clockstone, de ontwikkelstudio die ons Bridge Constructor bracht. Het avontuur zal vijf landschappen tellen: een jungle, een woestijn, een drukke stad, een middeleeuws kasteel en een Carribisch eiland. Per omgeving krijg je nieuwe uitdagingen en een queeste om tot een goed einde te brengen.

LEGO Bricktales zal in Q4 worden gereleaset op pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One en Xbox Series S/X. Wie op pc gamet, kan reeds een demo installeren en dit via Steam.

ss_a281d7415007394ff9cc3c091e5232118a7b9b7e.1920x1080.jpg
Dan toch geen exuberant dure skins voor Overwatch 2?
  • 6
  • 1
Overwatch 2-spelers waren even het noorden kwijt na het invullen van een digitale bevraging uitgestuurd door Blizzard zelf. Daaruit konden we namelijk afleiden dat in-game skins tot 45 dollar zouden gaan kosten, maar daar komt de ontwikkelstudio/uitgever nu blijkbaar al op terug.

In een antwoord aan IGN laat Blizzard nu namelijk optekenen dat de inhoud van de uitgestuurde enquête niet representatief is voor de prijzen van nieuwe skins.

Wat mij betreft blijft het toch bijzonder; een bedrijf dat aan zijn spelers vraagt hoeveel ze willen uitgeven aan skins ... Gelukkig zal het spel zelf volledig gratis zijn, zo kiest iedereen hoeveel ze nu exact aan de game willen spenderen.

Dans-les-coulisses-dOverwatch-2-VOST-_-Overwatch-FR-32-50-screenshot-e1620811140733.jpg
Terug
Bovenaan