Squidward

Redactrice
Squidward

Squidward

Redactrice
Magisch muzikale Matilda komt eraan!
  • 0
  • 0
Roald Dahl blijft bij de meest geliefde auteurs voor kinderen. In de meeste bibliotheken vinden we wel iets over chocoladefabrieken, gigantische perziken of vriendelijke reuzen. En tussen al die zoetigheden ook vaak een klein, pienter meisje: Matilda.

Aangezien sommige verhalen tijdloos zijn, is het niet verwonderlijk dat Netflix eind dit jaar met Matilda: The Musical op de proppen komt. Het verhaal is niet onbekend: leergierig lezertje is een buitenbeentje in haar ronduit vreselijke gezin. Ze vindt echter een verwante ziel in haar zorgzame leerkracht. Samen moeten ze leren omgaan met Matilda’s ontwikkelende psychische krachten én het tirannieke (ronduit gestoorde) schoolhoofd Juffrouw Trunchbull.

De cast is in elk geval veelbelovend: Emma Thompson (Nanny McPhee, Love, Actually) als Miss Trunchbull, Lashana Lynch (No Time To Die) als Miss Honey, Stephen Graham (Snatch, Public Enemies) en Andrea Riseborough (W.E., Birdman) als meneer en mevrouw Wormwood, ouders van Matilda en...
Xbox spelen wordt een Riot!
  • 0
  • 2
Riot Games bestaat ondertussen zestien jaar en heeft op die tijd een onuitwisbare plaats in de gaming geschiedenis veroverd. League of Legends is ook effectief legendarisch, er zijn ondertussen veertien internationale LoL esports leagues, met een wereldkampioenschap dat tot honderd miljoen kijkers wist te bekoren. Er is ondertussen een geanimeerde serie (Arcane) bijgekomen, comics, zelfs muziek van virtuele bands uit het spel máár dat spel blijft natuurlijk het allerbelangrijkste en net daar is er nu leuk nieuws!

Microsoft en Riot Games hebben tijdens de Bethesda showcase van dit jaar aangekondigd dat er een samenwerking komt voor de Xbox Game Pass en die zal een hele resem perks inhouden voor zowel League Of Legends, League Of Legends: Wild Rift, Valorant, Teamfight Tactics, en Legends Of Runeterra! Je moet zelfs geen Ultimate Game Pass hebben, de perks zijn voor elke speler toegankelijk (wat in deze tijd van micro transacties en zo echt heel sympathiek is!)

Wie LoL / LoL: Wild...
Een nieuw Menu voor de dapperste fijnproevers
  • 0
  • 0
Eten. Al zolang er mensen rondlopen, blijft het een hoofdbestanddeel van elke dag en proberen we - de meesten onder ons - er elke dag toch iets ‘leuks’ van te maken. Het brengt ons samen, nieuwe dingen ontdekken blijft altijd leuk. Mensen die professioneel met eten bezig zijn, pogen ook - soms op het obsessieve af - steeds ander en beter voor onze neus te schuiven. Experimenten met smaak, textuur, voorstelling kunnen een chef naar de hoogste regionen van zijn kunst en roem schieten, eten met een ster spreekt tot veel van onzer verbeelding. In een wereld waar de beste ooit mieren in een gerecht liet lopen, is er duidelijk geen limiet op creativiteit.

The Menu neemt ons mee naar een zéér exclusief restaurantgebeuren. Een aantal selecte (en gegoede) gasten is uitgenodigd bij Chef Slowik van restaurant Hawthorne. Zij zullen een bijzondere culinaire ervaring voorgeschoteld krijgen. Het jonge koppel Margot en Tyler, food critic Lillian Bloom en haar editor, een rijke tech...
Een hete zomer met … Mickey Mouse?
  • 0
  • 0
This house, is a mouse house. Al tien van mijn elf kind-hebbende jaren, zijn Mickey en zijn vriendjes in alle vormen aanwezig in ons huis. Van bordjes tot beddengoed en van racewagentjes tot magische clubhuizen, het waart hier allemaal wel ergens rond. Mickey Mouse is dan ook super voor kinderen, vol gezonde family values, goede raad en goede daad. Iets waar je als ouder iets mee kan … en bij momenten ook wat groen van wordt want wat is het allemaal toch scháttig.

