DaRmaZat

Redacteur
DaRmaZat

DaRmaZat

Redacteur
Nieuwe trailer voor The Alters, komt naar Xbox Game Pass!
  • 0
  • 0
Tijdens Xbox Partner Preview onthulde 11 bit studios een nieuwe gameplaytrailer voor The Alters, een survivalgame die nog dit jaar zou uitkomen op PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Het is nu ook helemaal zeker dat het spel meteen bij het lanceren beschikbaar zal zijn op Xbox Game Pass.

De trailer schetst het verhaal van astronaut Jan Dolski, die op een gevaarlijke planeet belandde waar hij de stof Rapidium ontdekte, een substantie met unieke eigenschappen. Hij beschikt er over een hoogtechnologische mobiele basis waar hij kan communiceren via een quantumcomputer en waar hij Alters - alternatieve versies van zichzelf - kan creëren, elk uitgerust met verschillende vaardigheden die cruciaal zijn om te overleven, voor crafting of om grondstoffen te delven.

Ondanks hun verschillende en soms botsende karakters, hebben de Alters één gemeenschappelijk doel: overleven en ontsnappen van deze verdoemde planeet. Het verhaal is geïnspireerd op de veelgeprezen titel This War of Mine...
Review: The Outlast Trials
  • 2
  • 1
Op vijf maart lanceert de finale versie van The Outlast Trials, een horrorgame waarvan de Early Access-fase al sinds mei vorig jaar op gang getrokken was via Steam en de Epic Games Store. Deze game is natuurlijk de langverwachte opvolger van de veelgeprezen horrorspellen Outlast en Outlast 2, eveneens ontwikkeld en uitgebracht door Red Barrels.
Early Access-datum bekend voor No Rest for the Wicked!
  • 1
  • 0
Uitgever Private Division en ontwikkelaar Moon Studios (bekend van de Ori-franchise) kondigden onlangs aan dat de pc-versie van de isometrische actie-RPG No Rest for the Wicked op 18 april wordt gelanceerd in Early Access via Steam. Deze zal op een later tijdstip nog gevolgd worden door de releases op PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

No Rest for the Wicked speelt zich af in het jaar 841, vlak na de dood van koning Harol. Zo erft zijn arrogante zoon Magnus de troon, te midden van de heropleving van de pest, welke al een millennium nergens meer te bespeuren was. Het belegerde Isola Sacra vormt het voornaamste decor voor de speler, die in de huid kruipt van Cerim, een mystieke krijger die de pest wil uitroeien. Terwijl politieke onrust en rebellengroeperingen met elkaar in botsing komen, dreigen ook Cerim en zijn kompanen verstrikt te raken in een complex web van uitdagingen om het lot van het koninkrijk naar hun hand te zetten.

Het verhaal klinkt alvast veelbelovend, en tevens...
Review: The Mobius Machine
  • 0
  • 3
Op 1 maart wordt The Mobius Machine uitgebracht voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Het spel brengt ons een nieuw sidescroller-avontuur dat plaatsvindt in een uitgestrekte buitenaardse wereld. Deze scifi platformer is overigens niet het resultaat van het eerste project van Madruga Works. We kennen deze gameontwikkelaar en publisher al via eerdere successen, namelijk de releases van Planetbase en Dawn of Man.
Review: Brothers: A Tale of Two Sons Remake
  • 0
  • 3
Brothers: A Tale of Two Sons had meer dan tien jaar geleden veel succes door zijn emotionele verhaal, fabelachtige setting en, niet te vergeten, zijn unieke besturing waarbij je twee broers tegelijkertijd bestuurde via de analoge controllersticks. Met de release van de Brothers: A Tale of Two Sons Remake kan het originele verhaal nu herbeleefd worden, en worden we hierbij verwend door allerhande visuele verbeteringen, een herwerkte soundtrack en, eindelijk, een co-opmodus!
Review: Airhead
  • 0
  • 1
Al tijdens het Autumn Festival van 2020 kon men op Steam de demo van Airhead uitproberen, een kleurrijke Metroidvania-game gerealiseerd door Octato en Massive Miniteam. En nu kunnen we dus eindelijk aan de slag met de finale versie! Niet alleen de art style en felle kleuren van deze indie puzzle platformer spreken namelijk tot de verbeelding, ook de gameplay mag er best wezen.
Review: Suicide Squad: Kill the Justice League
  • 1
  • 7
Na tig keer uitstel, de leaks over het live-service systeem én die Closed Beta welke alleen maar extra twijfel uitlokte, zag het er allesbehalve goed uit voor Suicide Squad: Kill The Justice League, als nieuwste release in het uitgestrekte DC Comics-universum. Maar doordat het ding uitgebroed werd onder de vleugels van Rocksteady Studios, het bedrijf achter die fantastische Batman Arkham-reeks, was er wel nog steeds dat sprankeltje hoop en vertrouwen vanuit de fan base dat het alsnog goed ging komen. Zoals ondertussen te merken was, werd dat uiteindelijk dus "half goed". Deze Suicide Squad beschikt namelijk wel degelijk over een aimabele tot zelfs grappige cast én een vloeiende gameplay. Helaas worden deze positieve aspecten wat overschaduwd door een pover verhaal en een repetitief mission design, naast de vele andere ongemakken.
Preview: Brothers: A Tale of Two Sons Remake
  • 0
  • 1
Iets meer dan tien jaar geleden scoorde ontwikkelaar Starbreeze Studios AB een regelrechte indiehit met de emotionele puzzle adventure game Brothers: A Tale of Two Sons, uitgegeven via 505 Games. In het spel moest je twee jonge broers zien te gidsen doorheen een sprookjesachtig universum, vol wonderen en gevaren, op pad naar het ultieme geneesmiddel voor hun doodzieke vader: het Water des Levens. Vooral memorabel was die unieke besturing, waarbij je beide broers tegelijk diende aan te sturen, voorbij de vele obstakels en hersenkrakers.
Nieuwe gameplaytrailer voor Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
  • 0
  • 2
Uitgever Paradox Interactive en ontwikkelaar The Chinese Room hebben onlangs een gameplaytrailer én een uitgebreide gameplayvideo onthuld voor hun aankomende toptitel, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2.

