sharkmen

Ex-redacteur
sharkmen

sharkmen

Ex-redacteur
Nieuwe game in Star Trek-universum aangekondigd
  • 0
  • 1
Trekkies kunnen zich alvast in de handen wrijven: een nieuwe game zal volgend jaar aan het Star Trek-universum worden toegevoegd. Dramatic Labs staat in voor de ontwikkeling van de game. Deze studio werd nog niet zo lang geleden opgericht en bestaat uit meer dan twintig medewerkers die eerder ervaring opdeden bij de Telltale-games Game of Thrones en The Walking Dead. Star Trek: Resurgence verschijnt in de lente van 2022 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen van Star Trek: The Next Generation aan boord van het ruimteschip U.S.S. RESOLUTE. Spelers worden in de schoenen geplaatst van First Officer Jara Rydek en crewlid Carter Diaz, met als doel het mysterie te ontrafelen waardoor twee beschavingen op voet van oorlog leven. De trailer kan je hieronder bekijken.

Dying Light 2 Stay Human ontvangt spectaculaire cinematische trailer
  • 0
  • 0
Vorige week werden we nog getrakteerd op gameplaybeelden, maar tijdens The Game Awards schotelde ontwikkelaar Techland ons een cinematische trailer voor van Dying Light 2 Stay Human. Hieruit valt af te leiden dat niet alleen de monsters een groot gevaar vormen, maar eveneens de overige overlevenden. Dying Light 2 Stay Human verschijnt op 4 februari 2022 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.

Net zoals in de voorgaande game ben je overdag relatief veilig, maar wordt de nacht een ware hel. De zombies ontwaken dan waardoor de straten onveilig zijn. De cinematische trailer kan je hieronder alvast bekijken.

VR-versie van Among Us is onderweg
  • 0
  • 0
Tijdens The Game Awards maakte ontwikkelaar Innersloth bekend dat de populaire multiplayergame Among Us binnenkort speelbaar zal zijn op verschillende VR-platformen. Shell Games, bekend van onder meer Until You Fall, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de VR-versie vermits deze studio meer ervaring heeft op VR-gebied. Among Us VR zal verschijnen voor PlayStation VR, SteamVR en Meta Quest.

In dit multiplayerspel dienen vier tot tien spelers een aantal taken succesvol te volbrengen. Er bevinden zich onder de spelers echter enkele bedriegers die maar al te graag zullen saboteren om zo de overwinning in de wacht te slepen. Bekijk hieronder alvast de aankondigingstrailer.

Wonder Woman is de volgende superheld die mag schitteren in haar eigen game
  • 1
  • 2
Superhelden zijn big business: niet alleen op het witte doek, maar tegenwoordig ook in de gameindustrie. De volgende heldin, die mag schitteren in haar eigen game, is Wonder Woman. Uitgever Warner Bros. Games en ontwikkelaar Monolith Productions, bekend van de Middle-earth-games, maakten hun samenwerking tijdens The Game Awards bekend met behulp van een korte teaser. De game kreeg de toepasselijke titel Wonder Woman en belooft een originele singleplayer-ervaring te worden. Het Nemesis-systeem, dat we kennen van Shadow of Mordor, zal ook in deze game aanwezig zijn. Naar een concrete releasedatum is het vooralsnog gissen. Hieronder kan je alvast de teaser bekijken.

Sherlock Holmes: Chapter One verschijnt pas volgend jaar voor PS4 en Xbox One
  • 0
  • 0
Sherlock Holmes: Chapter One verscheen reeds op 16 november voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Ontwikkelaar Frogwares kondigde vooraf aan dat de PlayStation 4- en Xbox One-versies met enkele weken vertraging zouden worden gelanceerd. Enkele weken worden jammer genoeg enkele maanden, zo werd aangekondigd op het Twitteraccount van de ontwikkelaar. Een concrete releasedatum werd niet bekendgemaakt, maar de ontwikkelaar mikt op het eerste kwartaal van 2022.

Jammer voor de fans, vermits de game goed werd onthaald door onze eindredacteur in zijn review. In Sherlock Holmes: Chapter One keert de alom bekende detective terug naar de plaats waar het voor hem allemaal begon: het eiland Cordona. Samen met zijn trouwe partner Jon moet hij de moord op zijn moeder onderzoeken. Hieronder kan je nogmaals de launch trailer...
Systeemvereisten van pc-versie God of War zijn bekend
  • 2
  • 1
God of War verscheen reeds in 2018 op PlayStation 4, maar volgende maand kunnen eindelijk ook pc-spelers de Noorse goden en monsters bekampen met Kratos en zijn zoon Atreus. Sony heeft vandaag een trailer vrijgegeven die dieper ingaat op de unieke features van deze versie. Nvidia geeft op zijn website eveneens een mooi overzicht van deze features en voegt daar de systeemvereisten aan toe.

