MicVlaD

Redacteur
MicVlaD

MicVlaD

Redacteur
Alan Wake: Remedy praat over een Switch-port, de sequel én een toekomstige TV-show
  • 0
  • 0
Alan Wake is terug van weggeweest, aldus het Finse Remedy Entertainment! Na meer dan een decennium confirmeerde men eindelijk een vervolg op het eerste deel, welke in hetzelfde jaar ook op verschillende nieuwe platformen verscheen. Het aangepaste Alan Wake Remastered (klik hier voor de BeyondGaming-recensie) belandde ondertussen op PC, evenals PlayStation- en Xbox-consoles, maar Nintendo-fans werden toen achterwege gelaten. Hier komt later verandering in volgens Sam Lake, de creatieve regisseur van de firma. Hij en een aantal collega's vierden recent namelijk de verjaardag van de franchise met een stapel nieuws en tijdens de update video in kwestie (zie onderaan) vermeldde de man dat een port, welke de firma enkel digitaal gaat lanceren, vanaf...
Snij vanaf 27 januari gruwelijke monsters in stukken in de Dead Space remake!
  • 2
  • 4
Dead Space was, net als onder andere Mirror's Edge, één van de nieuwe series die Electronic Arts tot stand bracht gedurende de zevende console generatie. Drie games (plus enkele spin-offs) werden uitgegeven voor een varia aan platformen, maar daarna bleef het relatief stil rondom deze survival horror, totdat men in juli 2021 de terugkeer van het eerste deel aankondigde. Dit project is bestemd voor huidige hardware en gisterenavond bevestigden de ontwikkelaars bij Motive - wie voordien aan Star Wars: Squadrons werkten - de exacte dag wanneer hun gemoderniseerde versie iedereen opnieuw de stuipen op het lijf zal jagen. De remake van Dead Space, welke overigens draait op DICE's Frosbite Engine, lanceert namelijk vanaf 27 januari 2023 voor Xbox Series S | X, PlayStation 5 en PC!

De bovenstaande datum onthulde men tijdens hun meest recente livestream (genaamd...
Speel een "Soulslike" als een krab via Another Crab's Treasure!
  • 0
  • 0
Dark Souls-fanaten hebben sinds de komst van FromSoftware's klassieker een heleboel keuze uit soortgelijke ervaringen die door verscheidene firma's werden geproduceerd. In 2023 mag die doelgroep zich verheugen op een alternatieve interpretatie van die inmiddels populaire gameplay-formule, want de ontwikkelaars bij Aggro Crab onthulden gisteren Another Crab's Treasure tijdens Nintendo's meest recente Indie World-uitzending. Deze "Soulslike" oogt misschien kleurrijker dan je zou verwachten, maar in dit aquatisch avontuur loop je desalniettemin nog steeds veel uitdaging tegen het lijf, inclusief een varia aan vijandelijke zee- en schaaldieren die het moeilijk zullen maken om je queeste te voltooien.

Als een krab, of eerder als een heremietkreeft, ben je in dit spel tot staat om minstens 50 stukken afval te gebruiken om niet alleen je defensief vermogen verbeteren...
Review: Weird West
  • 0
  • 1
‘Immersive sim’ is een abstracte term om uit te leggen. Hiermee willen ontwikkelaars vaak zeggen dat allerlei systemen tegelijkertijd actief zijn en gezamenlijk potentiële kettingreacties kunnen veroorzaken, of gewoonweg invloed hebben op de manier waarop je kunt spelen. In games zoals Deus Ex merk je zelfs verschillen in de wereld rondom je personage op, waardoor het gedrag van bijvoorbeeld NPC’s of hele missies verandert, op basis van je keuzes of geselecteerde specialisaties. Titels zoals de recente Hitman-trilogie daarentegen concentreren zich voornamelijk op hun kenmerkende stealth-fixatie, maar juist omdat men zich liet inspireren door immersive sims - zoals onder andere diens onafhankelijke A.I. routines - vallen die spellen niet te vergelijken met hun concurrentie. Het genre nodigt dus veel conceptuele verbeelding uit, en WolfEye Studios wilt met Weird West (oftewel hun debuut) een ervaring op poten zetten waar een "oorzaak en gevolg" filosofie centraal...
Devolver Digital: aanschouw een offensieve paraplu in Doinksoft's Gunbrella!
  • 0
  • 0
Card Shark was niet het enige spel uit het aanbod van Devolver Digital dat gisteren even in de kijker werd gezet tijdens Nintendo's Indie World-uitzending, want de uitgever kwam ook op de proppen met Gunbrella. Hiermee bewezen ze nogmaals dat originaliteit nog steeds één van hun sterkste troeven is, omdat zij verantwoordelijk zullen zijn voor de distributie van Doinksoft's nieuwste project. In het recente verleden zorgde het team bij dit ontwikkelingsbedrijf ook voor de multiplatform-titel Gato Roboto, een retro-achtige Metroidvania waar een kat dolgraag een mecha bestuurt. In dit geval was er dus geen sprake van een misleidende naam, iets wat de developers alsook zullen volhouden voor Gunbrella!

