Squidward

Redactrice
Squidward

Squidward

Redactrice
Techreview: Trust GXT 981 Redex Lightweight Gaming Mouse
  • 0
  • 2
Het is al een aantal keer duidelijk geworden: ik ben geen gamer in hart en nieren. Ik beleef er wel pret mee maar ik ben zeker niet altijd mee met alles wat nieuw of beter is op vlak van ‘serieus’ gamen. Maar sinds een paar jaar heb ik wel twee heftige - of toch heftig in wording - gamers in huis en ben ik toch geneigd om te proberen meer mee te zijn. Je mag tenslotte toch vaak een centje neertellen, al zeker als het van zuurverdiende zakcentjes moet komen, en dan wil je toch het best mogelijke resultaat voor je geld. Vandaar dat ik nu veel vaker aandachtig meelees met allerhande reviews voor apparatuur die het spelen beter, makkelijker, spectaculairder kan maken.
Watson krijgt eigen solo televisiereeks
  • 0
  • 0
Het moest er ooit van komen. Watson zonder Sherlock. We hebben het personage sinds de ontwikkeling door Arthur Conan Doyle al op verschillende manieren gezien, van klankbord en biograaf van Holmes in de boeken, over ietwat bumbling old fellow op het scherm van de jaren veertig tot de laatste vijftien jaar waar hij ofwel de oorlogs- en actieheld naast Benedict Cumberbatch was of een vrouwelijke incarnatie naast Johnnie Lee Miller. Maar altijd ‘de compagnon’. Tot nu. Enfin, tot binnenkort.

CBS is begonnen met de ontwikkeling van een nagelnieuwe reeks rond het personage John Hamish Watson, toepasselijk genaamd ‘Watson’. Hiervoor hebben ze de schrijftalenten van Craig Sweeny aangetrokken. Sweeny was erg betrokken bij de reeks Elementary (met Lucy Liu als Joan Watson) en dat was toch een behoorlijk gesmaakt programma. In een hedendaags New York, met een Holmes die veel duidelijker zijn fouten had (en toonde) dan de BBC-versie en met de frisse angle van mevrouw Watson. Dat...
Review: Splatoon 3
  • 0
  • 2
De Nintendo Switch aankopen was zonder twijfel 'speelgoedgewijs' een van onze beste beslissingen als ouders. Het feit dat er in óns huis, ook wel gekend als de negende cirkel van de hel voor iPads, nog zelfs geen vlekje aan is, is een levend bewijs van zijn geliefdheid. Er is ook wel de Xbox, en die zien wij ook allemaal graag, maar iets aan het kleurrijk enthousiasme van Nintendo blijft toch altijd net iets leuker. En laat kleurrijk enthousiasme nou zijn wat nodig is in Splatoon 3!
Filmreview: Hocus Pocus 2
  • 0
  • 3
Het is weer gedaan, de zomer. Ik ben alleszins dankbaar. Gedaan met bah-becues en zwem-bah-den. Grijze hemels, bruine blaadjes en ultra-denier panties FTW! Dat moeten de zonneliefhebbers onder u mij maar vergeven, Squidward is gewoon niet gebouwd voor warm weer. Plus, in dit weer is het des te makkelijker om in de spirit van spooky season te geraken. Toegegeven, spooky zit in je hart, maar een beetje druilerigheid helpt een hoop. Ondertussen beginnen ook in winkels de pompoenen en skeletten terug boven water te komen en ook op film en tv is Halloween aan zijn - trage, waarschijnlijk met een scherp mes - opmars begonnen. Je kan gaan griezelen van level één tot honderd en dat blijft zo tot de eerste noten van All I Wa… enfin, ‘dát’ nummer weerklinken. Maar tot 1 november: aargh all around en voor origineel en family friendly gruwelen, slechts één adres: Disney.
Filmreview: The Grand Tour: A Scandi Flick
  • 1
  • 6
Een midlife crisis kan vele vormen aannemen, van de secretaresse binnendoen over een tattoo op je bips tot een sportief wagentje en een scala aan zaken daartussen. Als concept wordt het uitvergroot vaak gebruikt met (of toch met de bedoeling tot) komisch effect. Helaas is het vaak meer zielig dan grappig. Wanhopig je jeugd proberen hervinden? Beetje triest. Weet je wat? De voorgaande zinnen zijn complete BS! Zolang je niemand kwetst (letterlijk en figuurlijk) doe je maar net zo gek als je zelf wil. Grow old gracefully? Nah, fam, DISgracefully! En als het gaat om goed los gaan, ben je bij Clarkson, Hammond en May nog steeds aan een uitstekend adres. Ouder en grijzer maar niks de wijzer.
Seriereview: Kleo
  • 1
  • 2
Rudyard Kipling is misschien niet meer zo oké voor huidige generaties, ook al is hij niet meer of minder dan een product van zijn tijd, maar de man schreef wel heel mooie gedichten. Eentje daarvan, uit 1911, is genaamd The Female of the Species. Een slim uitgewerkt gedicht over de relatie tussen de mannelijke en de vrouwelijke soort, met als conclusie altijd the female of the species is more deadly than the male. In het gedicht is de strijd ongelijk en eens mevrouw ten tonele gekomen is, is meneer gedoemd ten onder te gaan.
Disenchanted of het leven na de droomprins
  • 0
  • 1
2007 lijkt een andere eeuw, een andere wereld. De iPhone was er nog maar net, jeansbroeken waren zo laag uitgesneden dat het eigenlijk niet meer deftig was en een reclamecampagne voor een Cartoon Network programma zorgde voor zoveel publieke onrust dat het nethoofd ontslag nam (check Aqua Teen Hunger Force guerrilla advertising). We zaten nog midden in Harry Potter-manie en Paris Hilton had 23 dagen gevangenis op haar palmares. Een jaar van vreemde uitersten, maar hoe onschuldig waren wij!

