Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Joeri Temmerman

Joeri Temmerman

Hoofdredacteur
Preview: Time Flies
  • 0
  • 0
Eindelijk! Het is zo’n drie jaar geleden dat ik nog eens naar gamescom kon. Twee verloren jaren door corona en vorig jaar, toen de boel weer in gang gestoken werd, kwam het er gewoon niet van. Deze gamescom wordt precies geen beurs van de kleppers, want veel grote uitgevers bleven thuis. Dan ging ik maar op zoek naar kleinere spellen en die waren er in overvloed. De eerste beursdag startte met Time Flies, die als Codename Buzz op de agenda stond.
Preview: The Precinct
  • 0
  • 2
Flikje spelen. Als kind deden we het vaak en als volwassenen willen we er ons in veel gevallen niet aan wagen. Gelukkig is er de digitale wereld die alles wat dichterbij brengt. Zo kan je een beetje genieten van de ervaring en mogelijkheden, zonder het saaie papierwerk. Ook op gamescom waande ik me een half uur lang een politieagent. Al vielen er helaas wel enkele onschuldige slachtoffers …
Preview: Song of Nunu: A League of Legends Story
  • 0
  • 2
Nee, ik heb niks met League of Legends en toch heb ik het bordspel Mechs vs Minions. Ook was mijn interesse gewekt toen ik de eerste trailer van Song of Nunu: A League of Legends Story te zien kreeg. Ik was dan ook blij dat ik tijdens gamescom met de game aan de slag kon gaan. Vergezeld door een ontwikkelaar van Tequila Works verkende ik als tienjarige het knappe landschap.
Filmreview: Renfield
  • 2
  • 6
Persoonlijk zie ik Nicolas Cage graag bezig, al hebben zijn verjongingsoperaties hem geen goed gedaan. Toen ik de eerste trailer van Renfield te zien kreeg, was ik alleszins enthousiast. Ik heb het wel voor films die zichzelf niet al te serieus nemen en de trailer maakte duidelijk dat Renfield van regisseur Chris McKay ook aan dat lijstje toegevoegd kan worden. Ik kreeg de film niet in de cinema te zien, maar sinds kort is Renfield wel beschikbaar op blu-ray. Het is met dat schijfje dat ik nu aan de slag ging.
Review: Kentucky Route Zero: TV Edition
  • 0
  • 3
Ik kan soms (of in veel gevallen zelfs) wel genieten van de kleinere indiegames. Meestal kijk ik zelfs meer uit naar games die kleine indiestudio's uitbrengen, zoals Journey, Limbo of Moss. Ook Kentucky Route Zero blijkt de moeite te zijn. Hoewel de game sinds 2020 beschikbaar is, heb ik het spel nooit de kans gegeven. Daar kwam onlangs verandering in, met de release van Kentucky Route Zero: TV Edition voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Doorstaat de game de tand des drie jaar?
Bordspelreview: Pick a Pen: Riffen
  • 3
  • 2
Als je mij het water induwt, dan verzuip ik gegarandeerd. Gaan snorkelen of iets dergelijks zit er dus voor mij niet in. Gelukkig kan ik mij op andere vlakken in de onderwaterwereld begeven. Films genoeg onder andere, maar ook de bordspelwereld heeft het een en ander aan te bieden onder water. Een van de laatste toevoegingen komt van Nederland: het door 999 Games uitgebrachte Pick a Pen: Riffen.
Rapper Jufu werkt samen met Immortals of Aveum voor nieuwe single
  • 0
  • 0
Electronic Arts en Ascendant Studios hebben vandaag de lanceringstrailer voor Immortals of Aveum uitgebracht. Deze bevat de gloednieuwe single “All Time Great“ van rapper Jufu, die een samenwerking is aangegaan met This Group Productions. De spannende trailer viert de aanstaande lancering van Immortals of Aveum, de volgens EA baanbrekende single player first-person magic shooter die vanaf 22 augustus verkrijgbaar is voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA app, Steam en Epic Games Store.

