iCruysberghs

Redacteur
iCruysberghs

iCruysberghs

Redacteur
Review: The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
  • 1
  • 1
Leg je Wii Remotes maar aan de kant, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD is nu te spelen op de Switch! En onderschat het niet, een remaster reviewen is lastig. Alles is tien jaar geleden al gezegd over de originele titel. Voor de nieuwkomers, waaronder mezelf, ga ik het verhaal toch nog eens samenvatten. De remaster ziet er geweldig uit, gelukkig heeft Nintendo hier iets meer tijd en moeite in gestoken dan in Super Mario: 3D Collection. Sommige negatieve punten zijn deels weggewerkt, andere zijn compleet genegeerd. Is het gelukt om een degelijke HD remaster uit te brengen voor een spel dat vooral gekenmerkt werd door belabberde controls, en dus ook duizenden ontevreden Zelda-fans?
Review: Mario Golf: Super Rush
  • 1
  • 2
Er bestaan al jaren verschillende sportgames in de Mario-franchise. Mario Kart, Mario Tennis, Mario Strikers, Mario & Sonic op de Olympische Spelen, ... Leuke titels die altijd iets extra’s proberen toe te voegen aan een anders doodgewone sportgame. Mario Golf: Speed Rush is de eerste Mario Golf-game voor de Nintendo Switch en probeert dat ook te doen. Alle personages hebben een superkracht waardoor ze speciale slagen kunnen neerzetten, er zijn vreemde obstakels op de golfbaan en leuke game modes. Maar uiteindelijk voelt het toch maar aan als, tja, gewoon wat golf …
Review: Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2
  • 0
  • 0
Tony Hawk Pro Skater is voor velen van mijn generatie de game die hun jeugd omschrijft. Na school thuiskomen, snel eten, de PlayStation opzetten en dan tevergeefs proberen om je highscore te verbreken met de zotste combo’s. Sindsdien heeft EA nog wel de Skate-reeks op de markt gebracht, maar dat was toch niet helemaal hetzelfde. The Hawk mag dan wel al even op pensioen zijn, het merk rondom hem leeft nog altijd. En skaten zelf is tegenwoordig ook weer populair! Then again, is het dat ooit niet geweest? Daarom is onlangs een remake van het succesvolle Tony Hawk’s Pro Skater 1 en 2 op de proppen gekomen. Speelt nostalgie een grote rol of waren die games echt zo geweldig als we ze ons inbeelden?
Filmreview: Cruella (2021)
  • 8
  • 4
Cruella de Vil is voor mij één van Walt Disney’s meest realistische slechteriken, en daarom ook de meest beangstigende. Het personage zal voor mij altijd onlosmakelijk verbonden zijn met Glenn Close, die een meesterlijke prestatie neerzette in 101 Dalmatiërs uit 1996. Het leuke aan die films was dat ze inspeelden op de charme van de oude tekenfilms, in tegenstelling tot de recente cash grabs als Aladdin en Mulan, waarin alle magie van hun voorgangers verdwijnt als sneeuw voor de zon. Jammer. Het was wel te verwachten dat er ook eentje van 101 Dalmatiërs zou volgen. De kettingrokende modegigant met zwart-wit haar heeft nu dus een live action origin story, met de ravissante Emma Stone in de hoofdrol. Toegegeven, het is de beste Disney remake tot nu toe, maar het had echt niet gehoeven.
Review: Total War: Rome Remastered
  • 0
  • 0
Total War: Rome was een van de eerste spellen die ik als kind op papa’s computer speelde. Ik snapte er toen niet veel van, maar ik was wel verbaasd over de groteske gevechten die je kon aangaan. De game was de eerste die én in 3D én in realtime die gevechten toonde. Je eigen leger opbouwen was ongezien en geen enkel ander spel kon vroeger diezelfde ervaring bieden voor mij. Het is dan ook de belangrijkste grondlegger van het turn based strategie genre. 20 jaar later wordt de game voorzien van een remaster.
