LezZ

Redacteur
LezZ

LezZ

Redacteur
Bordspelreview: Disney Villainous: Despicable Plots
  • 0
  • 1
Zowel bordspelliefhebbers als Disney-fans zullen ondertussen al gehoord hebben van of gespeeld hebben met het Disney Villainous bordspel. De vaste bezoekers van BeyondGaming zullen onze reviews ook al opgemerkt hebben. Uiteraard kon ook de vijfde uitbreiding niet genegeerd worden en kregen we de kans om deze ook uit te testen. Net zoals alle voorgaande uitbreidingen kan deze op zichzelf gespeeld worden, maar kan ook toegevoegd worden aan het basisspel of de andere uitbreidingen. Het is altijd een uitdaging om een goede balans te vinden met nieuwe schurken, dus ook hier heb ik kritisch op beoordeeld.
Bordspelreview: Kuddegedrag
  • 0
  • 0
Kuddegedrag, zoals je al in de naam kan lezen, gaat over hoe je gedrag is in een kudde. Het typische groepsgevoel waardoor mensen zich als een kudde schapen gaan gedragen. Er zijn al tal van experimenten geweest om uit te zoeken hoe dat toch komt. Waarom gaan mensen mee in de groep in plaats van voor zichzelf te denken en te beslissen? Een onschuldig persoon, die zich van geen kwaad bewust is, mee opnemen in een groep van acteurs om dan vreemde gebeurtenissen te organiseren. Wat doen ze dan: mee met de groep of doen ze wat ze zelf denken dat het juiste is? Het blijkt dat het overgrote deel gewoon de groep zal volgen. En dat is net ook de opzet van dit spel: denk niet zelf na maar ga mee met de kudde.
Preview: The Crew Motorfest
  • 0
  • 3
We kregen de kans van Ubisoft om voor de eerste keer kennis te maken met The Crew Motorfest. Ondertussen toch al de derde telg in deze reeks van racegames. Na vijf jaar werd het tijd om een vervolg op The Crew 2 uit te brengen. Ivory Tower is wederom van de partij als ontwikkelaar. Hun ervaring en het vertrouwen bleef dus behouden door Ubisoft. Na het ondertekenen van wat documenten, was het op zes juni eindelijk zover en werd ik uitgenodigd op hun evenement.
Bordspelreview: Oertaal
  • 0
  • 2
Oe oe oe oe oe oertaal, iets waar de kinderen wel kaas van hebben gegeten. En soms ook nonkel Luc. We kruipen even in het vel van een holbewoner tijdens het Stenen Tijdperk. Nog voor er regels bestonden rond taalgebruik, hadden de verschillende stammen uit die tijd hun eigen taal of klanken. Vergelijk het gerust met een apart, zeer lokaal, dialect. Sommige streken van België hebben nog steeds zo typische woorden, waarbij andere streken zich soms afvragen vanwaar die in hemelsnaam komen.
Review: Fitness Circuit
  • 0
  • 0
Al gamend fitnessen! Welke gamer droomt er niet van om tijdens het beoefenen van onze favoriete hobby ook wat aan onze conditie en gezondheid te werken. VR-gaming staat op dat vlak nog in zijn kinderschoenen, al hoop ik dat er ooit een manier komt om daarmee aan de slag te gaan op vlak van fitness. Er zijn wel meerdere games te vinden voor Nintendo Switch, waarmee je aan je gezondheid kan werken. De meeste daarvan zijn al meer gericht op gamen dan op fitness, waarbij de voordelen van extra beweging een bijkomstig effect zijn.
Review: Diablo IV
  • 0
  • 4
Lilith! Ze lijkt mij te achtervolgen, want in een recente game rond superhelden was ze ook van de partij. Het lijkt een druk jaar voor haar te worden en in Diablo IV brengt ze het slechtste naar boven in de bewoners van Sanctuary. Na het einde van Diablo III werd de wereld achtergelaten in een vreselijke staat, nadat er miljoenen slachtoffers vielen in de strijd tussen de High Heavens en de Burning Hells. Nét als de mensen terug aan de heropbouw werken, verschijnt Lilith op het toneel. Als dochter van Hatred zal het geen verrassing zijn dat haat een centrale rol speelt in dit verhaal en haar motieven.