Je raadt het al: in deze...
Card Shark deelt vanaf 2 juni haar kaarten uit op PC en Switch
  • 0
  • 0
Normaliter hoor je bij deelname van een kaartspel braafjes diens regels op te volgen, maar de ontwikkelaars bij Nerial vonden het tegenovergestelde blijkbaar interessanter toen ze (samen met uitgever Devolver Digital) Card Shark aankondigden! Hierin kruip je in de huid van een schaamteloze valsspeler, iemand wie door middel van z'n sluw bedrog hogerop in de Franse maatschappij probeert te geraken. Dit thema vindt bovendien tijdens de 18de eeuw plaats, met daarnaast ook nog allerlei intrigerende complotten, en plotseling spreken we hier over wellicht één van de meest originele concepten dat het adventure-genre dit jaar zal kennen. Zeker wanneer de presentatie van dit project ook nog een smaakvolle combinatie is van gestileerde, tweedimensionale tekeningen en klassieke muziek.

Nintendo zond gisteren een nieuwe aflevering uit voor hun Indie World-rubriek, en...
Review: Triangle Strategy
  • 1
  • 3
Traditionele JRPG’s draaien meestal rond een groep helden, avonturiers of excentriekelingen die al dan niet een kwaadaardige invloed trachten te bestrijden. Vaak paart men dit met fantasievolle elementen, wat dus resulteert in ervaringen zoals onder andere Dragon Quest. Voor meer strategische diepgang kun je daarentegen terecht bij enige alternatieven: role-playing games zoals Disgaea volgen een ludieke wending op, terwijl anderen zoals Final Fantasy Tactics of Tactics Ogre meer politieke klemtonen benadrukken. Die laatste categorie is het type spel waar Square Enix nogmaals interesse in toonde na het onthullen van Triangle Strategy, mede mogelijk gemaakt door hetzelfde team achter Bravely Default en Octopath Traveler. Een nieuw stukje entertainment van ontwikkelaars met een tot nu toe betrouwbare reputatie, maar houden ze dit vol met hun nieuwe Nintendo Switch-exclusive?
Nintendo start morgen haar volgende Indie World-uitzending
  • 0
  • 0
Om de zoveel weken doet hardware- en gameproducent Nintendo een aantal games uit de doeken. Dat dit zéér binnenkort opnieuw zal gebeuren, heeft men vandaag plotseling bevestigd! Geen heuse Nintendo Direct, maar wel de volgende aflevering van hun digitale Indie World-rubriek, waar enkele van hun partners van twintig minuten aandacht mogen genieten. Wat voor goeds op het schema staat weten we nog niet, maar lang hoeven we hiervoor niet te wachten. Nintendo bekende namelijk dat Indie World morgen zal terugkeren en dat die aflevering vanaf 16:00 uur zal beginnen. Mocht je hierin interesse hebben en ben je toevallig op dit tijdstip niet druk bezig, dan kun je deze aflevering op ofwel hun YouTube-kanaal volgen, ofwel via hun Twitch-pagina. Het nieuws dat Nintendo hier gaat aankondigen, zul je alsook op BeyondGaming kunnen lezen!