De single "All Time Great"
Julian Jeanmarie, beter bekend als Jufu voor zijn 3,1 miljoen fans op TikTok, is een opkomend artiest uit Brooklyn, New York. Over de samenwerking zegt Jufu: “All Time Great weerspiegelt Jaks reis waarin hij zijn kracht ontdekt en leert beheersen. Ik vind het geweldig om samen te werken met Electronic Arts en Ascendant Studios om mijn nieuwe single tegelijk met de lanceringstrailer voor Immortals of...
Gamescom-trailer toont meer van Lies of P
  • 0
  • 3
NEOWIZ, een gameontwikkelaar en uitgever in Zuid-Korea, is verheugd om een gloednieuwe trailer te delen voor Lies of P, voorafgaand aan de release van het spel op 19 september. De cinematografische nieuwe gameplaytrailer, getiteld "How Many Lies?", biedt spelers een diepere blik op het stijlvolle gevecht, gedetailleerde locaties en angstaanjagende vijanden die hen op hun reis te wachten staan, terwijl een mysterieuze stem verschillende vragen stelt die de narratieve thema's van het spel weerspiegelen.

Enthousiaste fans kunnen Lies of P nu pre-orderen om exclusieve bonussen te ontvangen. Pre-orders voor de digitale standaardeditie worden geleverd met de outfit "Mischievous Puppet’s Set", terwijl de Deluxe Edition de outfit "Great Venigni’s Set", een uniek masker, toevoegt en spelers drie dagen eerder toegang geeft tot het spel. De fysieke versie wordt gepresenteerd in een exclusieve steelbook-geïnspireerde verzamelbox, samen met een kunstboek van 92 pagina's. Bonus digitale items...
Call of Duty: Modern Warfare III staat voor de deur!
  • 0
  • 3
Vorige week werd al bekendgemaakt dat we dit jaar een nieuwe Call of Duty mogen verwachten en nu werd de game officieel onthuld middels een uitgebreidere gameplaytrailer. Call of Duty: Modern Warfare III is vanaf 10 november beschikbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

Vandaag is nog maar het begin, maar volgens uitgever Activision hebben de teams hun zinnen gezet op het creëren van een ongelofelijke, jaarlijkse eersteklas game-ervaring in de Campaign-, Multiplayer- en Co-operative-modi en op een diepgaande integratie met Call of Duty: Warzone. Een paar hoogtepunten waar ze het meest enthousiast over zijn:
  • Voor de allereerste keer een direct vervolg met een volledig nieuwe campagne die de terugkeer van Makarov markeert.
  • Met Carry Forward kunnen spelers blijven genieten van hun inventaris en wapenvoortgang van Modern Warfare II naar het gloednieuwe Modern Warfare III van dit jaar.
  • Zei er iemand Zombies? Binnenkort meer informatie...
Twee nieuwe video's geven meer prijs over Gangs of Sherwood
  • 0
  • 0
Nacon en Appeal Studios delen met plezier twee nieuwe video’s van de coöperatieve action-adventure game Gangs of Sherwood. Sven Panes Robelo, game designer, Raphaël Villegas, concept artist en Andrea Di Stefano, game director van Appeal Studios, delen in deze video’s nieuwe informatie over het gevechtssysteem en de vijanden in de game. Zoals eerder aangekondigd verschijnt Gangs of Sherwood op 19 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (Steam, Epic Games Store).

Al vanaf de conceptfase is het gevechtssysteem bedoeld om spelers het gevoel te geven dat ze legendarische helden besturen in dynamische en intense actie-fases. De game heeft unieke helden met onderscheidende en aanvullende vaardigheden, die spelers ruimte bieden om alleen te werken, of juist de voordelen van samenwerken te benutten. Elk personage vertegenwoordigt een archetype met speciale vaardigheden en aanvallen. Zo gebruikt boogschutter Robin Hood verschillende soorten pijlen voor afstandsaanvallen, terwijl...
Opnieuw pak nieuwe info over Pokémon-franchise
  • 0
  • 0
Het Pokémon Wereldkampioenschap 2023 onder auspiciën van The Pokémon Company International is afgesloten na drie dagen van intense wedstrijden en vriendschappelijke strijd in het Japanse Yokohama. De beste Trainers ter wereld hebben deelgenomen aan het belangrijkste toernooi van het jaar voor Pokémon-videospellen en de Pokémon Trading Card Game (TCG). Dit jaar werd er gestreden in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, de Pokémon TCG, Pokémon GO en Pokémon UNITE. Meer dan 10.000 spelers en fans uit de hele wereld waren naar het PACIFICO Yokohama Convention Center gekomen voor het meest prestigieuze Pokémon-evenement ter wereld. De winnaars van elke divisie zijn hier terug te vinden.