Zo wordt er gesproken over de visuele pracht door een verbeterde framerate en hogere resolutie. Dit resulteert onder meer in realistischere schaduwen en reflecties. God of War verschijnt op 14 januari voor pc. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection heeft releasedatum te pakken
  • 0
  • 1
Sony heeft op zijn website meer informatie vrijgegeven omtrent de release van Uncharted: Legacy of Thieves Collection. Deze bundel bevat de games die reeds werden uitgebracht op PlayStation 4, namelijk Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: The Lost Legacy, en zal verschijnen op PlayStation 5 en pc. Vandaag werd echter enkel de releasedatum onthuld van de PlayStation 5-versie. Vanaf 28 januari zullen spelers op dit platform met de game aan de slag kunnen gaan. Pc-spelers zullen nog even geduld moeten uitoefenen, meer informatie zal op een later tijdstip volgen.

We komen eveneens uit het artikel te weten dat er verschillende modi beschikbaar zijn die invloed hebben op grafisch vlak. Ga je voor een hogere resolutie of leg je liever de nadruk op de framerate? De keuze ligt bij jou. De haptische feedback en adaptieve triggers van de DualSense controller...
Review: Let's Sing 2022
  • 7
  • 2
I thought I saw a man brought to life. He was warm, he came around like he was dignified. Lezers die zijn opgegroeid in de jaren negentig hebben slechts deze aanzet nodig om vervolgens de rest van het lied in hun hoofd verder te zetten. De zeemzoete stem van Natalie Imbruglia doet me tot op heden nog steeds wegdromen naar onbevangen tijden. Tot in den treure heb ik liggen meekwelen met dit lied op de achterbank van de afgrijselijke witte Peugeot waarin ik werd rondgereden door mijn mama. Ik was er dan ook als de kippen bij toen SingStar werd gelanceerd. Vrienden optrommelen om er vervolgens een echte show van te maken. Niet enkel de zang was belangrijk, de performance moest ook tot in de puntjes worden verzorgd. De SingStar-franchise kende de afgelopen jaren een kleine heropleving, maar is ondertussen een stille dood gestorven. De makers van Let’s Sing zagen een opportuniteit en brengen sinds 2012 jaarlijks een game op de markt. Wat begon als een exclusive voor de Wii, is nu...
Gameplaytrailer geeft meer prijs over DLC van Terminator: Resistance
  • 0
  • 0
Vorige week kon je hier de aankondigingstrailer bekijken van Annihilation Line, de narratieve DLC van Terminator: Resistance. Uitgever Reef Entertainment heeft op zijn YouTube-kanaal een nieuwe trailer gedeeld vol met gameplaybeelden. Spelers kunnen zich verwachten aan veel actie in een gevaarlijke wereld. De DLC verschijnt op 10 december voor pc en PS5.

Annihilation Line speelt zich halfweg de game af en brengt de spelers naar Northbridge Outpost, een nederzetting waarmee geen contact meer kan worden opgenomen. John Connor wil dat de protagonist van de game, Jacob Rivers, onderzoekt of er iets aan de hand is in deze nederzetting. Hieronder kan je alvast de gameplaytrailer bekijken.

PlayStation Plus-games voor december zijn bekend
  • 2
  • 4
Sony heeft zonet op zijn blog de PlayStation Plus-games voor december aangekondigd. Vanaf dinsdag 7 december kunnen alle PlayStation Plus-bezitters naar goede gewoonte twee PlayStation 4-games en één PlayStation 5-game downloaden. De drie PS VR-games, die vorige maand werden toegevoegd (The Persistence, The Walking Dead: Saints & Sinners en Until You Fall), zijn ook deze maand nog te downloaden. Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe games die volgende maand tot de PlayStation Plus-line-up behoren.
  • Godfall: Challenger Edition (PS5 en PS4)
  • Mortall Shell (PS4)
  • Lego DC Super-Villains (PS4)
Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition is nu beschikbaar
  • 0
  • 0
Vanaf vandaag kunnen spelers de Enhanced Edition van Oddworld: Soulstorm ontdekken. Deze game was sinds april te spelen op pc en de PlayStation consoles en werd zelfs meteen ter beschikking gesteld aan alle PlayStation Plus-abonnees. De Enhanced Edition is nu echter ook speelbaar op de Xbox consoles. Spelers die Oddworld: Soulstorm hebben aangekocht of geclaimd via PlayStation Plus, zullen niets hoeven te betalen en meteen kunnen genieten van deze upgrade.

