iCruysberghs

Redacteur
iCruysberghs

iCruysberghs

Redacteur
Techreview: ASTRO A10 Gen 2
  • 0
  • 1
Ik stond er niet altijd bij stil, maar een headset kan echt wel een verschil maken voor jouw game-ervaring. Hoewel je door luidsprekers ook wel een mooi geluid kan krijgen, is het via een over ear headset toch nét iets intenser. Je hoort precies van welke kant de voetstappen van de vijand komen en, voor sommigen ook handig, je kan kwade medespelers van antwoord dienen als ze voor de zoveelste keer verbaal uithalen. Astro leverde ons hun vernieuwde A10 Gen 2 Wired Gaming Headset voor Playstation en Xbox. Wat wij daarvan vonden? Lees snel verder voor het antwoord!
Review: Kingdom Hearts: 1.5 + 2.5 ReMiX
  • 0
  • 0
De Kingdom Hearts-spelletjes vond ik als kind énorm leuk. De eerste heb ik letterlijk kapot gespeeld op de PS2 en de tweede werkte alle negatieve punten van zijn voorganger weg. Fantastisch. Pas later ontdekte ik dat er nog veel meer te ontdekken viel, want de serie telt meer dan tien titels. Die waren vaak enkel te krijgen op een bepaald platform of kregen geen Europese release. Tot een aantal jaar geleden … Toen kwamen ze uit op de PS3 en PS4 waardoor je alle games op één platform kon spelen. Nu kan je ook genieten van deze serie op de Nintendo Switch. Die kans kon ik niet laten liggen. Overwint nostalgie of vallen de games uiteindelijk toch wat tegen? Dat lees je in deze review!
Review: Never Alone
  • 1
  • 0
Side scrollers zijn vaak erg populaire keuzes bij indiestudio’s, denk maar aan Inside of Little Nightmares. Ze vallen bijna altijd uitstekend in de smaak bij de meeste gamers. Never Alone uit 2014 is ook een game in dat genre, en is binnenkort eindelijk beschikbaar voor de Nintendo Switch. Maar is het ook jouw zuurverdiende centen waard?
Review: Draw a Stickman: EPIC
  • 0
  • 0
Wie Stickman zegt, zegt onlosmakelijk Flash games. Tijdens mijn jeugd was ik gefascineerd door de zwarte mannetjes. Op nostalgische spelletjeswebsites kon je die Flash games of filmpjes terugvinden. Daar slachtten ze elkaar af op gewelddadige wijze, kwamen tot leven in een Youtube-filmpje en vernielden de computer … Je kon het niet gek genoeg bedenken. Ik tekende de taferelen na en genoot telkens wanneer ik een nieuwe episode vond. Toen ik een review mocht schrijven voor Draw a Stickman: EPIC op de Nintendo Switch, was ik dan ook enorm benieuwd. Wat ik ervan vond lees je in onderstaande review.
Transformers reboot komt naar Paramount+!
  • 0
  • 2
Paramount+ heeft op korte tijd toch wel enkele grote kleppers aangekondigd... Het streaming platform neemt bijvoorbeeld alle nieuwe South Park seizoenen/specials en de Halo-serie voor zijn rekening. Maar gisteren lostte de streamingdienst info over, je raadt het nooit, Transformers! Ze hebben plannen om de transformers een reboot te geven en dat doen ze met best wel wat content.

Transformers: Rise of the Beasts komt uit in 2023 en wordt de eerste film van een nieuwe trilogie. Daarnaast komt er ook een tekenfilmserie door Nickelodeon over de autobots, genaamd Transformers: Earthspark. In 2024 kunnen we Optimus Prime dan weer bewonderen in een animatiefilm.

We weten wel dat de dienst in 2022 naar Europa komt, maar of en wanneer Paramount+ in België beschikbaar zal zijn is nog koffiedik kijken.