Prinny plakt een datum op NIS Classics Volume 3
  • 0
  • 0
Prinny, de komische pinguïn die afkomstig is uit de Disgaea-reeks, fungeert de laatste tijd ook als mascotte voor uitgever en ontwikkelaar Nippon Ichi Software. Hetzelfde personage werd recent ook gebruikt om een aantal van hun oudere spellen te promoten - zie NIS Classics Volume 1 en Volume 2 - voor meerdere platformen. Die zogezegde marketing campagne houdt niet op, want een Volume 3 is eveneens in aantocht, met als inhoud het tactische La Pucelle: Ragnarok (welke voor het eerst verkrijgbaar zal zijn voor westerse gebieden) en de interactieve, ludieke musical Rhapsody: A Musical Adventure!

Oorspronkelijk waren deze twee respectievelijk...
Hitman III: ray tracing voor PC tegen eind mei, nieuwe level vervroegd naar juli
  • 0
  • 1
Met de komst van de Steam-editie van Hitman III, het laatste deel van de moderne trilogie, kondigde ontwikkelingsbedrijf IO Interactive tegelijkertijd aan dat ze gedurende de komende maanden er een schepje bovenop zouden doen met een roadmap vol beloftes. Dankzij deze Year 2-update kregen PC-eigenaars intussen officiële ondersteuning voor Virtual Reality-headsets, terwijl allerlei nieuwe features staan alsook op het menu, ten minste in de nabije toekomst. Binnenkort zal men één van deze features echter afwerken, terwijl twee andere verwachte toevoegingen lichtjes van datum werden veranderd. Informatie hieromtrent volgt in de onderstaande alinea's!

Laat ons alvast beginnen met het goede nieuws. De optie om ray tracing voor de PC-versie te activeren zal concreet gesproken vanaf 24 mei 2022 beschikbaar zijn, de dag wanneer IO Interactive patch...
Noclip en Arkane Studios tonen beelden van geschrapt Half-Life project, Ravenholm
  • 0
  • 0
Indien Noclip geen belletje doet rinkelen, dan hoef je alleen het volgende te weten: in samenwerking met verscheidene ontwikkelaars uploaden ze grotendeels documentaires op hun YouTube-kanaal, waaronder de geschiedenis van Arkane Studios. Enkele van hun titels ontvingen intussen ook een beetje aandacht, zoals de Making of Dishonored en de Making of PREY. Deze voorbeelden worden hier specifiek opgesomd omdat men gisteren een leuk extraatje op tafel legde, want diezelfde developers werkten ooit aan Ravenholm, een Half-Life spin-off die gebaseerd was op de gelijknamige locatie van Valve's Half-Life 2.

Dit soort informatie wisten we inmiddels voor een lange tijd en uiteraard werd dit project nooit voltooid, maar dit betekent niet dat er helemaal niets overbleef na diens officiële annulatie! In...
Volgende tentoonstelling van de Summer Game Fest 2022 begint vanaf 9 juni
  • 0
  • 1
Geoff Keighley, oftewel een bekende naam in de game industrie en tegelijkertijd de glimlachende man in de onderstaande trailer, heeft naast The Game Awards in december nóg een jaarlijks evenement op z'n schema. Deze tweede instantie gaat door het leven als de Summer Game Fest en het heeft meer weg van een showcase bestaande uit nieuwe onthullingen en gameplay-gerichte demonstraties. Geen fixatie op iets waar voornamelijk veel uitreikingen worden overhandigd met andere woorden, omdat men hier vaak tijdelijk speelbare demo's beschikbaar stelt (via bijvoorbeeld Steam) nadat alles ten einde liep.