Volgens de makers kunnen we genieten van aanpassingen aan de gameplay, sounddesign en zowel de intelligentie van de vijanden als de Mudokons werd verbeterd. Er werden eveneens enkele nieuwigheden toegevoegd voor ieder platform. Zo krijgen pc- en PlayStation-spelers toegang tot Toby's Escape, bestaande uit allerlei extra gebieden. Xbox-spelers kunnen aan de slag gaan met nieuwe levels die gebundeld werden onder de naam Vykkers Labs. De aankondigingstrailer zet al deze informatie nog eens mooi op een rijtje...
Live-action trailer van Halo Infinite toont de held in ieder van ons
  • 0
  • 1
In tegenstelling tot de multiplayer, die sinds twee weken te spelen is, wachten fans nog steeds ongeduldig op de singleplayer campaign van Halo Infinite. De release ervan staat gepland op 8 december en om dit onder de aandacht te brengen, werd er op het YouTube-kanaal van Halo een spectaculaire live-action trailer gedeeld. Deze toont mensen die in moeilijke omstandigheden toch de kracht vinden om een moedige daad te verrichten. Halo Infinite is beschikbaar op de Xbox consoles en pc. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Review: American Hero
  • 0
  • 2
Vele games gaan door een ontwikkelingshel om vervolgens roemloos in de vergeetput te eindigen of na heel wat getalm in een desastreuze staat op de markt te belanden. Ik denk dan meteen aan Duke Nukem Forever, als we dan toch over een anticlimax spreken. Een onafgewerkte game vijfentwintig jaar later op de wereld loslaten, vraagt heel wat lef en brengt veel risico's met zich mee. Uitgever Ziggurat Interactive vond het hoog tijd dat American Hero het publiek kreeg dat het verdiende. Deze full motion video (FMV) moest oorspronkelijk in 1995 verschijnen voor de Atari Jaguar CD, maar zag door het falen van deze console nooit het levenslicht. Of het de tand des tijds vlekkeloos heeft doorstaan, kom je in deze review te weten.
DLC voor Terminator: Resistance verschijnt binnenkort
  • 2
  • 0
Ontwikkelaar Teyon en uitgever Reef Entertainment hebben een trailer vrijgegeven die een licht laat schijnen op de DLC van Terminator: Resistance. Deze content kreeg de titel 'Annihilation Line' mee en geeft een extra dimensie aan het verhaal van de game. Helaas zal niet elke speler kunnen genieten van de DLC: deze verschijnt namelijk enkel voor pc en PlayStation 5. De release staat gepland op 10 december.

De uitgever gaf ook nog enkele details mee zodat we weten waaraan we ons kunnen verwachten. Annihilation Line speelt zich halfweg de game af en brengt de spelers naar Northbridge Outpost, een nederzetting waarmee geen contact meer kan worden opgenomen. John Connor wil dat de protagonist van de game, Jacob Rivers, onderzoekt of er iets aan de hand is in deze nederzetting. Men verwacht dat spelers vier uur zoet zullen zijn met deze DLC, die onder meer nieuwe wapens en vijanden introduceert. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Games with Gold voor december zijn bekend
  • 0
  • 3
Microsoft heeft op zijn website bekendgemaakt welke Games with Gold we voor de maand december mogen verwachten. Via deze abonnementsdienst heb je maandelijks recht op vier games en voor komende maand worden dat de volgende:
  • The Escapists 2 - 1 tot en met 30 december
  • Tropico 5 (Penultimate Edition) - 16 december tot en met 15 januari
  • Orcs Must Die! - 1 tot en met 15 december
  • Insanely Twisted Shadow Planet - 16 tot en met 30 december
Zoals gewoonlijk voorziet Microsoft een begeleidende trailer, waarin je de spellen kortstondig in actie ziet. Veel plezier!