Review: Alfred Hitchcock - Vertigo
  • 0
  • 1
Vorig jaar werd deze unieke Telltale-achtige game op ons losgelaten: Alfred Hitchcock - Vertigo. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Vertigo nog nooit bekeken heb. De gelauwerde film uit 1958 wordt vaak bestempeld als meesterwerk en een van de beste films van de jaren 50. Ik weet wel dat de game een heel ander verhaal heeft dan de film, maar toch een eerbetoon probeert te zijn aan Hitchcock. Op papier klinkt het allemaal heel mooi, maar heeft de Spaanse developer Pendulo Studios ook een goede game afgeleverd? Let’s see!
Nieuwe gameplay overview mét releasedatum van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  • 1
  • 3
Star Wars-fans: opgelet! Lucasfilm Games heeft zonet een prachtige gameplay trailer online gezet mét releasedatum. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga komt uit op 5 april 2022 voor Xbox Series X|S, Xbox One-consoles, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en pc.

De trailer werpt een diepgaande blik op de gameplay en vrijheid van de spelers in de grootste en visueel krachtigste LEGO Star Wars-game ooit. Je zult alle negen episodes van de Star Wars-saga in LEGO-vorm kunnen spelen, telkens te beginnen met het kiezen van je gewenste trilogie.

De gameplay zal herkenbaar zijn voor iedereen die ooit een LEGO-game heeft gespeeld, maar er zijn heel wat nieuwigheden toegevoegd. Zo zullen er verschillende aanvallen aaneen geschakeld kunnen worden om een comboreeks uit te voeren, zal je nauwkeurig kunnen richten en is het mogelijk om tegenaanvallen af te weren. Je lichtzwaard en de kracht van de Force kunnen natuurlijk niet ontbreken. Met je holoprojector reis je door de ruimte met...
Review: Final Fantasy VII Remake Intergrade
  • 0
  • 1
Final Fantasy is al jaren een geliefde franchise voor vele gamers. Zo ook voor mij. Ik leerde de games kennen via een andere langlopende gameserie: Kingdom Hearts. Daar moest Cloud Strife tegen Sora vechten in opdracht van Hades. Uiteindelijk werden ze kameraden en doken er nog tal van andere Final Fantasy-figuren op in de reeks. Cloud is een van de hoofdpersonages in Final Fantasy VII, wat gezien wordt als een van de beste RPG’s ooit gemaakt. Een remaster kon dan ook niet uitblijven en we kunnen wel stellen dat Square Enix hun best heeft gedaan. In 2020 konden we op consoles spelen, nu kunnen we ook op de PC aan de slag!
Review: Nintendo Switch Online + uitbreidingspakket
  • 2
  • 1
Eindelijk spelletjes van Nintendo 64 (en wat SEGA-titels)! Dat zullen veel Nintendo fans gedacht hebben toen de videogamegigant hun nieuwe abonnementsformule voorstelde. Die werd gedoopt onder de naam 'Nintendo Switch Online Uitbreidingspakket'. Eindelijk was er een legale manier om Nintendo 64 spelletjes op de Switch te kunnen spelen. Dat klinkt heel mooi. Heel wat Switch-eigenaars hebben waarschijnlijk nooit een Nintendo 64 in levende lijven gezien, laat staan een SEGA Mega Drive. Maar toen de service uitkwam veranderde dat enthousiasme snel in afkeer. Waarom? Waar ging het mis? Is het dan echt allemaal zo rampzalig?
