LezZ

Redacteur
LezZ

LezZ

Redacteur
Techreview: AOC AG275QZ/EU
  • 0
  • 3
Elke gamer die ook competitief actief is zal al vast in aanraking gekomen zijn met de refresh rate van je monitor. Voor zeer snelle games heb je met een hogere verversingssnelheid een vloeiender beeld, wat op zijn beurt een voordeel biedt als je tegenstander dat niet heeft. De meeste - lees goedkopere - monitors hebben een standaard verversingssnelheid van 60 Hz, maar schermen van 120 Hz of 144 Hz zijn de laatste jaren al betaalbaar geworden. Schermen met 240 Hz, of in dit geval een 270 Hz refresh rate, zijn nog een stuk duurder dus denk je al twee keer na vooraleer je er eentje aanschaft.
Bordspelreview: What's Missing
  • 0
  • 2
Voor families die graag Pictionary spelen tijdens een gezellige familiebijeenkomst, of gewoon zomaar, is er een nieuwe variant op het beproefde tekenconcept. Maar in tegenstelling tot het bekende spel ga je met What's Missing niet tekenen wat je kaartje aangeeft. Hoe dat wel in zijn werk gaat, kan je uit de titel misschien al afleiden.
Bordspelreview: Grizzly Gears
  • 0
  • 3
Alleen verloren lopen in het bos, we mogen er niet aan denken. Maar niet alleen mensenkinderen kunnen hun weg verliezen - al dan niet opzettelijk door de ouders én met of zonder broodkruimels te strooien - ook dieren kunnen de weg kwijtraken. Aan jou om met Grizzly Gears de radars van het bos te doorgronden en iedereen veilig naar huis te brengen.
Review: GRUNND
  • 0
  • 4
Af en toe slagen indiegames er in om mij aan te spreken. GRUNND is hiervan een zeer goed voorbeeld en met de donkere, kafkaiaanse stijl was mijn interesse al snel gewekt. Alles is overigens handgemaakt door een handvol mensen. De beloofde speeltijd bedraagt meer dan vijf uur, maar het verhaal heeft verschillende eindes en een eerste playthrough neemt al minstens zoveel tijd in beslag.
Review: Marvel's Midnight Suns - The Good, the Bad, and the Undead
  • 2
  • 2
Welkom bij de eerste uitbreiding voor Marvel's Midnight Suns, waarin Deadpool een Lekker Comfortabel leventje zal leiden bij de rest van onze superhelden. Een DLC uiterst geschikt voor deze atypische held die het niet schuwt om de zogenaamde vierde muur te doorbreken. Maak je borst dus al maar nat voor de kenmerkende humor van Deadpool, of je er nu van houdt of niet.
Amnesia: The Bunker uitgesteld tot 16 mei
  • 0
  • 0
Liefhebbers van de horrorreeks Amnesia zullen nog tot 16 mei op hun honger moeten blijven zitten voor Amnesia: The Bunker, want ontwikkelaar Frictional Games heeft een tweet de wereld ingestuurd. Ze kondigen aan dat de eerdere releasedatum verschoven zal worden. Eerst was maart 2023 voorzien, maar omdat hun kleinere team te kampen had met verschillende ziektegevallen moeten ze de release uitstellen.

Deze nieuwste telg in de Amnesia-reeks belooft voor de eerste keer meer vrijheid om te kunnen overleven en een semi-openwereld. Om de kwaliteit en het spel de nodige aandacht te kunnen geven zullen deze extra weken ontwikkeling een grote impact hebben, aldus de ontwikkelaar. Op 16 mei zou de game dan verschijnen op Steam, Epic Games en GOG voor pc en op PlayStation en Xbox.

Metroidvania-spel Pronty komt naar Nintendo Switch in maart
  • 0
  • 0
Uitgever Happinet en ontwikkelaars 18Light Game en Funzone Games zullen op 7 maart Pronty uitbrengen voor Nintendo Switch. Sinds november 2021 is deze game al beschikbaar op Steam, maar nu vindt het zijn weg naar de Nintendo Switch eShop. Het spel speelt zich volledig af onderwater en valt onder de noemer van Metroidvania games. De stad Royla was eens een welvarende plek maar zit nu vol gevaarlijke wezens en gevaarlijk afval. Pronty moet met zijn metgezel, een zwaardvis die ook dienst doet als zijn wapen, deze stad terug naar zijn oude glorie brengen.

