Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Musicalreview: Red Star Line
  • 0
  • 3
Als groot musicalliefhebber heb ik verschillende musicals als twee keer gezien, gaande van Disney's Aladdin en Disney's The Lion King tot Daens en 40-45. Ook Red Star Line, net als de laatste twee genoemde uit de Studio 100-stal, zag ik vorige week voor de tweede keer. Deze keer met dank aan Studio 100 die ons uitnodigde voor de nieuwe 'première'. De Red Star Line had z'n eerste première in maart vorig jaar, waarna een nieuwe run in september volgde. De derde en tevens laatste run is momenteel bezig en ik was erbij.
Accolades-trailer van Helldivers II toont harde actie
  • 0
  • 0
De mensheid moet net als in 2015, toen Helldivers voor PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita verscheen, gered worden. Deze keer in opvolger Helldivers II. Aliens en robots teisteren nog altijd diverse planeten en het is aan jou en vele tienduizenden andere rekruten om miljoenen van die vijandelijke rakkers naar het hiernamaals te sturen. Dat de game goed ontvangen werd, bewijst niet enkel onze review, maar ook onderstaande Accolades-trailer waarin een pak topscores en positieve quotes vermeld worden.

In Helldivers II stap je in de laarzen van Helldivers. Deze groep elitesoldaten zet zich in voor vrede, vrijheid en geleide democratie met behulp van de grootste, zwaarste en meest explosieve tools in het universum. Helldivers bezoeken geen planeten zonder goede back-up, maar jij bepaalt hoe en wanneer je daar een beroep op doet. Je beschikt niet alleen over een reeks versterkte wapens en...
Nieuwe video toont meer over het verhaal van Rise of the Ronin
  • 0
  • 0
Wie benieuwd is wat het verhaal van Rise of the Ronin te bieden heeft, bekijkt het best onderstaande trailer. Daarin kom je deels te weten waarover het verhaal nu precies gaat. Onze eigenste FreakyJP is momenteel bezig met de nieuwste game van ontwikkelstudio Team Ninja en morgenvoormiddag verschijnt zijn preview. De review is voor volgende week, dus hou onze frontpage zeker in de gaten!

Rise of the Ronin, een game die exclusief voor PlayStation 5 verschijnt, neemt je mee naar het Japan van halverwege de jaren 1800. Deze periode is best tumultueus te noemen, want het shogunaar liep op z'n einde. Daarnaast werd Japan ook verplicht om z'n landsgrenzen open te zetten voor de buitenwereld, en dat verliep nu niet echt van een leien dakje. Rise of the Ronin verschijnt op 22 maart, onze review lees je hier de dag voordien.

System Shock-remake verschijnt in mei voor consoles
  • 0
  • 0
De System Shock-remake, gebaseerd op de iconische scifi action game uit 1994, verschijnt op 21 mei 2024 voor consoles met een vernieuwd, uitgebreid einde, een nieuwe, vrouwelijke hackerheld, en meer! De volgens de uitgever even verbluffende als getrouwe remake door Nightdive Studios van de klassieke shooter/sim verscheen in 2023 al voor pc en werd toen warm ontvangen. Binnenkort kunnen spelers op PlayStation 4|5 en Xbox One en Series X|S ook de strijd aangaan met SHODAN. Om deze doorgedraaide AI met kwade bedoelingen te stoppen moeten spelers de duistere dieptes van Citadel Station verkennen en zoeken naar een manier om de aarde van de ondergang te redden.