Niet alleen streden tijdens dit toernooi de beste Pokémon-spelers om de hoogste eer, maar ook waren er enerverende aankondigingen en presentaties van het...
Nieuwe showcase zal meer over Destiny 2 tonen
  • 0
  • 0
Bungie organiseert op dinsdag 22 augustus de jaarlijkse Destiny 2 Showcase. Tijdens het online evenement worden meer details onthuld over de aankomende uitbreiding genaamd The Final Shape, Season 22, de volgende terugkerende raid en meer. De pre-show begint om 17 uur lokale tijd, gevolgd door de Showcase om 18 uur. Na de Showcase vindt er een live post-show plaats middels een roundtable-gesprek. Hierin gaat het over wat mensen kunnen verwachten in het komende jaar van Destiny. Bungie heeft een speciale trailer met reacties van spelers op het verhaal van Destiny uitgebracht om fans alvast te enthousiasmeren.

Exclusief embleem via Twitch Drops
Bungie heeft Twitch Drops ingeschakeld voor iedereen die op Twitch kijkt. Kijkers kunnen een exclusief embleem krijgen als ze in totaal dertig minuten kijken tussen het begin van de Showcase tot het einde van de post-show.

WIN: early bird ticket voor Retro Games & Collectibles of the Universe
  • 0
  • 1
Dankzij de organisatoren van Retro Games & Collectibles of the Universe mogen we via onze frontpage vijf early bird-tickets voor de beurs te Vosselaar weggeven. Ook op onze socials loopt er een aparte wedstrijd, dus verdubbel je winstkansen door ook op Instagram mee te doen! Op deze beurs, die in de gemeentehal van Vosselaar plaatsvindt, vind je onder andere retrogames, Funko pops, LEGO, Pokémon en meer terug.

Wil je kans maken op een ticket? Surf dan naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet ontvang jij binnenkort een early bird-ticket.

MEEDOEN AAN DEZE WEDSTRIJD KAN HIER!

rgcotu2023.jpg
THQ Nordic kondigt South Park-game aan
  • 0
  • 2
Er komt een nieuwe South Park-game aan! Nee, het gaat niet om een vervolg op The Stick of Truth of The Fractured But Whole, maar wel om een splinternieuwe game van ontwikkelstudio Question Games en uitgever THQ Nordic. In tegenstelling tot de eerder vermelde games én de televisieserie, zal de nieuwe South Park: Snow Day geen 2D-animaties hebben, want alles gebeurt deze keer in 3D.

Sluit je aan bij Cartman, Stan, Kyle en Kenny, in driedimensionale glorie, om de meest magische dag in het leven van elk jong kind te vieren: een sneeuwdag! Grijp maximaal drie vrienden en vecht je een weg door de besneeuwde straten van South Park op een zoektocht om de wereld te redden en te genieten van een dag zonder school. South Park: Snow Day verschijnt volgend jaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc.

Zeventien jaar na origineel krijgen we nieuwe Titan Quest
  • 1
  • 1
We hebben er even op moeten wachten, maar liefst zeventien jaar eigenlijk, maar het is dan eindelijk zover. Er komt een nieuwe Titan Quest met de weinig originele titel Titan Quest 2. Uitgever THQ Nordic kondigde dit nieuws aan middels een bijpassende aankondigingstrailer. Wanneer we de game mogen verwachten, werd niet aangekondigd.

Spelers worden opnieuw ondergedompeld in het mythologische rijk van het oude Griekenland waarbij ontelbaar veel uitdagingen aangegaan moeten worden. Daar krijgt je heel wat loot voor in de plaats, waarmee je uiteindelijk een aantal krachtige personages kunt creëren. Het uiteindelijke doel is om Nemesis, de Goddess of Retribution zelf, te stoppen terwijl ze kwaadaardigheid in de Threads of Fate zelf weeft. Ben je bereid een godheid uit te dagen en je eigen heroïsche verhaal te etsen?

