Cerulean

Redacteur
Cerulean

Cerulean

Redacteur
Review: Ocean's Heart
  • 0
  • 1
We worden de laatste jaren om de haverklap getrakteerd op indiegames die resoluut voor een retro look gaan, vaak vergezeld van eenvoudige maar bevredigende gameplay. Anderzijds heb je steevast de grote blockbusters, waar de graphics steeds meer levensecht worden. Persoonlijk behoud ik graag een evenwicht tussen de twee uitersten. Gelukkig beleven we weer gouden tijden wat videogames betreft en worden we op alle fronten op onze wenken bediend. Het ontwikkelen en uitbrengen van videogames is in zekere zin ook vereenvoudigd, waardoor we af en toe een spel zien passeren dat gemaakt werd door slechts één persoon. Dit is ook het geval bij Ocean’s Heart. Ontwikkelaar Max Mraz schudde eigenhandig een soort van eerbetoon aan Zelda uit zijn mouw.
Bordspelreview: Caesar's Empire
  • 5
  • 5
Het Gallische duo Asterix en Obelix vormt al decennialang een inspiratiebron voor talloze media. Ze werden bedacht door de Franse schrijver Goscinny en tekenaar Uderzo. Naast de immens succesvolle stripreeks zijn ook de tekenfilms erg geliefd en zijn de Fransen erg trots op hun Asterix-pretpark nabij Parijs. Caesar’s Empire is een bordspel dat zich afspeelt in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten anno 50 voor Christus, en zoals je intussen misschien al kon raden, duidt ‘Caesar’ hier op de machtsgeile schurk zoals hij vertegenwoordigd wordt in het Asterix-universum. Wat betreft bordspellen en videogames kent de Asterix-licentie helaas een wat tegenvallende reputatie. Tijd om Caesar’s Empire aan de tand te voelen en te kijken of dit spel daar verandering in brengt!
Bordspelreview: Time's Up: Harry Potter
  • 0
  • 6
Partyspellen blijven ondanks de coronacrisis jaar na jaar groeien aan populariteit. Time’s Up is een absolute klassieker in het genre, maar nu is er een nieuwe variant opgedoken: Time’s Up: Harry Potter. Het origineel stond garant voor slappe lachbuien waar je amper uit geraakte, stressmomentjes gevolgd door een triomfantelijke fistbump als je een ronde goed wist te overleven en hilarische momenten waar je achteraf nog even over kon doorpraten. Het is misschien al duidelijk: ik ben absoluut fan van de originele editie. Harry Potter ben ik door de jaren heen ook beginnen appreciëren, dus ik was erg benieuwd wat dit nieuwe spel in petto had.
Bordspelreview: Exploding Kittens
  • 9
  • 4
Af en toe verschijnt er eens een spel dat werkelijk overal opduikt. Exploding Kittens klinkt je waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Mij ook niet, maar toch had ik het tot voor kort nog nooit gespeeld. We hebben hier te maken met een spel dat een erg succesvolle Kickstarter-campagne achter de rug heeft. De opzet is eenvoudig: je trekt en speelt kaarten en probeert de enige overlevende te zijn. Er zitten namelijk een aantal bommen (ontploffende katten, om precies te zijn) in de trekstapel. Was de hype buiten proportie of volledig terecht? Dat ontdekken we in deze review.
Bordspelreview: Splendor: Marvel
  • 2
  • 7
Marvel is tegenwoordig niet meer weg te denken uit alles wat te maken heeft met entertainment. Zo sijpelt de invloed in de bordspelwereld de laatste jaren ook binnen. Naast de zoveelste Monopoly-variant waarin uiteraard Marvel ook zijn aandeel heeft, is vooral Marvel Champions erg populair geworden. Deze keer gaan wij aan de slag met Splendor: Marvel. Je zult gretig Infinity Stone-tokens verzamelen, een team van superhelden samenstellen en trachten te voorkomen dat slechterik Thanos de Infinity Stones in handen krijgt. Benieuwd wat deze Splendor-variant te bieden heeft!
Bordspelreview: Mr. Jack in New York
  • 0
  • 6
Ooit al in de huid van beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper willen kruipen? Wel, misschien niet echt, maar toch is dat exact wat je – weliswaar op een luchtige manier – in dit spel zult doen. Of speel je liever de rol van detective? Hoe dan ook, Mr. Jack in New York is een kat-en-muis deductiespel waarin je elkaar te slim af probeert te zijn. Waan jezelf in de negentiende eeuw en verken de donkere steegjes en parken, havens en metrostations van New York en probeer je tegenstander te misleiden. We gaan even kijken of deze ouwe getrouwe terecht in een nieuw jasje werd gestoken!
Bordspelreview: Escape Your House - Spy Team
  • 4
  • 4