De System Shock-remake combineert de gameplay van het origineel met gloednieuwe HD-beelden, verbeterde besturing, een bijgewerkte interface en gloednieuwe muziek en geluidseffecten. De consoleversie verbetert de remake op verschillende punten, met onder andere een aangepast einde en de optie om met een vrouwelijke hackerheld het...
Review: Garden Life: A Cozy Simulator
  • 0
  • 2
Met een tuin van om en bij de zestig vierkante meter heb ik niet veel om handen om die te onderhouden. Het gras maaien duurt nog geen drie minuten en ook het onkruid wieden blijft beperkt. Echt groene vingers heb ik dus niet, maar wat wél groen is, is mijn bankirai terras. Dat neemt dan ook het meeste tijd in beslag om weer proper te krijgen. Dat werkje is echter voor over een paar weken, dus ondertussen kan ik me bezighouden in een virtuele wereld waarbij het onderhouden van een stadstuintje de hoofdbezigheid is.
Frogwares onthult The Sinking City 2
  • 0
  • 0
In samenwerking met Microsoft heeft de Oekraïense studio Frogwares gisteren The Sinking City 2 aangekondigd middels een trailer. The Sinking City 2 wordt een survival-horrorspel dat zich afspeelt in het Lovecraftiaanse Verenigde Staten van de jaren 1920. Je verkent er de beruchte stad Arkham die nu geteisterd wordt door een bovennatuurlijke overstroming die verval en Eldritch-monsters naar de straten heeft gebracht. Vecht tegen nachtmerrieachtige gruwelen, verken een verrotte stad terwijl het stijgende water het landschap verandert, en ontdek welke duistere mysteries jou naar deze verlaten plek hebben gebracht. The Sinking City 2 zal een nieuw, op zichzelf staand verhaal bevatten dat losstaat van het verhaal van het oorspronkelijke spel.

Frogwares ontwikkelde Sherlock Holmes: The Awakened door de oorlog in Oekraïne en ook nu zoekt de ontwikkelstudio terug fondsen via datzelfde platform. De campagne om Frogwares te steunen staat nog niet online, maar je kunt...
Nieuwe Tales of Kenzera: ZAU-trailer onthuld
  • 0
  • 0
Tijdens de Xbox Partner Preview Showcase hebben Electronic Arts en Surgent Studios een gameplaytrailer uitgebracht voor Tales of Kenzera: ZAU. De trailer van deze hartverwarmende single player action-adventure platformer toont gloednieuwe beelden van de reis van hoofdpersonage Zau door het mystieke land Kenzera.

In de trailer, die is ingesproken door de oprichter van Surgent Studios en de voor een BAFTA-genomineerde acteur Abubakar Salim, krijgen spelers een uitgebreide kijk in de vaardigheden die gepaard gaan met het Zon- en Maanmasker. Ieder masker beschikt over zijn eigen kosmische krachten, die kunnen worden geüpgraded om sterkere vijanden te verslaan en nieuwe manieren te vinden om door de magische 2,5D-wereld te navigeren.

De Metroidvania action-adventure platformer is door Abubakar ontwikkeld om het verlies van zijn vader te verwerken. Tales of Kenzera: ZAU laat zien hoe veerkracht kan zorgen voor geweldige dingen. Ook laat het zien hoe spelers hoop en moed kunnen vinden...
Marvel's Spider-Man 2 heeft New Game+ beet
  • 0
  • 0
Marvel's Spider-Man 2 heeft twee nieuwe updates ontvangen. Deze updates bevatten de nieuwe modus New Game+, de mogelijkheid om missies opnieuw te spelen, de mogelijkheid om de tijd in het spel aan te passen en enkele nieuwe toegankelijkheidsfuncties waaronder audiodescriptie. Daarnaast werden ook extra pakken toegevoegd voor zowel Peter als Miles. Alle updates zijn gratis.

Er werden ook enkele nieuwe video's gepubliceerd op de PlayStation Blog. De Game of the Year-trailer toont een pak gameplay en licht enkele van de nieuwe updates toe, terwijl de Gameheads-trailer de nieuwe pakken in actie toont. Spider-Man 2 is beschikbaar voor PlayStation 5.

Valiant Hearts: Coming Home nu ook beschikbaar op consoles en pc
  • 0
  • 0
Valiant Hearts: Coming Home en Valiant Hearts: The Collection, bestaande uit Valiant Hearts: The Great War en Valiant Hearts: Coming Home, zijn nu beschikbaar op Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc via Ubisoft Connect. Valiant Hearts: The Great War, het eerste deel van de tweeluik, verweeft de verhalen van vijf personages terwijl ze de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog ervaren. Karl, die uit Frankrijk is verbannen en is opgeroepen voor het Duitse leger; zijn schoonvader Emile, die is opgeroepen voor het Franse leger; Freddie, een Amerikaanse vrijwilliger in het Franse Vreemdelingenlegioen; Anna, een Franse combatverpleegster; en Walt, een gewonde hond van een medic- die spelers ook helpt om naar gebieden te sluipen die ontoegankelijk zijn voor mensen.