In de uitgebreide gameplay-onthulling bieden Alex Skidmore, creatief directeur van The Chinese Room, en community manager Joshua Matthews een diepgaande toelichting van de mechanics en setting van de game. Dit gebeurt aan de hand van een missie waarbij de speler - als een Brujah van de Kindred-clan - een verlaten pakhuis in Seattle infiltreert om het mysterie achter een bepaald merkteken te ontrafelen. In de video worden vooral het dynamische karakter van de interacties en de spelwereld aangehaald, welke ervoor zullen zorgen dat elke keuze blijvende gevolgen heeft voor de rest van de spelervaring.

Welcome to Derceto-trailer onthult meer over aankomende Alone in the Dark-reboot
  • 0
  • 0
Uitgever THQ Nordic en ontwikkelaar Pieces Interactive onthulden onlangs onderstaande meeslepende nieuwe trailer voor Alone in the Dark, welke letterlijk én figuurlijk een licht werpt op het griezelig aanvoelende herenhuis Derceto Manor.

Zowel de locatie als personages Emily Hartwood en rechercheur Edward Carnby, beloven van de aankomende game een spannende ervaring te maken, waarbij elke krakende vloerplank het gefluister van een kwaadaardig verleden zal doen weergalmen. Alone in the Dark staat, weliswaar na wat uitstel, nu gepland voor release op 20 maart voor zowel PlayStation 5, Xbox Series als pc (via Steam en GoG).

Releasedatum bekend voor pc-versie van Horizon Forbidden West Complete Edition!
  • 0
  • 0
Eindelijk, op 21 maart wordt de pc-versie van Horizon Forbidden West Complete Edition voor €59,99 gelanceerd via Steam en de Epic Games Store! Pre-orders van deze opvolger van het succesvolle Horizon Zero Dawn zijn momenteel al mogelijk en komen met heel wat bonuscontent, waaronder exclusieve outfits, wapens, in-game Resources Packs alsook een fotomodus.