In 2020 kwam er een zoveelste Mickey Mouse bij maar The Wonderful World of Mickey Mouse bleek nieuw en anders! De animatie is in een nieuwe stijl (Duck Tales en Scooby-Doo kregen dezelfde behandeling) en de humor was scherper, nog steeds plezant voor elk kind maar als volwassene kon je ook al eens gniffelen en het suikerzoete was er (woot woot) wat uit. In het eerste seizoen zag je Mickey en vrienden in klassieke cartoon scenario’s (een moderne versie van de klassieker ‘House of Tomorrow’, Mickey als...
Tribeca Film Festival belooft veel leuks
  • 0
  • 1
Het Tribeca filmfestival is op 8 juni van start gegaan en loopt nog tot 19 juni. Het prestigieuze event is al twintig jaar een hoogtepunt in de New Yorkse kalender, nadat het in 2002 door onder meer Robert De Niro werd opgezet om weer leven te krijgen in de buurt van Lower Manhattan die door 9/11 zwaar getroffen was.
De Glorious Bastard komt (misschien) terug, Duke Nukem: The Movie
  • 0
  • 0
In 1991 bracht Apogee Entertainment de 2D-platformer ‘Duke Nukem’ uit. Een tv-kijkende spierbundel die door de CIA wordt aangesteld om de wereld te redden van de gestoorde wetenschapper Dr. Proton. Nukem neemt de opdracht aan omdat Proton zijn favoriete soap onderbroken heeft en zoiets dus niet ongestraft voorbij mag gaan. Duke Nukem was een samensmelten van verschillende Hollywood tough guys en zelfs zijn dialoog (die in het begin echt minimaal was) komt meestal recht uit andere films of series geript: ‘I came here to chew bubble gum and kick ass. And I’m all out of bubble gum.’ komt bijvoorbeeld recht uit de film Army of Darkness. Het spel was voor zijn tijd wel vernieuwend met bijvoorbeeld werkende lichtknoppen en spoelende toiletten.

Sinds 1991 zijn er al een tiental Duke Nukem-incarnaties geweest, zowel in games als in comics met de mega-macho zowel in de hoofdrol als in gastoptredens. Duke was ongeveer zo politiek incorrect als hij kon zijn en ergens vraag je...
Special: True Crime, For a Bloody Good Time
  • 0
  • 2
Wie mij een beetje kent, weet dat ik soms wat morbide interesses heb. Volgens mijn dokter heb ik een hobby nodig, dus leg de schuld maar bij hem. True crime is een genre dat de laatste jaren echt uit de duisternis gekomen is. Waar het vroeger een ‘specialleke’ was dat later op de avond te zien was, veelal op buitenlandse kanalen genre ITV of France 2 of op websites die er uitzagen alsof ze door een psychopaat zelf waren gemaakt, is het nu een uitermate middenklasse hobby. Vriendinnen allerhande maken samen podcasts over de meest gruwelijke zaken (met een wijntje), er zijn tassen met het gezicht van menig moorddadig tronie, pins, shirts, … en op de trein is het nu net zo normaal om ‘Reparaties Met Wat Je Om Handen Hebt’ van Ed Gein te lezen als ‘Harry Potter’.
Me, myself en I in The Alters
  • 0
  • 0
Van 11 bit studios kregen we reeds Frostpunk en This War of Mine. Dit keer nemen ze ons in The Alters mee naar een schijnbaar verlaten planeet. Een missie om op zoek te gaan naar een zeldzaam element Rapidium is volledig fout gelopen en een schip is op een vreemde wereld terechtgekomen. Op deze planeet vinden we, als enige overlevende, Jan Dolski. Dolski was vrijwilliger voor de Rapidium-missie en zit nu met het probleem dat er te weinig eten en te weinig tijd is, er is gewoon teveel te herstellen om het zelf ooit af te krijgen en de planeet is bar en onherbergzaam. Geen Burger King te bespeuren. Dus doet Dolski wat elk normaal mens doet onder deze omstandigheden: hij brengt alternatieve versies van zichzelf tot leven. Geen klonen, alternatieve versies van dezelfde persoon: alters.