Valiant Hearts: Coming Home, voorheen een exclusieve Netflix mobiele game ontwikkeld door Ubisoft Montpellier in samenwerking met Old Skull Games, vervolgt een dramatische verhaallijn tijdens de Eerste Wereldoorlog...
Funcom deelt nieuwe beelden van Dune: Awakening
  • 5
  • 2
Uitgever Funcom heeft een nieuwe trailer én een featurette gepubliceerd van de aankomende MMO Dune: Awakening. Met de release van de tweede film afgelopen week, is het niet meer dan logisch dat ook Funcom wat meesurft op de populariteit. Het team is dan ook klaar om te onthullen wat er al die tijd onder het zandoppervlak aan het groeien was. De uitgever deelt niet alleen een nieuwe trailer waarin splinternieuwe gameplaybeelden te zien zijn. Ook een featurette wacht hieronder op jullie. Daarin wordt gedurende zeven minuten de transitie van boek naar film naar game getoond.

Hoewel we hieronder dus een heleboel nieuwe beelden en informatie krijgen, werd er nog niet bekendgemaakt wanneer we met de MMO aan de slag zullen kunnen gaan. Wel is bekend dat de game verschijnt voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Laat het beest los tijdens het Inner Beast Collection Event van Apex Legends
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben het gloednieuwe Apex Legends Inner Beast Collection Event aangekondigd. Het ingame evenement introduceert een nieuwe Battle Royale-takeover genaamd 'The Hunt'. Tevens kunnen spelers uitkijken naar 24 nieuwe cosmetische items, waaronder de 'Prowler Guardian'-skin van Bloodhound en de nieuwe 'Prototype'-skin van Octane's heirloom. Het Apex Legends Inner Beast Collection Event vindt plaats van 5 tot 19 maart.

Voor een gedetailleerd overzicht van de content die spelers kunnen verwachten, lees het blogbericht via de officiële website of neem een kijkje hieronder:
  • Battle Royale Takeover: The Hunt - Legends kunnen zich een weg naar de overwinning banen met een gloednieuwe Battle Royale-takeover genaamd 'The Hunt'. Spelers kunnen een beloning verdienen door hun Prey Squad te volgen en elimineren middels een Hunt Datapad. De Prey Squad heeft de...
Xbox houdt morgen nieuwe Xbox Partner Preview
  • 0
  • 0
Gisteren heeft Xbox via Xbox Wire bekendgemaakt dat ze morgen een nieuwe Xbox Partner Preview houden. Deze nieuwe show zal een half uur duren en gamers een kijk bieden op enkele spellen die naar Xbox en Windows komen. Het gaat hierbij niet om first-party games, maar wel om spellen van partners. Zo komen onder andere Capcom (Kunitsu-Gami: Path of the Goddess), Nexon (The First Berserker: Khazan), Grinding Gear Games (Path of Exile 2) en Electronic Arts (Tales of Kenzera: Zau) aan bod.

Het evenement wordt digitaal uitgezonden op woensdag 6 maart om 19.00 uur via diverse Xbox-kanalen, waaronder YouTube en Twitch. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alles wat met Xbox te maken heeft, ga naar Xbox Wire.

Deze week in Pokémon: een samenvatting van week 10/2024
  • 0
  • 0
Het Pokémon-nieuwsbureau komt af en toe met een speciaal nieuwsbericht op de proppen, waarin enkele belangrijke events en nieuwigheden worden toegelicht. Bekijk hieronder de details van enkele van de komende events:

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet
Daag een machtige Venusaur, Charizard en Blastoise uit! Daag de volledig geëvolueerde eerste partner Pokémon uit Kanto uit bij zwarte Tera Raid kristallen in je Pokémon Scarlet of Pokémon Violet spel.

