Archief - FLB-mode.com betrouwbaar?

Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.

Coppez

Legacy Member
Ik kwam toevallig op deze website door een advertentie op facebook te zien die een vriend van me deelde (hij weet echter niets over de website zelf). Het gaat om een aanbieding van een samsung galaxy sIII aan 439,99 euro. Dit is toch een zeer aantrekkelijke prijs maar ik heb een beetje argwaan over de betrouwbaarheid van de website.
Hij oogt er wel vertrouwbaar uit maar als ik dan op facebook kijk zijn bijna alle comments en likes van mensen met een spaanse of oosterse naam. (kan dit gefarmd worden oid?)
En dat vind ik wel erg vreemd voor een webwinkel uit Alphen (nederland).

Ook als je aan het betalingsgedeelte komt, vind ik het maar onprofessioneel overkomen.

Website met die aanbieding:
SAMSUNG GALAXY S 3 16 GB WIT

Facebookpagina:
https://www.facebook.com/FLBMODE

Nu is men vraag, heeft iemand toch positieve ervaring met deze website of heeft iemand ook hier al iets van gezien op facebook?

thx alvast.

Whitenoiz

Legacy Member
NL081138520B01
BTW-nummer is correct

Bedrijfsgegevens:
FLB-MODE
DIAMANTSTRAAT 00036
2403AT ALPHEN AAN DEN RIJN

Coppez

Legacy Member
Als ik bij contact kijk op hun website krijg ik dit adres:

Contact
(070) 820 10 70
ENERGIEWEG 2G
2404 HE ALPHEN A/D RIJN

jackie

Legacy Member
Die facebook pagina is toch iets te verdacht.

Ik zou er niets kopen.

Coppez

Legacy Member
en wat ik ook vreemd vind is dat je als gast ook kan bestellen maar dan hoef je zelfs geen e-mail adres in te geven, je hoeft je dus ook niet te registreren.
Maar je moet in je overschrijving wel je bestel nummer meegeven maar die krijg je via mail aan of kan je in je account bekijken. Maar als gast zie ik nergens een bestel nummer.

GAMEWALHALLA

Legacy Member
Coppez zei:
en wat ik ook vreemd vind is dat je als gast ook kan bestellen maar dan hoef je zelfs geen e-mail adres in te geven, je hoeft je dus ook niet te registreren.
Maar je moet in je overschrijving wel je bestel nummer meegeven maar die krijg je via mail aan of kan je in je account bekijken. Maar als gast zie ik nergens een bestel nummer.

In e-commerce noemt men dit guest check out. Je kan op een site iets bestellen zonder je te registreren. Normaal gezien maak je een account aan met je naam, adres, emailadres,... En dit wordt dan op de server bewaard zodat je dat de volgende kier niet opnieuw moet invullen. Als guest check out kan je uitchecken zonder een account aan te maken. Je moet wel je adresgegevens en emailadres invullen voor de verzending en opvolging van je bestelling.

Het bestelnr. krijg je via e-mail ³toegestuurd nadat je effectief de bestelling geplaatst hebt. De reden hiervoor is heel simpel. Dit bestelnr. wordt maar gegenereerd nadat je de bestelling bevestigt hebt.

Sorry, ik wil zeker niet als een betweter overkomen. De site draait duidelijk op Open Cart. Deze kennen we zelf heel goed, omdat onze eigen site hierop draait. De uitcheckprocedure is inderdaad één van de zwakke punten van Open Cart.

De site lijkt legitiem. Contactgegevens, BTW nr, ... zijn aanwezig. Scamsites vermelden deze zaken niet. Over facebook ga ik me niet uitspreken.

Coppez

Legacy Member
Het is nu idd ook wel zo als ik hun kvk nummer ingeef dat ik toch de correcte informatie blijk te verkrijgen. alhoewel ik toch 2 verschillende adressen uitkom.

De ene blijkt een sociale appartementencomplex te zijn en aangezien ze al hun toch wel dure toestellen in voorraad hebben, vind ik dat wel een vreemde plaats om alles te stockeren. Google Maps

en dat andere adres lijkt me op een industriezone maar dat blijken toch allemaal andere bedrijven zijn op die locatie. Google Maps

Muscleduck

Legacy Member
Ik zou het nioet vertrouwen. Ze verkopen mij een iets te breed gamma aan luxe artikelen. Ziet er fishy uit.

Coppez

Legacy Member
we deelden dus dezelfde argwaan. Ik zie ook in jou post dat er destijds een keurmerk stond van webwinkels, deze kan ik al niet meer terugvinden op de huidige website dus deze hebben ze blijkbaar verwijderd.

Afblijven dus, het had te mooi geweest denk ik.

HKN

Legacy Member
Ik heb er vorige week zaterdag een bestelling geplaatst voor de galaxy s3, heb er maandag naar toe gebeld een gevraagd ofdat ze me de blauwe konden opsturen in plaats van de witte die ik besteld had
(omdat er op de website geen blauwe te vinden was terwijl ze op facebook zeiden van wel)
En de persoon aan de telefoon klonk niet verdacht, redelijk 'professioneel'
Het is nu maar afwachten en zien, er is een leveringstermijn van 7 dagen,
dus volgende week dinsdag zou die moeten aankomen,
En ik laat hier zeker iets weten.