Enchanted was dat jaar een succesvolle film (Spider-Man 3 was de meest succesvolle) met onder andere Amy Addams en Patrick Dempsey. Een prinses uit een magisch getekende wereld komt door haar boosaardige stiefmoeder in het hedendaagse New York terecht. Daar leert ze een heel nieuwe kijk op wat ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ allemaal kan betekenen. Door de immer charmante Addams als prinses Giselle en Dempsey als hedendaagse prins werd Enchanted een aanwinst in vele familiefilm...
Een beangstigend bezoek aan de toekomst in The Peripheral
  • 0
  • 2
Ik ben een grote fan van Philip K Dick en zijn soort science fiction, meer van dat is altijd welgekomen. Een blik op de toekomst maar grimmiger en met gevaarlijke technologie plús weinig hoop voor de mensheid? Awesome sauce! William Gibson’s boeken zijn niet altijd honderd procent raak voor mij persoonlijk, maar als hij goed zit, man, dan zit hij goed. De cast is ook niet slecht: Chloe Grace Moretz (Kick-Ass, Let Me In), Gary Carr (Death in Paradise, 21 Bridges), Jack Reynor (Midsommar, Cherry). Regie in handen van Alrick Riley (Person of Interest, S.W.A.T) en Vincenzo Natali (Locke & Key, Westworld).

The Peripheral komt op 21 oktober naar Amazon Prime en laat dat nou één van de verhalen zijn waar Gibson sterk werk heeft geleverd. Burton Fisher is een oud marinier die een aantal baantjes heeft, waaronder eentje in de cyber security. Èchte cyber security: Burton staat in voor de veiligheid in een virtuele wereld. Wanneer hij een poosje zijn post niet kan opnemen, vraagt hij...
Hollywood is Babylon voor Brad en Margot
  • 0
  • 1
Hollywood heeft al een aantal ‘era’s’ gehad maar niets zal ooit nog zo tot de verbeelding spreken als de Golden Age van de jaren twintig tot veertig. De leading men, de screen sirens, het ontbreken van enige sociale media waardoor het mysterie altijd wel een beetje bleef … Het is niet meer wat het geweest is, en het zal nooit niet meer worden wat het was. (Hetgeen op puur menselijk vlak misschien niet zó erg is).

Damien Chazelle brengt binnenkort, via Paramount, zijn epische - zo ziet het er toch uit - Babylon in de zalen. Een verhaal waar hij, naar eigen zeggen, al jaren mee in zijn hoofd zit. Chazelle brak door in 2014 met Whiplash, een drama over een drummer en zijn mentor dat overal gesmaakt werd en prijzen won. Daarna kwam La-La-Land, wat dat filmseizoen de lieveling van publiek en veel critici werd en de reputatie van de regisseur voorgoed kon beitelen.