Vandaag onthulde men dat de 2022-editie binnenkort in aantocht is, welke officieel vanaf 9 juni plaats vindt. Klik op deze link voor een exact tijdstip. De presentatie kun je overigens als het hoofdgerecht beschouwen, maar na afloop ervan volgt er ook een dessert. De ontwikkelaars van onder andere...
Boss rush-game Furi krijgt na enkele jaren alsnog meer content én PS5-port!
  • 0
  • 1
Toen Furi in 2016 beschikbaar werd gesteld, werd het geprezen voor z'n bikkelharde actie en stijlvolle esthetica, zoals de adrenaline gevende soundtrack. Eén van de betere boss rush-ervaringen uit recente tijden en het leek vanzelfsprekend dat de ontwikkelaars bij The Game Bakers het spel als voltooid beschouwden, aangezien ze ondertussen ook het romantische Haven op de markt gooiden. Vandaag toonden de Fransmannen echter een aangename verrassing, want fans mogen binnenkort niet alleen een nieuwe gratis patch verwachten, maar daarbovenop ook nog een nieuw speelbaar personage! Tevens zullen ze developers eveneens voor een PlayStation 5-port zorgen, welke tegelijkertijd als een gratis update verkrijgbaar zal zijn voor eigenaars van de oorspronkelijke PS4-versie.

Via de Onnamusha DLC, welke trouwens voor € 6,99 wordt aangeboden, ontvangt Furi dus een beetje verfrissing. Deze downloadbare content introduceert...
Redout II geeft plankgas vanaf 26 mei 2022
  • 0
  • 0
F1 22 schitterde eerder in de allernieuwste trailer die Codemasters voor haar publiek heeft klaargestoomd, maar zij zijn niet de enigste racing game-ontwikkelaars die vandaag een mededeling in petto hadden. Het team bij 34BigThings onthulde namelijk dat ze een besluit bereikten wat betreft de lancering van het futuristische Redout II, en bij deze weten we nu wanneer dit razendsnelle project exact in de winkels zal liggen! Ben je als geïnteresseerde al een tijdje op zoek naar een alternatief voor F-Zero of Wipeout, dan kun je je binnenkort verheugen op een moderne concurrent. Volgens de onderstaande trailer verschijnt Redout II namelijk vanaf 26 mei 2022 voor allerlei platformen: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S | X, Nintendo Switch én PC! Meer informatie over de eigenlijke inhoud van deze titel kun je in...
Nieuwe wapens en bosses in gratis update voor Eldest Souls
  • 0
  • 0
Eind juli 2021 was het tijdstip wanneer Eldest Souls op meerdere platformen verscheen, en in de recensie van BeyondGaming kun je lezen wat voor vlees deze Souls-like in de kuip had. De indie developers bij Fallen Flag Studios waren na de lancering tevreden over de verkoopcijfers, want vandaag onthulden ze dat ze meer speelbare inhoud voor hun spel aanbieden, zonder dat eigenaars ervoor hoeven te betalen. In totaal zorgde men voor drie nieuwe uitdagende boss fights, en je mag ze bovendien bekampen met vier extra wapens die naar verluidt je offensieve aanpak grondig veranderen. Daarnaast introduceert deze update een gedetailleerd upgrade-systeem voor je wapenarsenaal, nieuwe (verborgen) lore en een geheimzinnige nieuwe NPC genaamd Orenai the Watcher. De patch in kwestie is ondertussen beschikbaar voor zowel iedere ondersteunde console als PC, en onder deze alinea plaatsten we...
Square Enix verkoopt Crystal Dynamics, Eidos en Square Enix Montréal aan Embracer Group
  • 2
  • 1
Gedurende hun hele bestaan bezat Square Enix meerdere bedrijven die in het westelijke gedeelte van de wereld gesitueerd waren. Ooit stonden ze bekend als de bazen van IO Interactive, bedenkers van onder andere de Hitman-serie, alvorens ze die ontwikkelaars los lieten. Daarnaast kocht de Japanse firma ook nog andere developers aan zoals Crystal Dynamics en Eidos, terwijl ze na verloop van tijd eveneens besloten om in dit gebied uit te breiden door Square Enix Montréal op te richten. Hierdoor bemachtigde Square Enix dus een hoop herkenbare game franchises, waarover zo dadelijk meer, maar vandaag werd onverwachts aangekondigd dat al deze betrokken partijen vanaf nu officieel deel uit maken van een andere organisatie!