Hitman 3 - Year 2 voorziet heel wat nieuwigheden
  • 0
  • 1
Ontwikkelaar IO Interactive heeft op zijn website meer informatie vrijgegeven over de content die aan Hitman 3 zal worden toegevoegd in 2022. Zo zullen spelers zich mogen verwachten aan nieuwe maps, verhaallijnen, modi en manieren om als huurmoordenaar je doelwit te elimineren. Hitman 3 - Year 2 start op 20 januari 2022.

Voorts werd er meegedeeld dat de game raytracing zal ondersteunen op pc en er tevens een VR-versie van Hitman zal verschijnen op dit platform. PlayStation VR-spelers konden hier eerder al mee aan de slag gaan. De nieuwe modus kreeg de naam Elusive Target Arcade en is een herwerking van de Elusive Targets-uitdagingen die zeer populair waren onder de fans. Hieronder kan je de trailer bekijken die al deze zaken nog eens op een rijtje zet.

Guillermo del Toro's Nightmare Alley ontvangt trailer
  • 0
  • 4
Searchlight Pictures heeft een trailer vrijgegeven van Nightmare Alley. Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van William Lindsay Gresham, is geregisseerd door Guillermo del Toro. Het is zijn eerste film sinds The Shape of Water, die de Oscar voor Beste Film in de wacht wist te slepen. De trailer spreekt van een release op 17 december, maar het valt nog af te wachten of die datum ook voor ons land geldt.

Nightmare Alley vertelt het verhaal van Stanton Carlisle (Bradley Cooper), een circusmedewerker die geld aftroggelt van rijkelui door zich voor te doen als een medium, en speelt zich af in het New York van de jaren veertig. In de trailer valt Cate Blanchett (Blue Jasmine) als flirtende psychiater op en Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo) als zijn assistente. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Pixar lanceert trailer van animatiefilm Turning Red
  • 1
  • 2
Pixar heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van de animatiefilm Turning Red en meteen ook de releasedatum onthuld. Vanaf 16 maart 2022 kunnen we met zijn allen naar de bioscoop trekken voor deze knotsgekke animatiefilm. Turning Red is geregisseerd door Academy Award-winnares Domee Shi (Pixart short Bao) en geproduceerd door Lindsey Collins (Wall-E, Finding Dory).

Turning Red vertelt het verhaal van Mei Lee: een zelfverzekerde, sullige dertienjarige die te kampen krijgt met de chaos van adolescentie. Alsof veranderingen in interesses, relaties en haar lichaam nog niet voldoende zijn, verandert ze ook nog eens in een gigantische rode panda wanneer ze te opgewonden geraakt. Gevoelens onderdrukken is voor een puber nu eenmaal geen sinecure, wat haar regelmatig in een lastig parket zal brengen. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Tweede lading Game Pass-games voor november aangekondigd
  • 1
  • 2
Microsoft heeft op zijn website de nieuwe games bekendgemaakt die zullen worden toegevoegd aan de Xbox Game Pass. Dit abonnement geeft je toegang tot meer dan honderden games die je kan downloaden en spelen op Xbox One of Xbox Series X|S. Indien je upgradet naar de Xbox Game Pass Ultimate, krijg je ook toegang tot Xbox Live Gold, Xbox Game Pass voor pc, EA Play en de Cloud Gaming-service.

Hieronder vind je een overzicht van de games met het platform en datum waarop ze beschikbaar zullen zijn:

Nu verkrijgbaar
  • Dead Space (cloud en EA Play)
  • Dragon Age: Origins (cloud en EA Play)
  • Next Space Rebels (cloud, console en pc) - day one release
18 november
  • Exo One (cloud, console en pc) - day one release
  • Fae Tactics (cloud, console en pc)
  • My Friend Pedro (cloud, console en pc)
  • Undungeon (cloud, console en pc) - day one release
23...
Release Saints Row loopt vertraging op
  • 0
  • 1
Fans van Saints Row zullen iets langer geduld moeten uitoefenen vooraleer ze aan de slag kunnen gaan met de reboot van deze franchise. De release van Saints Row stond oorspronkelijk gepland op 25 februari 2022, maar is verplaatst naar 23 augustus 2022.

Op Twitter gaf Jim Boone, Chief Executive Officer van ontwikkelaar Volition, aan dat ze de impact van COVID-19 hebben onderschat. Ze hebben de extra tijd nodig om ervoor te zorgen dat ze de game op de markt kunnen brengen zoals zij het voor ogen hadden. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken die toont wat we allemaal van deze game kunnen verwachten.

Terug
Bovenaan