Het gevechtssysteem is vrij uniek, waarbij je Pronty bestuurt om aanvallen te ontwijken en zijn wapen apart bestuurt om aanvallen mee uit te voeren, om obstakels te verwijderen of om Pronty te beschermen tegen aanvallen. De gevechten zijn uitdagend en omgevingen lijken prachtig vormgegeven. Het spel zou verkrijgbaar zijn voor een prijs van € 14,99 maar pre-orders zijn reeds beschikbaar, met een kleine korting, voor € 13,49...
Techreview: EPOS GSX 1000 2nd Edition
  • 0
  • 1
Als het op audio aankomt zou ik mezelf omschrijven als een eerder typische gamer. Het belangrijkste is dat alles luid, duidelijk en gericht te horen is. Vooral in competitieve spellen is goed geluid hebben van cruciaal belang. Het maakt meer dan eens het verschil tussen winst en verlies, maar om daarvoor te investeren in een zeer goede geluidskaart is misschien teveel van het goede. Ikzelf gebruik dagdagelijks de HyperX Cloud II headset, gekend en gebruikt door vele gamers en esportsatleten, maar test niet alleen met deze headset.
Bordspelreview: Sleeping Gods
  • 2
  • 6
Wie zin heeft in grootse avonturen, kan op wereldreis vertrekken. Je kunt je echter ook virtueel verdiepen in de bordspelwereld waarbij je in een verhalende game ondergedompeld wordt in mysterie, avontuur en magische momenten. Een van de laatste aanwinsten op dit vlak is Sleeping Gods. De game werd enkele jaren geleden succesvol via een Kickstarter-campagne gelanceerd en de kleine Nederlandse uitgever Keep Exploring Games waagde zich aan een Nederlandse vertaling. Een gewaagde zet, aangezien het verhalenboek enkele tienduizenden woorden bevat. Is er wel vraag naar een spel als dit in het Nederlands? Blijkbaar wel, want Keep Exploring Games kondigde zelfs al een tweede druk aan. Ik neem je in deze review graag mee op mijn urenlange avonturen.
Bordspelreview: Jaws: No swimming, beach closed
  • 0
  • 0
Wie de klassieker Jaws gezien heeft zal het typische deuntje wel herkennen: duunnn dunnn ... duuuunnnn duun ... duuunnnnnnnn dun dun dun dun dun dun dun dun dun dun dunnnnnnnnnnn dunnnn ... Na al die jaren staat het nog steeds garant voor goosebumps als ik terugdenk aan die eerste keer in mijn kindertijd dat ik de film zag. Jaws zorgde bij veel kijkers voor een heilige schrik om te gaan zwemmen in de zee en voor menig ander trauma.
Bordspelreview: Zombie Teenz Evolution
  • 0
  • 1
Wie op zoek is naar een leuk spel waarin je samenwerkt en bovendien een goede instapper is naar het moeilijkere werk, is bij Zombie Teenz Evolution aan het juiste adres. Zelden open ik een review op deze manier, en dat is enkel bij de aanraders het geval. De opvolger van Zombie Kidz Evolution, nog steeds de nummer één voor kinderen volgens BoardGameGeek, zet de toon verder in een spel meer gericht naar tieners. De opdrachten zijn dus moeilijker en stelselmatig worden er nieuwe regels en opdrachten toegevoegd.
Techreview: Bigben Kids Dual Alarm Clock
  • 0
  • 2
Ik was al langer op zoek naar een alarmklok voor op de slaapkamer van mijn oudste zoon. Hij is al oud genoeg om zelf op te staan en zich klaar te maken voor school, maar daarvoor had hij wel nood aan een wekker. We installeerden deze klok dan ook op zijn nachtkastje en zetten samen het alarm. Het thema sprak hem alvast aan.
Review: Dragon Quest Treasures
  • 0
  • 5
Wie bekend is met de Dragon Quest-reeks weet dat het JRPG's zijn met een typische stijl. De reeks gaat al even mee en dat is een serieus understatement. Al sinds 1986 op NES, het Nintendo Entertainment System, en sindsdien niet meer weg te denken. Tot 2005 wel uitgebracht onder de naam Dragon Warrior in de westerse wereld, wegens te veel gelijkenissen met een tabletop RPG genaamd DragonQuest. Er zijn ook verschillende manga, anime en boeken verschenen van deze populaire reeks.
Review: Railbound
  • 0
  • 0
Op Nintendo Switch worden er wel regelmatig schattige puzzelgames uitgebracht. Toch sprak deze mij extra aan door de leuke stijl en de animaties. Veel van deze games stellen wat teleur wat moeilijkheidsgraad betreft dus was ik benieuwd of er voldoende uitdaging was.