Review: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  • 2
  • 9
Eindelijk, het langverwachte vervolg op The Legend of Zelda: Breath of The Wild is er! Dé lanceringstitel van de Nintendo Switch krijgt zes jaar na datum een opvolger. Al die tijd heeft Nintendo gewerkt aan The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom. Vlak na de gebeurtenissen uit BOTW trekken Zelda en Link op onderzoek uit, om de oorsprong van de gloom - een soort zwarte mist - te achterhalen. Ze komen oog in oog te staan met een reusachtige mummie, die deze mist beheerst en er tevens voor zorgt dat het legendarische Master Sword breekt. Tot overmaat van ramp worden princes Zelda en Link terug gescheiden van elkaar.
Review: TT Isle Of Man: Ride on the Edge 3
  • 0
  • 1
Opgelet! Voor wie niet vertrouwd is met de motorrace-wereld: de Tourist Trophy motorrace op Isle Of Man staat bekend als een van de gevaarlijkste races ter wereld. Het is niet ongewoon dat er slachtoffers vallen, al dan niet dodelijk. Wat deze race zo gevaarlijk maakt, is niet moeilijk om uit te dokteren: tegen de klok racen, op de smalle wegen en straten van het Isle Of Man, daagt de rijders uit om de limieten op te zoeken. Er is geen ruimte om fouten te maken, en in tegenstelling tot het spel, kom je er dan niet altijd zonder kleerscheuren van af.
Techreview: AOC AGK700 RGB Backlit Gaming Keyboard
  • 0
  • 2
AOC gaat verder met de diversificatie op de gamingmarkt en heeft ook eigen keyboards uitgebracht. Er zijn drie modellen beschikbaar en Ik heb de AOC AGK700 RED versie in QWERTY uitvoering getest. In tegenstelling tot zijn twee kleinere broertjes, de AGK200 en AGK500, beschikt deze versie over Cherry MX Red switches, N-key rollover en volledige Anti-Ghosting. Die laatste twee zijn vooral voor gamers belangrijk, want dit zorgt er voor dat alle toetsen apart en in correcte volgorde van aanslag geregistreerd worden. Hiermee wordt ook het typische tuutgeluid vermeden, wat bij andere toetsenborden wel gebeurt als er te veel knoppen tegelijk worden ingeduwd.
Diablo IV geeft spelers heel veel vrijheid, zowel qua uiterlijk als speelstijl
  • 0
  • 0
Op 6 juni zal het langverwachte Diablo IV eindelijk beschikbaar zijn op pc, Xbox en PlayStation. Het spel belooft veel meer mogelijkheden om alles aan te passen, zoals nooit tevoren. Dat is niet beperkt tot het kiezen van een klasse of het compleet aanpassen van je uiterlijk, zonder daarbij vast te houden aan archetypes, maar ook qua speelstijl zal je veel mogelijkheden hebben. Er zijn vijf beschikbare klassen op dit moment: Barbarian, Sorcerer, Rogue, Druid en Necromancer. Ze hebben elk hun eigen voorkeur van vechtstijl, waarbij de Barbarian van dichtbij zijn brute kracht gebruikt, kan een Rogue er ook voor kiezen om met een boog te vechten vanop afstand. Zo heeft elke klasse, op elk niveau van de Skill Tree, een drietal mogelijke opties om uit te kiezen, wat dan het best bij jouw speelstijl past.

Na level 50 is de Skill Tree echter compleet en krijg je toegang tot het Paragon-bord. Dan krijg je elk level vier Paragon-punten, waarmee je onderdelen op het bord vrijspeelt. Deze...
Review: The King's Dilemma: Chronicles
  • 0
  • 2
Wie al langer eens de koning wou spelen van een middeleeuws koninkrijk, krijgt nu de kans. Het bordspel The King's Dilemma is nu ook vertaald naar een iteratie voor pc, waardoor het mogelijk is om zelf het heft in handen te nemen. Alleen heersen zit er echter niet in, toch niet bij de start van het spel. Verschillende families, houses genaamd, hebben het één en ander in de pap te brokken. Verschillende regio's zullen vechten om alleenheerser te worden van het continent, maar zal jouw familie als ultieme winnaar uit deze - politieke of gewelddadige - strijd komen?
Review: Blanc
  • 0
  • 2
Blanc valt direct op door de zwart-witte minimalistische tekenstijl. Het is een coöperatief avontuur over twee jonge dieren die samen moeten werken om te overleven en hun families terug te vinden. Een schattig duo in een fantastisch mooi handgetekende omgeving. Slaag je erin om ze heelhuids naar hun families te loodsen? Of raak je toch verdwaald in de besneeuwde wildernis?