Elke ‘alter’ is dus een volledige persoon op zich, met een eigen persoonlijkheid, een eigen levensverhaal en eigen talenten en problemen. Hoe die levensverhalen lopen, ligt in handen van de speler. Het...
Filmreview: We Feed People
  • 0
  • 0
Wist-je-datje: de Duitse afdeling van het Rode Kruis deed tijdens de Tweede Wereldoorlog veldinspecties van allerhande zaken, waaronder de ‘gespecialiseerde’ kampen. Margarete Himmler was een van de leidinggevenden van dit inspectieprogramma. Zoals in veel archiefmateriaal te zien is, waren deze kampen dan ook een toonbeeld van … Nee, inderdaad, het was niet het béste moment voor het Rode Kruis. Gelukkig hebben ze sinds dan … hm … nee, toch ook niet. Begrijp mij niet verkeerd, RK doet veel goed maar is een chaotische organisatie die eenvoudigweg te log is geworden om efficiënt moderne problemen te bestrijden. Vaker en vaker komen nieuwe groepen ten tonele. Die de dingen anders aanpakken, die (nog) niet ten prooi gevallen zijn aan bureaucratie. Al is het niet omdat de bureaucratie niet probeert …
De High Isles wachten op jou in Elder Scrolls
  • 0
  • 0
Sinds 2014 is Elder Scrolls Online een gigantisch fenomeen geworden. De open wereld met zijn middeleeuwse vibe die bewoond wordt door alles van mensen over elfen tot monsters en zowat alle fantasiefiguren die je er tussenin kan bedenken. Een dikke dertien en een half miljoen spelers maken ESO tot hét succesverhaal van Bethesda tussen 2017 en 2021.

Reeds acht jaar kan de speler op avontuur in Tamriel en volgend jaar is er een volledig nieuw stuk te ontdekken: High Isle en Amenos. Hier wachten de Bretons op je, een ontwikkeld en vriendelijk volk. Zij worden bedreigd door de mysterieuze Ascendant Lord, een man die mogelijke vrede in Tamriel wil voorkomen en het land in blijvende chaos storten. Naast de missie om de Bretons te helpen tegen de Ascendant Lord, krijg je in High Isle ook de mogelijkheid om te ontspannen met een nieuw kaartspel, Tales of Tribute, dat je zowel met vrienden als tegen NPC’s kan spelen. ESO: High Isle belooft een brede waaier aan nieuwe ervaringen in...
Een varkentje wassen in Minecraft: Legends
  • 0
  • 1
Minecraft is een van dé succesverhalen van de afgelopen jaren. Jong en oud mijnt en bouwt naar hartelust en zo ontstaan er vaak verbluffende werelden. Je kan werkelijk elke kant uit met je fantasie. Men probeert ook om de spelers nieuwe ervaringen aan te bieden, zoals het leuk gevonden Minecraft: Story Mode waar je door keuzes te maken je eigen avontuur ging samenstellen en de dungeon crawler - verrassend genoeg - Dungeons genaamd.

De nieuwe aanwinst die we op de Bethesda showcase konden zien is Minecraft: Legends. Legends blijft in elke essentie MC zoals we het kennen en graag spelen, maar er komt een strategisch element bij het spel. Er is een nieuwe vijand, de Piglins (varkensachtige wezentjes) die een bedreiging vormen voor de Overworld. Aan de speler om mobs te gaan verenigen om als leger campagnes te gaan voeren om Overworld veilig te stellen. De ontwikkelaar wil nog niet té veel kwijt maar belooft veel verrassingen en nieuws voor zowel nieuwe als geoefende spelers...
Schrijf zelf geschiedenis in Ara: History Untold
  • 0
  • 0
De geschiedenis is een aaneenschakeling van momenten. Sommige met een echo door de eeuwen, sommige verloren in de tijd. Het basisprincipe van Ara: History Untold is een klassieker in het gamen en wanneer het goed gedaan wordt ook echt een zalig tijdsverdrijf. Je gaat in dit spel dus je eigen beschaving uit de grond stampen en leiden naar een toekomst vol met de meest fantastische mogelijkheden. Er is geen vaststaand ‘pad’ in het spel dus je keuzes kunnen ook echt alle kanten uit. Als we de stills bekijken die nu al beschikbaar zijn, belooft dit spel prachtige mogelijkheden om een toekomst naar je eigen dunken te bouwen.