Filmreview: Dune
  • 38
  • 1
Het was een van de meest geanticipeerde films van de laatste jaren en een van de beste filmreleases van 2021. Dat komt natuurlijk door het bronmateriaal, de boekenreeks Dune geschreven door Frank Herbert, waarvan het eerste deel in 1965 verscheen. Een epos waar veel leentjebuur bij gepleegd is, zo kent Star Wars toch wel veel gelijkenissen qua verhaal. Was het een inspiratie of heeft Lucas creatief wat dingen gepikt, wie zal het zeggen. Het bewijst in ieder geval hoe groots Dune is. Denis Villeneuve probeert met deze film een klein deel van dit verhaal in beeld te brengen, maar is hij daar ook in geslaagd? Of kunnen we deze op dezelfde plaats zetten als de verschrikkelijk Dune van David Lynch uit 1984?
Filmreview: Inglourious Basterds
  • 0
  • 7
Een aantal jaar voor hij Once Upon A Time in Hollywood uit zijn pen toverde, schreef Quentin Tarantino een ander script dat een loopje met de geschiedenis neemt. Inglourious Basterds werd in 2009 overstelpt met prijzen en Christoph Waltz nam terecht de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol mee naar huis. De film kreeg een aantal weken geleden een 4K UHD-release en zag er dus nog nooit zo spectaculair uit.
Review: Mario Party Superstars
  • 0
  • 1
Mario Party was een van de weinige Nintendo-franchises waar ik altijd wat wantrouwig tegenover stond … Ik had het als kind eens gespeeld op de GameCube bij een kameraad thuis, en volgende titels op familiefeestjes, maar het hele concept kwam wat raar over. De bordspellen dan toch … De minigames waren volledig mijn ding. Mijn eerste Switch-game was Super Mario Party, maar dat was vreemd, traag en volledig verpest door motion controls. De trailers voor de nieuwe Mario Party: Superstars zagen er dan weer wel prachtig uit, en ik besloot om mij aan een recensie te wagen. Mijn verwachtingen waren eerlijk gezegd wat getemperd door en aan mijn eerste ervaring als achtjarig kind, en aan de enige andere SMP Switch game terug te denken. Bleek niet nodig. Ik werd bij Super Mario: Superstars niet enkel terug gekatapulteerd naar een 8achtjarige iCruysberghs, maar ook mijn verwachtingen werden volledig overtroffen!
GTA: San Andreas VR aangekondigd voor Oculus
  • 1
  • 0
Jawel, je leest het goed... Naast de langverwachte GTA: Definitive Edition heeft Rockstar nog iets ontwikkeld voor de fans van het eerste uur. Mark Zuckerberg kondigde vandaag erg trots GTA: San Andreas VR aan voor de Oculus Quest 2. "This new version of what I think is one of the greatest games ever made will offer players an entirely new way to experience this iconic open world in virtual reality," zei Zuckerberg. Buiten een aankondiging hebben we nog geen enkele info of beelden over deze VR game, maar een unieke ervaring wordt het gegarandeerd.