Babylon neemt de kijker terug naar het Hollywood van de jaren twintig. Film gaat van stom naar talkies...
Seriereview: Under the Banner of Heaven
  • 0
  • 1
Deze reeks had net zo goed Under the Heavy Banner of Heaven kunnen heten, want het is allesbehalve een simpele materie. De afleveringen zijn alle zeven meer dan een uur lang en je voelt elke minuut van elk uur. Maar tv moet niet altijd hapklaar en eenvoudig zijn, het leven is niet bitesize, en dit verhaal is gebaseerd op ware feiten. De reeks gaat ook een stuk dieper dan een eenvoudige whodunnit. De serie is gebaseerd op het boek van Jon Krakauer, die ook al Into the Wild en Into Thin Air schreef.
Review: Kirby's Dream Buffet
  • 0
  • 3
Uw toegenegen reviewer is een absolute sucker voor alles wat schattig is. Het mag u dan ook niet verwonderen dat er in mijn huis een XXL Kirby aanwezig is. Naast extra grote Pikachu’s, Paddingtons, Lolifanten en mijn echtgenoot, is het echt een paradijs van cuddly cuteness (and death obvi). Ik heb ook al sinds mijn twaalfde een zwak voor Nintendo. Je eerste liefde vergeet je tenslotte nooit, dus alles met Mario, Yoshi en ook Kirby kan mij altijd wel bezighouden. Kirby heeft dan ook nog de mogelijkheid om alles wat hij tegenkomt binnen te spelen, wat mijn gevoelsband met het ventje nog groter maakt.
Review: Rumbleverse
  • 0
  • 2
Let’s get ready to rrrrrumbleeeeeee! Of het nu voor een belangrijke boksmatch is, of wanneer je vier uur te laat thuiskomt en je partner er niet mee kan lachen, rumble impliceert altijd dat er interessante tijden in het vooruitzicht zijn. Voor dit artikel ga ik geen tips geven over wat te doen als de deegrol te dichtbij komt, maar wel een kijkje nemen bij één van de nieuwe spelers op de Battle Royale games markt: Rumbleverse.
Eerder Winnie-the-Booh in Blood and Honey
  • 0
  • 1
Al wie al eens een huisdier even heeft moeten achterlaten, ook al was de rest van de familie gewoon thuis, weet dat je zo al eens honden- of kattenwrok kan voelen. Hoe durft baasje zo maar even ergens anders gaan lanterfanten zonder Blackie of Pitou mee! Je kan het ze niet uitleggen, dus is het een paar uur heavy petting en misschien wel een snoepje (of zes) om de plooien glad te strijken. Ik durf te wedden dat - alle Toy Story films ten spijt - je niet wist dat het met speelgoed net zo is.

In januari 2022 werden Winnie-the-Pooh en Piglet (Knorretje) lid van het publiek domein. Creaties worden heel vaak gedeponeerd voor copyright en Disney is notoir moeilijk als het hier op aankomt maar er was een Poeh-Beer vóór Disney (1926) en het Huis van Muis heeft enkel de rechten op hún interpretatie van de beer en zijn vriendjes. Dus kan sinds dit jaar iedereen met Poeh Beer en Big - anno 1926 - gaan doen waar ze zin in hebben. Andere personages zoals Teigetje of Iejoor zijn nog geen...
Review: Please, Touch the Artwork
  • 0
  • 1
Toen ik nog een hele, hele kleine Squid was, mocht ik met vader en moeder mee naar de een of andere abdij. Cultuur met de grote C. Waarop ik prompt twee fingers in de plint van een sarcofaag stak. Mijn karakter was vroeg gevormd, maar de les van de dag was toch wel: niet aan de kunst komen! Of niet met lijken spelen? Maar zeker al ‘niet aan de kunst komen!’
Veel moois voor de audiofiel in het Harman Kardon & JBL Webinar
  • 0
  • 1
Net als in mode en accessoires, heeft de tech industrie ook diens seizoen voor nieuwigheden. Wanneer de bladeren beginnen vallen, mogen we met grote ogen kijken naar alles wat onze weg opkomt van technologie en snufjes. Vandaag had Harman Kardon / JBL een webinar waarin zij een aantal nieuwigheden voorstelden die wel al heel (heel) snel in de winkel mogen verwachten.
Geef nu maar toe, Confess, Fletch
  • 0
  • 0
Saturday Night Live heeft in zijn veertig plus jaar al heel wat komische parels voortgebracht. Eentje daarvan is Chevy Chase, die in de jaren tachtig een reeks comedy klassiekers op zijn naam kon schrijven en dit millennium ook een tijd in Community te zien was. Helaas is Chevy Chase met algemene consensus gekend als een zwaar onaangename man met een ego om U tegen te zeggen. In de laatste jaren pakt wangedrag steeds minder (nog altijd voldoende, dat wel) en dus is Chase nu toch wel afgeschreven in Hollywood.

Een van Chase’s meest gesmaakte rollen was in Fletch en Fletch Lives. Hij speelde journalist Irwin Maurice Fletcher, een journalist met een neus voor goede verhalen en een talent om in de problemen te geraken. De film was gebaseerd op een reeks boeken van de hand van Gregory McDonald waar er sinds 1974 elf van zijn uitgekomen en twee kortere spin-off series. Na verschillende afgebroken pogingen, komt Fletch terug naar het grote scherm met nu in de titelrol John Hamm.