Je werelden variëren van woestijnen naar tropische jungles en alles daartussenin. Je gaat op zoek naar werk- en levensmiddelen om je inwoners te helpen tot een bloeiende samenleving te komen. Je kan kiezen om te spelen als een van de grote heersers uit de geschiedenis (George Washington, Nefertiti, … ) of zelf een personage ontwikkelen. Jouw beslissingen...
Vault Dweller, ben jij dapper genoeg voor The Pitt?
  • 0
  • 0
De Xbox en Bethesda Games Showcase heeft een aantal veelbelovende goodies voorgesteld. Fallout 76 was in 2018 Bethesda’s eerste multiplayer, waar spelers een open world gaan verkennen die verwoest is door nucleaire oorlog. Fallout 76 was in het begin niet zonder zijn issues en kon rekenen op stevige kritieken (denk maar aan de duffle bag controverse) maar zie, vier jaar later draait het spel nog steeds met een trouwe fanbasis en krijgt met Expeditions: The Pitt een missie bij.

‘The Pitt’ is de vroegere stad Pittsburgh (Pensylvania). Hier proberen overlevers een leven uit te bouwen, zij noemen zich The Union en moeten het gevecht aangaan met tegenstanders gekend als The Fanatics en gemuteerde wezens die de omgeving onveilig maken. De Vault Dwellers die we eerder al leerden kennen, hebben vernomen dat The Union in de problemen zit en dalen af naar The Pitt om te zien of ze kunnen helpen.

Expeditions bieden de speler herspeelbare missies en mogelijkheden om XP...
Nieuwe hoogtes in Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary Edition
  • 0
  • 1
Ik heb nog Flight Simulator gespeeld. Een dikke 24 jaar geleden. Om de vliegtuigen te laten crashen. Echt heel veel weet ik er niet meer van, behalve dat het crashen een behoorlijk non-event was en dat het spel een stuk meer behendigheid vereiste dan ik zou gedacht hebben.