Review: Stray Gods: The Roleplaying Musical
  • 0
  • 0
Ik doe weinig dingen liever dan naar musicals gaan, dus was de beslissing wie Stray Gods: The Roleplaying Musical zou reviewen al snel beslecht. Ik eigende de game mezelf toe en ging er onmiddellijk mee aan de slag, om me tussen de melodieën door mee te laten voeren met wat Stray Gods me verder te bieden zou hebben. Muziek is alvast aanwezig, maar zijn andere belangrijke elementen dat ook? Je komt het te weten in deze review.
Bordspelreview: Outsmarted
  • 0
  • 0
Wie een quiz in de vorm van een bordspel koopt, weet dat het ding binnen een aantal jaar outdated is. Neem nu bijvoorbeeld de bekendste: Trivial Pursuit. Wie dit tien jaar geleden kocht, speelt nu met vragen die amper nog relevant zijn. Bij het door Tucker's Fun Factory onlangs uitgebrachte Outsmarted is dat niet het geval, want de vragen lees je af van een digitaal apparaat en worden om de zoveel tijd geüpdatet. Dat belooft!
Nieuwe Mortal Kombat 1-trailer onthult Reptile, Ashrah en Havik
  • 0
  • 0
Warner Bros. Games heeft Reptile, Ashrah en Havik aangekondigd als de nieuwe speelbare krijgers in de personagelijst van Mortal Kombat 1, de nieuwste release in de geprezen franchise van het bekroonde NetherRealm Studios.

Alle drie de personages komen uit verschillende werelden en zijn te zien in een nieuwe trailer genaamd The Banished, die tevens een glimp van de gameplay en verhaalelementen bevat. Reptile, oftewel Syzoth, is een reptielachtige slaaf en gedaanteverwisselaar van de rand van de Buitenwereld en kan een krachtig zuur middel op tegenstanders spuwen. Ashrah is een demon uit het Onderrijk die haar kwade ideologie losgelaten heeft en nu met een betoverde kris-dolk vecht om verlossing. Havik is een anarchistische rebel van het onderdrukte rijk Seido, die het regime in zijn wereld wil neerhalen met zijn unieke, lichaamsverscheurende vechtstijl. Ook Sareena is in de video te zien als een nieuwe kameovechter die met een reeks ondersteunende moves hulp kan bieden tijdens een...
Overleef in een wereld vol zand in Atlas Fallen
  • 0
  • 0
Focus Entertainment en zijn studio Deck13 Interactive lanceren vandaag met veel plezier Atlas Fallen, de action-RPG die je verplaatst naar een epische zandwereld om tegen legendarische wezens te strijden. De game is nu als Standard en Limited edition verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. Wij gingen er uiteraard mee al aan de slag en publiceerden een uitgebreide review.

Atlas Fallen komt voort uit de passie die Deck13 heeft voor spannende action-RPG-ervaringen. De game geeft een nieuwe draai aan razendsnelle gevechten in een unieke middeleeuwse fantasy-wereld. Glijd door het zand van een tijdloos land vol oeroude gevaren, mysteriën en resten van het verleden. Jaag op legendarische monsters en versla ze met machtige, van vorm veranderende wapens en vernietigende zandkrachten.

Raak en verzamel de essentie van je vijanden en gebruik die om je eigen speelstijl te ontwikkelen. Vorm een nieuw...
WIN: duotickets voor The Last Voyage of the Demeter
  • 0
  • 0
Halloween is nog niet voor direct, maar ook deze zomer kunnen we griezelen dankzij de release van The Last Voyage of the Demeter. Noteer dus met stip 23 augustus, want vanaf dan speelt de film in de Belgische bioscopen. Dankzij WW Entertainment mogen wij ook twee duotickets weggeven (geldig tot 12/9/2023). Wil je een duoticket winnen? Surf dan naar onze wedstrijdpagina, beantwoord de vraag en wie weet kun jij binnenkort gaan griezelen! De wedstrijd loopt tot en met 20 augustus.

MEEDOEN AAN ONZE WEDSTRIJD KAN HIER!

Synopsis:
In The Last Voyage of the Demeter komt de legende van Dracula tot leven. Het bloedstollende verhaal begint wanneer het oude handelsschip, “The Demeter”, zich opmaakt voor de zware overtocht. Aan boord van het schip bevindt zich een geheimzinnige vracht, waarvan de aard onbekend is. De situatie aan boord wordt steeds grimmiger en...
Terug
Bovenaan