Hamm...
We gaan terug naar de maan met NASA!
  • 2
  • 2
Neen, geen nieuwe game of serie maar echt voor echt! De mens gaat terug naar de maan! Het is vijftig jaar geleden dat er een laatste Apollo-missie was naar de maan, dus is dit wel een moment in de geschiedenis om te proberen volgen. Het Artemis-programma heeft als doel uiteindelijk eens de mens op langere termijn op de maan te houden. Artemis 1 is de beginstap (of herbegin) om de mensheid minder aarde-vast te maken, zodat er misschien toch nog hoop is nadat we deze planeet onherroepelijk naar de knoppen hebben geholpen.

Al sinds 17 augustus staat de raket met Orion-shuttle klaar op het lanceerplatform van het Kennedy Space Center. Sindsdien is het alle hens aan dek en zeker nu de laatste 48 uur voor de lancering zijn ingezet. Dit wordt weliswaar nog een onbemande missie, want de Space Launch System-raket is de krachtigste die NASA ooit al ontwikkelde en dit wórdt tenslotte grotendeels onbekend terrein. Niet alleen de maan maar ook verdere deep space exploration. De...
Seriereview: Adam Kruk
  • 0
  • 2
De tijd van het uitpluizen van het televisieboekje of de krant, het klaarzitten op een specifiek uur, het inhouden van toiletbezoeken tot de reclame, … Voor velen onder ons ligt dit toch al even achter ons. Door eerst digitale televisie en nu een breed aanbod aan streamingdiensten, is onze kijkervaring honderd procent te personaliseren. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het zorgt er ook wel voor dat we veel missen. Gewoon omdat er veel meer is, maar ook omdat we veel specifieker altijd ‘ons ding’ kunnen vinden. Een streamingdienst als MyLum is daarom een welkome aanwinst, want MyLum heeft óók jouw ding. Series van over heel de wereld en die je dus niet onmiddellijk ergens anders kan vinden. Voor als je eens een écht frisse wind door je kijkmomenten wil laten waaien.
Een glazen ajuin en Daniel Craig in Knives Out 2
  • 0
  • 1
Een goed mysterie is nooit te versmaden en voor mijn smaak krijgen we er eigenlijk niet genoeg op het scherm. Al is het wel des te zoet áls er dan eentje komt … ‘En Toen Waren Er Nog …’ van Agatha Christie is een van de meest originele, naar mijn bescheiden mening. Zowel locatie als omstandigheden als bezetting beperken de mogelijke whodunnit, je zit met je neus op de dader maar tien tegen één heb je toch de briljante detective nodig om al de knopen te ontwarren. In de stijl daarvan - een beperkt aantal personages met bijna eindeloze voorraad aan geheimen en intrige - was Knives Out in 2019 een enorm succes. Dit was de definitieve doorbraak van Ana de Armas en gaf Daniel Craig nog eens de kans om níét 007 te zijn. Craig’s Benoit Blanc was een personage dat aansloeg, hij leek misschien een laid back Southerner maar zijn grijze celletjes mochten gerust naast die van Hercule Poirot gaan staan (liggen?)

Netflix heeft weinig nodig om aan het sequel’en te slaan en ‘s...
Treat Yo’Self Tuesday: Puzzeltje, puzzeltje aan de wand
  • 0
  • 0
Ja zeker, puzzeltje aan de wand! Want eens je rond bent met één van deze uitermate uitdagende puzzels, dan gaat die foto van het gezin de haard in en komt een kader met je meesterwerk in de plaats. Ok, misschien niet de foto van het gezin, maar alleszins die foto van tante Jeannine en nonkel Robert in Blankenberge anno 1987.

Puzzelen is een levenslange activiteit. Het begint met de vier stukjes in de kleuterklas - en het opscheppen van mama als jij er plots eentje van twaalf stukken kan maken - en het blijft voor mensen van alle leeftijden een ontspannende hobby, een leuk moment. Reeds zolang er puzzels zijn, gaan bedenkers aan de slag om de meest moeilijke, misschien zelfs onmogelijke, opdrachten voor te stellen. De allereerste legpuzzel werd in 1762 gemaakt. John Spilsbury sneed de landen van Europa uit een houten aardrijkskundige kaart. Zo bedacht hij een manier voor kinderen om vlotter de landen te kunnen leren. Het duurde niet lang eer andere onderwijsonderwerpen in...
Terug
Bovenaan