Bordspelletjes gaan al sinds mensenheugenis mee. In dat opzicht zijn escape rooms nog gloednieuw, maar toch zijn ze voor veel mensen al niet meer weg te denken uit hun vrijetijdsactiviteiten met vrienden. Escape rooms blijven als paddenstoelen uit de lucht schieten. Intussen heeft het escape-principe zijn weg ook al een tijdje naar de bordspeltafels gevonden. In de razend populaire escape- en exit-spellen ligt de focus op samen puzzels oplossen, hoofdzakelijk met kaarten. Nu is er een nieuw spel opgedoken dat dit principe nog een hele stap verder neemt: Escape Your House. Zoals de naam al doet vermoeden, beperken we ons deze keer niet tot de tafel, maar gebruik je werkelijk je hele huis!
BeyondGaming @ Spellenspektakel
  • 2
  • 7
Bordspellen zijn al een goeie vijtien jaar consistent aan populariteit aan het winnen. Elk jaar ontdekken meer en meer mensen wat voor een ongelofelijk gevarieerd aanbod aan kwalitatieve spellen er bestaan. De laatste jaren kregen bordspellen nog een extra boost, met dank aan het coronavirus. Na de afgelaste editie van Spellenspektakel 2020, waren ze dit jaar terug van weggeweest. Ze waren maar liefst aan hun 27ste editie toe en ik kreeg op 6 november de eer om er BeyondGaming te vertegenwoordigen. Ik was erg benieuwd wat er te beleven zou zijn, dus lees even mee.
Bordspelreview: Nightmare Horror Adventures: Welcome to Craft Mansion
  • 0
  • 3
Dim de lichten en brand enkele kaarsjes, want het is tijd om te griezelen! Kruip in de huid van één van de weeskinderen die een oud landhuis doorzoeken dat eeuwenlang bezit was van de Crafton-familie. Je werkt samen met je vrienden om een mysterie te ontrafelen: wie vermoordde 15 jaar geleden jullie ouders? En waarom? Je zult twee uur lang kamers doorzoeken en herinneringen ophalen, op zoek naar aanwijzingen die je in de richting van de moordenaar sturen. En wees alert, zodat je onderweg zelf niet het loodje legt, want niets is wat het lijkt …
Bordspelreview: Dobble
  • 0
  • 3
Leg je kaart op tafel, zoek naar de overeenkomstige symbolen en laat je meeslepen in de totale chaos van Dobble. Om te winnen, zul je je vizier, concentratie en reflexen moeten scherpstellen. Maar winnen is slechts bijzaak… Dobble draait vooral om hersenloos plezier. Laten we uitzoeken of het ook echt genoeg om het lijf heeft.
Bordspelreview: Lost Ruins of Arnak
  • 6
  • 5
Trek erop uit om onbekend terrein te verkennen, schatten te ontdekken en bewakers te verslaan. In Lost Ruins of Arnak ga je als ontdekkingsreiziger de strijd aan met je vrienden om de grootste archeologische vondsten te doen. Op het eiland vind je al snel sporen van een teloorgegane beschaving: fragmenten van kleitabletten, afgodsbeelden en tempels. Maar niks ligt zomaar voor het grijpen… Ga slim om met je middelen en probeer je tegenstanders steeds een stapje voor te zijn.
Bordspelreview: Dune Imperium
  • 3
  • 9
Het Dune-universum draait al een hele tijd mee. Het eerste boek dateert al van 1965 en vormde de basis van een reeks boeken en enkele verfilmingen en spellen. De wereld die door auteur Frank Herbert werd bedacht, is zodanig gedetailleerd en ongelofelijk uitgebreid dat Dune talloze andere media inspireerde. In 1979 al verscheen het eerste Dune-bordspel, waarvan in 2019 zelfs nog een remake werd gepubliceerd. Dune Imperium is echter een volledig nieuw spel. Is bedenker Paul Dennen erin geslaagd om de ingewikkelde, politiek geladen wereld van Dune te vertalen naar een tafel vol pionnen en kaarten? Dat ontdek je hier.
Review: Everdell: Spirecrest
  • 0
  • 6
Everdell heeft sinds het ontstaan heel wat boardgamersharten veroverd. Het artwork op de doos en kaarten, de schattige houten pionnen in allerlei diervormen, de boom die centraal op de tafel staat… Het ziet er allemaal heel uitnodigend uit. De bedenker van het spel, James A. Wilson, bleek nog vol inspiratie te zitten om de wereld van Everdell nog groter, avontuurlijker en gevarieerder te maken. Spirecrest is een van de vele uitbreidingen die inmiddels verschenen zijn. Is het een toegevoegde waarde aan het basisspel of laat je deze beter links liggen?
Review: Fuji Koro
  • 0
  • 5
Kickstarter creëert opportuniteiten, maar naar mijn gevoel raakt het medium overspoeld. Het is een fulltime bezigheid om uit te zoeken welke projecten de moeite waard zijn. Af en toe raken daardoor erg leuke spellen opgeslorpt waardoor ze niet de verdiende aandacht krijgen. Fuji Koro heeft zijn bestaan ook te danken aan Kickstarter. Het is niet erg bekend, maar het visuele aspect trok me meteen aan en het is bovendien van Belgische makelij. Tijd om uit te zoeken wat dit spel te bieden heeft!
Terug
Bovenaan