Ik moet toegeven dat ik als kind énorm graag in Los Santos wou rondlopen, dus ik ben wel benieuwd, al leg ik mijn verwachtingen niet heel hoog.
En jij? Kijk jij uit naar GTA: San Andreas VR? Of helemaal niet? :unsure:

Eerste teaser trailer voor Lightyear
  • 2
  • 4
In het geval dat je het vergeten was: Pixar heeft in december vorig jaar Lightyear aangekondigd. Dat wordt een origin story van de superheld Buzz Lightyear, de man die de inspiratie vormde voor de bekende Space Ranger poppen uit Toy Story.

Pixar heeft vandaag een verbluffende trailer online gezet die bomvol actie zit en ons nog meer laat watertanden naar de door Chris Evans vertolkte superheld. Niets dan verbluffende beelden dus. De sfeer doet ons erg hard denken aan de animatieserie 'Buzz Lightyear of Star Command'. "To infinity and..."

Deze prequel komt in de zomer van 2022 bij ons in de zalen. Kijk jij uit naar deze film? En wat vond je van de teaser trailer? Laat het zeker weten in een reactie!

Rage Quit: The Witcher 3
  • 6
  • 2
Tegenwoordig staat ontwikkelstudio CD Projekt RED bekend om de leugens die het verspreidde over het catastrofale Cyberpunk 2077, de game die het open world genre moest heruitvinden. Helaas is het op alle platformen geflopt en zit er een onherstelbare deuk in de reputatie van de Polen. Een aantal jaar geleden werden ze nog geprezen voor The Witcher 3, volgens velen de beste game van het laatste decennium. Voor mij (net zoals Cyberpunk) een overroepen, onhandige en enorm slechte game. “WAT?!” hoor ik je denken. Hou de rieken en fakkels nog maar even op zak en blaas de manhunt af. Ik ga in deze Rage Quit proberen uit te leggen wat er zo verschrikkelijk is aan het ‘fantastische’ Witcher 3.
Review: Ni no Kuni II: Revenant Kingdom Prince's Edition
  • 0
  • 0
Enkele jaren geleden sloegen Studio Ghibli (bekend van Spirited Away en Totoro) en ontwikkelaar Level-5 de handen in elkaar om het prachtige Ni No Kuni te ontwikkelen. Het vervolg daarop, Ni No Kuni II op de PS4, dateert alweer van 2018. Wat vliegt de tijd! Intussen is die game beschikbaar op verschillende consoles, waaronder nu ook de Nintendo Switch, in de vorm van de Prince Edition. Ik heb het toen aan mij voorbij laten gaan, dus ik was erg benieuwd om deze verbeterde versie inclusief alle DLC’s uit te testen. Werden mijn verwachtingen ingelost of toch net niet? Let’s find out!
Review: WarioWare: Get it Together
  • 1
  • 1
Wario is voor mij altijd de vreemde eend in de bijt geweest bij de Super Mario-personages. Toen ik als kind Wario Land 4 voor de GameBoy Advance kreeg, vond ik het maar een aparte game. De gameplay was eigenlijk grotendeels hetzelfde als Super Mario World, maar Wario slaagde er toch in om een bittere nasmaak achter te laten. Omdat ik mijn jeugdige kijk op de besnorde slechterik wilde veranderen, besloot ik ‘WarioWare: Get It Together!’ te bespreken. Het was voor mij de eerste game in de langlopende serie, dus ik kon zonder vooroordelen mijn gang gaan. Maar ik kan niet zeggen dat dit mijn kijk verbeterd heeft, integendeel eigenlijk...
Review: Twelve Minutes
  • 5
  • 2
Als er één game was die bovenaan mijn 2021 wishlist stond, was het Twelve Minutes. Ik telde de dagen naar de release af en keek er enorm hard naar uit. Dat kwam onder andere door de fantastische stemmencast, bestaande uit James McAvoy, Daisy Ridley en Willem Dafoe. Hideo Kojima noemde de game inspirerend en het zette hem blijkbaar aan om over een nieuwe avonturengame te brainstormen. De gameplay zag er heel origineel en tof uit: time loops waarin je na een tijdje nieuwe dingen ontdekt om zo het verhaal naar jouw hand te zetten. Groundhog Day 2.0. Dat klonk me als muziek in de oren en was het tegelijk ook allemaal te mooi om waar te zijn. Dat laatste is uiteindelijk ook, jammer genoeg, waar gebleken.
Review: Psychonauts 2
  • 1
  • 3
Het zijn zestien lange jaren geweest, maar de langverwachte sequel van Psychonauts is eindelijk uit. De originele game deed het bijzonder slecht qua verkoopcijfers, maar heeft sinds zijn release een cultstatus verworven. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de sequel tot leven gekomen is door crowdfunding. Ik moet toegeven dat ik Psychonauts pas enkele jaren geleden ontdekt hebt tijdens een Steam sale. De psychedelische level designs, prachtig geschreven dialogen en toffe humor spraken mij direct aan, de enorm verouderde en daardoor slechte gameplay heel wat minder. Ik sprong dan ook een gat in de lucht tijdens de aankondiging (ondertussen alweer zes jaar geleden) van de sequel, die één van de meest unieke platformers ooit blijkt te zijn.
Review: Glyph
  • 0
  • 3
Puzzelgames zijn altijd wel mijn ding geweest, dus een review van Glyph schrijven vond ik helemaal niet erg. Al wist ik niet wat ik moest verwachten. Je speelt als een mechanische scarabeekever die meestal als een opgerolde bal door de levels walst. De wereld ontdekken en zorgen dat je het vervloekte zand niet raakt zijn twee van de belangrijkste dingen in deze puzzelgame. Zorgt Glyph dat je na 100 pogingen met plezier eindelijk dat level uitgespeeld krijgt? Kort gezegd: zeker wel!
Terug
Bovenaan