En stel dat ze niets opsturen of een namaak opsturen, wat kan ik dan doen om mijn geld terug te krijgen (ik heb betaald met bancontact Mistercash)

Coppez

Legacy Member
ik heb nog wat e-mail verkeer tussen hun en mezelf.

Ik:
"Hoe komt het als ik langs jullie adres rijd dat er helemaal geen spoor is van jullie bedrijf?"

Zij:
"Goedendag,

Ons nieuwe adres is Energieweg 2G we zitten boven de schilder!! (finish)
En er kan alleen op afspraak afgehaald worden.!


Met vriendelijke groet,

Team FLB-Mode

T:070-8201070 ( ma / vrij 08.00 – 18.00 )
E:[email protected] ( ma / vrij 09.00 – 19.00 )
F:Flbmode | Facebook
W:www.flb-mode.com"

Ik:
"is het dan ook mogelijk om bij aankomst te betalen of kan dit enkel met vooruitbetaling?"
(niet dat ik dat van plan ben maar wou het gewoon eens weten)

Zij:
"Goedendag,



Uiteraard is er een mogelijkheid tot afhalen dit is wel alleen op afspraak.





Met vriendelijke groet,



Team FLB-Mode



T:070-8201070 ( ma / vrij 08.00 – 18.00 )

E:[email protected] ( ma / vrij 09.00 – 19.00 )

F:Flbmode | Facebook

W:www.flb-mode.com"

Ook niet echt een antwoord dus. Er is daar idd wel een schilderbedrijf Finish. Ik dacht er al aan om daar eens naar te bellen of zij iets weten van FLB-Mode maar ik denk dat ik er het gewoon bij ga laten. :)

Elegance

Legacy Member
Wat toeval dat er tussen de "vind ik leuks" geen enkel nederlandse naam staat .
189.243 vind-ik-leuks Santo Domingo, Dominicaanse Republiek Populairste woonplaats :D

HKN

Legacy Member
Als er mogelijkheid is om af te halen. dan denk ik niet dat dit een scam site is. Toch vertrouw ik het niet helemaal. Je kan betalen met euro, usd en SURINAAMSE DOLLAR??, op facebook misleiden ze mensen door elke dag opnieuw posts te plaatsen dat de actie nog maar 1 dag geldig is...

Coppez

Legacy Member
HKN zei:
Als er mogelijkheid is om af te halen. dan denk ik niet dat dit een scam site is. Toch vertrouw ik het niet helemaal. Je kan betalen met euro, usd en SURINAAMSE DOLLAR??, op facebook misleiden ze mensen door elke dag opnieuw posts te plaatsen dat de actie nog maar 1 dag geldig is...

en waarom zou het dan geen scamsite zijn? ik kan ook iets verkopen aan u en u vooraf laten betalen en u dan naar god weet waar laten komen hé. Moesten ze nu geantwoord hebben dat ik ook op locatie kon betalen, dan zou het al iets anders zijn.

en als ge die anderstalige commentaren zo ook eens leest die er staan, als ge die vertaald, die houden geen steek en zijn helemaal niet relevant met het aangeboden product. Heb iets zien staan van "mooie prinses, wat ben ik blij om jou te zien, kusjes" En dat was de eerste comment of de commentaren ervoor moesten gewist zijn maar er zijn zo vele comments die geen steek houden.

en op gathering.tweakers zijn ze er ook al over bezig geweest:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/38784779#38784779

özil

Legacy Member
Ik heb het risico genomen (ook al vertrouw ik het niet voor 100%) en heb 1 besteld. Er werd me verteld dat het toestel maandag aanstaande wordt opgestuurd. Ik zal jullie op de hoogte houden!

kingjulie

Legacy Member
Dat kom je hier met je 1 berichten vertellen ^^
Zelfs als het zou toekomen en je bent legit, het boezemt geen vertrouwen in

özil

Legacy Member
Kan ik best geloven.. ik wil gewoon iedereen afraden om er nu al iets te bestellen. Ik ken nog iemand die hem op dezelfde dag besteld heeft, we wachten nu al iets meer dan een week op het toestel.. Hem werd verteld dat het toestel zeker deze week ging opgestuurd worden, tegen mij pas volgende week dus..
Het archief is een bevroren moment uit een vorige versie van dit forum, met andere regels en andere bazen. Deze posts weerspiegelen op geen enkele manier onze huidige ideeën, waarden of wereldbeelden en zijn op sommige plaatsen gecensureerd wegens ontoelaatbaar. Veel zijn in een andere tijdsgeest gemaakt, al dan niet ironisch - zoals in het ironische subforum Off-Topic - en zouden op dit moment niet meer gepost (mogen) worden. Toch bieden we dit archief nog graag aan als informatiedatabank en naslagwerk. Lees er hier meer over of start een gesprek met anderen.
Terug
Bovenaan