Grond-Tera Type Venusaur verschijnt vanaf nu tot woensdag 6 maart 2024, om 00:59. Vervolgens zal Staal-Tera Type Blastoise verschijnen van woensdag 6 maart 2024, om 01:00 tot woensdag 13 maart 2024, om 00:59. En tot slot keert Draak-Tera Type Charizard terug naar zwarte kristallen Tera Raid Battles vanaf woensdag 13 maart 2024, om 01:00 tot maandag 18 maart 2024, om 00:59.

Wees voorbereid - ze zijn geduchte tegenstanders, en ze hebben het Mightiest Mark om het te bewijzen! Werk samen met je vrienden om deze krachtige Tera Pokémon omver...
Remedy Entertainment verwerft Control-rechten van 505 Games
  • 0
  • 3
Ontwikkelstudio Remedy Entertainment kondigde aan dat het vanaf nu alle rechten van Control heeft verworven van uitgever 505 Games. Hiermee heeft Remedy nu alles rond de franchise zelf in handen. De transactie omvat de rechten op Control, de coöperatieve multiplayer spin-off Condor, Control 2 en alle toekomstige Control-projecten. Remedy benadrukt dat de samenwerking met 505 Games altijd vlot verliep. Mede dankzij 505 Games werd de game een populaire franchise met meer dan vier miljoen verkochte exemplaren.

CEO Tero Virtala zegt er nog het volgende over: "Het hebben van volledige eigendom over de Control-franchise geeft ons de vrijheid om de beste weg voorwaarts te bepalen. We zullen onze opties zorgvuldig overwegen, aangezien Control door veel partners als een aantrekkelijke franchise wordt beschouwd. Zowel Condor als Control 2 zijn de afgelopen maanden goed gevorderd en we verwachten dat deze projecten hun volgende ontwikkelingsfasen zullen bereiken in de eerste helft van...
Nacon stelt het dit jaar te verschijnen Terminator: Survivors voor
  • 2
  • 1
Tijdens afgelopen Nacon Direct stelde de uitgever een aantal nieuwe games voor. Een van die spellen is het nog dit jaar te verschijnen Terminator: Survivors, ontwikkeld door Nacon Studio Milan. Terminator: Survivors wordt een open-world survival game in de wereld van de eerste twee iconische scififilms in de Terminator-franchise, eigendom van Studiocanal en in 1984 gemaakt door James Cameron en Gale Anne Hurd. In dit originele verhaal, dat plaatsvindt na de tweede film, voer je het commando over een groep survivors van Judgment Day in solo- of co-op-modus, om vele dodelijke gevaren te overwinnen in een post-apocalyptische wereld. In de game zullen de machines van Skynet meedogenloos jacht op je maken, terwijl andere mensen azen op dezelfde grondstoffen als jij…

Marco Ponte, CEO & Creative Director, deelde tijdens de conferentie meer details over dit meest ambitieuze project waar zijn studio ooit aan werkte. Om te vieren dat de franchise dit jaar veertig jaar bestaat, verschijnt...
Review: A Little to the Left
  • 0
  • 2
Ik kan in veel gevallen erg genieten van wat kleinere spellen. Het hoeft niet altijd het groot geweld te zijn dat op de PlayStation 5 wordt afgespeeld. Als het dan nog eens een genre is dat ik graag speel, is het nog zo leuk natuurlijk. Zo verzet ik graag wat denkwerk in puzzelspellen, waarbij The Witness misschien wel voor de meest unieke ervaring zorgde en dus bovenaan het lijstje staat. Sinds kort is ook puzzelspel A Little to the Left beschikbaar en uiteraard ging ik ermee aan de slag.
Vanavond vindt nieuwe Nacon Direct plaats
  • 0
  • 0
Enkele weken geleden meldde Nacon al het nieuws dat er een nieuwe Nacon Direct zou plaatsvinden, maar wij herinneren je er graag aan. Vanavond, om 19 uur om precies te zijn, zal de uitgever heel wat nieuwigheden tonen. Verwacht je onder andere aan nieuwe informatie en nieuwe beelden van Test Drive Unlimited Solar Crown, GreedFall II en een nieuwe game in het Terminator-universum. Ook enkele accessoires zullen aan bod komen. Om 20 uur zal het Spiders Studio-team via Twitch trouwens extra beelden tonen van GreedFall II. Er is dus heel wat om naar uit te kijken!