Preview: XDefiant
  • 0
  • 2
Ubisoft heeft de eerste aankondiging van XDefiant reeds gedaan in juni 2021. Dat is ondertussen al een hele tijd geleden, maar het spel zou uitvoerig getest zijn middels verschillende insider previews en bètaperiodes. Ze wilden naar eigen zeggen het spel pas uitbrengen als ze tevreden waren met het resultaat. We zijn nu een paar jaar verder en we kunnen nu zelf eens aan de slag tijdens de closed beta.
Review: The Great War: Western Front
  • 0
  • 0
Real-time strategy games heb ik eerlijk gezegd een tijdlang links laten liggen. Na talloze varianten gespeeld te hebben, van de meest bekende tot obscure indiegames, had ik er wat mijn buik vol van. Toen ik echter de eerste beelden van The Great War: Western Front zag, was mijn interesse toch gewekt. De manier van oorlog voeren gaf mij een Total War-gevoel. De Eerste Wereldoorlog leek mij ook nog een goede setting om soldaatje te spelen, nog voor de opkomst van de moderne wapens en oorlogsvoering. Tactische beslissingen hebben die periode toch meer impact, dus ging ik snel aan de slag om die oorlog even te beslissen met al mijn geniale ingevingen.
Review: Digimon World: Next Order
  • 0
  • 1
Toen ik de aankondiging van deze game zag, werd ik direct terug gekatapulteerd naar het PlayStation 1-tijdperk. Als kind kwam ik af en toe op bezoek bij een neef, die Digimon World in zijn collectie had. Ik begreep toen al iets van de Engelse taal, maar aangezien ik al volop in de wereld van die andere monsters verzeild was, lagen mijn verwachtingen toch wat anders met de nodige verwarring tot gevolg. Een vergelijking met Tamagotchi is eigenlijk beter geplaatst, want de verzorging van monsters speelt bij Digimon een zeer grote rol.
Preview: Diablo IV
  • 0
  • 4
Afgelopen vrijdag kreeg ik plots de kans nog om de early access van de open bèta van Diablo IV te spelen. Dat is al een hele mondvol, maar wie de game dus in preorder kocht, kreeg al een weekend eerder toegang tot de beta. Met andere woorden een closed beta dus ...? Tijdens het weekend van 24 maart is de bèta open en dus vrij toegankelijk voor iedereen, ook als je de game nog niet hebt aangeschaft. Ideaal voor wie al eens wil proberen en ikzelf kan dat alleen maar aanraden. Ik ben wel benieuwd of de servers dit aankunnen, maar afgelopen weekend was enkel vrijdag problematisch, de andere dagen had ik geen probleem en ook geen wachttijden.
Techreview: JBL Boombox 3
  • 4
  • 1
Een vrij groot feestje gepland maar geen zin om een geluidsinstallatie te huren? Geen zorgen want met de JBL Boombox 3 ben je aan het juiste adres. Of dat moeten we toch geloven als we de bijhorende reclame lezen, want met een krachtig geluid en diepe bas moet dat geen probleem zijn, toch?
Bordspelreview: Jurassic World: Escape The Island
  • 0
  • 1
In de Shuffle-reeks van Cartamundi kon ook Jurassic World uiteraard niet ontbreken. Met de recente Jurassic World Dominion-film was er dan ook aandacht genoeg voor de reeks. Een eenvoudig spel waarin je zo snel mogelijk tracht te ontsnappen van het eiland, anders blijf je eenzaam en alleen achter bij gevaarlijke dinosaurussen.
Review: Blood Bowl 3
  • 0
  • 3
Wie zin heeft in een potje American football met nóg meer agressie en vooral bloederige taferelen, is bij Blood Bowl aan het juiste adres. Deze derde telg in de reeks is, net zoals de andere twee voorgangers, gebaseerd op het gelijknamig bordspel. Verwacht je dus aan een gewelddadig tactisch spelletje dat turn-based verloopt, zowel tegen een computergestuurde tegenstander als tegen echte spelers.
Techreview: AOC AG275QZ/EU
  • 0
  • 3
Elke gamer die ook competitief actief is zal al vast in aanraking gekomen zijn met de refresh rate van je monitor. Voor zeer snelle games heb je met een hogere verversingssnelheid een vloeiender beeld, wat op zijn beurt een voordeel biedt als je tegenstander dat niet heeft. De meeste - lees goedkopere - monitors hebben een standaard verversingssnelheid van 60 Hz, maar schermen van 120 Hz of 144 Hz zijn de laatste jaren al betaalbaar geworden. Schermen met 240 Hz, of in dit geval een 270 Hz refresh rate, zijn nog een stuk duurder dus denk je al twee keer na vooraleer je er eentje aanschaft.
Terug
Bovenaan