Microsoft Flight Simulator viert met deze nieuwe editie zijn veertigste verjaardag en is daarmee de langstlopende franchise van Microsoft-spellen. Leuk is dat deze uitgave helemaal gratis is voor wie Flight Simulator al heeft of via Xbox Game Pass speelt. De MSFS heeft heel wat leuks in petto in deze uitgave, een terugkeren van enkele van de meest geliefde vliegtuigen uit haar lange geschiedenis alsook helicopters en historische vliegtuigen zoals de Wright Flyer van de Wright broers of de Spirit of St Louis (een exclusiefje in samenwerking met het Smithsonian Museum). Je kan ook met een levensechte Airbus A310 op weg of, als het wat hoger boven de wolken mag zijn, met een Halo Infinite Pelican die je mee...
Seriereview: Baantjer: Het Begin
  • 0
  • 2
De Cock, met c o c k. Op een andere manier kan je geen review over Baantjer beginnen. Voor een bepaalde generatie lezer en televisiekijker is de ‘c o c k’ even automatisch als ‘ik moest kloppen want … ‘ voor anderen. Ik ken Baantjer - en bijgevolg De Cock - al heel mijn leven. In ons huis van verwoede lezers, waren er schappen vol detectives, in alle maten (Sherlock Holmes, heel dun, tot Gideon Fell, heel dik), uitvoeringen (van een vreemd mannetje met eivormig hoofd tot een hard boiled Amerikaanse PI) en nationaliteiten, waaronder ook onze buren in Nederland. Nederland ‘doet’ een verrassend goede misdaadroman en heeft een paar reeksen die het lezen waard zijn, zoals Grijpstra en De Gier (J W van de Wetering). Maar … een klasse op zichzelf is gereserveerd voor Baantjer en die is nu terug van nooit echt weggeweest.
Squid’s Quick Tip: Tehran
  • 1
  • 2
Qua wereldgeschiedenis kan je als tv -en filmliefhebber bijna alles herbeleven en uitspitten. Elke zichzelf respecterende zender of streamingdienst biedt legio mogelijkheden aan over werkelijk álles. Er is zelfs een History Channel, speciaal voor alles geschiedkundig en verrassend veel over inwoners van Amerikaanse moerasgebieden. Persoonlijk kijk ik graag naar alles wat de Tweede Wereldoorlog aangaat, maar werkelijk iedereen kan er zijn zin vinden. Van dinosauriërs tot landen op de maan, je kan wekenlang zoet zijn met alles wat er te vinden is. Alleen … ik kan op mijn tien vingers niet meer tellen hoe vaak ik dezelfde conflicten, helden, misdadigers, overwinningen en verliezen al opnieuw gezien heb. Vanuit het standpunt van de overwinnaar, de dictator, de verliezer, kinderen, paarden, zelfs duiven. Iedereen doet zijn verhaal en al blijf je kijken, het wordt als popcorn: het hapt lekker weg en geeft de illusie dat je honger weg gaat. En soms is écht honger hebben iets wat nodig is...
Seriereview: Ms. Marvel
  • 4
  • 7
Als je morgen zou besluiten om helemaal ‘bij’ te willen zijn met het Marvel Cinematic Universe, dan zou je aan 93 uur film en tv liggen. Dan heb je de eerste vier fases gezien. Maar de bezige bijtjes van Marvel zitten al diep in de voorbereidingen van phase five. Veertien jaar bezig, solide plannen voor de volgende tien. Tegen dat jouw koters interesse tonen, mag je ze al bijna twee weken op de bank parkeren om alles bij te benen.
Gamereview: Pac-Man Museum+
  • 0
  • 2
In 1992 bracht de Sint mij wat zo ongeveer elk kind gevraagd had: de Game Boy-bundel met Tetris. Ik speelde bijna non-stop (stoppen alleen wanneer het te donker werd en de nachtlamp uit moest en je bijgevolg geen steek meer zag), ik vond het fantastisch. Met Kerst kreeg ik Fist of the North Star. Wat mijn moeder bezielde toen ze met een mand vol Barbie-toebehoren van de verkoper te horen kreeg ‘dat haar dochter dit heel tof zou vinden’ godweetet dus bleef Tetris nog een maand of twee langer mijn enige grote liefde. Mettertijd kwamen er natuurlijk spelletjes bij en kwam ik tot een verrassende ontdekking: games maken van mij een enorme zemelpees. Ik schiet in de stress na niveau één - maybe twee - van zo ongeveer elk spel. Bugs Bunny is ooit nog door mijn raam gevlogen. Tijdens mijn tienerjaren heb ik Lara Croft erger vervloekt dan een afgewezen lief met een exemplaar van Hekserij voor Dummies. Misschien verwondert het u dan niet dat Pac-Man en ik indertijd geen...
Sneaky Sneak Peek: Wednesday
  • 0
  • 1
Ah, de Addams Family. Is er een mooier voorbeeld van een toegewijd koppel met veel liefde voor familie en vrienden? Ik dacht het niet. Zelfs een moorddadige nanny met voorkeur voor *slik* pastel kleuren, kon op bijna eindeloos veel begrip rekenenen. Een voorbeeld voor elk huwelijk.
Beavis and Butt-Head Do the Universe-trailer belooft veel goeds
  • 0
  • 3
U dacht misschien dat Iron Sky met zijn nazi's op de maan het domste science fiction-idee ooit was, maar er zijn kapers op de kust. Dames en heren, de zelf-verklaarde dumbest scifi movie ever komt eraan met Beavis en Butt-Head Do the Universe!

Tussen 1993 en 1997, toen de M in MTV nog voor Music stond en niet Mcrappyreality, regeerden Beavis en Butt-Head het avondblok. In de zeven originele seizoenen vielen de nineties voor twee lelijke, onbeleefde, door seks-geobsedeerde maar ook seksistische, en vooral domme tieners. Beiden zijn grote fans van heavy metal en muziek speelt algemeen een grote rol in de show, aangezien beide jongens vanop de sofa hun kritiek geven op de video's van de dag. Naarmate de jaren negentig naar hun einde gingen, kwam er ook een einde aan de avonturen van B (blond) en B-H (donker). De zwanenzang was Beavis & Butt-Head Do America in 1996 (iconische cover van I Got You Babe met Cher) en in 1997 viel het effectieve doek. Er was een revival van...
Terug
Bovenaan