Oorspronkelijk net geen twee jaar geleden uitgebracht voor PlayStation 4 en 5, laat Horizon Forbidden West de speler (terug) in de huid kruipen van de heldhaftige krijgster Aloy, in een retro-futuristische setting vol nieuwe mysterieuze bedreigingen. De pc-versie zal eveneens de DLC Burning Shores bevatten, welke het hoofdverhaal nog een extra spannend verlengstuk moet bezorgen. Ook pc-spelers zullen nu dus eindelijk de grenzen van het post-apocalyptische universum van Horizon Forbidden West kunnen opzoeken, in een imposant omvangrijke wereld waar zowel nieuwe stammen als nog indrukwekkendere robotische machines willens...
Review: Blood West
  • 0
  • 0
Dat Blood West op een eigenzinnige manier het Wilde Westen-thema van een laagje horror voorziet, heb je al vanaf de eerste minuten door. Het beeld van deze retro first-person shooter welke onlangs de Early Access-fase op Steam verliet, is daarnaast van redelijk wat pixels voorzien. Voeg daar nog eens talloze zombies, vliegende schedels en andere behekste wangedrochten aan toe, en ook een vergelijking met de klassieker QUAKE dringt zich wat op. En dan heb ik nog niets gezegd over de stealth- en roguelike-elementen. Inderdaad, slechts één term is hier gepast: een allegaartje.
Review: Sociable Soccer 24
  • 0
  • 1
Tijdens de jaren negentig was Sensible Soccer - Sensi voor de vrienden - een razend populaire voetbalgame. Dat uitte zich toen onder meer in succesvolle releases voor zowel Nintendo’s Game Boy en Super Nintendo, SEGA’s Master System, als voor de pc. Door zijn geslaagde vertaalslag van de sport naar simpele maar solide gameplay, bleek Sensi decennia later nog steeds enorm geliefd bij de trouwe aanhang. Zo teerbemind zelfs, dat het tijdens COVID-tijden een online variant van Sensible World Of Soccer opleverde, in de volksmond ook wel SWOS Online genoemd. Een fan-made online voetbalstadion, waar tot op de dag van vandaag nog allerhande toernooien plaatsvinden.
Review: Flashback 2
  • 0
  • 0
We schrijven het jaar 2142. Na te zijn gevlucht uit een ruimteschip maar ontdaan van alle herinnering, ontwaakt de jonge wetenschapper Conrad B. Hart op Titan, een gekoloniseerde maan van Saturnus. Hij moet een manier zien te vinden om terug op aarde te geraken en het verraderlijke complot van zijn buitenaardse ontvoerders - de Morphs - te ontrafelen om onze planeet te redden. De premisse van de scifi platformer Flashback klonk o zo veelbelovend, en maakte het ook waar toen het spel in 1992 uitgebracht werd. Meer dan dertig jaar later krijgen we nu een sequel, maar jammer genoeg doet Flashback 2 zijn voorganger absoluut geen eer aan.
Review: Football Manager 2024
  • 1
  • 2
Het voetbalseizoen is al even aan de gang, dus een kersverse Football Manager kon natuurlijk niet uitblijven. Doordat de reeks ondertussen al twintig jaar bestaat, belooft Sports Interactive dat deze editie de ultieme - natuurlijk figuurlijk, maar ook letterlijk in de zin van "laatste" - versie wordt van de voetbalsimulator in het formaat zoals we dat nu al zolang kennen. Met andere woorden, wanneer Football Manager 2025 uitgebracht wordt, mogen we ons aan iets bijzonders verwachten. Ik ben alvast heel benieuwd.
Review: Remnant II: The Awakening King
  • 2
  • 1
Het is nog niet zo bijster lang geleden dat we hier de release van Remnant II mochten aankondigen. Eind juli was deze opvolger van een van de eerste Soulslike shooters, Remnant: From the Ashes, een feit. Slechts enkele maanden later is de eerste DLC er nu al: The Awakening King, welke zich afspeelt in de wereld Losomn. Benieuwd of deze de moeite waard is? Lees dan vooral verder.
Review: The Last Faith
  • 0
  • 2
Soms hoef je om te presteren niet origineel te zijn, dacht men bij Kumi Souls Games. En dat bewijzen ze maar al te graag met The Last Faith, een metroidvania welke de snelle actie van Bloodborne vermengt met de pixel art-stijl van Blasphemous in een minstens even brutaal als mysterieus speluniversum. Het leveldesign en de setting doen misschien zelfs het meest terugdenken aan één van de wortels van het genre: de iconische Castlevania-franchise. Om het met de woorden van de ontwikkelaars te zeggen, is The Last Faith een gotische samensmelting van metroidvania en soulslike. Vol genadeloze gevechten, en met een formidabel arsenaal aan wapens en geheimzinnige spreuken tot je beschikking.
Review: American Arcadia
  • 0
  • 1
2023 is nu volop bezig aan de eindsprint, de wintersales komen eraan. Na zo’n indrukwekkend jaar wat het aantal releases van goede videogames betreft, kost het ongetwijfeld niemand veel moeite om de wenslijst te vervolledigen. Ook American Arcadia zou wel eens je interesse kunnen wekken, als herinterpretatie van The Truman Show en ontwikkeld door Out of the Blue Games, welke we nog kennen van Call of the Sea. Jim Carrey valt dan wel nergens in de game te bespeuren, dat betekent niet dat het plot van deze retro-futuristische platformer het nalaat om zowel de dramatische als de humoristische toer op te gaan. Precies zoals dat ook in de film uit 1998 het geval was.
Review: Stray Souls
  • 0
  • 1
Een ziekelijke cutscene met een halfnaakte, onder het bloed zittende man die met een tweeloop zijn vrouw en kinderen vermoordt. Die nota bene zelf kannibalen blijken te zijn. De intro van Stray Souls zet alvast de toon voor één van de meest onsamenhangende, maar tegelijk slechtste survival horrorgames welke ik ooit speelde.
Review: The Invincible
  • 2
  • 5
Nog een van die bijzondere én langverwachte games welke dit jaar eindelijk wisten te landen, is The Invincible. Het scifi-avontuur is overduidelijk gebaseerd op de gelijknamige Poolse scifi-roman van Stanisław Lem uit 1964 en werd ontwikkeld door Starward Industries, allesbehalve een onbekende naam. Deze gamestudio werd namelijk opgericht door een groep creators die een belangrijk aandeel hadden in het succes van verschillende AAA-franchises, waaronder The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Dead Island, Dying Light en Call of Juarez.
Terug
Bovenaan