Railbound was al eerder uitgebracht op Steam, waar het al zeer positieve reacties kreeg. Toegegeven, het is een beperkt aantal, maar als iedereen het bijna unaniem eens is dan is er hopelijk iets van aan. Uiteindelijk zijn dit soort puzzelgames ideaal om 's avonds nog even te spelen, waarvoor de Nintendo Switch ideaal is.
Techreview: ThinkVision M15 Mobile Monitor Flat Panel LED Backlight
  • 0
  • 2
Veel onderweg en is enkel je laptopscherm niet voldoende? Nood aan extra schermruimte om je werk efficiënt en aangenaam uit te kunnen voeren? Graag ook zo compact en licht mogelijk? Misschien is de ThinkVision M15 Mobile Monitor voor jou de ideale oplossing.
Review: Marvel's Midnight Suns
  • 3
  • 4
Firaxis zal voor de liefhebbers van XCOM en Civilization bekend in de oren klinken. Met medewerking van Marvel hebben ze hun tanden gezet in een nieuwe tactische RPG, die zich afspeelt in het Marvel-universum van de jaren ‘90. Verwacht je dus aan een licht aangepaste versie dan de bekende hedendaagse invulling.
Ubisoft-games keren terug naar Steam
  • 2
  • 2
Sinds 2019 bracht Ubisoft zijn pc-games enkel uit op Epic Games, ten gevolge van een onderling akkoord. Die laatste game was Starlink: Battle for Atlas, uitgebracht op 30 april 2019. Daar komt nu verandering in, want het is bevestigd dat ze Assassin’s Creed Valhalla, Anno 1800, en Roller Champions uitbrengen op Steam. Het is nog onduidelijk welke games zullen volgen in de toekomst, maar hopelijk zal onder andere Skull and Bones dan toch op Steam beschikbaar zijn.

Voor Anno 1800 en Roller Champions is nog geen datum meegegeven, maar Assassin's Creed Valhalla zou vanaf 6 december beschikbaar zijn op Steam. Dit valt samen met de laatste update genaamd The Last Chapter, die een gratis epiloog zal bevatten om het verhaal van Eivor af te ronden. De veelgevraagde New Game+ optie zal jammer genoeg nooit geïmplementeerd worden.

Portal krijgt nieuwe DLC met RTX en raytracing
  • 2
  • 0
Wie Portal reeds bezit zal vanaf 8 december de nieuwe DLC, Portal with RTX, gratis kunnen downloaden op Steam. Nvidia heeft dit gisteren zelf aangekondigd in een nieuwsbericht op hun website. Reeds gelanceerd in 2007, maakt deze DLC nu path tracing mogelijk om betere reflecties en realistische verlichting te bekomen, en zijn er verbeterde textures en models gemaakt in hoge resolutie.

Naast raytracing is er nu ook ondersteuning voor DLSS 3 en zijn DLSS Frame Generation. Maar videokaarten met Vulkan RT of DXR zijn ook ondersteund, zoals de Intel Arc- en AMD Radeon RX 6000-serie videokaarten. DLSS is dan echter geen optie om meer frames per seconde te halen. Nvidia raadt een RTX 3060 met DLSS 2 aan voor resoluties van 1080p met dertig frames per seconde. Voor wie zestig frames per seconde wil halen in dezelfde resolutie wordt een RTX 3080 aangeraden. Voor een volledige ervaring in 4K met Ultra...
Nieuwste trailer voor The Super Mario Bros. Movie toont onze helden in actie
  • 0
  • 0
Vorige trailer was een teaser, nu is de eerste officiële trailer gelanceerd. Waar de teaser een overwegend donkere toon had en Bowser met de hoofdrol ging lopen, krijgen we nu een eerste blik op onze helden. Met veel humor en vol referenties naar de verschillende spellen lijkt dit toch een film om naar uit te kijken. Vooral het einde van de trailer zal voor menig Mario Kart-liefhebber heel wat herinneringen naar boven halen. Mario, Luigi en Princess Peach gaan samen de strijd aan, dus deze keer is het geen reddingsmissie om de prinses uit de handen van Bowser te halen maar moeten ze voorkomen dat hij de wereld verovert.

De film komt uit in Noord-Amerika op 7 april en in Japan op 28 april. Een Europese datum is nog niet vrijgegeven, maar bronnen zouden aangeven dat dit reeds eind maart zou zijn. Hou alvast de officiële website in de gaten of bekijk het...
Bordspelreview: Pocket Escape Room: Crew vs Crew
  • 0
  • 1
Escape rooms zijn meestal om samen te werken, daar vormt deze Pocket Escape Room: Crew vs Crew een uitzondering op. We kruipen per team in de huid van een piratencrew, uiteraard op zoek naar een schat. Twee crews zijn gelijktijdig op zoek en lopen elkaar meermaals in de weg. Of deze variant goed werkt, zal duidelijk worden in deze review.
Terug
Bovenaan