Review: Mutazione
  • 0
  • 0
Mutazione is een leuke, simpele game die onlangs voor de Nintendo Switch is uitgekomen. De originele 2D point-and-click game is ontwikkeld door Die Gute Fabriek, en is een blend van een sterk verhaal, mutanten en tuinieren. Ik geef toe dat die combinatie enorm raar en niet echt uitnodigend klinkt, maar het levert wel een prachtgame op. En niet zoals je zou verwachten...
Review: Miitopia
  • 0
  • 0
De Mii’s zijn terug van weggeweest! Klinken ze je nog bekend? De mannetjes maakten hun debuut op de Nintendo Wii om dienst te doen als jezelf, vrienden of familieleden in games als Wii Sports. In deze remaster van de gelijknamige 3DS-game uit 2017 ga je op pad met verschillende Mii’s die je een voor een naar wens kan aanpassen. Als je nog nooit van de originele game gehoord had, no worries. Hij kwam pas erg laat uit voor de 3DS en de release werd grotendeels overschaduwd door die van de Switch. Is de remaster een hit or miss? Dat lees je in deze review!
Review: Scarlet Hood and the Wicked Wood
  • 0
  • 1
Games in sprookjesthema doen het de laatste jaren enorm goed, denk maar aan The Wolf Among Us en de Fable-reeks. Devespresso heeft met Scarlett Hood and the Wicked Wood een originele puzzel point-and-click game gecreëerd met een 'Groundhog Day'-insteek. De toffe humor en originele art style maakten mij benieuwd, maar is de volledig game-ervaring aan te raden?
Review: Angels With Scaly Wings
  • 0
  • 0
Het visual novel genre is mij vrij onbekend, maar toen ik deze review copy in handen kreeg was ik benieuwd welke wendingen het spel ging krijgen. Daten met draken? Moorden oplossen tussendoor? Klinkt uniek, toch? Ik stond en sta er wel nog steeds sceptisch tegenover. Angels With Scaly Wings was een hit op Steam en is sinds kort ook op de Switch te verkrijgen. Met zijn 13 verschillende eindes, tal van al dan niet romantische escapades en het unieke plot lagen mijn verwachtingen erg hoog. Of ze ingelost zijn? Dat lees je in deze review!
Review: Shelter 3
  • 0
  • 0
In augustus 2013 bracht ontwikkelaar Might and Delight de survivalgame Shelter uit die door critici slecht ontvangen werd, maar geprezen werd door gamers. De opvolger kon voortbouwen op het succes en de derde game in de reeks heet Shelter 3. Hier kruip je in de huid van olifant en jonge moeder Reva. Je moet niet alleen voor je eigen gezin zorgen, je moet ook een kleine kudde olifanten leiden. De oude matriarch kan de groep niet meer leiden, dus komt deze taak op jouw schouders terecht. Maar zorgt dat ook voor een goede game?
Review: Monster Hunter Rise
  • 0
  • 2
De laatste telg in de Monter Hunter-franchise is vorige maand exclusief uitgekomen op de Switch. Het mag gezegd worden: de game stelt absoluut niet teleur. Alles wat Monster Hunter World fantastisch speelbaar maakte, is hier alleen maar uitgediept en beter geworden. Een lagere leercurve, meer gedetailleerde monsters... Verder borduren op de succesformule van zijn voorganger heeft Monster Hunter Rise zeker geen windeieren gelegd. Want wat een pareltje is dit, zowel op grafisch als technisch vlak.
Review: Sizeable
  • 0
  • 0
Een goede puzzelgame kan mij altijd wel bekoren. Of het nu urenlang zoeken is naar de oplossing of een kortere puzzelervaring, ik ben snel tevreden. Sizeable zit in die laatste categorie en is een gloednieuwe Belgische indiegame waarin je puzzels oplost door objecten groter of kleiner te maken. Dat lijkt misschien een simpel en vertrouwd concept, maar als je weet dat deze debuutgame verwezenlijkt werd door de 23-jarige Sander Ambroos, is het zeker wel indrukwekkend. Maar is het ook een succes?
Terug
Bovenaan