Race als een pro met de Turtle Beach VelocityOne Race
  • 1
  • 1
Doe je gordel om, grijp het stuur beet en gas erop! Producent in gamingaccessoires Turtle Beach kondigt vandaag aan dat hun allereerste racing-simulatiesetup, de Turtle Beach VelocityOne Race, vanaf nu verkrijgbaar is. Reden temeer om het officiële persbericht te delen dus. Dit volgens de fabrikant baanbrekende universele racestuur met pedalen voor Xbox en Windows PC's werd ontwikkeld door het bekroonde VelocityOne simulatieteam en zit vol met de nieuwste technologie en premium materialen, waar coureurs pole positions en winsten mee kunnen pakken. VelocityOne Race is vanaf vandaag verkrijgbaar.

“Met VelocityOne Race happen je tegenstanders stof, want je hebt het voordeel door de ongeëvenaarde racesimulatieprestaties, het algehele ontwerp en de bouwkwaliteit., zegt Cris Keirn, Interim CEO en SVP of Global Sales bij Turtle Beach Corporation. “Turtle Beach heeft alweer een gaming-simulatieaccessoire geleverd dat de lat hoger legt voor de hele categorie. VelocityOne...
Trust kondigt nieuwe Fayzo Wireless-headset aan
  • 0
  • 1
De Fayzo-headsets van Trust blijken een succes te zijn, want na de lancering van de Fayzo Multiplatform Headset en Fayzo 7.1 USB Headset kondigt Trust de gloednieuwe Fayzo Wireless aan. Deze headset biedt volgens de fabrikant een ultra-comfortabele dual wireless verbinding en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De dual wireless functionaliteit van het nieuwe model in de Fayzo-reeks stelt gamers in staat om zowel hun pc/console als hun telefoon tegelijkertijd draadloos aan te sluiten. Door verbinding te maken via de ultra-low latency 2,4 GHz USB-ontvanger (PC/PlayStation) en bluetooth (smartphone/Nintendo Switch), hebben spelers het beste van beide werelden. Ze kunnen genieten van in-game geluid en tegelijkertijd chatten of naar muziek luisteren op hun telefoon. De Fayzo Wireless biedt dezelfde functionaliteiten als de Fayzo 7.1, inclusief virtueel 7.1 surround-geluid en 50 mm drivers voor krachtig geluid; comfortabele oorkussens, een verstelbare hoofdband en draaibare...
Nieuwe video onthult gameplay van Crown Wars: The Black Prince
  • 0
  • 0
Uitgever Nacon deelde een nieuwe gameplayvideo van Crown Wars: The Black Prince. Deze video toont de belangrijkste gameplayfeatures van deze turn-based tactics en strategy-game. Tijdens Steam Next Fest, dat begin februari plaatsvond, kwam al een demo van de game beschikbaar die meer dan 10.000 spelers trok. Daarmee haalde hij de top 100 van meest gespeelde demo’s. De game verschijnt op 14 maart 2024 voor pc, PS5 en Xbox Series X|S.

Crown Wars: The Black Prince is volgens uitgever Nacon een eerbetoon aan het genre van tactische en strategische turn-based-games en is trouw aan de conventies waar liefhebbers van dit genre dol op zijn, inclusief:
  • Mechanics voor dekking, positionering en skill-combo’s: gebruik het terrein en de omgeving in je voordeel
  • Complexe, tactische turn-based-situaties
  • Diverse primaire en secundaire doelen om te voltooien
  • Een breed arsenaal wapens om uit te kiezen en upgrades die zijn gebaseerd op klasse en gekozen strategy
  • Meer dan 100...
Terug
Bovenaan