De drie bovenstaande namen sluiten zich dus aan bij Embracer Group, welke sinds 2017 tientallen ontwikkelingsbedrijven in de wacht begon te slepen. Volgens deze twee...
Episodisch horror-spel The Quarry gaat officieel goud
  • 0
  • 5
Supermassive Games is een naam die synoniem staat met het horror-genre, aangezien ze in het verleden Until Dawn en The Dark Pictures Anthology op de markt gooiden. Na het afwerken van House of Ashes besloten de developers dat ze nog altijd interesse hebben in ervaringen met griezelige thema's, wat vervolgens resulteerde in de aankondiging van The Quarry voor zowel Xbox- als PlayStation-consoles, plus PC. Eerder deze maand kregen we ook gameplay-beelden te zien, en recent confirmeerde de firma dat men de ontwikkeling van hun nieuwste titel officieel heeft afgerond, wat je in dit bericht zelf kunt lezen. Omdat The Quarry nu als goud werd bestempeld, betekent dit dat de betrokken...
Microsoft onthult titels voor Games with Gold in mei 2022
  • 0
  • 2
Sony kondigde woensdag aan wat voor games PlayStation Plus-abonnees vanaf volgende maand in de wacht mogen slepen, en vandaag maakte concurrent Microsoft bekend wat voor spellen men weldra gratis zal aanbieden voor eigenaars van hun Xbox-consoles. Ben je in het bezit van Xbox Live Gold of Game Pass Ultimate, dan mag je bij aanvang van de maand mei vier nieuwe titels in je algemene gamecollectie toevoegen. In de onderstaande trailer kun je deze alvast in beweging zien, en de games in kwestie zullen zoals gewoonlijk individueel enkel voor een tijdelijke periode verkrijgbaar blijven. Welke spellen Microsoft uitkoos, en voor exact hoe lang ieder exemplaar in dit initiatief toegankelijk blijft, kun je in de volgende lijst lezen:
  • Yoku’s Island Express: beschikbaar van 1 mei tot 31 mei...
Voltooide versie van Rogue Legacy 2 vanaf nu beschikbaar
  • 0
  • 0
De allereerste Rogue Legacy verscheen bijna negen jaar geleden op verscheidene platformen en de ontwikkelaars bij Cellar Door Games werkten sinds 2020 aan een officiële opvolger. Toen bevond deze zich nog in een Early Access-fase, welke sinds gisteren ten einde liep! Hierdoor gaat Rogue Legacy 2 nu door het leven als versie 1.0, een build die volgens de relevante patch notes een overvloed van veranderingen met zich meebrengt. Bug fixes, veel gameplay-aspecten die men anders balanceerde, nieuwe features, meer content enzovoort!

Een goed moment dus om de tweedimensionale roguelite te overwegen met andere woorden, waarvan diens verkoopprijs op dit moment ook van een korting geniet. Deze actievolle platformer met een nadruk op willekeurige elementen die telkens een playthrough beïnvloeden, is verkrijgbaar voor zowel Steam als Epic Game Store, Xbox One en Xbox Series S | X. Onderaan staat ten...
Review: Kaiju Wars
  • 0
  • 1
The Lost World uit 1925, Yongary: Monster from the Deep uit 1967, A*P*E* uit 1976, Pulgasari uit 1985 enzovoort; stuk voor stuk obscure films die onmiddellijk in de achtergrond zichtbaar zijn nadat je dit spel opstart! Compleet met relevante links waar je de volledige, gearchiveerde versie van ieder exemplaar naar hartenlust kunt bekijken, omdat deze intussen als publiek domein werden geklasseerd. Hiermee winden de ontwikkelaars bij Foolish Mortals Games geen doekjes rond hun voorkeuren op het vlak van cinema, wat ze in het hoofdmenu des te duidelijker maakten via verscholen referenties zoals de Wilhelm Scream of een schildpad die...
Terug
Bovenaan